Nega sobnog cveća

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
TinkerBellx, Nalence, hvala! Evo jos jedne neobicne boje :)
n2md.jpg

Poslednja izmena:
soledad10. Video sam mnogo lepog cveca,koje moji prijatelji gaje u svojim stanovima.Ali ovakvu lepotu,jos nisam video.Molim te reci,gde si to sve naucila?
Pa ti imas zaista zlatne ruke! Svaka ti cast,ti si nenadmasna. Prosto sam gledajuci sve to tvoje negovano cvece,prosto zazeleo,da i ja budem neko cvece,u
tvom stanu,koje bi ti tako strucno negovala. Puno Te pozdravljam draga moja.

Nadam se da ce sad moci. Hvala na pomoci.
20140202_152346_zps10140ed5-1.jpg

20140202_152410_zps283052e9-1.jpg

20140202_152404_zpsbf4bbf35-1.jpg

Na prvoj slici je šeflera. Voli svjetlo, ali da nije na direktnom suncu, pripazi da joj ne bude pretoplo, Umjereno zalivaj tokom zime, a ljeti češće. Voli često orošavanje lišća.
Na drugoj slici je dracena marginata, na trećoj dracena, mislim da je deremensis. Dracene također ne vole direktno sunce i ne vole promjenu položaja. Najbolje im je na svijetlom i ne pretoplom mjestu. Više vole da im se zemlja suha nego vlažna, jer u suprotnom dolazi do truleži korijena. Imaju veoma razvijen korijenov sistem, pa pripazi da li ih treba presaditi. Lišće čisti sa vlažnom krpicom jer baš ne podnose često tuširanje. Razmnožavati ih možeš reznicama, tako da ih siječeš i staviš u vodu da puste žilice....
Prihrana za sve nekim gnojivom za sobne biljke, sa dosta dušika, zimi je dosta i jednom mjesečno.
Ako te još nešto zanima, pitaj. :)

Hvala ti puno. Zbog neiskustva u njegi cvijeca vec nakon nedelju dana imam problem sa Dracena Marginata. Kad sam je kupila zalila sam je sa 2dl vode, nakon nekoliko dana pocela je da se susi i gornje lisce da se povija. Danas sam tek shvatila da je sva voda ostala u ukrasnoj foliji. Kako da je oporavim?
20140208_210413.jpg

Prilozi

• 20140208_210413_zps66fb3e9f.jpg
    20140208_210413_zps66fb3e9f.jpg
    59,4 KB · Pregleda: 4

Back