Negativa

Sloboda je relativan pojam,oni koji se busaju parolom land of the free je najvise i gaze...
Sto se tice samog kineskog(mandarinskog) jezika mislim da ce se siriti u buducnosti kao svetski jezik a na nama je da to ispratimo...

Otvarace se i ovde kineska predstavnistva i ne samo ovde....
Treba znati jezike ekonomski dominatnih zemalja jer se vise vrata otvara u tom slucaju bilo gde da zivis...
Znanje srpskog i engleskog je maltene trazeno za bilo kakav posao tipa cistacica

5357239494f6c6f6fec42b270114558_v4%20big.jpg

Pre samo 40 godina Aralsko jezero je bilo među četiri najveća na svetu, a sada je skoro potpuno isušeno zbog hidrogeoloških radova na pritokama Amu Darji i Sir Darji.

Zbog praktičnog nestanka jezera došlo je do promene lokalne klime i izumiranja mnogih biljnih i životinjskih vrsta. To je dovelo i do propasti ribarstva njemu bliskih privrednih grana. Nekadašnje luke danas se nalaze i do 50 km od sadašnje obale jezera.

Zbog svega toga uništavanje Aralskog jezera smatra se jednom od najvećih ekoloških katastrofa na svetu.

Slucajno sam cuo da su radovi na jeseru bili jos u sovjetsko vreme. Problem je bio u preteranom uzimanju vode iz reka radi navodnjavanja. Kazu da se sa time prestalo a napomenuto je i da samo jezero ima prirodne cikluse rasta i opadanja.

5357239494f6c6f6fec42b270114558_v4%20big.jpg

Pre samo 40 godina Aralsko jezero je bilo među četiri najveća na svetu, a sada je skoro potpuno isušeno zbog hidrogeoloških radova na pritokama Amu Darji i Sir Darji.

Zbog praktičnog nestanka jezera došlo je do promene lokalne klime i izumiranja mnogih biljnih i životinjskih vrsta. To je dovelo i do propasti ribarstva njemu bliskih privrednih grana. Nekadašnje luke danas se nalaze i do 50 km od sadašnje obale jezera.

Zbog svega toga uništavanje Aralskog jezera smatra se jednom od najvećih ekoloških katastrofa na svetu.
''Eurosiberia'' ša reći...

Neki klinac u basu baš ga isevali šljiva ispod oka oko puno krvi ja tako nešto dugo nisam video...Nasilje i banditizam kao model ponašanja + strašna mržnja prema sebi samima pa onda i prema ostalima...

Back