NEDELJNI RUČAK

Evo jednog recepta isprobanog proslog vikenda:
solja kuvanog jecma,rendana sargarepa,glavica crnog luka,2-3 cena belog luka,paprika,solja sampinjona,,malo kukuruznog brasna,malo soli,malo karija,aleve peprike,bosiljka,persuna i origana.
Crni i beli luk,papriku i sampinjone sitno iseckati.Ja sam sve to samlela u blenderu,lakse je...Dodati preostale sastojke,sjediniti dobro promesati i oblikovati loptice koje ce te uvaljati u kukuruzno brasno i peci na ulju.
Jela beba od 19 mesesi i trazila 'os!A moj suprug,trazio i za veceru,a pritom je skeptican na ovu vrstu ishrane...
Toliko.
Sledeci put nesto masno i slasno, da mi se ne zameri... :wink:

Ovo mi se sad momentalno jede!!!!!Njam, njam, obožavam tvoje recepte :D

Ja sam za večeru vredno spremila sledeće:
Skuvala u expres loncu int pirinač pa dodala na kraju na pet minuta kesu smrznute"zlatne mešavine" (kukuruz, grašak, šargarepa)
Iseckala sam crni luk i tofu sir na kockice i dodala dve isceđene tunjevine.
Procedila sam žitarice i povrće (vodu sam sačuvala za miso supu sutra)i pomešala sve sastojke.
Rezultat je ukusna šarena lagana salatica, a što dobro mirišeeeee :wink:
Ko želi, može da namaže sojin maslac na crni tost hleb i da se najede bez trunke griže savesti :D

Pozivam sve vegetarijance na zurku u basti u nedelju. Tati se pokvarila kosilica, kosicemo ekoloski, rucno.

sala breeeee :lol: .... samo nisam mogla da odolim,
uzivajte u onome sto volite!

sanja:
Pozivam sve vegetarijance na zurku u basti u nedelju. Tati se pokvarila kosilica, kosicemo ekoloski, rucno.

A jel se pali roštilj? Red bi bio kad je već bašta! Tu bih se rado priključio na onu žarenu makro.... što cvrči i dimi! :lol:

Espanol:
sanja:

A jel se pali roštilj? Red bi bio kad je već bašta! Tu bih se rado priključio na onu žarenu makro.... što cvrči i dimi! :lol:

yok, travu cemo da pasemo... :wink:
pa naravno!!!
i budjavi sirevi naravno, to je zdravo :lol:

sanja:
Espanol:
sanja:

yok, travu cemo da pasemo... :wink:
pa naravno!!!
i budjavi sirevi naravno, to je zdravo :lol:
GDE I KAD je ta kosidba? :lol:

... da pati (još više) što nema rernu :lol:
mama danas imala rođendan... Bilo pomenute tortice* (vidi pod Švarcvald torta), pečene paprike (konačno sam ubedila mamu da u njih ide doooosta bela luka!) i za mene punjeno pilence*, za ostale i pilence (šta ostane :lol: ) i juneće krmenadle dinstane u vinu.
Ovo drugo ne znam kako se pravi, a pilence ću staviti pod "piletina", osim ako ne izglasate drugačije :lol: :wink:
Napomena: Jela označena sa * spremaju se u rerni :wink:

Rerna nije potrebna :D :D :D :D
(imao sam isti problem skoro jedva nadjoh grejac..)

Bataci u susamu
Potrebno je:
- 4 bataka, kasika senfa, malo mlevenog karanfilica
- so, biber, 6 kasika ulja, 2 kasike susama, 200 g mlevenog spanaca, 1/2 krastavca, 3 paradajza, 2 glavice crvenog luka, cen belog luka, 3 kasike kisele pavlake, kasicica secera

Pomesati senf sa karanfilicem, solju i biberom i 3 kasike ulja. Mesavinom premazati batake, staviti u ciniju i poklopiti. Drzati meso u frizideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premazati uljem, staviti je na rostilj (moze i onaj elektricni sa pijace za 10evra), poloziti batake i sa svake strane peci oko 12 minuta. U poslednjih minut dva posuti meso susamom. Blansirati spanac pola minuta, iseckati ga , iseckati krastavac, paradajz, beli i crni luk. Sve pomesati sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i secerom, posoliti i pobiberiti.

Ja sam ovo malo modifikovao:
ostavim batake u frizu jedno pola sata, i onda ih odvojim od kostiju....

Prijatno,
Stonehenge

stonehenge:
Rerna nije potrebna :D :D :D :D
(imao sam isti problem skoro jedva nadjoh grejac..)

Bataci u susamu
Potrebno je:
- 4 bataka, kasika senfa, malo mlevenog karanfilica
- so, biber, 6 kasika ulja, 2 kasike susama, 200 g mlevenog spanaca, 1/2 krastavca, 3 paradajza, 2 glavice crvenog luka, cen belog luka, 3 kasike kisele pavlake, kasicica secera

Pomesati senf sa karanfilicem, solju i biberom i 3 kasike ulja. Mesavinom premazati batake, staviti u ciniju i poklopiti. Drzati meso u frizideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premazati uljem, staviti je na rostilj (moze i onaj elektricni sa pijace za 10evra), poloziti batake i sa svake strane peci oko 12 minuta. U poslednjih minut dva posuti meso susamom. Blansirati spanac pola minuta, iseckati ga , iseckati krastavac, paradajz, beli i crni luk. Sve pomesati sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i secerom, posoliti i pobiberiti.

Ja sam ovo malo modifikovao:
ostavim batake u frizu jedno pola sata, i onda ih odvojim od kostiju....

Prijatno,
Stonehenge
Svaka ti cast, sacemo da vidimo,he,he :D

Ima li ovde ljubitelja klasike?
Klasičan nedeljni ručak (eno ga na šporetu i u rerni)
Domaća pileća supica sa knedlama od griza.
Sos (mislim da je ovog puta od mirođije) i bareni krompir uz meso iz supice
Pečeni krompir i pečeno meso (još nisam sigurna za poreklo istog, ali rekla bih da su neke svinjske krmenadle)
Kolači sa jabukama (oni fini, ovde pominjani sa korama)
I da ne bude zabune, pored šporeta je moja mama... ja sam samo sredila i smestila jabuke u kore :wink: 8) :lol:

pazi ovako:
corba od slanine i krompira,
krompir u pari
sv.vrat sa teflona

i bitan detalj: pre upotrebe iskljuciti sve sto zvoni, spustiti roletne i zaboraviti na spoljni svet!

Back