- Poruka
- 16.674
Odo ja da rucham a ti mi posalji neki stih za to vreme
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sve se da dokazati uz dva svedoka ...
Dakle .... Šta za vas znači ''brak''? Da li je bitno da se brak ovekoveči potpisom i da se zvanično naziva brak ili vam je sama zajednica i život sa partnerom upravo brak i bez tog potpisa?
Kada ste se udavali / ženili zašto ste potpisivali?
Šta taj potpis znači?
Da li vas taj potpis u nečemu unapredjuje, daje vam veću sigurnost, afirmiše vas?
Zašto je potrebno dva svedoka i potpis (+250 ljudi manje više na svadbi) da bi se zakleli jedno drugom na vernost i ljubav do kraja života? Zašto nije dovoljan jedan pogled, stisak ruke i poljubac negde na nekoj livadi pod suncem?
Primećujem da mnogi govore ''ma taj potpis i nije važan'', ali kad dodju u situaciju da se odluče, ipak će se najpre odlučiti za ''overu''.... Koliko god da je danas ''institucija braka'' u krizi i koliko god da je danas razvoda... ipak trčimo da potpišemo.
juce kroz razgovor sa drugaruicom koja prica o odnosima sa svojim deckom cujem recenicu "da sam mu zena pa i da se mesam,a ovako mogu samo da cutim":shock:
Skoro prica nas drugar - "sta hoce ona,mesa mi se u zivot ko da mi je zena,breeee nismo vjencani,prema tome moj zivot moja stvar..." pf...
ne znam cemu toliki strah ili sta vec od potpisivanja papira:shock:?
ako sa nekim vec zivis ne vidim kako to jedan papir moze da promeni........kao sto kvinsi rece,volela bih da se moje dete rodi u bracnoj zajednici jednog dana....stupanjem u brak kao stices neku moralnu obavezu prema mnogim stvarima,u suprotnom nisi obavezan ni prema kome pa mozes da radis sta ti je cef(sto je ok dok si mlad al mislim da se takvo vidjenje menja sa godinama)
:wink:
Kad sam se zenio to je bio samo papir. Kad sam se razveo, to je opet bio samo papir.