Ne postoji ništa posle smrti

Evo da probam ja:

Complex Question Fallacy
:rtfm:
a da nisu dupli standardi?
pitanje je vezano za tvoju temu o zrtvi, a ovde je vezano za pitanje ko je trazio od avrama da zrtvuje isaka, sta moramo da znamo o kanaanskim obicajima, i ako bogu [jeremija kaze] nikad nije palo na pamet da se deca zrtvuju, kome jeste ...time bi mgli da zaokruzimo otvoreno pitanje ariani da li je moguce da je Otac zrtvovao Hrista..jer ako On nije, ko jeste, ko Ga i dalje raspinje? Mozda se neko pokaje...pa bi nastavili, zasto je r-katolicima centralni motiv Hristovo raspece taj krst, a nama krst kao znak drugog dolaska, na kome nema raspetog Hrista

Poslednja izmena:
Mozda i dobijes odgovor, jednoga dana, :)
Necu sigurno.
X takvih pitanja je postavljeno vernicima i kad cekas odgovor nema ih dok se ne promeni smer teme.
Neki nastavljaju da pisu po svome ono sto njima odgovara da piskaraju a neki odustanu od ovog pdf.
Tvrdoglavi su u svojim pogledima i kad im pred oci pokazes i dokazes nesto da nisu u pravu oni tvrdoglavo teraju po svome, ne odustaju i kraj. Kao da im je to pitanje zivota i smrti :lol:
Ali ja i dalje cekam odgovor od clana Bogom@ljac, pa mozda i kako ti kazes "jednog dana" :)

Necu sigurno.
X takvih pitanja je postavljeno vernicima i kad cekas odgovor nema ih dok se ne promeni smer teme.
Neki nastavljaju da pisu po svome ono sto njima odgovara da piskaraju a neki odustanu od ovog pdf.
Tvrdoglavi su u svojim pogledima i kad im pred oci pokazes i dokazes nesto da nisu u pravu oni tvrdoglavo teraju po svome, ne odustaju i kraj. Kao da im je to pitanje zivota i smrti :lol:
Ali ja i dalje cekam odgovor od clana Bogom@ljac, pa mozda i kako ti kazes "jednog dana" :)

A znaš zašto nećemo dobiti odgovor?

1. Ako vernik kaže da ubio bih svoje dete ako bi mi tako Bog zapovedio takvu osobu bi bez problema mogao da proglasiš ludom.
2. Ako vernik kaže da ne bi onda bi mu njegovi rekli da nije pravi vernik.

Sem toga svi znamo da je njihov Bog ubio svog sina Isusa Hrista, jer je to bio njegov plan.

Necu sigurno.
Sto da se covek muci da daje odgovor nekome ko je slep kod ociju :)

1. Ako vernik kaže da ubio bih svoje dete ako bi mi tako Bog zapovedio takvu osobu bi bez problema mogao da proglasiš ludom.
ma, oni su zentare, evo ja cu da ti objasnim
1. ako je bog odveo avrama na goru da zrtvuje sina, kako onda andjeo protiv bozije volje ga spreci da to i uradi - to ti je de sistijevo prenebregavanje je li bog ili andjeo
2. avram je ovde u funkciji proroka - kako? avram po necijem stanovistu, da kazemo jevrejskom [jevreji kazu - imamo mi oca avrama], zauzima funkciju boga oca, a njegov sin isak funkciju Hrista - i prorokuje o zrtvi, o raspecu Hristovom - o cemu upravo raspravljamo na de sistijevoj temi da li je Bog zrtvovao Hrista ili nije, nego su oni koji su vikali raspni ga
  • tako ti se judaizam uliva prorocki u hriscanstvo i ispunjava se Hristom koji kaze Bog Avramov Isakov i Jakovljev
idi sad i nauci tu dvojicu, kazi da sam te ja poslao, jer oni kao i jeroh nemaju pojma

Poslednja izmena:
ma, oni su zentare, evo ja cu da ti objasnim
1. ako je bog odveo avrama na goru da zrtvuje sina, kako onda andjeo protiv bozije volje ga spreci da to i uradi - to ti je de sistijevo prenebregavanje je li bog ili andjeo
2. avram je ovde u funkciji proroka - kako? avram po necijem stanovistu, da kazemo jevrejskom [jevreji kazu - imamo mi oca avrama], zauzima funkciju boga oca, a njegov sin isak funkciju Hrista - i prorokuje o zrtvi, o raspecu Hristovom - o cemu upravo raspravljamo na de sistijevoj temi da li je Bog zrtvovao Hrista ili nije, nego su oni koji su vikali raspni ga
  • tako ti se judaizam uliva prorocki u hriscanstvo i ispunjava se Hristom koji kaze Bog Avramov Isakov i Jakovljev
idi sad i nauci tu dvojicu, kazi da sam te ja poslao, jer oni kao i jeroh nemaju pojma
Koliko ja znam u Bibliji se nigde ne pominje da je anđep sprečio Boga.

Koliko ja znam u Bibliji se nigde ne pominje da je anđep sprečio Boga.
pa to je namerno tako postavljeno da se zbuni de sisti, tj. da bi se zamislio zasto prvo pise bog, pa onda andjeo da se rve sa jakovom [a naravno da andjeo nije sprecio boga, ali zasto pise prvo bog ga vodi, pa andjeo da ga sprecava da zrtvuje sina, - da se ovi zbune, jer ako se ne zbune, nece priznati da nemaju pojma, pa nece ni nauciti = logika]

religija komplet na planeti su ti samo ta tri lika tj. njihov bog sto rece Hristos, Avramov Isakov i Jakovljev - samo ta tri lika, rvanje i ko i da li zrtvuje - nista ti drugo ne treba da sve povezes i razumes kako i sta...sto ne znaju svi teolozi zajedno

vidi pod 2 da li razumes, glatko, ili prvo treba da te zbunim kao njih

Poslednja izmena:
pa to je namerno tako postavljeno da se zbuni de sisti, tj. da bi se zamislio zasto prvo pise bog, pa onda andjeo da se rve sa jakovom [a naravno da andjeo niej sprecio boga]

religija komplet na planeti su ti samo ta tri lika tj. njihov bog sto rece Hristos, Avramov Isakov i Jakovljev - samo ta tri lika, rvanje i ko i da li zrtvuje - nista ti drugo ne treba da sve povezes i razumes kako i sta...sto ne znaju svi teolozi zajedno

vidi pod 2 da li razumes

Bojim se da ovo pod dva ne razumem baš najbolje.

Bojim se da ovo pod dva ne razumem baš najbolje.
zato sto nisi dovoljno zbunjen, evo sad cu da te zbunim

znas kako se prorokuje
prorok kaze ima da bude to i to tad i tad, i ljudi sta ce, dodje to tad, ili ne dodje, prorok slaga ili se ostvari sto rece davno
e, ali ima i drugi nacin, moze prorok da nista ne govori, vec umesto reci da deluje odmah, npr. uzmem ja igracke, tenkice i vojnike, i igrAm se i kako se Ja danas izigram sit, tako nekad u buducnosti pravi tenkovi i vojnici to isto realizuju, tu moju igru - jesam li ja rekao rec? nisam, samo sam projektovao....

e, vidis, tako je avram otac jevrejima projektovao sa isakom - sta? Hristovu zrtvu. Nije pricao recima prorocanstvo, nego ga Je delima pokazao da se ljudi danas kao ti pitaju je li moguce da Otac zrtvuje Sina. I onda se pojavi arijana i kaze jeste Bog Otac je zrtvovao Hrista, pa se jave drugi diskutanti [ja i de sisti] i pitaju je kome, pa se jave treci diskutanti i kazu da je zrtvovanje nesto ruzno i da nema ljubavi u zrtvovanju [sale i anajade], ... RAZUMES SAD?

koncept je da se vi pitajuci se, priznate da ne znate, jer kada priznate da ste zbunjeni i da ne znate, tek onda mozete da naucite, taka je procedura.

Poslednja izmena:
zato sto nisi dovoljno zbunjen, evo sad cu da te zbunim

znas kako se prorokuje
prorok kaze ima da bude to i to tad i tad, i ljudi sta ce, dodje to tad, ili ne dodje, prorok slaga ili se ostvari sto rece davno
e, ali ima i drugi nacin, moze prorok da nista ne govori, vec umesto reci da deluje odmah, npr. uzmem ja igracke, tenkice i vojnike, i igrAm se i kako se Ja danas izigram sit, tako nekad u buducnosti pravi tenkovi i vojnici to isto realizuju, tu moju igru - jesam li ja rekao rec? nisam, samo sam projektovao....

e, vidis, tako je avram otac jevrejima projektovao sa isakom - sta? Hristovu zrtvu. Nije pricao recima prorocanstvo, nego ga Je delima pokazao da se ljudi danas kao ti pitaju je li moguce da Otac zrtvuje Sina. I onda se pojavi arijana i kaze jeste Bog Otac je zrtvovao Hrista, pa se jave drugi diskutanti [ja i de sisti] i pitaju je kome, pa se jave treci diskutanti i kazu da je zrtvovanje nesto ruzno i da nema ljubavi u zrtvovanju [sale i anajade], ... RAZUMES SAD?

Bog Otac jeste žrtvovao svog sina Isusa za otkup našuh grehova. Tako piše u Bibliji i onda tu nema da ne bi nekom verniku naredio da to uradi u nekoj situaciji.

Pošto znamo da Bog ne postoji vernik koji dobije takvo naređenje od Boga i bije svoje dete je luda osoba kojoj nije mesto među ljudima. Slažemo li se oko toga?

Bog Otac jeste žrtvovao svog sina Isusa za otkup našuh grehova. Tako piše u Bibliji i onda tu nema da ne bi nekom verniku naredio da to uradi u nekoj situaciji.

Pošto znamo da Bog ne postoji vernik koji dobije takvo naređenje od Boga i bije svoje dete je luda osoba kojoj nije mesto među ljudima. Slažemo li se oko toga?
ja citam da je Hristos sam polozio svoj zivot da nije hteo da se brani, vec da se predao, isto citam da je mogao 12 legiona andjela da uzmoli da ga spasu da ne bude raspet. Isto citam da su neki vikali raspni ga, a nigde ne citam da ga je Otac zrtvovao kao sto kazete ti i arijana. Jer ako Bog zrtvuje, vi onda ne razumete koncept zrtve, kome bi Bog mogao da zrtvuje - to nema logike sto vi govorite. Nije Bog izasao da ga hvata kao razbojnika, nije ga Bog prodao za 30 srebrnjaka, nije vikao raspni ga, nije Bog napravio krst, nije Bog ... VEC LJUDI. Ljudi su rekli bolje 1 da strada nego ceo narod, znaci da su ga ljudi zrtvovali, a ne Bog. Ljudi su hteli da se oslobodi razbojnik, a zrtvuje Hristos, ljudi su ga sudili, slali tamo, vamo...A NE BOG. Ljudi su ga bicovali, i ponizili do smrti, a ne Bog. On se samo nije branio, vec je dobrovoljno polozio svoj zivot.

Poslednja izmena:

slazemo se samo da ti i arijana ne trebate da budete ocevi jer tvrdite da je otac zrtvovao sina

Nego šta je uradio? Pozajmio ga je na tri dana. Ma važi!
U Bibliji ti sve lepo piše.
pise i tebi, ja sam ti naveo sta pise, ali ti naginjes ka arijani i izmisljanju onoga sto ne pise, jer si kivan na boga ili bi da ne postoji bog - jedino tako mozes da se resisi svoje ljutnje prema bogu
lepo ti navodim da su ga ljudi zrtvovali i jos su se hvalili da je bolje jedan da strada nego ceo narod, kao on je podbunjivao narod
pre toga juda ga izdaje za 30 srebrnjaka
pa ga rimljani salju i saslusavaju
pa nude da ga puste, ali ovi nece njega da puste, vec razbojnika, ubicu li bese
i sta sve ne
to su sve ljudi radili, a ne Bog
a Bog moze silom da te prevaspita, kao i njih sto je mogao, ali sila nije nacin, zato se nije branio, da ja danas ne budem siledzija, vec da naucim da moze i sa lepim da se ljudi preobrate... tako da su se sigurno i neki iz te siledzijske rulje koja se drala RASPNI GA - preobratili, pokajavsi se
zato se ja danas ne povodim za gomilom, vec u se i u svoje kljuse

Back