Недоумица: зашто Вучић најављује нови закон о легализацији, кад је и стари био исто повољан?

Основно питање је да ли је зидао 50 квадрата у Београду или 400 квадрата у Кули.
Не разумем шта ти ово значи и какве везе ово има са било чим?
Дакле, 50 квадрата у Београду или 400 квадрата у Кули је чувена тема коју је отворио Тикомир (коме сам се обратио), а, поред Тиксија, један од најчешћих саговорника на тој теми је и колега Де Систи.

Ево осамнаестог наставка теме

https://forum.krstarica.com/threads...-moru-ili-jednosoban-stan-u-beogradu.1003904/

А ево прве теме из 2018. године.

https://forum.krstarica.com/threads...kuli-ili-50-kvadrata-u-beogradu-vol-2.818685/

После су душмани склонили тему на неке ободе форума, па сад слабије тамо пискарамо.

То је после оне теме са фриленцерима кад смо зезали до даске Рифкета, најјача тема на Крстарици.

Дакле, 50 квадрата у Београду или 400 квадрата у Кули је чувена тема коју је отворио Тикомир (коме сам се обратио), а, поред Тиксија, један од најчешћих саговорника на тој теми је и колега Де Систи.

Ево осамнаестог наставка теме

https://forum.krstarica.com/threads...-moru-ili-jednosoban-stan-u-beogradu.1003904/

А ево прве теме из 2018. године.

https://forum.krstarica.com/threads...kuli-ili-50-kvadrata-u-beogradu-vol-2.818685/

После су душмани склонили тему на неке ободе форума, па сад слабије тамо пискарамо.

То је после оне теме са фриленцерима кад смо зезали до даске Рифкета, најјача тема на Крстарици.
Аха интерне форе. То су те спам теме на посебном потфоруму.

1758574111624.png

Србија нема капацитет да реши неколико милиона предмета легализације, то ће трајати деценијама, и на крају ће се стварно стање разликовати од легализованог.

Једино решење је извршити легализацију аутоматски, без захтева власника, подношења документације и формирања предмета.

По закону, ако је власник земљишта био несавестан, знао је или могао знати да му неко гради објекат на земљишту, има 3 године да тражи рушење објекта а после тога може да тражи само тржишну вредност земљишта.

Detaljan clanak.

Kazu da nema 4,8 miliona nelegalnih nego neupisanih u katastar, a nisu svi nelegalni, Pola-pola.

Ima i zanimljivih delova o tome da je ovaj zakon vec godinama u pripremi.

Pa o tome da se uknjizava zgrada cak i ako ne moze da se utvrdi ko je investitor.

Cak i na kraju o tome zasto nema rusenja jer lokalne samouprave ne mogu (ne zele) da nadju ko je investitor, a navodno nemaju novca u budzetu da same ruse.

https://forbes.n1info.rs/biznis/pro...cije-ko-ne-plati-na-mostu-platice-na-cupriji/

niko jos nije video nacrt zakona. institucije koje se time bave jos nista konkretno ne znaju. Nema institucija, nema Republike. Kominternovski se spu[taju nalozi robovima da udovoljavaju fantazmagorije deristima komunizma koji umisljaju da su elita i da se ne igraju opasnim stvarima

damjanovicka (sofronijevic) je siva eminencija svakoj vlasti i vestica svakoj vlasti populizma od Velje selje do Aleksandra velikog

Oligarhija da se upise, sirotinja da placa porez

Problem je zemljiste, ako nije tvoje zemljiste pod objektom, neces lako dobiti resenje, dok ne resis imovinu, a ako je objekat na javnoj povrsini skoro pa nikada !

zakon, najverovatnije ne uzima u obzir plansku dokumentaciju

5,000,000obj x cca150E/obj = 750mil.E + godisnje porez na imovinu - o tome oni mastaju, ali od toga opet nece nista narocito biti !

--
Neodgovorna Elita, Sarlatani i Pajaci ... :kafa:

izgleda da je nacrt u najdebljem sefu anti-republike

Једино решење је извршити легализацију аутоматски, без захтева власника, подношења документације и формирања предмета.

Za to se kaže premer !

Detaljan clanak.

Kazu da nema 4,8 miliona nelegalnih nego neupisanih u katastar, a nisu svi nelegalni, Pola-pola.

Ima i zanimljivih delova o tome da je ovaj zakon vec godinama u pripremi.

Pa o tome da se uknjizava zgrada cak i ako ne moze da se utvrdi ko je investitor.

Cak i na kraju o tome zasto nema rusenja jer lokalne samouprave ne mogu (ne zele) da nadju ko je investitor, a navodno nemaju novca u budzetu da same ruse.

https://forbes.n1info.rs/biznis/pro...cije-ko-ne-plati-na-mostu-platice-na-cupriji/

Nelegalna gradnja je krivično delo!

Koliko je njih odgovaralo u Srbiji ?

Odgovor je 0 (slovima: nula)

Da bi napunio kasu.

I pokazao ponovo svima da samo debili postuju zakon a da vicibatine, hohstapleri i stoka mogu da im se smeju u lice.

Vlada razdorom medju ljudima. Jos jedan slucaj i samo ga tako treba posmatrati. Na stranu to sto sledeca vlast sve to ima da ponisti a secikese i muljatori ce ostati bez tih para, a mnogi i bez nekretnina koji su nastavili da zidaju posle 2015. bez ikakvih dozvola.

Ne znam što se ovaj Crveni stalež muči da napravi pravnu državu , a da oni paralelno imaju privilegije.

To je nemoguće.

Treba da naprave stalešku Srbiju u kojoj malobrojni mogu da rade šta hoće i da staležu sirotinje ne odgovaraju i ne polažu račune

Ovo mucenje stvarno vise nema smisla

Radi li nas Katastar uopste, sta oni danas rade, ispijaju kafe, ili...?
Čini mi se da ih je pola pohapšeno, negde pročitah još ranije.

Najkorumpiranija služba u Beogradu.

Za obaveštenje o procedurama, da se ne lupeta:

Legalizaciju ne radi katastar, već opština/grad (sekretarijat)

Skupljaš poene od znaš već koga da me opljuneš iako ovaj tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim upisom :roll:
Jadnjikavo.

Cime se sada bavi Katastar uopste, od kada im je hakovan sistem, ispijaju kafe i idu u Ideu za vreme radnog vremena po nedeljnu nabavku?

Postoji li neko dete od 5 godina koje ne bi moglo da radi u srpskom Katastru za 10 puta manju kintu?

Besmislene drzavne parazitcine.

Skupljaš poene od znaš već koga da me opljuneš iako ovaj tvoj komentar nema nikakve veze sa mojim upisom :roll:
Jadnjikavo.

Cime se sada bavi Katastar uopste, od kada im je hakovan sistem, ispijaju kafe i idu u Ideu za vreme radnog vremena po nedeljnu nabavku?

Postoji li neko dete od 5 godina koje ne bi moglo da radi u srpskom Katastru za 10 puta manju kintu?

Besmislene drzavne parazitcine.

Сиротињски

Што се тиче овог нацрта новог закона, нису учествовале институције, ни министарство грађевине, ни агенција за просторно планирање, ни општински/градски секретаријати за легализацију ни геодетски завод !

Када институције буду одлучивале, а не популисти Вучић или Софронијевић, онда ће бити јавно, транспарентно, а не тајно !

Када буду стручњаци учествовали онда ће то бити Рес-Публица, а не Рес-Оццулта !

За 5 милиона објеката, потребни су озбиљни премери, извођачи, организација, а не твоје фантазирање о малим фирмицама, и не лагање олош-елите својој сиротињи само да уплати 100Е.

Сељак је паметнији од тебе и зна о каквом се обиму радова ради.

Ако ти не можеш да процениш да олош-елита деришта комуњара вара народ, не знам како да ти се помогне.

неки велики катастри обраде до 12000 предмета годишње, а неки већи секретаријати по градовима до 15000 предмета годишње, агенција за просторно планирање по 10,000 !

иживљавање над робовима који примају плате од 70-90,000 динара, а који уз све могу и кривично да одговарају у поступцима израде решења јесте одраз болесничког друштва које води олош-елита

--

можда је и боље да се све заглави незнањем, а робови да се сете да су робови !!!

Нигде нису поменули да ће услов за продају бити употребна дозвола.
Види, знам гомилу ових, који су на твојој страни, и који држе фирме и глуме то исто твоје лудило, и имају објекте у којима им фирме раде у објектима који никад нису прошли технички пријем, а употребне дзволе су добили подмићивањима и мувањем; и у вези са тим, имам само једно питање.
Има ли и једног принципа у тој вашој агенди?
Осим овог општег- уа, Вучић?
Ти ниси глуп човек, и слажем се да има много лошег у раду овог режима.
Али ми никако није јасно да ти и теби слични не виде колико је безизгледно методологију борбе свести на ово идеолошко врлудање и оправдавање свих булажњења која се чују са ваше, Уабучић- стране, без да се чује било какав алтернативни план.
Како, рецимо- да разумемо ми, без ангажмана на било којој страни- да је Антифа, као организација, прво здушно подржавала Бајдена током изборне трке са Трампом, иако је он здушно помагао израелски режим у терору према Палестини, а чим је он изгубио- кренула да урла о геноциду над Палестинцима у Гази, и да пљује по Трампу који је наставио да сарађује са Нетанијахуовим плановима?
Зашто мислиш да Србија треба да се слаже са хрватским оценама режима у Београду?
Како то да ми Срби треба да се сложимо са виђењем стања које износи НАТО, који нам је за 78 дана причинио више штете него Вермахт за 4 године?
Шта треба да се деси, па да схватите да никад нећете победити у том вашем "рату сенки" са режимом, све док не будете поштени према неопредељенима, уместо што их вређате, и да увидите колико је погубан тај метод- "ко није са нама, тај је против нас", што је, иначе, технологија елементарно фашистичка?
Да чујем неки смислени одговор, ако је могуће...?

Види, знам гомилу ових, који су на твојој страни, и који држе фирме и глуме то исто твоје лудило, и имају објекте у којима им фирме раде у објектима који никад нису прошли технички пријем, а употребне дзволе су добили подмићивањима и мувањем; и у вези са тим, имам само једно питање.
Има ли и једног принципа у тој вашој агенди?
Осим овог општег- уа, Вучић?
Ти ниси глуп човек, и слажем се да има много лошег у раду овог режима.
Али ми никако није јасно да ти и теби слични не виде колико је безизгледно методологију борбе свести на ово идеолошко врлудање и оправдавање свих булажњења која се чују са ваше, Уабучић- стране, без да се чује било какав алтернативни план.
Како, рецимо- да разумемо ми, без ангажмана на било којој страни- да је Антифа, као организација, прво здушно подржавала Бајдена током изборне трке са Трампом, иако је он здушно помагао израелски режим у терору према Палестини, а чим је он изгубио- кренула да урла о геноциду над Палестинцима у Гази, и да пљује по Трампу који је наставио да сарађује са Нетанијахуовим плановима?
Зашто мислиш да Србија треба да се слаже са хрватским оценама режима у Београду?
Како то да ми Срби треба да се сложимо са виђењем стања које износи НАТО, који нам је за 78 дана причинио више штете него Вермахт за 4 године?
Шта треба да се деси, па да схватите да никад нећете победити у том вашем "рату сенки" са режимом, све док не будете поштени према неопредељенима, уместо што их вређате, и да увидите колико је погубан тај метод- "ко није са нама, тај је против нас", што је, иначе, технологија елементарно фашистичка?
Да чујем неки смислени одговор, ако је могуће...?

Нађи нам било шта у вучићевим изјавама на тему легализације од пре пар дана или у предлогу закона где се помиње употребна дозвола приликом продаје, а након озакоњења (што се ради овим новим правилима).

А кад нађеш, линкуј нам.

Кад нађем твој одговор на постављена питања; значи, никад...
Тужно, како се људи погубе у бесу.

Дакле, буквално си измислио да ово има било какве везе са употребним дозволама,

а на основу тога си почео горе да пишеш како сам ја мрзитељ мира и стабилности.

Докажи, или се покриј ушима, као и увек.
Стварно си интелектуално непоштен и кукавица... :roll:

Да докажем да овај закон нема везе са употребним дозволама већ са правом власништва?

Ево линка

https://www.blic.rs/biznis/nekretni...bjekat-za-legalizaciju-korak-po-korak/zzb4nk0

Kako izgleda postupak​

1. Opštine unose svoje digitalne planove (rok 30 dana od stupanja zakona).
  2. Agencija za prostorno planiranje proverava podatke (u roku od 15 dana).
  3. Nakon ukupno 45 dana - građani mogu da podnesu prijave.
  4. Agencija upoređuje prijavu sa postojećim bazama i donosi potvrdu koja ima snagu javne isprave.
  5. Objekat se upisuje na vlasnika.

ДОКАЗАНО.

А ово горе што си писао, сад видим.

Питаш ме за антифу, хрвате, НАТО? Зашто ти мене питаш за то? Зато што радиш исто што и сви напредњаци. Поставиш лажну тезу и ту лажну тезу поставиш као аксиом и онда на основу те тезе правиш разраду. Као..ја сам Пицулић антифа, па ја треба да ти одговарам на горња питања.

Шта ја има да одговарам на антифа, хрвати и нато питања? Одговарај сам. Ја са тим никакве везе немам, па немам ни обавезу да ти одговарам на антифа питања.

неки велики катастри обраде до 12000 предмета годишње, а неки већи секретаријати по градовима до 15000 предмета годишње, агенција за просторно планирање по 10,000 !

иживљавање над робовима који примају плате од 70-90,000 динара, а који уз све могу и кривично да одговарају у поступцима израде решења јесте одраз болесничког друштва које води олош-елита

--

можда је и боље да се све заглави незнањем, а робови да се сете да су робови !!!
Moja pokojna baba moze da radi u Katastru.

Nadam se da ce ih AI sve zameniti u buducnosti.

Back