/ne/Vaspitana buduća Srbija

Laci, gde da bijem decu, čoveče. Pa ja ima 90 kg metar devedeset, pa ja ne mogu da odmerim koliko da ga udarim. Kakve batine, pa ja sam dva puta od majke dobio u životu čvrgu, pa šta mi fali. Deca kopiraju mnogo toga što radiš, obrati malo pažnju pa ćeš videti. Čudo su kako sve primećuju. Samo ih dobro organizovati i nemaš problem.

Nekad preteraju, ali opet ima načina, batina je, kažu psiholozi, a slažem se, izraz tvoje nemoći. A na batine se naviknu, pa im to dodje kao normalno da ih mlatiš, a on opet u inat radi isto, a zna da će ih dobiti. Kazna je prava mera.

BG1109:
Laci, gde da bijem decu, čoveče. Pa ja ima 90 kg metar devedeset, pa ja ne mogu da odmerim koliko da ga udarim. Kakve batine, pa ja sam dva puta od majke dobio u životu čvrgu, pa šta mi fali. Deca kopiraju mnogo toga što radiš, obrati malo pažnju pa ćeš videti. Čudo su kako sve primećuju. Samo ih dobro organizovati i nemaš problem.

Nekad preteraju, ali opet ima načina, batina je, kažu psiholozi, a slažem se, izraz tvoje nemoći. A na batine se naviknu, pa im to dodje kao normalno da ih mlatiš, a on opet u inat radi isto, a zna da će ih dobiti. Kazna je prava mera.
Ma suviše bi to bila velika polemika ... U svakom slučaju odmerena pljuska po guzici ne izaziva traume. Nisam apsolutno za batine, ali ih ne isključujem. Sad kad su poodrasli više i nema potrebe za tim. Dok su mali i nerazumni (i zaboravni), često se ne mogu "dozvati"

Lacibg:
Кад сам добио прво дете био сам натеран (супруга или ти жена моја) да читам сра_ња попут "Слободна деца Самерхила", затим слушао разне "нове" методе комуникације ... Психолози су посебно надобудни а наука им је усуђујем се рећи ... ипак нећу рећи. :lol:

Наишао сам на разне глупости и погрешне закључке. У суштини, човек мора сам да ослушкује рекације своје деце (свако реагује различито) и успостави нешто што мисли да је најбоље ... Апсолутно не тући децу је глупост. Наравно, не ланцем за бицикл :lol: Често умеју да раде ствари које су опасне по живот (њихов), а ако не помаже прича тј. убеђивање, шта онда ? Везати га ?

И мене је кева макљала, понекад и ћале, па им ништа од тога не замерам и волим их јер кад "разум" уђе у главу све постаје јасно ...

Ма психолози су направили читаву пометњу и збрку, као не треба ударити дете. Којешта, мало дете је тотално несвесно опасности од саобраћаја, струје, врелог шпорета, висине, итд. тако да је најнормалнија реакција у неким опасним ситуацијама по дете, да родитељи примене и батине, наравно не ништа страшно и драстично, али мало по гузи да добије, ништа му неће фалити.

Нема човека који у детињсву никада није добио батине од родитеља, па кад порасте и сам постане родитељ схвати и не љути се на своје родитеље, ако су били добри и нормални људи.

Сасвим је друга прича неко драконско и сурово кажњавање, али то спада у домен полиције.

Enfroz2891.:
Pa nego shta nego su nevaspitana,jer sistem vrednosti je potpuno urushen.
Ali krajnje licemerno je da nas jedan Albanac sa Kosova neshto proziva kad je kod njih 100 puta gore.
Pogledajte samo u basketu...otkazalo 20 kosharkasha....svi zbog najdebilnijih mogucih razloga.
I josh se neka deca javljaju da to opravdavaju...kao drzavi oni nishta ne duguju...ALO?
A shta duguju Spanci,Nemci,Italijani chak i Amerikanci?(imaju kvalifikacoje za Olimpijadu i sve same zvezde NBA-a se odazvale)

ako ti mislis da vas prozivam...mislim da to ne radim niti imam nameru, i jos jedna stvar takvih problema imamo i mi. BG 1109 je to dobro objasni i ja se slazem sa tim i takva su deca mahom i kod nas, mada se iskreno nadam ne u tolikom procentu

Što se tiče albanske dece, tu SVAKAKO nije u pitanju vaspitanje, nego BATINA ( živeo sam u Gjakove ) ....

Oni jednostavno, i NA ŽALOST nemaju SVOJE mišljenje, nego ono što najstariji u porodici kaže, to tako MORA da bude. Njega slušaju i jači od njega, samo zato što je stariji. E, sad, ,,,,može to i da bude neka vrlina....A šta ako on NIJE u pravu !!??

ΓΑΛΙΝΙ:
Što se tiče albanske dece, tu SVAKAKO nije u pitanju vaspitanje, nego BATINA ( živeo sam u Gjakove ) ....

Oni jednostavno, i NA ŽALOST nemaju SVOJE mišljenje, nego ono što najstariji u porodici kaže, to tako MORA da bude. Njega slušaju i jači od njega, samo zato što je stariji. E, sad, ,,,,može to i da bude neka vrlina....A šta ako on NIJE u pravu !!??

nisi rekao u kojem selu si ziveo, jer ta tradicija je opstala samo u zabitim selima, doduse jos se postuje rec starijih ali ne bas onako

NISU svi takvi, znam ja MNOOOOGO dobrih ljudi odande.
Stvar je u tom surovom brifingu. AKO deda kaže u 9 ujutro da je mrak, i KRAVA legne da spava....

Ako razumeš šta sam hteo da kažem....

Ljudi su generalno neobrazovani, i lako ih je pokrenuti. Smatram da čak ni hodža nije glavni izvor zla. I hodže su moderni ljudi, voze kola i tucaju ribe. Glavni problem je to što slušaju najstarijeg u porodici, a NJEGA JE VREME PREŠLO, IZLAPEO JE I NE ZNA ŠTA PRIČA.

Moje dede su bili SJAJNI, obrazovani, ali kada su ih pritisle godine, oni više nisu imali normalne stavove o životu, nego su su sećali vojske iz prvog svetskog rata....

ΓΑΛΙΝΙ:
NISU svi takvi, znam ja MNOOOOGO dobrih ljudi odande.
Stvar je u tom surovom brifingu. AKO deda kaže u 9 ujutro da je mrak, i KRAVA legne da spava....

Ako razumeš šta sam hteo da kažem....

Ljudi su generalno neobrazovani, i lako ih je pokrenuti. Smatram da čak ni hodža nije glavni izvor zla. I hodže su moderni ljudi, voze kola i tucaju ribe. Glavni problem je to što slušaju najstarijeg u porodici, a NJEGA JE VREME PREŠLO, IZLAPEO JE I NE ZNA ŠTA PRIČA.

Moje dede su bili SJAJNI, obrazovani, ali kada su ih pritisle godine, oni više nisu imali normalne stavove o životu, nego su su sećali vojske iz prvog svetskog rata....

ja verujem da su tvoje dede bili sjajni, obrazovani i... ali na zalost ti bas nisi imao srece da nasledis ista od njih

ΓΑΛΙΝΙ:

Ovo je i kod muslimana tako...Arapa i drugih...

Back