Ne prihvatati kompliment od svakog

Lule

Veoma poznat
Poruka
12.703
Drage žene, nemojte izdati pravednost i zdrav razum zbog podilaženja vašem seksualnom egu. Ili kuvarskom egu. Ili bilo kom drugom egu.

Znajte da niste bolje od onih koje - takvi što vam podilaze a na čije komplimente (direktne ili indirektne) lako padate- vređaju, omalovažavaju, blate, lažu, izmišljaju, tračare.

Nije to do tih žena što su one dosadne, smaračice, loše- pa zaslužuju, dok ste vi prezanimljive, privlačne, seksi, dobre - pa time ne zaslužujete - ne, uvek je do agresora.

On vas provali koliko ste "lake" i slabe u ego smislu i puca na to. Svesno puca, a vi se primate jer ne vidite dalje od milovanja svog ega.

Znajte da prihvatanjem laskanja i drugovanjem s njim dajete mu snagu i legitimitet za svoje boleštine. Mislite "neće vas". Dobro, možda baš taj i neće. Ali nemojte sutra da se sablažnjavate kad čujete ovo ili ono, kad ste videle a okrenule glavu na boleštinu jer je vaš ego napumpan. Bile ste saučesnik, moralni saučesnik.

Takođe, nemojte da dozvolite da im budete oruđe za izvršavanje njima neprijatnih (nepoštenih) zadataka, samo zato što vam se podišlo na neki način. Taj način ne moraju nužno da budu direktni komplimenti- carice, hebačlice, kuvarice...nego recimo i nadovezoivanje na fore i stvaranje zezatorskog klana.

Žene su nekad slabija bića u tom segmentu međuljudskih odnosa (strateškog tipa), ne sporim i ne ulazim u razloge zašto, ali iz te sabosti postaju pasivni saučesnik a da toga nisu svesne. Tj. svesne su ali neće sebi da priznaju.

Dok god veruješ da žrtve lažnih komplinenata mogu biti samo žene, imaš problem.

Nikave suštinske razlike tu nema. Čovek koji ne može da razdvoji lažni kompliment od iskrenog komplimenta poati svoju naivnost, bio on muško ili žensko.
Umesto što si mi ugradio tezu mogao si da pitaš: Da li veruješ da samo žene mogu da budu žrtve lažnih komplimenata.
Svejedno, nisi razumeo suštinu teme, a one nije u tome da li je komplimnet lažan ili ne

Похвалим ли тему, испашће да подилазим комплиментирањем. Нагрдим ли је, испашће да нисам разумио, а још сам и злобан приде.
О, Буридане, Буридане...
Da li si pre pohvaljivanja teme blatio druge žene (ili bar jednu, i to je dovoljno). I ponašao se kao bolesnik. Ako nisi, ne vidim zašto ne bih prihvatila pohvalu za temu. (na stranu da li je kompliment iskren, to sad nije tema)

Toliko je jednostavno

Похвалим ли тему, испашће да подилазим комплиментирањем. Нагрдим ли је, испашће да нисам разумио, а још сам и злобан приде.
О, Буридане, Буридане...

Hrpa nebuloza i besmislica, narativ da su muškarci i žene neprijatelji jer zaboga ako mi kažemo našim devojkama, ženama da su super kuvarice , to znači da mi neke druge devojke i žene vredjamo, blatimo, tračarimo a sve ovo da bi ostvarili vekovni zli muški plan o razbijanju ženske solidarnosti tj divide et impera.

Dejvid Ajk na feministički način . Teorija zavere broj 1008. Smejurija.

Umesto što si mi ugradio tezu mogao si da pitaš: Da li veruješ da samo žene mogu da budu žrtve lažnih komplimenata.
Svejedno, nisi razumeo suštinu teme, a one nije u tome da li je komplimnet lažan ili ne
Nisi ti to rekla eksplicitno, ali sve ukazuje na to da drugačije gledaš na lažne komplimente kod različitih polova, naročito žena. Evo ja tebe da pitam, je li to istina? Ispravi me ako sam pogrešno protumačio tvoj stav, reci da je svejedno kog pola je "žrtva".

Заправо, ја комплименте и не дајем. Кад зазвучим тако, онда је то због тога што је оно што сам рекао пријало ономе коме сам то рекао, а ја сам само рекао оно што заиста и мислим.
Zato sam i rekla da komplimet ne mora nužno da se uputi eksplicitno, zato sam rekla - pohvala, lajk, smejanje...

Nego...da vidimo koja će nova "Vuk i jagnje" teza da se pojavi :D
(dok se ne prizna postojanje situacija iz zadate teme (ako se prizna uopšte))
@Пилипенда

Hrpa nebuloza i besmislica, narativ da su muškarci i žene neprijatelji jer zaboga ako mi kažemo našim devojkama, ženama da su super kuvarice , to znači da mi neke druge devojke i žene vredjamo, blatimo, tračarimo a sve ovo da bi ostvarili vekovni zli muški plan o razbijanju ženske solidarnosti tj divide et impera.

Dejvid Ajk na feministički način . Teorija zavere broj 1008. Smejurija.

Ne razumem osobe koje misle da se svaka situacija odnosi na njih (ili njihove žene).

Umesto da pročitaju pažljivo, razmisle i dopuste da postoji nešto što se ne tiče njih (ako se ne tiče tj. ako se nisu prepoznali)
Ako baš i ne razumeju (što od je od muškaraca i očekivano s obzirom da ne mogu da se identifikuju sa ženama, a tema je namenjena ženama), mogu i da pitaju- Na koje žene misliš- na naše ili uopšte na žene u nekom muško-ženskom društvu npr.

Kakvo bre crno podilaženje, pumpanje ega ili bilo šta slično tome?
Te bolesti se prerastu u periodu sazrevanja...ili bi bar tako trebalo biti.
Pa sad, ko je prerastao - prerastao je, ko nije neka nauči da "čita" (vidi) namere koje stoje iza slatkorečivih reči koje ni nama samima ne zvuče realno, u krajnjem slučaju.
Tako bi trebalo da bude, ali to prevazilazi nezreost uzrasta, to je univerzalna i večita ljudska (u ovom konkretnom slučaju ženska) slabost.

Komplimenti, podilaženje, pumpanje ega su suptilniji, prilagođeni, finiji ali su to u suštini.

Ne mora da postoji namera, žene često padnu na to i ignorišu negativnu, (ali ne subjektivnio negativno, nego objektivno negativnu, takoreći bolesnu, siledžijsku stranu) davaoca komplimenta njima.
Niti moraju išta da imaju s takvim (uglavnom i nemaju jer ipak vide kakva osoba je u pitanju, nisu toliko glupe), ali ih to ne sprečava da se spajtosavaju s njima, prihvataju komplimente, ćaskaju (pojedine u prisustvu žene koja je npr. bila meta blaćenja)

...kad god komplimentiram
ja samo moje istine iznosim ili
ćutim
ako mi ta vrsta ulaznica treba...
Ovo " ulaznica"
malo je nepristojno ali
večeras sam raspoložan na svadju pa
i kako bih drugačije...

Kapiram da pre toga nisi blatio druge žene, jer to je suština teme.
Prihvatiti pohvale od muškarca koji blati druge žene.

(btw, zanimljivo i dobro rečeno, ako je kompliment potreban kao ulaznica...)

Jel' važi to i za muškarce?

Nešto obilaziš oko odgovora kao kiša oko Kragujevca.
Šta je bilo pitanje, a da..., opet polukonstatacija, sugestivno, optužujuće "pitanje"

Prvo, nije poenta u lažnom/iskrenom komplimentu, to sam ti već napisala.
Drugo, da, i muškarci mogu da budu žrtve lažnog komplimenta kad već insistiraš na toj poenti teme (koja to zapravo nije)

Back