- Poruka
- 28.775
a otkud oni znaju da posedujem isti?Poenta je u tome što ti zakonski gledano plaćaš taksu na posjedovanje RTV prijemnika.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a otkud oni znaju da posedujem isti?Poenta je u tome što ti zakonski gledano plaćaš taksu na posjedovanje RTV prijemnika.
Poenta je u tome što ti zakonski gledano plaćaš taksu na posjedovanje RTV prijemnika.
Porez sam platila pri kupovini istog!Ne mogu svaki mesec na TV star 5 godina placati porez!
a otkud oni znaju da posedujem isti?
Možeš dokazati da ga ne posjeduješ.
R.Žiskar, pretpostavljam da bi se taj spis mogao koristiti i kao odgovor na tužbu ?
Тужба је нешто друго.
Прво, мора се видети за шта те туже и по којим члановима којег закона. Није то само "дај нам паре за претплату" већ морају навести које чланове и којих закона си "прекршио" и колико они сматрају да треба да платиш. Тек тада можеш деловати по тужби.
Када (и ако) добијеш тужбу, најважније је да у законском року уложиш жалбу. Ако не уложиш жалбу, правници ртс-а ће тражити да решење постане извршно и то је онда крај приче, био ти крив или не био. Ако доставиш жалбу (рок је наведен у тужби коју би требао да примиш а мислим да је рок 3 дана) онда се предмет пребацује на грађанску парницу и тада се осмишљава одбрана. Ту мораш да поставиш себи циљеве како не би скакао са теме на тему и збуњивао судије (млого не воле када су они збуњени а неко други луд).
Овде, у приговору је наведена колизија у самом Закону о радиодифузији, што је твоје главно оружје. Даље је битан Закон о облигационим односима где ћеш видети када и под којим условима може да настане дужничко-поверилачки однос. Ја бих ишао на то да немам ништа против да се плаћа претплата али да се то уради онако како Закон о радиодифузији налаже, корак по корак. Са тиме бих изашао пред судију. Прича о томе да је та претплата неморална, неуставна, да је програм благи очај, да су плате директора и његових миљеника толике и толике, да је он директор са средњом школом (дискутабилно) су политички аргументи и то тешко да би пило воду код судије осим ако није и сам незадовољан сличним стварима у друштву. Ако узмемо у обзир скорију "реформу судства" не бих се кладио да ћеш таквог и свећом наћи.
Значи, "важи, нисам ја против закона, ја желим да се закон поштује у целини и целости" прича. Претпоставка је да ћеш платити последњих годину дана, како се помиње у ЗОО. Претпостављам и трошкове парнице. Са друге стране, ако суд прихвати ставке из закона, стижемо до интересантне основе да тужиш ртс због непоштовања Закона о радиодифузији...али то је више за неког адвоката који би волео да се прослави обарањем наплате на овај начин.
A ko hoce tv pretplatu covece...Pa, zanima me,
da li placate TV pretplatu ? Da li je to normalno da ti neko nesto naplati dva puta. Ako ja placam kablovsku koja ima ugovor sa RTS om za prikazivanje njihovih programa, zasto ja moram da placam i tu pretplatu i RTS-u preko racuna za struju. A sta je sa Total TV koja takodje ima ugovor o prikazivanju RTS programa ? I sa kojim pravom oni meni mogu da naplacuju nesto sto ja necu , ne zelim i ne gledam.
Valjalo bi da mi odgovori i neki pravnik sta kaze zakon o tome.
појасни ми мало ово.Случај за који знам је завршен тако да је тужени морао да уплати претплату за последњих годину дана од покретања тужбе, ... Е, сад, има ту још један моменат. Ако сте у било ком тренутку уплатили и динар на име претплате, прекинули сте рок и признали сва дуговања уназад. Значи, ако сте уплаћивали делимично или тако нешто, савет је да уплатите и остало.
Тиме си померио време задуживања. Значи, сада могу да ти потражују комплетан неуплаћен ДЕО од почетка. Чак и ако је у питању једна пара.појасни ми мало ово.
да ли мислиш на редовне уплате или на уплате по опомени/тужби?
конкретно, ја сам заокруживао рачун за струју, па увек оде и на тв нека пара, динар у вр' главе.
Не од почетка, него ваљда годину дана уназад од те уплате...Тиме си померио време задуживања. Значи, сада могу да ти потражују комплетан неуплаћен ДЕО од почетка. Чак и ако је у питању једна пара.
Не од почетка, него ваљда годину дана уназад од те уплате...
Мислим да је навео да је сваки пут када би уплаћивао струју заокруживао на виши износ. Тиме је практично дао сагласност да остатак дуга буде наплаћен у неком моменту када ртс одлучи да то истера на други начин.
Да је то урадио само једном, онда би од тог тренутка текла обавеза и тада би имао право да се позове на ЗОО о времену потраживања.
Ако струју уплаћујете без претплате, онда је боље заокружити на први мањи износ, макар само паре биле у питању.
Како је рачун важећи без потписа и печата, он као такав представља и уговорни однос.
хвала на појашњењу.Мислим да је навео да је сваки пут када би уплаћивао струју заокруживао на виши износ. Тиме је практично дао сагласност да остатак дуга буде наплаћен у неком моменту када ртс одлучи да то истера на други начин.
Да је то урадио само једном, онда би од тог тренутка текла обавеза и тада би имао право да се позове на ЗОО о времену потраживања.
Један мој пријатељ је тражио разговор са шефом смене у пошти кад је видео да су му део пара са рачуна за струју пребацили на РТС....mislim da tu posta nema veze, nego edb kad rasknjizava svoje uplate po dugovanjima, sve preko onoga sto njima nije po zaduzenju, prebacuju rts-u, bas briga postu da to radi,
edb i rts imaju neki zajednicki dogovor oko naplate, jer zasto bi racun rts-a bio uz racun za struju ako nije tako....
Један мој пријатељ је тражио разговор са шефом смене у пошти кад је видео да су му део пара са рачуна за струју пребацили на РТС.
Испоставило се да су сви службеници пошта добили упутство да тако раде, дакле рачуни су одвојени, а они аутоматски пребацују вишак уплате са једног на други рачун што не само да еј незаконито већ је и крајњи безобразлук.
Ја можда хоћу да преплатим струју да је следећи месец ен бих плаћао или да бих је плаћао мање, али то је овде немогуће захваљујући диловима разних лопова.
Тако и ја радим од тада, заокружим на први мањи број, немам живаца да расправљам са службеницима поште.......nisam znala smatrala sam da je onako kako je meni logicno, sto naravno ne mora biti i tacno, a u pravu si, znaci mi ne mozemo ako zelimo da platimo vise struje da bi recimo
sledeceg meseca imali manje troskova...meni je to bas debilno, ali od kad sam primetila da oni prebacuju te neke parice na rts (meni su jednom pre godinu ipo dana prebacili 0,11 para),
uplacujem tacno onoliko koliko pise na racunu, zaokruzeno na predhodni celi broj....