Укратко.
Могу да поднесу суду захтев за принудну наплату. Суд то проследи теби а ти уложиш приговор У РОКУ ОД ТРИ ДАНА. После тога цео предмет иде на тужбу ртс-а према теби али...могу да ти потражују само оно што си дужан у последњих годину дана+судски трошкови, по закону о облигационим односима. Прича се, није проверено, да су по Нишу тужили, изгубили и да више не туже.
Иначе, осим на интернет страници ртс-а нигде другде није објављена одлука Уставног суда па је горе наведена вест мало непроверена.
...ovo je važilo i za infostan, struju i ostalo...samo što ljudi uglavnom ćute, kad dobiju
račun sa sve tužbom i kamatama...em se uplaše, em nisu čuli za to..i plaćaju sve iz
straha, da im ne pokupe sve iz kuće....

...nama se jednom desio sličan slučaj...kako su moji bili uvek savesni po pitanju
plaćanja svih obaveza prema državi..pa šta ostane..od toga se živi...jednom nehotice
prevideli jedan račun za infostan...oni nisu ukapirali, a ovi naravno nisu slali opomenu,
dok negde posle x godina, nekom nije palo na pamet da im pošalje opumenu pred
tužbu...možete zamisliti kakva je panika nastala....da se plati, to obavezno moramo
da platimo....dobro, odem ja lepo direktno tamo, napišem novu uplatnicu, samo sa
osnovnim dugom i to platim....ona na šalteru me gleda belo..ništa joj nije jasno...lepo
je pitam da li želi nešto da me pita..kaže neeee.......aha..rekoh ovo naplatite, a za
ovo drugo me tužite slobodno.......

...heheee.....nikad ništa od toga nije bilo,
znači..moj savet ne padajte na te tužbe..platite ako baš morate ono osnovno dugovanje......i to bi bilo to....ko će da radi po tolikim tužbama..samo plaše narod...