Neće više biti ni progona ni traktora!

Tko ne želi posljedice rata, treba raditi na miru, a srpski dužnosnici u Beogradu, Kninu i Banjoj Luci su otvoreno bili za rat. Nitko nije govorio da se treba razgovarati i dogovoriti sa Hrvatima. Bilo je "neš ti Hrvata, porazit ćemo ih za 4 tjedna", "Hrvati se ništa ne pitaju, bit će kako mi želimo", "Nacrtat ćemo srpske granice gdje mi hoćemo", "Ako se Hrvatima ne sviđa, mogu svi preko Jadrana ili prema Zapadu"... I onda ti smatraš kako se imaš pravo žaliti. Patetično i smiješno u isti mah, osobito s obzirom da su pobunjeni Srbi 1991. protjerali 400.000 Hrvata s njihovih ognjišta i proveli trajna etnička čišćenja na području Bosne i Hercegovine, tako da brojna mjesta, sela i čitave regije u kojima su Hrvati nekoć bili većina, nemaju više Hrvata, jer su svi protjerani.

Kako je lijepo gledati selektivno i optuživati druge za ono što si sam radio. Divota.
Više je Srba prije Oluje protjerala Hrvatska nego Krajina Hrvata. Imaš fino i podatke o tome UNHCR iz 1993. godine koje sam postavio na temi. Dodajmo na to protjerivanje Srba u Oluji i jedini zaključak je da je Hrvatska protjerala značajno više Srba nego Krajina Hrvata.

Ne, nisi postao vlasnikom kuće, vlasnik je i dalje vlasnik. Dapače, imao je pravo na besplatnu obnovu ako mu je kuća bila oštećena, spaljena, uništena.
Pričaš o stvarima koje ti dobro zvuče a o kojima nemaš pojma.
A imaš primjer u Srbiji: da li je neki Srbin postao vlasnikom kuće Hrvata iz Hrtkovca samo zato jer ga je potjerao?
Vidimo u praksi kako je to izgledalo. I to ne kažem ja već međunarodne organizacije. Postavio sam linkove pa idi čitaj.

Više je Srba prije Oluje protjerala Hrvatska nego Krajina Hrvata. Imaš fino i podatke o tome UNHCR iz 1993. godine koje sam postavio na temi. Dodajmo na to protjerivanje Srba u Oluji i jedini zaključak je da je Hrvatska protjerala značajno više Srba nego Krajina Hrvata.
Sto bi ti da Jehovi svjedoci okupiraju 200 km radijusa oko Beograda i tako unedogled imaju drzavu ?

Tko ne želi posljedice rata, treba raditi na miru, a srpski dužnosnici u Beogradu, Kninu i Banjoj Luci su otvoreno bili za rat. Nitko nije govorio da se treba razgovarati i dogovoriti sa Hrvatima. Bilo je "neš ti Hrvata, porazit ćemo ih za 4 tjedna", "Hrvati se ništa ne pitaju, bit će kako mi želimo", "Nacrtat ćemo srpske granice gdje mi hoćemo", "Ako se Hrvatima ne sviđa, mogu svi preko Jadrana ili prema Zapadu"... I onda ti smatraš kako se imaš pravo žaliti. Patetično i smiješno u isti mah, osobito s obzirom da su pobunjeni Srbi 1991. protjerali 400.000 Hrvata s njihovih ognjišta i proveli trajna etnička čišćenja na području Bosne i Hercegovine, tako da brojna mjesta, sela i čitave regije u kojima su Hrvati nekoć bili većina, nemaju više Hrvata, jer su svi protjerani.

Kako je lijepo gledati selektivno i optuživati druge za ono što si sam radio. Divota.
Kosovo odlomljeno slucajno ?

Aha, sad ćemo brojit? Svejedno, nije istina. Srpski izračun, bio točan ili ne, tvrdi da je 1990.-1991. godine bilo prinuđeno napustiti Hrvatsku oko 250.000 Srba. U tom istom vremenu, Srbi su protjerali s pobunjenog hrvatskog područja oko 400.000 Hrvata i ostalih nesrba. Ne stoji ti računica.

Jedino ako izvrsis prevaru u suradnji s zemljisnikom falsificiranjem ugovora potpisa ..Naravno da ne moze a ovaj krmak sto je bio u Srpskom stanu nije moga ni prodati ali je iznajmljivao stan drugima na crno.
Ti miješaš stanarska prava, s vlasništvom nad kućom i zemljom. Nikome od Srba nije oteta nijedna kuća ili zemljište. Stanarska prava su druga priča.

Koristilo se to što je dosta tih stanova bilo u vlasništvu države pa je Hrvatska useljavale bosanske Hrvate u srpske stanove po bivšoj Krajini.
https://iwpr.net/global-voices/croatian-serbs-await-return-lost-homes
Koliko je Srba s državljanstvom u Srbiji boravilo službeno, s obiteljima, u Hrvatskoj do 1990. godine? U trenutku razdruživanja, oni nisu imali hrvatsko državljanstvo ni sređen status u Hrvatskoj. Većinom su to bili jugoslavenski oficiri i njihove obitelji. U čemu je problem što su oni otišli kućama u Srbiju nakon raspada Jugoslavije i nakon što je JNA prestala postojati kao zajednička vojska? Nisu ni Slovenci ljudima na privremenom radu dozvolili ostanak u Sloveniji, već su ih poslali u njihove ex YU republike.

Poslednja izmena:
Aha, sad ćemo brojit? Svejedno, nije istina. Srpski izračun, bio točan ili ne, tvrdi da je 1990.-1991. godine bilo prinuđeno napustiti Hrvatsku oko 250.000 Srba. U tom istom vremenu, Srbi su protjerali s pobunjenog hrvatskog područja oko 400.000 Hrvata i ostalih nesrba. Ne stoji ti računica.
UNHCR kaže jasno 247,000 Hrvata i drugih ne-Srba protjerano iz Krajine a iz Hrvatske 254,000 Srba iz Hrvatske do oktobra 1993. Srbi u Krajini nisu imali više koga tjerati poslije 1993. godine ali Hrvati jesu i to su učinili 1995. godine.

To su tvoje prefrigane laži o "protjerivanju Srba iz unutrašnjosti rvatske"...
Zašto misliš da češ nešto postič sa lažima*?
Samo nam padaš u očima kao čovjek...predstavljaš se tu ko neki sljedbenik Isusa, a lažeš i seruckaš

Ljudi - Srbi - koji su živjeli u unutrašnjosti rvatske sami su napuštali Rvatsku zato jer:

A) Bili su najčeše vojna lica koja su se pridružila opsadama rvatski gradova u kojima su živjeli - zato su i doselili u Zagrebe i Zadre jer su dobili vojne stanove - ti ove osvajače u svom postu opisuješ kao jadne žrtve, a sijali su godinama smrt po rvatskim radovima...

B) Nisu su osječali ugodno kao Srbi okruženi rvatima u stanju rata...e pa to ne znači da ih je netko protjerao.

Poledaj kolko je Srba u tom periodu napustilo Srbiju!
Iz Srbije je pred ratom pobjeglo skoro miljon ljudi, 300 000 mladi Srba prvopozivnika pokupili su obitelji i pred mobilizacijama pobjeli van iz Srbije zauvijek...
Dakle nemoj bježanje od rata opisivat kao protjerivanje

.

UNHCR kaže jasno 247,000 Hrvata i drugih ne-Srba protjerano iz Krajine a iz Hrvatske 254,000 Srba iz Hrvatske do oktobra 1993. Srbi u Krajini nisu imali više koga tjerati poslije 1993. godine ali Hrvati jesu i to su učinili 1995. godine.

Ma ko to može stič u 4 dana protjerat 250 000 ljudi...? Pa Vojsci je trebalo deset dana da nakon Oluje pročešljaju taj teren,...
Pa Srba na prostoru Oluje nije ni živjelo 250 000 u tom trenutku nego su procjene od 80 000 - -130 000. Oni su već godinama prije Oluje napustili taj prostor stalnog rata - srpska sela bila su na samnim linijama - nije se moglo svudje živjet...

Naprimjer Srbi su spalili Petrinju 1991. tokom osvajanja. I dje da Srbi iz Petrinje žive kasnije?
Vukovar isto tako, Glina, Okučani, itd...

.

Zašto nitko nije protjerao Srbe iz pravoslavnih zaseoka u okolici Sinja? Želite li uopće znati zašto?!

Zato što su Srbi iz tih krajeva normalno priznali hrvatsku vlast, prisegnuli da će biti lojalni i većinsko hrvatsko stanovništvo ih je štitilo od bilo kakvih odmetničkih paravojnih skupina koje bi se našle u tim krajevima. Svi ti ljudi i dan-danas normalno žive u Hrvatskoj. Ista je stvar i sa Srbima iz dijela Gorskog kotara. Priznali su Hrvatsku kao svoju domovinu, odbili su bilo kakvu suradnju s pobunjenicima i nitko ih nije taknuo. I oni dan-danas normalno žive u Hrvatskoj. Nadrljali su samo oni koji su bili nahuškani i pristali na lokalnu srpsku i beogradsku propagandu, prihvatili ideju o komadanju Hrvatske i stvaranju Velike Srbije.

Back