Komplekse imaju oni koji vjeruju da im je nacija mala i slaba pa bi htjeli sve okolne narode asimilirati u Srbe kako bi se napokon mogli osjećati kao netko i nešto. E to ja zovem kompleksom. Veoma velikim.
ti to zoveš kompleksom jer od kompleksa ne možeš ni da naučiš šta je kompleks....
- - - - - - - - - -
Tako je, to vam je bila velika pogreška. Trebali ste odmah 1918. uvesti rasne zakone, označiti klupe u parkovima koje su za Srbe, a koje za "manje vrijedne", zašiti svim nesrbima oznake na odjeću. Joj, kakva bi to lijepa država bila, je l da?
- - - - - - - - - -
Šešelj je Hrvat. I dijagnoza.
Srbi nisu rasa....a rvati srbima ni do pasa....
a što se tiče potpisa i Zmaja..
"ZMAJ ŠTROSMAJERU
12. decembar 1886.
Oni na koje sam se obratio, i drugi intilegentni ljudi, potpuno dele moje nazore i težnje, ali je jaz i srdžba između Srba i Hrvata i to baš u masi naroda, takve dimenzije zahvatila, kako ja ni zamišljao nisam.
Naši svu krivicu pripisuju drugoj strani.
Eto, npr. javljaju mi da je baš u poslednje vreme u Vukovaru desilo se nešto što je srdžbu potenciralo do ogorčenosti.
Srbi s Hrvatima učiniše kompromis, da se od 9 skupštinara, koje vukovarski kotar ima da bira, izaberu 5 Hrvata i 4 Srbina -- a kad dođe do izbora, onda Hrvati zaboraviše na zadatu reč i ispade ovako: mesto 4 samo jedan Srbin.
Prema takvim činjenicama, i to u najnovije doba, glas pojedinaca i glavnih naših žurnala (kojim se sada i već davno u tom pogledu ništa prigovoriti ne može) -- može ostati glas vapijućeg u pustinji.
Ja mislim da Vaša preuzvišenost valja to da čuje - u prikrivanju nema leka, zato i iznosim pred Vas, sve onako golo, kako mi je javljeno.
No mi, koji se ne damo poljuljati u toj veri, da nam samo u slozi leži spas, mi nećemo još klonuti i upećemo se da se to nabolje okrene.
Ali ti napori ne smeju biti samo s jedne strane, već sa jednakim ohotom i sa jedne i sa druge..."
"
Istorija se ponavlja konstantno..one kojima pomogneš...oni ti zlom vrate...to važi prvenstveno za rvate
""Bio je ovdje Kornelij Jovanović, brat Zmajev" piše Rački, "koji će pod zaštitom crnogorskog kneza, počam od Nove godine, izdavati dnevna Jugoslavija,
po našem davnom programu, uz glavnu svrhu, da
jugoslavenska plemena, osobito hrvatsko i srpsko, zbliži i pripravi na zajedničku akciju. "
Citiraš Jovana Jovanoića Zmaja, a on je propagirao Jugoslovenstvo. A braniš ove tvoje koji su rasturili Jugoslaviju.
Zaključak: bez identiteta....