Neću TV pretplatu

Ako je za ovu državu RTS strtateški važan kao školstvo zdravstvo, policija... onda neka ga finansira. A zna se kako i odakle država finansira - iz budžeta.
Država ima pravo da finansira ili subvencioniše firmu za koju odluči da je od strateškog značaja.
Ako nema dovoljno para u budžetu (a neophodne su joj) - poveća porez. I to je legalan način.
RTS takođe može da kodira signal i omogući gledanje njihovog programa samo onima koji plate.
Dakle imaju dva legalna načina da reše finansiranje.

Ali ne. Oni su izabrali najnehumaniji način. Zašto nehuman? Zato što RTS pretplatu (za razliku od poreza) isto plaćaju oni koji imaju novca na pretek i oni koji jedva sastavljaju kraj sa krajem (ili čak ni to ne uspevaju).

RTS je firma kao i svaka druga. Sa njom nisam potpisao nikakav ugovor i ne želim da joj dajem donacije. Jedini osnov da mi šalju račune je to što država hoće i preko RTS-a da uzima novac. Ako može preko RTS-a, onda može preko još bilo koje druge firme tako što će tu firmu da stavi u povlašćen položaj. To država nema pravo. Ali ona sebi može da pripisuje prava kakva god hoće.
Ako ima pravo da to uradi sa RTS-om, onda ima pravo da uradi sa još 1000 firmi (nema granice), a ovce neka plaćaju.

Možemo da gledamo i ovako.
Ima li pravo neka firma da sipa vodu, zemlju ili šta drugo u moje dvorište bez moga odobrenja i za to mi ispostavi račun?
TV signal je takođe materijalan, a oni ga ubacuju u moje dvorište bez moje dozvole.
I vidi bezobrazluka, još hoće i da naplate.

Sećam se u vreme Miloševića kada se glasalo za ovo, ovi koji su ovo sada izglasali bili su na sva usta protiv. O čemu se ovde radi? Jesu li građani tolike budale? Hoću li opet da budem toliko naivan da izađem na glasanje i glasam za one koji će da prave budalu od mene? A za koga god da glasam to će da uradi (dokazano). Pa bar ne moram sam sebi jamu da kopam ako ću već u nju da upadnem.

Ako je za ovu državu RTS strtateški važan kao školstvo zdravstvo, policija... onda neka ga finansira. A zna se kako i odakle država finansira - iz budžeta.
Država ima pravo da finansira ili subvencioniše firmu za koju odluči da je od strateškog značaja.
Ako nema dovoljno para u budžetu (a neophodne su joj) - poveća porez. I to je legalan način.
RTS takođe može da kodira signal i omogući gledanje njihovog programa samo onima koji plate.
Dakle imaju dva legalna načina da reše finansiranje.

Ali ne. Oni su izabrali najnehumaniji način. Zašto nehuman? Zato što RTS pretplatu (za razliku od poreza) isto plaćaju oni koji imaju novca na pretek i oni koji jedva sastavljaju kraj sa krajem (ili čak ni to ne uspevaju).

RTS je firma kao i svaka druga. Sa njom nisam potpisao nikakav ugovor i ne želim da joj dajem donacije. Jedini osnov da mi šalju račune je to što država hoće i preko RTS-a da uzima novac. Ako može preko RTS-a, onda može preko još bilo koje druge firme tako što će tu firmu da stavi u povlašćen položaj. To država nema pravo. Ali ona sebi može da pripisuje prava kakva god hoće.
Ako ima pravo da to uradi sa RTS-om, onda ima pravo da uradi sa još 1000 firmi (nema granice), a ovce neka plaćaju.

Možemo da gledamo i ovako.
Ima li pravo neka firma da sipa vodu, zemlju ili šta drugo u moje dvorište bez moga odobrenja i za to mi ispostavi račun?
TV signal je takođe materijalan, a oni ga ubacuju u moje dvorište bez moje dozvole.
I vidi bezobrazluka, još hoće i da naplate.

Sećam se u vreme Miloševića kada se glasalo za ovo, ovi koji su ovo sada izglasali bili su na sva usta protiv. O čemu se ovde radi? Jesu li građani tolike budale? Hoću li opet da budem toliko naivan da izađem na glasanje i glasam za one koji će da prave budalu od mene? A za koga god da glasam to će da uradi (dokazano). Pa bar ne moram sam sebi jamu da kopam ako ću već u nju da upadnem.

Lud zbunjenog . Samo se ovde više ne zna ko je lud a ko zbunjen.
Zato jedva čekam nove izbore da slatko precrtam onaj listić jer nemam za koga više da glasam. Sve sam ih videla na delu, svačija obećanja čula, svu njihovu pamet dooobro osetila na svojoj koži.

Ne plaćam pretplatu i ne gledam to sranye. Kad pretrčavam kanale moram da imam kalendar pored sebe da vidim koliko mi je godina, jer po njihovom programu moglo bi se reći da sam 10 godina mladja :lol: Hiljaditi put reprizirane reprize starih serija, debilni Šojić, Blago. i ostale Pavićeve gluposti...a o reklamama da i ne govorim. Neka se Tijanić odluči, pretplatu ili reklame ! Ako budemo plaćali pretplatu, e, onda reklame neću da vidim.!

Inače, Skupština je donela zakon o plaćanju tv pretplate tako da smo u obavezi da ovaj račun plaćamo.

Ne plaćam pretplatu i ne gledam to sranye. Kad pretrčavam kanale moram da imam kalendar pored sebe da vidim koliko mi je godina, jer po njihovom programu moglo bi se reći da sam 10 godina mladja :lol: Hiljaditi put reprizirane reprize starih serija, debilni Šojić, Blago. i ostale Pavićeve gluposti...a o reklamama da i ne govorim.
Aha, znači ipak gledaš. :per:
:hahaha:

Cik sad plati! :lol:
Danas sam dobila mail sledece sadrzine:

Po Zakonu o radiodifuziji, pretplatu za RTS plaća onaj ko je prijavio
> prijemnik (nebitno da li gledaš RTS ili ne i nebitno za šta koristiš
> prijemnik - možda za gledanje filmova preko DVD-a dok je povezan sa
> računarom?).
>
> Po istom Zakonu o radiodifuziji, RTS izričito nema ustavna prava i samim
> Zakonom o radiodifuziji nema zakonska prava da ti ulazi u stan i proverava
> da li imaš prijemnik ili ne.
>
> Prema Zakonu o informisanju, javni sevis (RTS) je dužan da prezentuje tačne
> i istinite informacije. RTS je slagao da svako mora da plaća pretplatu čime
> je počinio prekršaj protiv ovog zakona, a prema Zakonu o krivičnom postupku
> zaposleni u RTS-u su počinili krivično delo obmane. Pretplatu mora da plaća
> samo onaj ko je prijavio prijemnik.
>
> Prema Zakonu o obligacionim odnosima, ne može se potraživati bilo kakva
> naplata sem ako su obe ugovorne strane saglasne. Dakle ne može se
> potraživati naplata od onog ko nije pristao na ugovor. Krivično je delo
> zaposlenih u RTS-u potraživati novac od onog ko nije pristao na ugovor ili
> od onog ko nije prijavio prijemnik.
>
> Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, niko nema prava da deli vaše
> lične podatke drugima sem u slučaju vaše lične saglasnosti. Zajedničkom
> uplatnicom EPS-a i RTS-a, EPS je prekršio ovaj zakon, a radnici EPS-a su
> počinili krivično delo prikazivanjem vaših licnih podataka RTS-u, kao npr
> vaša adresa stanovanja gde vam je i upućen račun.
>
> Prema Zakonu o krivičnom postupku, onaj ko pristaje na krivično delo smatra
> se saučesnikom u krivičnoj radnji. Plaćajući račun za struju i "pretplatu"
> finansiraš onoga ko vrši krivično delo nad trećim licima (u ovom slučaju svi
> ostali koji plaćaju račun za struju i RTS "pretplatu", a bez ugovora ili
> prijemnika).
>
> Pošto su zaposleni u EPS-u počinili krivično delo odavanja ličnih podataka i
> zaposleni u RTS-u počinili krivično delo prinudne naplate, zastrašivanja i
> laganja nad trećim licima jer 720 hiljada ljudi je prinudno platilo i plaća
> "pretplatu" i to bez prijavljivanja prijemnika i bez potpisivanja ugovora,
> ti lično koji si finansirao EPS i RTS svojim "računom za struju" si
> saučesnik u zločinu prinudne naplate i odavanja ličih podataka o drugima,
> sem ako si žrtva istog računa za struju u kojem slučaju treba da tužiš EPS i
> RTS sudskim organima Republike Srbije.
>
> Prekinite da budete saučesnici u zločinu nad preko 2 miliona ljudi, jer vam
> preti maksimalna zakonska kazna od 40 godina zatvora!!! Pitajte Legiju ako
> meni ne verujete, pravo je sporo, ali dostižno!

:D

Ne plaćam niti planiram, na RTS gledam sve ukupno 3 emisije, + moje dete vikendom gleda crtaće. Ako hoće, neka ga skrembluju ali ne vidim nikakav osnov da se jedna firma finansira iz tri različita izvora-iz budžeta, od pretplate i od kablovske.

kako ne vidiš osnov?
a od čega misliš da 300.000d mesečno prime one čepulje od voditeljki koje se kerebeče ili mumlaju ili klimataju glavom (as lekićka)
od čega misliš da onaj glavonja ima toliko bahatosti i samopouzdanja ako ne prima bar duplo od ovih
od čega misliš da se finansiraju reprize serija iz pavićevog opusa

moreeeee,ima bre da plaćate ili će da vi seku struju!

E jel se secate ono davno kada su na TV-u reklamirali da mora da se plati tv pretplata i kao kako imaju tragace koji traze ko nije platio pretplatu....i kao prikazuju neke tipove u kombinezonima sa antenom kako traze ko ne placa pretplatu :hahaha::hahaha:

To je show bio. Zamisli samo te bolide koji bi se primali na tu pricu. :D

Poslednja izmena:
E jel se secate ono davno kada su na TV-u reklamirali da mora da se plati tv pretplata i kao kako imaju tragace koji traze ko nije platio pretplatu....i kao prikazuju neke tipove u kombinezonima sa antenom kako traze ko ne placa pretplatu :hahaha::hahaha:

To je show bio. Zamisli samo te bolide koji bi se primali na tu pricu. :D
:zcepanje:
secam se toga
bajagi `svedski detektor`

Jedna grupa za ukidanje pretplate RTS-a na facebook-u ima preko 100 000 clanova!!!

! ! ! Obustava za naplatu ! ! !

Sa novim racunima, nove cene.

- 500 dinara iznosi pretplata za ` RTS "javni servis" na mesechnom nivou
- u Srbiji ima oko 1.800.000 domacinstava + registrovana pravna lica, uzmimo vrlo grubu racunicu da se ukupno inkasira 1.000.000 RTS pretplata mesecno.
- 500 dinara x 1.000.000 pretplata = 500.000.000 dinara ili slovima PET STOTINA MILIONA DINARA!!!! MESECHNO!!!! Ili da prebacimo u evre 5.000.000€ mesechno !!!!

Peticija za ukidanje RTS pretplate (POSALJITE SVIM PRIJATELJIMA)

https://www.facebook.com/group.php?...oup.php?gid=108620462500132&v=info&ref=search

Malo dizem temu , naletela sam na korisnu informaciju , nije lose znati

http://www.besplatnapravnapomoc.rs/obligaciono-pravo/1307-2/

RTV Pretplata

Autor: Advokat Predrag T. Savić

Potraživanja po osnovu RTV pretplate, a čiji je poverilac Radio-difuzna ustanova „Radio-televizija Srbije“ i koja se dostavljaju uz račune za utrošenu električnu energiju, zastarevaju u roku od godinu dana. Ovaj rok je utvrđen na osnovu primene odredbi iz člana 378. Zakona o obligacionim odnosima.

Zastarevaju za jednu godinu:

1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;

2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika;

3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima;

4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.

Zastarelošću prestaje pravo poverioca da zahteva ispunjenje obaveze. Zastarelost nastupa kad protekne zakonom određeno vreme (u ovom slučaju od jedne godine), u kome je poverilac mogao zahtevati ispunjenje obaveze. Zakonodavac je predvideo da zastarelost nastupa kad istekne poslednji dan zakonom određenog vremena.

Napominjemo da se sud ne može obazirati na zastarelost po službenoj dužnosti i neophodno je da se dužnik na nju pozove, i to u slučaju tužbe, čini kroz prigovor zastarelosti. Zastarelost počinje teći prvog dana posle dana kad je poverilac imao pravo da zahteva ispunjenje obaveze, ako zakonom za pojedine slučajeve nije što drugo propisano. Kada se istakne opravdani prigovor zastarelosti, sud mora da tužbeni zahtev odbije kao neosnovan.

Ako dužnik ispuni zastarelu obavezu, nema pravo zahtevati da mu se vrati ono što je dao, čak i ako nije znao da je obaveza zastarela.

Napominjemo da Ustavni sud još nije doneo konačnu odluku povodom inicijativa da se oceni ustavnost i zakonitost odluke da se RTV pretplata naplaćuje uz brojila za struju.

:)

Da l postoji ili ne postoji ovakav zakon,ja TV predplatu ne placam,jer ga i ne gledam,pa naka mi iskljuce signal,necu se buniti uopste!Nemm ni kablovsku,vec preko satelita lepo gledam nemce i njihove pametne i zanimljive emisije!

Back