Nega kose

Pozdrav dame,

Da li je neka od vas koristila ovu masku za kosu? Piše da je baš za lokne, ova linija sadrži i šampon i balzam.
tigi-numi-catwalk-oatmeal-honey-maska-za-kosu-200ml.jpg
Ovde ima voska i alkohola. Nije za lokne.

Napravila sam malopre masku za kosu: Jaje (celo), maslinovo ulje, med, banana. Umutila sam štapnim mikserom i smesa je bila toliko lepa da sam se razmišljala da je izlijem u pleh i ispečem kolač. :kiki: Čak sam se nećkala da li da dodam cimet ali on je više za masnu i svetlu kosu pa sam odustala.

Sada još da vidim kako ću to sve isprati sa kose i da li će se videti neki rezultati. :roll:

@Waterfall me pitala kako negujem kosu pa shvatih da to zaslužuje posebnu temu.

Imam lokne, tj. nekada sam imala baš lepe lokne ali seda kosa preovladava, a ona je sama od sebe suva, pa ni lokne nisu ono što su bile. Trudim se da koristim sredstva bez sulfata, proveravam sastav na https://www.curlsbot.com/

Cena ne znači da je neki proizvod dobar ili loš, samo njen sastav. Ranije operem kosu, balsam i to je to. E da mi je ovaj pamet... :mrgreen: Sada to malo radim drugačije ali o tom po tom.

Ja to ovako: šampon, ispiranje, šampon, ispiranje, balsam, ispiranje, maska, ispiranje (može i samo balsam ili maska), krema za lokne, gel ili pena. Posle balsama između koristim tzv squish metodu, da definišem lokne.
Jednom mesečno kosu operem jačim šamponom. Leti, kada je perem skoro svaki dan, umesto šampona to činim običnim balsamom. Kosu ne trljam peškirom.
Kada me ne mrzi, a sigurna sam da ću je prati, utrljam ricinusovo ulje u koren, sa malo lavandinog ili ruzmarinovog ulja.

Lepe su lokne:)...jos ako su crne ili ridje...poput keltskih princeza i sicilijanskih udovica...

Moja kosa je cudljiva.
Razmazena je poput najrazmazenijeg deteta.

Imam neznu i mekanu kosu nalik kukuruznoj svili.
Lako ispada vlas a ispada od kojecega, od stresa, od sunca, fena, uvijaca...

Perem je nekim biljnim samponom svaki drugi dan i ne koristim regenerator. Voli kada se pere preko glave i kada je dugo ispiram vodom.
Nakon toga je osusim prirodno i brzo ocesljam da padne glatko.

Ponekad mi dopusti fen, ali ako ucestam pobuni se.
Leti moram da nosim sesir na suncu. Mrzi vrelinu i opada dok se ne pokajem sto je nisam pazila.
Drzim je ravnu do ispod ramena, negde do pola ledja...navikla sam na nju pa frizure uopste ne razmatram.
Nisam sigurna da se sa njom moze bilo sta uciniti drugacije.

Projekat banana-med-jaje-maslinovo ulje maska je uspeo. :ok:

Ispiranje prvo mlakom, skoro hladnom vodom, zbog jajeta. Da ne dobijemo kajganu na glavi. Nije bilo strašno. Kosa je mekana, baš baš. Nisam obraćala pažnju dok mi koleginica nije rekla da mi kosa sija, cakli. Tako ako želite sjaj u kosi :malav:, možete probati.

Ko ima svetlu i masnu kosu može da doda i cimet. Ni kokosovo ulje nije loše.

Nedostaje samo deo: "Peći na 180C dok ne porumeni".

Projekat banana-med-jaje-maslinovo ulje maska je uspeo. :ok:

Ispiranje prvo mlakom, skoro hladnom vodom, zbog jajeta. Da ne dobijemo kajganu na glavi. Nije bilo strašno. Kosa je mekana, baš baš. Nisam obraćala pažnju dok mi koleginica nije rekla da mi kosa sija, cakli. Tako ako želite sjaj u kosi :malav:, možete probati.

Ko ima svetlu i masnu kosu može da doda i cimet. Ni kokosovo ulje nije loše.

Nedostaje samo deo: "Peći na 180C dok ne porumeni".
Znam i ja da mućkam razne prirodne maske ali u zadnje vreme slabije dok mi opet ne dodje inspiracija :mrgreen:
Ova maska nije loša uopšte
8029241128146_1.jpg

Jednom nedeljno operem kosu šamponom za dubinsko pranje kose, jer koristim penu i dr.preparate.
Pre toga maska od arganovog ulja ( ranije sam koristila i neka druga). Ukoliko su prirodna, tim bolje za kosu.
Perem kosu medicinskim šamponom.

Back