Ne postoji ništa posle smrti

pise i tebi, ja sam ti naveo sta pise, ali ti naginjes ka arijani i izmisljanju onoga sto ne pise, jer si kivan na boga ili bi da ne postoji bog - jedino tako mozes da se resisi svoje ljutnje prema bogu
lepo ti navodim da su ga ljudi zrtvovali i jos su se hvalili da je bolje jedan da strada nego ceo narod, kao on je podbunjivao narod
pre toga juda ga izdaje za 30 srebrnjaka
pa ga rimljani salju i saslusavaju
pa nude da ga puste, ali ovi nece njega da puste, vec razbojnika, ubicu li bese
i sta sve ne
to su sve ljudi radili, a ne Bog
a Bog moze silom da te prevaspita, kao i njih sto je mogao, ali sila nije nacin, zato se nije branio, da ja danas ne budem siledzija, vec da naucim da moze i sa lepim da se ljudi preobrate... tako da su se sigurno i neki iz te siledzijske rulje koja se drala RASPNI GA - preobratili, pokajavsi se
zato se ja danas ne povodim za gomilom, vec u se i u svoje kljuse

Ne ja sam povodim za onim što piše u Bibliji, a ti izmišljaš svoju priču.
Božji plan je bio da Isus umre na razapet na čemu god već.

Da li se povodis za Crkvom ili ti je ona samo ``gomila``?
naravno, kad Crkva kaze da se Jovan Zlatousti nije povodio za knj. Otkrivenja, ja to prihvatim, a ti kazes da se jeste povodio, pa pola recenice koju prevede priznajes ili razumes, a pola ne.
pa kada Crkva kaze ko je knez ovoga sveta, ko je lucifer itd, pa neki tamo pricaju suprotno i naucavaju kako nije, ja se onda drzim Crkve, a ne tih nekih lokalnih ili privremenih naucenjaka, jer Crkva je vaseljenska od kad je Hristos ustanovi, a ne neki tamo kvazi naucenjaci koji nemaju pojma kao neki diskutanti, pa se eto nadjose na istoj frekvenci.

ne znam kako ti zoves mnoge nasuprot nekih iz mog potpisa; mozda su za tebe koji si neki, ti mnogi samo ''gomila'', ali za mene nisu, vec su Crkva.

Poslednja izmena:
naravno, kad Crkva kaze da se Jovan Zlatousti nije povodio za knj. Otkrivenja, ja to prihvatim, a ti kazes da se jeste povodio, pa pola recenice koju prevede priznajes ili razumes, a pola ne.
pa kada Crkva kaze ko je knez ovoga sveta, ko je lucifer itd, pa neki tamo pricaju suprotno i naucavaju kako nije, ja se onda drzim Crkve, a ne tih nekih lokalnih ili privremenih naucenjaka, jer Crkva je vaseljenska od kad je Hristos ustanovi, a ne neki tamo kvazi naucenjaci koji nemaju pojma kao neki diskutanti, pa se eto nadjose na istoj frekvenci.

ne znam kako ti zoves mnoge nasuprot nekih iz mog potpisa; mozda su za tebe koji si neki, ti mnogi samo ''gomila'', ali za mene nisu, vec su Crkva.
I sta kaze Crkva sad? Da li priznaje Otkrivenje kao kanonsku knjigu i Jovanove poslanice?

Da mozda i Jovanovo Jevandjelje ne odbacujes posto je sve to od istog Jevandjeliste?

Gde i kad Crkva kaze da Zlatousti nije citirao Otkrivenje u svojim omilijama?

Kojoj crkvi ti pripadaš?

I sta kaze Crkva sad? Da li priznaje Otkrivenje kao kanonsku knjigu i Jovanove poslanice?

Da mozda i Jovanovo Jevandjelje ne odbacujes posto je sve to od istog Jevandjeliste?

1. Crkva nije od ''sad' ne sledi za dnevno-politickim ugadjanjima, pa tako kada buduci patrijarh moskovski htede da se otkrivenje uvrsti u godisnji krug citanja u cast pobede nad napoleonom - ne odobri mu sinod.
2. ni onda, ni sad, nikad, a liturgija to je zivot Crkve, biblija je bog protestanata jer nisu crkva, ja se na bibliji ne kunem, nikako, a ti izvoli proceslaj malo istoriju npr. parijarh Fotije je isto sumnjcio
3. ne, Jovanovo jevandjelje najvise volim, to smo vec citali, da nije isto, nije isti autor
4. za Zlatoustog ja nisam izmislio, nego sam ti citirao, ali ti sve radis povrsno,ti pola recenice priznajes, a pola odbacujes, odluci sta hoces da zavrsimo do kraja od svega sto smo zapoceli, ali da onda prizna ko je u krivu, ako je citirao, da celu recenicu istumacimo, a ne pola sto si sam preveo - citira ga kao pseudohrista, u negativnom kontekstu, pored jevandjelja u pozitivnom..

Poslednja izmena:
Liturgije nemaju nikakve veze sa Biblijom. To su izmišljotine pravoslavne crkve.
ti ne razumes da je Crkvu osnovao covek Isus Hristos - MISLI SE NA NJEGOVU ISTORIJSKU MISIJU, a da se po njemu mi zovemo hriscani od 1. veka, a ne zovemo se biblicani kojoj kanon bi ustanovljen tamo negde u 4.om veku, ali sa ogradom da se ne cita otkrivenje na BOGOSLUZENJU.

ja ne razumem gde vi vidite problem - u kome ostanu moje reci, u njemu cu biti i ja, a ne da se moje reci zabranjuju - skoro pa to da Hristos rece, pa bi ste se opet pravili ludi

zasto ne citate otkrivenje na sv. liturgiji ako je Hristova rec

7. Ако останете у мени и речи моје у вама остану, шта год хоћете иштите, и биће вам.

sramota sta mene moji pravoslavci ubedjuju, a ti infinity otvori cetvoro ociju..

Poslednja izmena:
ti ne razumes da je Crkvu osnovao covek Isus Hristos - MISLI SE NA NJEGOVU ISTORIJSKU MISIJU, a da se po njemu mi zovemo hriscani od 1. veka, a ne zovemo se biblicani kojoj kanon bi ustanovljen tamo negde u 4.om veku, ali sa ogradom da se ne cita otkrivenje na BOGOSLUZENJU.

ja ne razumem gde vi vidite problem - u kome ostanu moje reci, u njemu cu biti i ja, a ne da se moje reci zabranjuju - skoro pa to da Hristos rece, pa bi ste se opet pravili ludi
Znam to čak piše i u Bibiliji, ali je crkva izmislila nešto što nema veze sa Biblijom. Parade sa krstovima, ikonama i kolačima.

Znam to čak piše i u Bibiliji, ali je crkva izmislila nešto što nema veze sa Biblijom. Parade sa krstovima, ikonama i kolačima.
to sve nije bitno, za badava se bavis sporednim formalnostima, cisto sumnjam hocu li odgovarati za kolace, ikone, sto bi mi smetale kao prozor u nebesno, ako mi ovaj monitor ne smeta sto buljim u njega isto kao KROZ prozor, a ono sto je meni bitno je zasto npr. r-katolici uvek na krstu prikazuju raspetog Hrista, a mi imamo samo krst, npr. i lancic ako ko nosi, mi nosimo svako svoj kao znak, a oni Hristov bas sa njim raspetim - KAKO SE NASE PARADIRANJE RAZLIKUJE?

Ko su ono što lete kao oblaci i kao golubovi na prozore svoje? 9. Ostrva će me čekati i prve ladje Tarsiske, da dovezu sinove tvoje iz daleka, i s njima srebro ... iSAIJA 60

Poslednja izmena:
to sve nije bitno, za badava se bavis sporednim formalnostima, cisto sumnjam hocu li odgovarati za kolace, ikone, sto bi mi smetale kao prozor u nebesno, ako mi ovaj monitor ne smeta sto buljim u njega isto kao KROZ prozor, a ono sto je meni bitno je zasto npr. r-katolici uvek na krstu prikazuju raspetog Hrista, a mi imamo samo krst, npr. i lancic ako ko nosi, mi nosimo svako svoj kao znak, a oni Hristov bas sa njim raspetim
Po vašem verovanju svi ćete ogovarati za svoje postupke i za životne svoje izbore koje ste napravili tokom života.

Po vašem verovanju svi ćete ogovarati za svoje postupke i za životne svoje izbore koje ste napravili tokom života.
sigurno, ali ako ima nesto ozbiljno, a za gluposti necu, mada bi neki mog Boga voleli da vide glupog - e, oni koji su ga pravili glupim oni i treba da odgovaraju za gluposti, meni ne pada na pamet - ikona, monitor, prozor u ovozemaljski, ili digitalan svet, prozor u nebesko carstvo - gde je tu krivica?

jel ti razumes da su ikone prozori samo u nebesko, a ne ovozamaljsko carstvo kao taj windows, po kom cukas i buljis u monitor? - sto sam jakriv ako gledam u ikonu, a ti nisi sto blenes u monitor? pa i sliku da poljubim nisam kip poljubio , halo 2 dimmenzije PROZORA, IKONA, nisu 3 da se klanjam kipovima... ISTO I VRATA, PORTALI

http://www.pravenc.ru/text/Иоанна Богослова Откровение.html
У святителей Василия Великого и Григория Нисского количество ссылок на И. Б. О. очень мало, а у свт. Иоанна Златоуста и блж. Феодорита Кирского они вообще отсутствуют.
pravoslavna enciklopedija, znaci uozbilji se, pa daj onu jednu recenicu opet da celu analiziramo, a ne samo drugu polovinu, jer se iz prve pseudohrist odnosi i na drugi deo

ovde imas sta bi se eventualno moglo uzeti u obzir https://biblindex-en.hypotheses.org/127

ne znam zasto si se uhvatio svetog zlatoustog, kao da je on jedini, valjda razumes da ju je sveti Kirilo Jerusalimski potpuno odbacivao, kao i LAODIKIJSKI SABOR, a neopredeljenost pokazuje sv. Ikonijski. tO 200 I NESTO GODINA PO BEZREZERVNOM PRIHVATANJU JEVANDJELJA.
В перечнях книг Свящ. Писания, содержащихся в 85-м Апостольском правиле, в 4-м огласительном поучении свт. Кирилла, епископа Иерусалимского, и в 60-м правиле Лаодикийского Собора (ок. 363), И. Б. О. отсутствует. Неопределенностью отличаются позиции святителей Григория Богослова и Амфилохия Иконийского.

Poslednja izmena:
u kontkstu teme

vi mozete da se kladite do smrti na te zapadnjake, ipolita tertulijana, lionskog, a ja na istocnjake, posle nema da bude svet onaj koji je odbacivao rec Gospodnju, a sveta liturgija po njemu, или види бре колико текста о антихристу св. кирило јерусалимски https://svetosavlje.org/pouke-oglasiteljne-i-tajnovodstvene/18/

Антихрист ће владати само три и по године. Не говоримо ово на основу непознатих и сумњивих књига, него на основу онога што пише код Данила, који каже: и даће му се у руке за време и за времена и за по времена.[45]

Ikone su izgravirani predmeti. Jesi kriv si zato što su ikone u rangu idola.
gresis, idoli su kipovi trodimenzionalni, izrezbareni, izvajani da stoje ili sede na ravnoj horizontalnoj podlozi, na podu, stolici, a ikone su dvodimenzionalne kao prozori na zidovima, otvori u nebesno, stoje na vertikalnoj podlozi, uspravnoj, ili cak na plafonu - kipovi su na zemlji, nema ikone na zemlji

SMRT = kao SPAVANJE - NESVJESNOST
kad čovjek umre
umre zato jer mu je Bog Otac JHVH
uzeo svoj dah-duh životni,
tijelo se raspadne,
a DUH čovjeka ide u stanje spavanja
NESVJESTAN je
do – uskrsa – bilo prvog za spašenike
bilo drugoga za ne spašenike

duhovi svih mrtvih su zajedno
u nekom „skladištu“

SMRT = SPAVANJE

==========================

1. SAMUELOVA 28,15
Samuel upita Šaula: "ZAŠTO SI POMUTIO MOJ MIR dozivajući me gore?" A Šaul odgovori: "U velikoj sam nevolji jer su Filistejci zavojštili na me, a Bog se okrenuo od mene i ne odgovara mi više ni preko proroka ni u snima. Zato sam dozvao tebe da me poučiš što da činim.

PSALAM 3,6
Sad mogu leć` i USNUTI, i onda ustat` jer me Jahve drži.

PSALAM 17,15
A ja ću u pravdi gledati lice tvoje, i JEDNOM KAD SE PROBUDIM, sit ću ga se nagledati.

PSALAM 22,30
Njemu će se jedinom klanjati svi koji SNIVAJU U ZEMLJI, pred njim se sagnuti svi koji u prah silaze. I moja će duša za njega živjeti,

JOB 19,26
A KAD SE PROBUDIM, k sebi će me dići: iz svoje ću puti tad vidjeti Boga.

MUDRE IZREKE 3,24
Kad legneš, nećeš se plašiti, i KAD ZASPIŠ, SLATKO ĆEŠ SNIVATI.

PJESMA NAD PJESMAMA 7,10
Usta su tvoja kao najbolje vino. Koje odlazi ravno dragome mome kao što teče na usnama USNULIH.

IZAIJA 26,19
Tvoji će mrtvi oživjeti, uskrsnut će tijela. PROBUDITE SE I KLIČITE, STANOVNICI PRAHA! Jer rosa je tvoja - rosa svjetlosti, i zemlja će sjene na svijet dati.

DANIEL 12,2
Tada će se PROBUDITI MNOGI KOJI SNIVAJU U PRAHU ZEMLJINU; jedni za vječni život, drugi za sramotu, za vječnu gadost.

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

IVAN 11,11
To reče, a onda im dometnu: "Lazar, prijatelj naš,
SPAVA, NO IDEM PROBUDITI GA.

DJELA APOSTOLSKA 7,60
Onda se baci na koljena i povika iza glasa:
"Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!" Kada to reče, USNU.

1. KORINĆANIMA 15,6
Potom se ukaza braći, kojih bijaše više od pet stotina zajedno;
većina ih još i sada živi, a NEKI USNUŠE.

1. KORINĆANIMA 15,18
Onda i oni koji USNUŠE U KRISTU, propadoše.

1. KORINĆANIMA 15,20
Ali sada: KRIST USKRSNU OD MRTVIH, PRVINA USNULIH!

1. KORINĆANIMA 15,51
Evo otajstvo vam kazujem: svi doduše nećemo USNUTI, ali svi ćemo se izmijeniti.

EFEŽANIMA 5,14
Zato veli: "PROBUDI SE, TI ŠTO SPAVAŠ, USTANI OD MRTVIH
i zasvijetljet će ti Krist.

1. SOLUNJANIMA 4,13
Nećemo da budete u neznanju, braćo, o onima koji su USNULI,
da ne tugujete kao drugi koji nemaju nade.

1. SOLUNJANIMA 4,14
Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo,
onda će Bog i one koji USNUŠE U ISUSU, privesti zajedno s njime.

1. SOLUNJANIMA 4,15
Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za Dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su USNULI.

http://www.pravenc.ru/text/Иоанна Богослова Откровение.html
У святителей Василия Великого и Григория Нисского количество ссылок на И. Б. О. очень мало, а у свт. Иоанна Златоуста и блж. Феодорита Кирского они вообще отсутствуют.
:D
E vala ovo ti je najjace navodjenje vode na beskorisnu vodenicu. Ubice te griza savesti zemo!!! Samo nemoj alkoholom da je lecis. Biva jos gore.

2. ni onda, ni sad, nikad, a liturgija to je zivot Crkve, biblija je bog protestanata jer nisu crkva, ja se na bibliji ne kunem, nikako, a ti izvoli proceslaj malo istoriju npr. parijarh Fotije je isto sumnjcio

Ne kazem ja da je niko nije sumnjicio. Bogu hvala da su Sveti Oci sumnjicili knjige jer da nisu imala bi nam ``Biblija`` oko 20 000 strana. I treballi su sumnjiciti ne samo Otkrivenje nego svaku rec i svako slovo. Nije problem u sumnjicenju vec u SABLAZNJAVANJU. Ti koji su sumnjicili su se pokorili Sabornim odlukama i prihvatili sve knjige. Nisu se uzdizali iznad Crkvenih odluka jer su znali da to neposlusanje vodi u propast.

Prouci malo da je Poslanica Jevrejima izazivala mnogo vecu obazrivost nego Otkrivenje, a tek Jakovljeva Poslanica.
``Tesko onima kroz koje dolazi sablazan.... `` kaze Gospod. A ti si presao tu granicu sablaznjavanja kad ovako javno kudis iz posta u post kanonsku knjigu.

Ko te tera da prihvatis Otkrivenje ako neces? Niko. Ali cuti i ne prihvataj. Ne zveci ko prazna kanta na sva usta da je to tamo neki demonski produkt, jer verne ne mozes, ali mozes sablazniti mlade koji slucajno guglajuci mogu naici na tvoje bljuvotine. Sta ce ti taj vodenicni kamen oko vrata? I ko je tebe postavio za ucitelja i kanonicara Crkve Boga nasega da odredjujes koja se knjiga Novoga Zaveta treba izbaciti? Razmisli malo ko te to u stvari blagosilja da ovako sablaznjavas?

Necu sigurno.
X takvih pitanja je postavljeno vernicima i kad cekas odgovor nema ih dok se ne promeni smer teme.
Neki nastavljaju da pisu po svome ono sto njima odgovara da piskaraju a neki odustanu od ovog pdf.
Tvrdoglavi su u svojim pogledima i kad im pred oci pokazes i dokazes nesto da nisu u pravu oni tvrdoglavo teraju po svome, ne odustaju i kraj. Kao da im je to pitanje zivota i smrti :lol:
Ali ja i dalje cekam odgovor od clana Bogom@ljac, pa mozda i kako ti kazes "jednog dana" :)
Ko ceka , taj i doceka, :)
Otkako je sveta i veka, ljudi su uvek filozofirali.

:D
E vala ovo ti je najjace navodjenje vode na beskorisnu vodenicu. Ubice te griza savesti zemo!!! Samo nemoj alkoholom da je lecis. Biva jos gore.

Ne kazem ja da je niko nije sumnjicio. Bogu hvala da su Sveti Oci sumnjicili knjige jer da nisu imala bi nam ``Biblija`` oko 20 000 strana. I treballi su sumnjiciti ne samo Otkrivenje nego svaku rec i svako slovo. Nije problem u sumnjicenju vec u SABLAZNJAVANJU. Ti koji su sumnjicili su se pokorili Sabornim odlukama i prihvatili sve knjige. Nisu se uzdizali iznad Crkvenih odluka jer su znali da to neposlusanje vodi u propast.

Prouci malo da je Poslanica Jevrejima izazivala mnogo vecu obazrivost nego Otkrivenje, a tek Jakovljeva Poslanica.
``Tesko onima kroz koje dolazi sablazan.... `` kaze Gospod. A ti si presao tu granicu sablaznjavanja kad ovako javno kudis iz posta u post kanonsku knjigu.

Ko te tera da prihvatis Otkrivenje ako neces? Niko. Ali cuti i ne prihvataj. Ne zveci ko prazna kanta na sva usta da je to tamo neki demonski produkt, jer verne ne mozes, ali mozes sablazniti mlade koji slucajno guglajuci mogu naici na tvoje bljuvotine. Sta ce ti taj vodenicni kamen oko vrata? I ko je tebe postavio za ucitelja i kanonicara Crkve Boga nasega da odredjujes koja se knjiga Novoga Zaveta treba izbaciti? Razmisli malo ko te to u stvari blagosilja da ovako sablaznjavas?
ti ces da mi prorokujes jos? uozbilji se, ti pazi da ne prepijes taj uzo, ja sad da mi banes, pitanje je da l' uopste i nasao nesto alk. da te ponudim, pa bi morao onu za obloge.
oni su sumnjicili vekovima posto je knjiga bila poznata, generacijama iza, a ovo sto ti pominjes se prevazislo jos u 1. generaciji, ali u tome i jeste stvar sto su tvoji argumenti zapadni oci [rimski, lionski, tert], a moji istocni, sto su zapadnjaci iskljucivali posl. jevrejima...

za sv. jovana zlatoustog si se uhvatio jedne recenice, pa i nju tumacis samo do pola.
ko se pokorio, kom saboru? pa pogledaj koliko je istumacio i sa koliko refera, navoda npr. sv. kirilo jerusalimski?

to sto mi kazes da cutim... ne znam, reci mi posteno, jel su se mislili moderatori da me ucutkaju kad sam se pojavio na forumu pre nekoliko meseci? nemo sad da se obrukate pred ljudima, jer nema sanse da cutim.

cuj, ja sablazan? nece biti, nego mi prodajes licemerje.
I ko je tebe postavio za ucitelja i kanonicara Crkve Boga nasega da odredjujes koja se knjiga Novoga Zaveta treba izbaciti? Razmisli malo ko te to u stvari blagosilja da ovako sablaznjavas?
postavio me je onaj koji je zabranio da se samo u pravoslavnih [istocna crkva] ne cita lazno otkrivene na svetoj liturgiji.

pogledaj koji si ti covek
trosis ovde vreme na js koji ne postoje nego stotinak godina, a ovo sto ti ja pricam bar na istoku je trajalo bar do laodikijskog sabora - vekovi, i ne zanima te, ne znimaju te svetitelji, akada dodjemo do kesarijskog [jer drugog ni nemamo] onda puc - stvarno onda bolje da ste me odmah odstranili pre nekoliko meseci.

Poslednja izmena:
ti ces da mi prorokujes jos? uozbilji se, ti pazi da ne prepijes taj uzo, ja sad da mi banes, pitanje je da l' uopste i nasao nesto alk. da te ponudim, pa bi morao onu za obloge.
oni su sumnjicili vekovima posto je knjiga bila poznata, generacijama iza, a ovo sto ti pominjes se prevazislo jos u 1. generaciji, ali u tome i jeste stvar sto su tvoji argumenti zapadni oci [rimski, lionski, tert], a moji istocni, sto su zapadnjaci iskljucivali posl. jevrejima...

za sv. jovana zlatoustog si se uhvatio jedne recenice, pa i nju tumacis samo do pola.
ko se pokorio, kom saboru? pa pogledaj koliko je istumacio i sa koliko refera, navoda npr. sv. kirilo jerusalimski?

to sto mi kazes da cutim... ne znam, reci mi posteno, jel su se mislili moderatori da me ucutkaju kad sam se pojavio na forumu pre nekoliko meseci? nemo sad da se obrukate pred ljudima, jer nema sanse da cutim.

cuj, ja sablazan? nece biti, nego mi prodajes licemerje.
postavio me je onaj koji je zabranio da se samo u pravoslavnih [istocna crkva] ne cita lazno otkrivene na svetoj liturgiji.

pogledaj koji si ti covek
trosis ovde vreme na js koji ne postoje nego stotinak godina, a ovo sto ti ja pricam bar na istoku je trajalo bar do laodikijskog sabora - vekovi, i ne zanima te, ne znimaju te svetitelji, akada dodjemo do kesarijskog [jer drugog ni nemamo] onda puc - stvarno onda bolje da ste me odmah odstranili pre nekoliko meseci.

Ok. Sad si i progonjen. Pitanje je samo ko je vise progonjen, ti ili Arijanka?

I ne razgovaram sa tobom sa nekog toboznjeg moderatorskog trona, kako ga vec zamisljas, nego kao najobicniji vernik sa nekim ko odbija Crkvene kanone a naziva se Pravoslavnim a uz to mi je i zemljak, pa mi ga zao.

Koja smo mi sad Crkva, istocna ili zapadna?

Ko je taj?

Ok. Sad si i progonjen. Pitanje je samo ko je vise progonjen, ti ili Arijanka?

I ne razgovaram sa tobom sa nekog toboznjeg moderatorskog trona, kako ga vec zamisljas, nego kao najobicniji vernik sa nekim ko odbija Crkvene kanone a naziva se Pravoslavnim a uz to mi je i zemljak, pa mi ga zao.

Koja smo mi sad Crkva, istocna ili zapadna?

Ko je taj?
ja sam ti rekao, sa tobom uvek casica razgovora, ali mora neki red
1. je sveta liturgija i samo na nasoj se ne cita knj. otkrivenja
2. su svetitelji koji su odbacivali tu knjigu u 4. veku, ne u 1,. ne u 2. ne u 3., nego u svim vekovima do 4. a do danas je odbacena liturgijski

ti ako ovo neces da priznas, nemas ni truna intelektualnog postenja
zapadnjaci znas da su nam je uvalili, i to hilijaniste zapadne nazivate ocima, lionskog, rimskog i tertulijana, oni su vam svedoci kao danas js

i sad sta je tu JE, ali daj to malo postenja, jer ja nista ne trazim sad da se izbacuje, samo pijemo tu casicu, dok se ne slomije
ajde nadji svetog oca da nam protumaci
6. Пре него се прекине уже сребрно, чаша се златна разбије и распе се ведро на извору и сломи се точак на студенцу,
a ne da mi poturas one, one koji knezom ovoga sveta i terminom lucifer oznacavaju Onog za koga me pitas. GOSPODA ISUSA HRISTA.

Poslednja izmena:

Back