Nega kose

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.405
@Waterfall me pitala kako negujem kosu pa shvatih da to zaslužuje posebnu temu.

Imam lokne, tj. nekada sam imala baš lepe lokne ali seda kosa preovladava, a ona je sama od sebe suva, pa ni lokne nisu ono što su bile. Trudim se da koristim sredstva bez sulfata, proveravam sastav na https://www.curlsbot.com/

Cena ne znači da je neki proizvod dobar ili loš, samo njen sastav. Ranije operem kosu, balsam i to je to. E da mi je ovaj pamet... :mrgreen: Sada to malo radim drugačije ali o tom po tom.

Ja to ovako: šampon, ispiranje, šampon, ispiranje, balsam, ispiranje, maska, ispiranje (može i samo balsam ili maska), krema za lokne, gel ili pena. Posle balsama između koristim tzv squish metodu, da definišem lokne.
Jednom mesečno kosu operem jačim šamponom. Leti, kada je perem skoro svaki dan, umesto šampona to činim običnim balsamom. Kosu ne trljam peškirom.
Kada me ne mrzi, a sigurna sam da ću je prati, utrljam ricinusovo ulje u koren, sa malo lavandinog ili ruzmarinovog ulja.

Moja kosa je, izgleda, sa godinama pocela da se uvija odn. da se stvaraju dotad nepoznate dodatne lokne :mrgreen:
Zbog farbanja vise paznje posvecujem kosi, mada verujem da to nije sasvim dovoljno, ali eto...
I ja se trudim da koristim sredstva bez sulfata.

Kod mene ide sampon, ispiranje, sampon, ispiranje, nekad balsam a nekad maska za kosu, i ispiranje.
U poslednje vreme, kada operem kosu, u krajeve utrljam ulje (Balea sa arganom).

Шампон, испирање, регенератор, испирање, фенирање. Крај.
Вама, бре, треба пола сата да оперете косе...где је сад она што пада у несвест ... А, ево је:pljus:
Мене и после овога убије кичма, једва се исправим...

Poslednja izmena:
Te lokne su čudo, kao da imaju karakter :mrgreen:
Svakih 6-7 godina se šišam skroz kratko, malo mi dosadi pa hajde kao što da ne ali lokne nemaju veze sa dužinom kose, najviše sa načinom šišanja i nega naravno.
Moja ćerka ima ravnu i tešku kosu. Dugačku. Skoro je počela da joj se uvija i krenula je sa ovim načinom nege kose i već posle drugog pranja su lokne počele da joj se pojavljuju. Videćemo da li će imati volje i strpljenja ali mi se dopada.

Шампион, испирање, регенератор, испирање, фенирање. Крај.
Вама, бре, треба пола сата да оперете косе...где је сад она што пада у несвест ... А, ево је:pljus:
Мене и после овога убије кичма, једва се исправим...
A to se rešava tako što malo saviješ noge u kolenima :zcepanje:

Ma lokne su razmažene, volim ih, nikada nisam htela da se feniram ili peglam kosu ali zato ne znaš sa kakvom frizurom ćeš se probuditi. Meni je svaki dan kosa drugačija!

deder, da vidim taj skalp pa da ocenim
Sassy Hair GIF

A to se rešava tako što malo saviješ noge u kolenima :zcepanje:

Ma lokne su razmažene, volim ih, nikada nisam htela da se feniram ili peglam kosu ali zato ne znaš sa kakvom frizurom ćeš se probuditi. Meni je svaki dan kosa drugačija! f
Савијам, али мало је до висине, мало до спондилозе, и ето.

У праву је дете, читава докторска дисертација...
NIsam mogla da verujem da će ona imati lokne! Nikada ih nije imala i samo je počela da joj se uvija mestimično. Dugačka je, sada od težine ni ne može toliko jer se kosa sa loknama ne šiša ravno i onda je to nezgodno.

Pre par godina me frizerka totalno promašeno ošišala da sam posle toga ošišala skroz kratko!

Back