ne seci nokte na praznik!

ja sam jednom seko nokte na praznik i nikad vise
istog dana sam pao pijan sa bicikle

Pre će biti da to ima neke veze nepoštovanjem instrukcije "don't drink and drive"! :mrgreen:

Ne peri kosu petkom osim na Veliki petak, ne seci nokte drugim danima osim subote, oboje vezano za glavobolju, ne bacaj đubre po mraku, nećeš imati para, ne bacaj đubre dok onaj ko je krenuo na put iz kuće ne stigne na odredište, spuštaj poklopac od wc šolje, da ti voda ne "odnese" pare, ne nabavljaj providnu dasku i poklopac, one "slute ženske bolesti"... Ove dve poslednje su kineske, feng šui. Ima još. :) Ne seci bebi nokte do 40 dana, ne iznosi je napolje do 40 dana, ako zanoći u kući bez babina, ostaće usedelica, ako joj se mnogo našara pogača za babine ona će da "šara", ne ljubi je u vrat, "šaraće" (ovo se odnosi na predbračni promiskuitet), benkica naopako i crveni končić oko leve ruke protiv uroka, nešto šareno u krevecu protiv urokljivih očiju, beli luk ispod jastuka i u kolicima protiv uroka... Nisam mogla da verujem kad je moja majka, inače normalna, obrazovana i načitana žena krenula da "prosipa bisere"! :eek: Istina, za pranje kose i sečenje noktiju mi je rekao otac, Bog da mu dušu prosti, i on se toga i pridržavao. :)

Sve što mi kažu da se ne valja ja to onda uradim iz inata. Nevalja sedeti na ćošku, rezati hleb preko ruke, ostavljati mrve preko noći, raditi na svetac... ja to onda, i ako možda ne trebam ili ne želim, uradim namerno da provociram "starešine". I još sam živ. :D

Istina je samo ono u šta veruješ.

Back