Životna kriza

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vojo3

Obećava
Poruka
71
Imam autizam i 19 godina.
Uglavnom sam nedrustven i asocijalan te ova situacija je bila ovakva i staticna tokom mog detinjstva, u skoli,u slobodno vreme.Imam probleme sa govorom zbog rascepa takodje.
Nista mi i ne ide Bog zna u zadnje vreme.
Kako izaci iz ove krize. Poz.

Uglavnom sam nedrustven i asocijalan te ova situacija je bila ovakva i staticna tokom mog detinjstva, u skoli,u slobodno vreme.Imam probleme sa govorom zbog rascepa takodje.
Okreni se bilo čemu što ti zaokuplja misli, čitanje, filmovi, možda šetnja. Ne znam koga imaš u porodici ali se nadam da su ti podrška. Svakome naiđe neka kriza, nisi jedini, od tebe zavisi hoćeš li shvatiti da život ima i lepih i ružnih delova. Možda postoje neka udruženja za pomoć autističnim osobama, dnevni boravci, raspitaj se malo, pridruži im se.

Dugo nisi pisao na ovoj temi. Kako se osećaš sada?

Kao sto su rekli u prethodnim porukama, pridrzavaj se terapije, a zatim napravi nekakav plan akcije, postaviti realistcne ciljeve- npr da li zelis drustvo ili je mozda dovoljno da ostvaris komunikaciju preko interneta, pa onda krenes u ostvarivanje cilja,
zatim mozda pogledati neki posao ili karijeru.

Dugo nisi pisao na ovoj temi. Kako se osećaš sada?
Imam problem.Ne znam kome da se obratim.
Imam problem sa svojima iz razreda.
Situacija nije idealna ni bila prije,ali sada u poslednja 2 dana mi je bas lose.
Nisam mislim bio nekorektan prema njima osim svadje sa jednom drugaricom gde nisam nesto ispunio i izderala se ona na mene pred svima.
Svi me gledaju popreko.Nzm stq dq radim.

Situacija nije idealna ni bila prije,ali sada u poslednja 2 dana mi je bas lose.
Nisam mislim bio nekorektan prema njima osim svadje sa jednom drugaricom gde nisam nesto ispunio i izderala se ona na mene pred svima.

Šta kažu tvoji roditelji? Da li znaju šta ti se dešava u školi?

A sta si ti duzan njoj nesto ostao?

Kratkorocno ne mozes uciniti mnogo, dok se situacija ne smiri, dugorocno bi bila dobra ideja raditi na odredjenim vestinama vezana za drustvo i druzenje,
verovatno do dosta neprilika dolazi zbog medjusobnog ne svatanja, oni ne svataju tebe i tvoje potrebe, a ti ne svatas njih, mozda uradis nesto sto njih smeta, a da ne znas da ti smeta- tako da moras razviti drustvene vestine, pa ce s vremenom biti lakse.

Kratkorocno ne mozes uciniti mnogo, dok se situacija ne smiri, dugorocno bi bila dobra ideja raditi na odredjenim vestinama vezana za drustvo i druzenje,
verovatno do dosta neprilika dolazi zbog medjusobnog ne svatanja, oni ne svataju tebe i tvoje potrebe, a ti ne svatas njih, mozda uradis nesto sto njih smeta, a da ne znas da ti smeta- tako da moras razviti drustvene vestine, pa ce s vremenom biti lakse.
Da ih pitam sta imaju protiv mene,sta im smeta,ili bi me ismejali ili se jos vise naljutili.
Preko me gledaju vec 3 4 dana.
A bio sam ok vlj sa njima u ove 4 godine.
Jos 4 meseca i kraj.
Hvl puno na podrsci vas forumasa sa Krstarice.
Poz.

Da ih pitam sta imaju protiv mene,sta im smeta,ili bi me ismejali ili se jos vise naljutili.
Preko me gledaju vec 3 4 dana.
A bio sam ok vlj sa njima u ove 4 godine.
Jos 4 meseca i kraj.
Hvl puno na podrsci vas forumasa sa Krstarice.
Poz.
Nisam rekao da ih pitas ista, vec da je potrebno da radis na drustvenim vestinama, razumevanju ponasanja ljudi i slicno, tj potreban ti je odredjeni program,
skola ce se zavrsiti za 4 meseca, ali zivot se nastavlja dalje, bolja socijalizacija ce ti dati bolje rezultate u zivotu, sto se vise budes trudio i radio na sebi- bit ce ti bolje i obrnuto.
Izbor je tvoj.

Kako bih ti rekao on od svih dobija napusavanje a ja tvrdim da je to 1 od najbitnijih zivotnih stavova, pored tog da ne mari za tudje misljenje
Ako dobija “napusavanje”od svih onda znaci da mu treba socijalizacija, a ako pocne da jos “napusava” druge onda mu moze biti samo gore, a i moze izmaci kontroli.
Cesto tragedije pocnu s “napusavanjem”, tako da znbog sopstvene savesti je bolje ne davati ovakve savete, nikad ne znas sta neko moze uciniti i mozda doci do nivog “Ribnikara”.

Back