Nega sobnog cveća

dsci0146u.jpg

Evo i ovaj procvetao ima samo tri cveta ali dva struka.

Pozdrav ljubiteljima cvijeća!:bye:
Jako bih voljela nabaviti benjamina,ako sam dobro napisala,a mislim na ovakav
166zw8.jpg

ali manjeg,pa me interesuje koliko je zahtjevan i na šta treba da obratim pažnju?Može li biti na istočnoj strani i da li je tačno da ne vole propuh? ;)

Fikus benjamina -ficus nitida nije zahtevna biljka. U nasim klimatskim uslovima gaji se kao sobna biljka.
Sarenolisni raste kao grm visine do 1,5m.Postije dve vrste: polegli i uspravni. Potrebno mu je obezbrditi svetlo mesto
ali ne direktno sunce. Nikako ne sme biti na promaji /ni jedna sobna biljka ne podnosi promaju/. Ne sme biti stalno vlazan.
Zaliva se u vecim razmacima tako da se naizmenicno smenjuju suvi i mokri period biljke.Tokom vegetacije /u prolece i leti /
treba prihranjivati jedanput mesecno tecnim djubrivom za lisnate biljke rastvorenom u vodi. Moze se orosavati povremeno.
Razmnozava se reznicama koje se zakorenjuju u vodi ili supstratu.
Pozdrav :bye:

Poslednja izmena:
Fikus benjamina -ficus nitida nije zahtevna biljka. U nasim klimatskim uslovima gaji se kao sobna biljka.
Sarenolisni raste kao grm visine do 1,5m.Postije dve vrste: polegli i uspravni. Potrebno mu je obezbrditi svetlo mesto
ali ne direktno sunce. Nikako ne sme biti na promaji /ni jedna sobna biljka ne podnosi promaju/. Ne sme biti stalno vlazan.
Zaliva se u vecim razmacima tako da se naizmenicno smenjuju suvi i mokri period biljke.Tokom vegetacije /u prolece i leti /
treba prihranjivati jedanput mesecno tecnim djubrivom za lisnate biljke rastvorenom u vodi. Moze se orosavati povremeno.
Razmnozava se reznicama koje se zakorenjuju u vodi ili supstratu.
Pozdrav :bye:

:hvala: na iscrpnom odgovoru :hvala:
Mislim da ću ga uzeti pa valjda će uspjeti,a jako mi se sviđa baš zbog šarenih listića!
Jedino bih ga mogla držati u trpezariji,pod prozorom sa istočne strane,tu mu nije ni propuh,a opet ima pola dana svjetlosti .............

Back