Negativa

Ispravno!!!Pazi mislim da stoji tvoj arg da svako oće da mu se plati ''prelaz preko ćuprije'' pa se zato povećava cena al mislim da je tu još nešto odnos naslednika Sovjeta prema nama to stalno gledanje s visine na nas Srb koje se primeti ako se zađe dublje u njihovu politiku na Balkanu...Kao kad neko staro kuče (ili žena:lol: ) oće da se umili gospodaru a njemu dosadilo pa je on gura nogom šutira oće nešto novo mlado...

Pa malopre si rekla da to nie moguće vidiš da jeste...Kako je Sloba pravio magiju sa Borkom Vučić...Mislim ovo nije n išta p ohvalno za n jega više za n ju....

vrednost evra pala.a privreda nam mrtva....to nije moguce

Nesto malo sam cuo da je na pocetku to bilo tako sto su nalozili da banke povecaju rezerve. A druga strana tog poteza je, ako banke imaju puno umrtvljenog novca - da polude sa kamatama, da bi zaradili to sto su planirali.

Treba da budu krediti u dinarima - sa nesto vecom kamatom, to je ok - ali sa unapred odredjenom ukupnom vrednoscu. Naravno, da kamate ne budu 20%...

Ma banke odavno vise nisu relevantan pokazatelj stanja kursa icega...to su klasicni zelenasi sa licencom za poslovanje.
Nezgodno je sto je sistem tako koncipiran da te tera da hteo ti to ili ne, moras sve transakcije da vrsis preko banaka, nema vise zivog kesa, samo elektronski novac.
Na tim sitnim transakcijama uzimaju dobru lovu, pa skidaju poneku paru samo prilikom svake provere stanja na racunu, o cemu dalje da pricamo...
Bez kredita, covek koji je posten ne moze sebi da priusti bilo kakvu malo skuplju investiciju ili kupovinu, pritom ne mislim na kucu ili auto, vec na belu tehniku ili neki uredjaj za gajbu...

Ma banke odavno vise nisu relevantan pokazatelj stanja kursa icega...to su klasicni zelenasi sa licencom za poslovanje.
Nezgodno je sto je sistem tako koncipiran da te tera da hteo ti to ili ne, moras sve transakcije da vrsis preko banaka, nema vise zivog kesa, samo elektronski novac.
Na tim sitnim transakcijama uzimaju dobru lovu, pa skidaju poneku paru samo prilikom svake provere stanja na racunu, o cemu dalje da pricamo...
Bez kredita, covek koji je posten ne moze sebi da priusti bilo kakvu malo skuplju investiciju ili kupovinu, pritom ne mislim na kucu ili auto, vec na belu tehniku ili neki uredjaj za gajbu...

To zavisi kako se mi licno organizujemo. Zasto neko sa iole nekakvom platom i barem nekom duzinom radnog staza ne bi imao 50-100 hiljada 'u fijoci' ?
Ne, nego pukne 50 hiljada u minus pa ga pirane crpu bar za hiljadu dinara mesecno bez potrebe (12000 godisnje :roll: ).
Mislim, svakako tako ne moze stan da se kupi, ali sistem u kome se prvo ustedi daje dobre rezultate. Nemci to rade - i najjaci su. Jel bi nama nesto falio da radimo tako?

To zavisi kako se mi licno organizujemo. Zasto neko sa iole nekakvom platom i barem nekom duzinom radnog staza ne bi imao 50-100 hiljada 'u fijoci' ?
Ne, nego pukne 50 hiljada u minus pa ga pirane crpu bar za hiljadu dinara mesecno bez potrebe (12000 godisnje :roll: ).
Mislim, svakako tako ne moze stan da se kupi, ali sistem u kome se prvo ustedi daje dobre rezultate. Nemci to rade - i najjaci su. Jel bi nama nesto falio da radimo tako?

Istina ali vidi, plate su uglavnom ukalkulisane tako da za iole vecu investiciju ti treba pozajmica jer ti ne preostaje puno od tekucih troskova. Naravno, ima svakako i ljudi koji mogu to sebi da priuste i od jedne plate, ima i onih koji privatno zgrcu ogromnu svotu, ali ja pricam o srednjem stalezu. Oni su najveci izvor kinte bankama i ostalim pljackasima. Niko nikog ne tera ili udara po usima da udje u banku, ali je tako skrojeno da je to neophodnost, 90% ljudi nema alternativu. Da bi neko imao puno, mnogo njih treba da ima malo. Upravo zivimo u takvom vremenu, mnogo nas je...mene zivo zanima kako ce se sve zavrsiti :D

Koliki je broj ljudi koji su tako ''blaženi''...Ovde ljudi su uglavnom plaćeni ispod bilo kakve normalne cen rada...Taj pljačkaški kapitalizam koji liči na onaj u Americi 20.-tih godina prošlog veka započeo je od Slobe koji se samo ''nalaktio'' na komunističku tradiciju po kojoj svi ''vrede'' isto bez obzira na radni učinak a produbljeno pod lažnim kapitalistima demokratama posle 5.-og oktobra kloji su svemu dodali posebnu notu licemerja i bezobrazluka jer ultimativno zahtevaju da osimorašeni i poniženi narod plaća ama baš sve dažbine čiju cenu stalno povećavaju dok je skok plata i p ad evra zanemaljiv a ''tržište poslova'' nepostojeće...Da smo ostali Kraljevina te dećije bolesti bi smo prevazišli onda kada su događale i u svetu a ne bi sad maltene invalidi pokušavali da preskočimo zid od dva metra da budem slikovit..

Poslednja izmena:
Koliki je broj ljudi koji su tako ''blaženi''...Ovde ljudi su uglavnom plaćeni ispod bilo kakve normalne cen rada...Taj pljačkaški kapitalizam koji liči na onaj u Americi 20.-tih godina prošlog veka započeo je od Slobe koji se samo ''nalaktio'' na komunističku tradiciju po kojoj svi ''vrede'' isto bez obzira na radni učinak a produbljeno pod lažnim kapitalistima demokratama posle 5.-og oktobra kloji su svemu dodali posebnu notu licemerja i bezobrazluka jer ultimativno zahtevaju da osimorašeni i poniženi narod plaća ama baš sve dažbine čiju cenu stalno povećavaju dok je skok plata i p ad evra zanemaljiv a ''tržište poslova'' nepostojeće...Da smo ostali Kraljevina te dećije bolesti bi smo prevazišli onda kada su događale i u svetu a ne bi sad maltene invalidi pokušavali da preskočimo zid od dva metra da budem slikovit..

Obzirom na nase male mogucnosti a ogromnu mitomaniju, mi ne pokusavamo da preskocimo zid od 2 metra, nego trospratnu zgradu - skacuci iz podruma.

Batice Nemačku i Japan su PREORALI...Ovo naše je dečija igra pa da sve spojiš sa ''uništavanjem'' u WWII...Samo Maršalov plan ne bi bio dovoljan da s ove dve zemlje valjano ''Oprave''...Ali oni dele istu osobinu disciplinu i vrednoću i pre svega pošten odnos prema samima sebi bez ulepšavanja...I samo to ih je uzdiglo...

Batice Nemačku i Japan su PREORALI...Ovo naše je dečija igra pa da sve spojiš sa ''uništavanjem'' u WWII...Samo Maršalov plan ne bi bio dovoljan da s ove dve zemlje valjano ''Oprave''...Ali oni dele istu osobinu disciplinu i vrednoću i pre svega pošten odnos prema samima sebi bez ulepšavanja...I samo to ih je uzdiglo...

Arbeit, Arbeit über alles !!!

Zimska rados'

Bice ciscenja snega koliko hoces, vidjacemo vozace koje je izdao akumulator, jakne ce da budu duplo skuplje. I vrlo je moguce da moja "punozimska" jakna dodje do izrazaja (imam i "srednje" zimsku :) ).

Ovde nije pitanje ''Nova Negativa'' nego negativa:lol:
To što se nešto staln o radi ne znači da j e dobro posebno u slučaju Srba...
Hvala Bogu što živim na periferiji bez buke frke i ludila centra ne bih mogao da zamislim život u krugu dvojke!

Ovde nije pitanje ''Nova Negativa'' nego negativa:lol:
To što se nešto staln o radi ne znači da j e dobro posebno u slučaju Srba...
Hvala Bogu što živim na periferiji bez buke frke i ludila centra ne bih mogao da zamislim život u krugu dvojke!

Pa vidis, meni bi bilo dosadno da brojim drvece i leptire :)

Back