Neću TV pretplatu

Kako i zašto da ne plaćamo pretplatu ?!? :eek:
A od čega će se finansirati, npr., sve te brojne novosnimljene serije ?!? :eek:
Gde još možemo gledati Dragana Bjelogrlića, Nikolu Koju i druge, kako se, k'o neki " Bendžameni Batoni ", protokom vremena, iz godine u godinu, što god više stare, sve više i više se podmlađuju, pa su već pretekli i samog Slavka Štimca ?!?

Ne mogu da citam celu temu, ali evo sta sam cula o tome: da ako uplatis dinar vise za struju, a nisi placao pretplatu, oni to odmah prebace za pretplatu, ne ide za struju. Cula sam da ta dugovanja zastarevaju (o tv pretplati pricam). Zivim kao podstanar, tako da sve racune moram da platim, ko te pita, znate kako to ide, ali kuci je nisam placala. Nek mi ugase RTS. Toliko ljudi ne placa, nisam ni ja i nije mi padalo na pamet. Pa nek tuze celu drzavu, i naprave demonstracije vece nego pre 10 g. I da, a sta ako neko nema TV? Mislim to je realno moguce. Mozda neko ne voli, mozda ga neki student nema, mislim 100 razloga je tu. Mozda neko ima a ne pali TV? Kao ja na primer. Upalim TV da pogledam film na DVD-u. nedeljnno pustim history il tako nesto. Neko mozda ni toliko. Nije to reseno kako treba, u startu je napravljena glupost

..da tačno je, to ja prošlog meseca uplatila 50 dinara više nisam bila sigurna
koliki je tačno račun i kao ajde da zaokružim kad ono, dadoše njima, e više neće,
od sad prepisujem tačan iznos struje i to ću plaćati..ovima ništa ne dam...

Dzabe mi placamo struju u paricu kad nam ne vrate kusur te celih 50 para, a ponekad i vise, ode u nepovrat. Kad se sve to sabere na dvogodisnjem nivou, poshta mi je duzna minimum jednu cokoladnu bananicu koju cu potrazivati od RTS-a kad me utuzhe jer su oni krivi za to cepkanje okruglih brojki.:evil:

Ja ne znam zašto svi napadaju RTS. Šta je tu RTS kriv? Oni su firma koja radi za svoj interes (za moj ne moraju).
Pa sećam se ovih svih koji sada dele vlast u ovoj zemlji kako su bili protiv raznih dažbina koje je SPS uvodio.
Kada su došli na vlast, ne da nisu ukinuli te dažbine već su nadodali nove.

RTS je privilegovana firma. Razloge za to ovi novopečeni pljačkaši mogu da smisle koliko hoćete.
Ovo je nakazno vodjenje države. Nije kod RTS-a samo stvar novca koji se otima od naroda koji je navodno pitan preko svojih poslanika u skupštini. Evo pa opet glasajte za iste, a usput od istih bi mogli da tražite odgovornost. Ali ovce su izgleda za šišanje.
Ovo sa RTS-om je stvar principa. Država ako joj je nešto strateški važno ili hoće da subvencioniše, ima instrumente preko kojih joj je to dozvoljeno da radi, a to je porez i budžet. Ne, njima je to malo pa hoće da zahvataju i preko privilegovanih firmi tako što će da im daju pravo (na osnovu čega? Ustava?) da i one naplaćiju porez od građana (po osnovu posedovanja strujomera!!!).
Ja sa RTS-om nisam potpisao nikakav ugovor ni sporazum, a njihovo jeste pravo da šalju svoje račune bilo kome (pa ko hoće neka plati), ali da otimaju novac koji uplatite za struju to je prevršilo svaku meru. Nemam reči za ovakvo opušteno i bahato ponašanje onih koje smo ovlastili da nas zastupaju. Da ne pričam o transparentnosti. Transparentnost je tolika da ni oni u vrhu nisu obavešteni šta se dešava, ili se prave blesavi. Ovde je dovoljno reći da je ovo bolje nego što je bilo 90-tih i od toga se nećemo mrdnuti. Dokle više? Više nije bitno da li je sada bolje nego 90-tih, već da li je i koliko bolje nego prošle godine i kada ćemo dostići pristojan standard. Pa izađite opet na izbore i izaberite one koji će od vas da prave budale (ako to već niste).
A RTS ako neće da rasipa i poklanja svoj signal, neka ga kodira. Ili ako je za državu važan neka ga finansira iz budžeta koji takođe punimo. Ako im je mali budžet neka povećaju poreze ako smeju (to je legalno sredstvo). Ali njima je i to malo. Važno je da su obezbedili TV signal narodu da ga zamajavaju, a da li je narod gladan to je manje bitno. Serem im se na njihove TV informacije.
I druge TV stanice imaju informativni program i filmski. Imamo i internet. Bar da RTS hoće da nam kupi televizore pa da znamo šta plaćamo. Ovako oni će da naplate svoj signal, a da li imaš para da kupiš televizor nije bitno.
ALO NARODE! PROBUDI SE! NE MORATE NIŠTA DA SUMNJATE, SVE ZAISTA JESTE ONAKO KAKO VIDITE. SAMO JE JOŠ I GORE, JER NISTE SVESNI KOLIKO STE, PORED TOGA ŠTO NEMATE, JOŠ I ZADUŽENI KOD SVETSKE BANKE A DA VAM ZBOG TOGA NIJE NIŠTA BOLJE.
VI DAJETE LEGITIMNOST OVIMA KOJI VAS "USREĆUJU". PA AKO STE ZADOVOLJNI A VI NASTAVITE I DALJE. NEĆU VIŠE DA GLASAM ZA MANJE ZLO. NEĆU VIŠE UOPŠTE DA GLASAM ZA BILO KAKVO ZLO.
AKO STE SPREMNI ZA OPŠTU GRAĐANSKU NEPOSLUŠNOST, TU SAM. PA DA VIDIMO DA LI MI NE MOŽEMO BEZ NJIH ILI ONI BEZ NAS.

Ej ljudi. Ne nasedajte na ovu gore propagandu i provokaciju koja hoće da destabilizuje naš politički, ekonomski, pravni i naročito nacionalni sistem i poljulja vrednosti koje su vekovima izgrađivane. Naročito dok smo bili pod Turcima. Ovako nešto je nedopustivo. Svi imate pravo da se kandidujete i učinite nešto za ovu zemlju, ako mislite da umete bolje. Napravite svoju opciju, obećavajte, lažite (ako treba), narod "zna" da prepozna pravu opciju. Narod ne možeš da prevariš. Možeš da mu uzmeš zajam za preporod Srbije, možeš da mu pokupiš deviznu štednju, možeš da ga opljačkaš sa Dafinom i Jezdom, možeš da ga opelješiš sa inflacijom, možeš da ga muzeš do mile volje, ALI NE MOŽEŠ DA GA PREVARIŠ!
Naravno za vašu "poštenu" opciju je potrebna samo jedna sitnica. NOVAC.
Međutim, možda to i nije potrebno. Jer nije problem u gluposti ovih što su na vlasti. Oni nisu glupi, samo im se može. Ako ih primorate da rade kako treba onda će i raditi kako treba. Džaba je što će da dođe neko drugi umesto njih kad je i taj što dođe opet Srbin. Takav je to mentalitet. Mada ja tog Srbu i ne poznajem.

U JEEEE, šta sam sve napisao.
Ovo je zaslužilo reputaciju, da mi podgrejete sujetu.

danas sam dobila sledeci mail

Po Zakonu o radiodifuziji, pretplatu za RTS plaća onaj ko je prijavio prijemnik

(nebitno da li gledaš RTS ili ne i nebitno za šta koristiš prijemnik - možda za gledanje

filmova preko DVD-a dok je povezan sa računarom?).
Po istom Zakonu o radiodifuziji, RTS izričito nema ustavna prava i samim Zakonom o radiodifuziji

nema zakonska prava da ti ulazi u stan i proverava da li imaš prijemnik ili ne.

Prema Zakonu o informisanju, javni sevis (RTS) je dužan da prezentuje tačne
i istinite informacije. RTS je slagao da svako mora da plaća pretplatu čime
je počinio prekršaj protiv ovog zakona, a prema Zakonu o krivičnom postupku
zaposleni u RTS-u su počinili krivično delo obmane. Pretplatu mora da plaća
samo onaj ko je prijavio prijemnik.
Prema Zakonu o obligacionim odnosima, ne može se potraživati bilo kakva

naplata sem ako su obe ugovorne strane saglasne. Dakle ne može se potraživati

naplata od onog ko nije pristao na ugovor. Krivično je delo zaposlenih u RTS-u

potraživati novac od onog ko nije pristao na ugovor ili od onog ko nije prijavio prijemnik.

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, niko nema prava da deli vaše
lične podatke drugima sem u slučaju vaše lične saglasnosti. Zajedničkom
uplatnicom EPS-a i RTS-a, EPS je prekršio ovaj zakon, a radnici EPS-a su
počinili krivično delo prikazivanjem vaših licnih podataka RTS-u, kao npr
vaša adresa stanovanja gde vam je i upućen račun.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, onaj ko pristaje na krivično delo smatra
se saučesnikom u krivičnoj radnji. Plaćajući račun za struju i "pretplatu"
finansiraš onoga ko vrši krivično delo nad trećim licima (u ovom slučaju svi
ostali koji plaćaju račun za struju i RTS "pretplatu", a bez ugovora ili prijemnika).
Pošto su zaposleni u EPS-u počinili krivično delo odavanja ličnih podataka i
zaposleni u RTS-u počinili krivično delo prinudne naplate, zastrašivanja i
laganja nad trećim licima jer 720 hiljada ljudi je prinudno platilo i plaća
"pretplatu" i to bez prijavljivanja prijemnika i bez potpisivanja ugovora,
ti lično koji si finansirao EPS i RTS svojim "računom za struju" si
saučesnik u zločinu prinudne naplate i odavanja ličih podataka o drugima,
sem ako si žrtva istog računa za struju u kojem slučaju treba da tužiš EPS i
RTS sudskim organima Republike Srbije.

Prekinite da budete saučesnici u zločinu nad preko 2 miliona ljudi, jer vam
preti maksimalna zakonska kazna od 40 godina zatvora!!! Pitajte Legiju ako
meni ne verujete, pravda je spora, ali dostižna!

Upozorenje - ako ovo prosledite na dovoljan broj e-mail adresa, očekujte
iznenadnu promenu nekih zakona u "narodnoj" skupštini, ali vas svejedno
molim da prosledite svima.

danas sam dobila sledeci mail

Po Zakonu o radiodifuziji, pretplatu za RTS plaća onaj ko je prijavio prijemnik

(nebitno da li gledaš RTS ili ne i nebitno za šta koristiš prijemnik - možda za gledanje

filmova preko DVD-a dok je povezan sa računarom?).
Po istom Zakonu o radiodifuziji, RTS izričito nema ustavna prava i samim Zakonom o radiodifuziji

nema zakonska prava da ti ulazi u stan i proverava da li imaš prijemnik ili ne.

Prema Zakonu o informisanju, javni sevis (RTS) je dužan da prezentuje tačne
i istinite informacije. RTS je slagao da svako mora da plaća pretplatu čime
je počinio prekršaj protiv ovog zakona, a prema Zakonu o krivičnom postupku
zaposleni u RTS-u su počinili krivično delo obmane. Pretplatu mora da plaća
samo onaj ko je prijavio prijemnik.
Prema Zakonu o obligacionim odnosima, ne može se potraživati bilo kakva

naplata sem ako su obe ugovorne strane saglasne. Dakle ne može se potraživati

naplata od onog ko nije pristao na ugovor. Krivično je delo zaposlenih u RTS-u

potraživati novac od onog ko nije pristao na ugovor ili od onog ko nije prijavio prijemnik.

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, niko nema prava da deli vaše
lične podatke drugima sem u slučaju vaše lične saglasnosti. Zajedničkom
uplatnicom EPS-a i RTS-a, EPS je prekršio ovaj zakon, a radnici EPS-a su
počinili krivično delo prikazivanjem vaših licnih podataka RTS-u, kao npr
vaša adresa stanovanja gde vam je i upućen račun.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, onaj ko pristaje na krivično delo smatra
se saučesnikom u krivičnoj radnji. Plaćajući račun za struju i "pretplatu"
finansiraš onoga ko vrši krivično delo nad trećim licima (u ovom slučaju svi
ostali koji plaćaju račun za struju i RTS "pretplatu", a bez ugovora ili prijemnika).
Pošto su zaposleni u EPS-u počinili krivično delo odavanja ličnih podataka i
zaposleni u RTS-u počinili krivično delo prinudne naplate, zastrašivanja i
laganja nad trećim licima jer 720 hiljada ljudi je prinudno platilo i plaća
"pretplatu" i to bez prijavljivanja prijemnika i bez potpisivanja ugovora,
ti lično koji si finansirao EPS i RTS svojim "računom za struju" si
saučesnik u zločinu prinudne naplate i odavanja ličih podataka o drugima,
sem ako si žrtva istog računa za struju u kojem slučaju treba da tužiš EPS i
RTS sudskim organima Republike Srbije.

Prekinite da budete saučesnici u zločinu nad preko 2 miliona ljudi, jer vam
preti maksimalna zakonska kazna od 40 godina zatvora!!! Pitajte Legiju ako
meni ne verujete, pravda je spora, ali dostižna!

Upozorenje - ako ovo prosledite na dovoljan broj e-mail adresa, očekujte
iznenadnu promenu nekih zakona u "narodnoj" skupštini, ali vas svejedno
molim da prosledite svima.

Mrzi me da citam , ima puno!! Prepricaces mi u kretkim crtama kad se vidimo.,

Jako retko gledam, ali kad pogledam "Dnevnik" ili "Srbija Danas", muka mi je od toga koliko njihove novosti , odudaraju od čemerne realnosti. Zbog toga ne zaslužuju dinar da im se da. Nek im plate Đelić, Vlahović, Čedomir Jovanović, tajkuni i drugi koji su se okoristili od kvislinškog režima, ili nek im plati EU, ionako non stop prikazuju Brisel. Tim pre što je 6000 dinara, nije zanemarivo za običnog čoveka

Hulje besramne !

Back