Nega kose

Okle mi vrijeme za taj tvoj način pranja @Pinocchio :D
Perem je svaki dan, rijetko kad preskočim dan, i sve to traje 10 min.
Koristim Joico šampone, masku metnem jednom mjesečno (neku jeftinu jer je šampon skup), ali odradim tretman, a tretman podrazumijeva da samo kosu na kojoj je maska stavim kesu, bitno je i počešljati kosu dok je maska na njoj. Regenerator ne koristim. Peglam je nekom peglom 3 u 1.

Ne mrsi ti se kosa?
Ja moram da koristim regenerator.. Mada ja imam predugu kosu pa bez regeneratora ne bih mogla da raščešljam.
Ponekad da, u tom slučaju koristim dječiji sprej za raščešljavanje, iz DM-a koji je predivaaaaaaaaan i jeftin, puno mi je bolji od regeneratora.
Regenerator mi ne prija kosi, a koristim odličnu četku pa se uspijem raščešljati bez problema :)

Okle mi vrijeme za taj tvoj način pranja @Pinocchio :D
Perem je svaki dan, rijetko kad preskočim dan, i sve to traje 10 min.
Koristim Joico šampone, masku metnem jednom mjesečno (neku jeftinu jer je šampon skup), ali odradim tretman, a tretman podrazumijeva da samo kosu na kojoj je maska stavim kesu, bitno je i počešljati kosu dok je maska na njoj. Regenerator ne koristim. Peglam je nekom peglom 3 u 1.
Pa kada možeš! Ja bih izgledala kao da sam gurnula prste u šteker!

Шампон, испирање, регенератор, испирање, фенирање. Крај.
Вама, бре, треба пола сата да оперете косе...где је сад она што пада у несвест ... А, ево је:pljus:
Мене и после овога убије кичма, једва се исправим...

Na svakih 6 dana po sat posla ... I nije tako strašno, zar ne, obzirom da bih bez kose bila poprilično jedan veoma lep dečkić? :zcepanje:

Na svakih 6 dana po sat posla ... I nije tako strašno, zar ne, obzirom da bih bez kose bila poprilično jedan veoma lep dečkić? :zcepanje:
Ја косу перем сваког другог, евентуално трећег дана, благо теби.
И то трећег дана морам мало пудера, јер ми је кожа масна :mmmm:

1000015758.jpg

Poslednja izmena:
Ricinusovo ulje je super kada se utrlja u teme. Dobro je i za trepavice ;)
To ću da probam. Eeee lako je vama sa prirodno gustom i lijepom kosom. Moja rođaka ima gustu kosu, lijepu kao tvoja. Vjerovala ili ne Lenor omekšivač stavlja na kosu umjesto regeneratora :zcepanje:a izgleda tako zdravo i bujno.
Moja je od kad znam za sebe- prava, tanka, suva na krajevima i brzo puca. Neki dan sam dugu kosu ošišala na paž i moja frizerka mi kaže da me sa užitkom sastrigala. Uloknala me sa četkom i to mi je simpatično, ali kad ja krenem sama da se feniram, to će da bude baš veselo. Jer nisam sa čekom u dobrim odnosima. :p Njega ništa posebno, kao mahom i svi 2x šampon, regenerator ili maska, mojoj svakako da ništa ne pomaže. Doduše frizerka mi je rekla da je prije pranja namažem svu svinjskom masti. Za to nikad čula da se radi, al probaću i to.

@Waterfall me pitala kako negujem kosu pa shvatih da to zaslužuje posebnu temu.

Imam lokne, tj. nekada sam imala baš lepe lokne ali seda kosa preovladava, a ona je sama od sebe suva, pa ni lokne nisu ono što su bile. Trudim se da koristim sredstva bez sulfata, proveravam sastav na https://www.curlsbot.com/

Cena ne znači da je neki proizvod dobar ili loš, samo njen sastav. Ranije operem kosu, balsam i to je to. E da mi je ovaj pamet... :mrgreen: Sada to malo radim drugačije ali o tom po tom.

Ja to ovako: šampon, ispiranje, šampon, ispiranje, balsam, ispiranje, maska, ispiranje (može i samo balsam ili maska), krema za lokne, gel ili pena. Posle balsama između koristim tzv squish metodu, da definišem lokne.
Jednom mesečno kosu operem jačim šamponom. Leti, kada je perem skoro svaki dan, umesto šampona to činim običnim balsamom. Kosu ne trljam peškirom.
Kada me ne mrzi, a sigurna sam da ću je prati, utrljam ricinusovo ulje u koren, sa malo lavandinog ili ruzmarinovog ulja.
Inace, nesto slicno kao i kod tebe. Dva puta sampon sa isporanjem, balzam za kosu i s vremena na vreme pakovanje/maska za kosu.
Ulja sam prestala sa stavljam, a trudim se da kosu osusim prirodno, mada za to nemam uvek vremena, pa bar teme prosusim.

Ja ti kažem da je bas lijepa .
Hvala :heart: ali nećemo preterivati. Nisam baš... takva u RL, malo to objektiv zna da prevari. :mrgreen:
Videla sam je jednom i prava je lepotica.
Od tada ne namerno muci i ciljano gleda kad nisam na forumu!

:) :)
Moramo da uskladimo dolaske :aha: Eto ti dokaza da te nema dovoljno ovde.
Не верујем.
Ne bih ni ja na tvom mestu. :mrgreen:

Inače, jučerašnje farbanje i pranje, pa sušenje difuzerom - slepljena sam kao taksena marka. :malav: Sve se nadala da će mi se kosa malo izdefinisati jer mi je pritisak na 200 danas na poslu ali džaba. Neće pa neće.

Hvala :heart: ali nećemo preterivati. Nisam baš... takva u RL, malo to objektiv zna da prevari. :mrgreen:

Moramo da uskladimo dolaske :aha: Eto ti dokaza da te nema dovoljno ovde.

Ne bih ni ja na tvom mestu. :mrgreen:

Inače, jučerašnje farbanje i pranje, pa sušenje difuzerom - slepljena sam kao taksena marka. :malav: Sve se nadala da će mi se kosa malo izdefinisati jer mi je pritisak na 200 danas na poslu ali džaba. Neće pa neće.
Ја док не видим ништа не верујем...

Ranije sam koristila sve i svašta,...dok nisam "otkrila" Arganovo ulje. Koristim ga i za negu kose (jednom nedeljno kao masku), pre kupanja i nakon kupanja za negu kože (utrlja se na poluvlažnu kožu nakon tuširanja ili kupanja). Topla preporuka i za negu lica (ali se u tom slučaju kupuje isključivo organsko, namensko ulje za lice). Imam ovo iz Aviona.Odlično je!
IMG_20240518_200644.jpg

Back