Ne znam kako izadjem iz ovoga..

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@vojo3 Nadam se da se ne ljutiš zato što ovde postavljam link do tvoje prve teme. Mislim da si se u toj temi predstavio.

https://forum.krstarica.com/threads/zivotna-kriza.1020557/

Mozda je problem u meni sto sam zaostao,

Nikada nemoj da razmišljaš u tom pravcu i da kriviš sebe. Nisi zaostao.

Napisao si da imaš autizam i šizofreniju. Sa tim dijagnozama postigao si mnogo, mnogo više od svojih vršanjaka koji imaju taj poremećaj i bolest.

Pokušaj da ignorišeš ponašanje svojih drugova i drugarica iz tvog odeljenja.

Ne uklapaš se u njihovo društvo jer si drugačiji od njih.

Mladi tvojih godina ili se brižno ponašaju prema svom drugu/ drugarici, ili ih ismevaju. Iz krajnosti idu u drugu suprotnu krajnost.

Nijedno ni drugo ponašanje nisu dobri. Da li bi voleo da te sažaljevaju? Verujem da ne bi.

Zaista mislim da si postigao mnogo do sada. Zato, glavu gore.

Takođe mislim da bi bilo dobro da odeš kod psihologa. On će ti pružiti stručnu pomoć i dati savete, možda budu bolji od ovih koje ti sada dajemo.

PS. U potpunosti te razumem jer ja od rođenja imam jedno neurološko stanje i bilo mi je teško da se uklopim u društvo sve do trećeg razreda gimnazije.

neka razvija taj nečovečluk kod sebe
i biće srećan. Makar koliko i istali.
Zato što će tako prestati da ga se plaše,
a to je prvi ka nekoj normalnoj ulozi u mikro sredini.
Totalno promasujes poentu, ne radi se ovde o “necovecluku” radi se o tome da momsk ima teskoca da se uklopi u drustvo oko sebe, jer nazalost pati od autizma- i njegovo vidjenje sveta se razlikuje od vidjenja druge dece i treba mnogo vise napora da bi se uklopio,
stvar je da vecina ljudi pogotovo dece i nezrelih ima ograniceno strpljenje- verovatno su ulagali napore par godina, a onda vise nisu hteli,
a momak zeli da se uklopi u okolinu, da ima prijatelje- a to nece biti lak posao i najbolje bi bilo da ima pomoc strucnog lica, i koliko je porodica u mogucnosti i ima znanja da mu pomogne.

@vojo3 Nadam se da se ne ljutiš zato što ovde postavljam link do tvoje prve teme. Mislim da si se u toj temi predstavio.

https://forum.krstarica.com/threads/zivotna-kriza.1020557/

Nikada nemoj da razmišljaš u tom pravcu i da kriviš sebe. Nisi zaostao.

Napisao si da imaš autizam i šizofreniju. Sa tim dijagnozama postigao si mnogo, mnogo više od svojih vršanjaka koji imaju taj poremećaj i bolest.

Pokušaj da ignorišeš ponašanje svojih drugova i drugarica iz tvog odeljenja.

Ne uklapaš se u njihovo društvo jer si drugačiji od njih.

Mladi tvojih godina ili se brižno ponašaju prema svom drugu/ drugarici, ili ih ismevaju. Iz krajnosti idu u drugu suprotnu krajnost.

Nijedno ni drugo ponašanje nisu dobri. Da li bi voleo da te sažaljevaju? Verujem da ne bi.

Zaista mislim da si postigao mnogo do sada. Zato, glavu gore.

Takođe mislim da bi bilo dobro da odeš kod psihologa. On će ti pružiti stručnu pomoć i dati savete, možda budu bolji od ovih koje ti sada dajemo.

PS. U potpunosti te razumem jer ja od rođenja imam jedno neurološko stanje i bilo mi je teško da se uklopim u društvo sve do trećeg razreda gimnazije.
Hvala..Da sam najgori,sto bi se mrzili..Ne znam,ovih nekoliko dana mi je vas tesko,ovo vec traje gotovo 3 meseca,sa profesorima imam ok odnos, sa porodicom isto..Jos nesto, volim devojke i volim seks,pa mozda i zbog misle da sam manijak..Ali to je valjda odlika svakog momka/muskarca..Pratim Geopolitiku,sport,citam i zanimam se za razne stvari,pokusavam da budem sto bolji i inteligentniji..Jos jednom izvinite sto sam Krstaricu iskoristio za moju licnu ispovedaonicu,hvala svima za podrsku..

Hvala..Da sam najgori,sto bi se mrzili..Ne znam,ovih nekoliko dana mi je vas tesko,ovo vec traje gotovo 3 meseca,sa profesorima imam ok odnos, sa porodicom isto..Jos nesto, volim devojke i volim seks,pa mozda i zbog misle da sam manijak..Ali to je valjda odlika svakog momka/muskarca..Pratim Geopolitiku,sport,citam i zanimam se za razne stvari,pokusavam da budem sto bolji i inteligentniji..Jos jednom izvinite sto sam Krstaricu iskoristio za moju licnu ispovedaonicu,hvala svima za podrsku..

Molim te da se ne izvinjavaš. Na ovom potforumu, pomognemo koliko možemo na osnovu našeg iskustva. I piši šta te muči.

I ponavljam ti, postigao si mnogo.

Totalno promasujes poentu, ne radi se ovde o “necovecluku” radi se o tome da momsk ima teskoca da se uklopi u drustvo oko sebe, jer nazalost pati od autizma- i njegovo vidjenje sveta se razlikuje od vidjenja druge dece i treba mnogo vise napora da bi se uklopio,
stvar je da vecina ljudi pogotovo dece i nezrelih ima ograniceno strpljenje- verovatno su ulagali napore par godina, a onda vise nisu hteli,
a momak zeli da se uklopi u okolinu, da ima prijatelje- a to nece biti lak posao i najbolje bi bilo da ima pomoc strucnog lica, i koliko je porodica u mogucnosti i ima znanja da mu pomogne.
Svasta...iskustvo je najbitnije i valjda bolje da se izbagava drustvo narkomana olosa i ne znam sta si sve nabrojao.
Ti kao iskusniji i stariji bi trebalo da dajes normalnije savete

Nije on u situaciji da bira društvo, kao uostalom i niko od nas.

Ima jedna dobra stvar
ako je lice sa posebnim potrebama
može preko udruženja da se združi sa sličnima.

To funkcioniše, čini mi se.

Nije on u situaciji da bira društvo, kao uostalom i niko od nas.
Mozda ne mozemo bas da biramo (cesto zavisimo od raznih okolnosti), ali mozemo da "probiramo", u slucaju ovog momka je mnogo teze jer njegova komunikacija nije najbolja-
U vezi ove situacije je- cinjenica da se uglavnom zali na devojke (koje ga uglavnom izbegavaju) i da je to pocelo relativno nedavno (prve 3 godine je bilo ok) i da je naglasio kako voli devojke i sex.... -otprilike mozemo zakljuciti zasto su stvari krenule u pogresnom pravcu.

i resenje je da momak mora da poradi na socijalizaciji uz obaveznu pomoc strucnog lica...
No cinjenica da on provodi mnogo vremena na pdf Ljubav i Sex i verovatno uzima za ozbiljno retarde s te teme-
mi ne daje mnogo razloga za nadu.
A jedino mu je resenje naporan rad i ucenje kako da se uklopi, mozda i koristenje lekova, ako strucno lice utvrdi potrebu za tim-
inace ce zavrsiti izolovan od drustva.

Mozda ne mozemo bas da biramo (cesto zavisimo od raznih okolnosti), ali mozemo da "probiramo", u slucaju ovog momka je mnogo teze jer njegova komunikacija nije najbolja-
U vezi ove situacije je- cinjenica da se uglavnom zali na devojke (koje ga uglavnom izbegavaju) i da je to pocelo relativno nedavno (prve 3 godine je bilo ok) i da je naglasio kako voli devojke i sex.... -otprilike mozemo zakljuciti zasto su stvari krenule u pogresnom pravcu.

i resenje je da momak mora da poradi na socijalizaciji uz obaveznu pomoc strucnog lica...
No cinjenica da on provodi mnogo vremena na pdf Ljubav i Sex i verovatno uzima za ozbiljno retarde s te teme-
mi ne daje mnogo razloga za nadu.
A jedino mu je resenje naporan rad i ucenje kako da se uklopi, mozda i koristenje lekova, ako strucno lice utvrdi potrebu za tim-
inace ce zavrsiti izolovan od drustva.

Ma ni ja se ne družim ni sa kim van foruma, pa šta mi fali ?
Nek se drži nas i tastature,
nema dalje, takva su vremena.

Ne verujem u to,mozda za nekoliko godina bude napretka,ali tesko da ce biti to u skorije vreme.
Moras se potruditi, i potrebna ti je dobra podrska jer komunikacija i saradnja s drugim ljudima nije uopste laka, s iskustvom bude lakse- ali nikad nije lako.
Ljudi su komplikovani.
Svaka osoba ima svoja neka ocekivanja i svoj pogled (uglavnom nerealan) i onda to treba sve “proracunati” da bi mogao efektivno da ucestujes u drustvenom zivotu.
Odnosno to ti je kao kad gadjas iz snajpera na veliku daljinu- moras proracunati pad zrna, brzinu vetra i s koje strane dolazi, uticaj temperature i vlage vazduha-
ako samo opalis bez ikakvig treninga i uskustva i razumevanja ovoga- promasit’ ces.
Dakle potrebno je naci neko strucni lice koje ce ti pomoci sa naucis mnogo stvari koje ce ti pomoci da se snadjes u ljudskih dzungli.

Stanje je za sada nepromenjeno..Nadam se boljem,danas sam dobio jednu lepu poruku od drage mi osobe, to znaci da treba verovati i da ce mozda postoji drustvo koje ce postovati i ceniti onakvog kakav jesam sa ssvim mojim vrlinama i nedostacima..Mirno vece druzino mala ali odabrana.(upuceno svim clanovima Krstarica foruma).

Back