Ne postoji ništa posle smrti

Ti si prolupao do krajnosti ;) Odma si me svrsto u gresnike bez da si predhodno razumeo sta sam rekao. Volim kad me svrstavaju u zle gresnike jer tu se vidi nerazumevanje pa cak i mrznja sagovornika (u tvom slucaju ima i psihicke bolesti). Kazes da mislim da ne postoji zivljenje izvan dobra i zla ...? Ja ne polarizujem dobro i zlo, ja ih relativizujem. Zato sad zaobidji me, ovo ionako nije bilo upuceno tebi. I smiri se malo, ne kontriraj sve zivo kao neko uvredjeno dete.

Ja komentatišem na tvoje postove jer nemaju podlogu znanja već uobrazilje. Kad se pojaviš u mojoj interesnoj zoni sa takvim tvrdnjama skoro pa možeš očekivati da ću ti dati alternativno tumačenje. Ne kažem da ti treba da prihvatiš moj alternativni odgovor kao Bibliju, ali ga za sigurno ne možeš zabraniti.

Ipak, postoji način da to spriječiš: Prestani da se pojavljuješ i istupaš javno sa svojim tvrdnjama.

O “prolupanosti”... sud zasnovan na poziciji u kojoj si centriran. Sud bez razuma ne ide.

Kažeš da relativizuješ dobro i zlo... znam, relativno tvom shvatanju ja sam “prolupao”... šta ti to govori? Govori ti, a ti ne čuješ, da polarizuješ stvarnost na sebe kao nešto “dobro” i “prolupanog” kao suprotnost “dobru” koje ti kao subjekat jesi.

...

O tebi grešniku... nigdje nisam rekao da je tvoja greška zlo, ja rekoh da greška vodi u san u kojemu grešnik konsekventno doživljava stvarnost kroz filter dobra i zla. Greška stoga nije nikakvo zlo već odstupanje od inicijalnog plana duše.

Odstupanje sobom nosi posledice; NESVJESNOST o sebi-biću u kojoj biće zauzima poziciju subjekta i odatle polarizuje svaki odnos sa objektima svoje predstave. Greška se plaća... kroz sazrijevanje... to može trajati i kroz cikluse reinkarnacija. Stoga, nisam ti ja presudio da si “zlobni grešnik”, umišljaš, već u snu sanjaš da ti ja sudim a uistinu ja govorim izvan relacije ja-ti, govorim iz neutralne pozicije u kojoj vidim i tebe i sebe kao jedno, te tebi u sebi (sebi u tebi) govorim s ciljem da te-apsolut potsjetim da postojiš izvan sna. Tako mi apsolut, koji je isto biće u nama, dozvoljava... iako kao subjekat -“mocca” nema sjećanje nit’ znanje o internom dogovoru... sa samim sobom u “nama”.

PROBUDI SE! Nisi ti nikakav “mocca”...i u “JA KOJI JESAM” i u “mocci” ti si isto Jedno. Ne postojimo mi... do u snu tog Jednog. Ja-apsolut se njemu (sebi u tebi) obraćam... kada budeš “imao uši”... čut’ ćeš i moj glas. Shvatit’ ćeš da je to samo alarm, poziv na buđenje koji si aktivirao u sebi.

Upravo se ti ponašaš kao uvredjeno dete. I napisano shvataš lično. Iako je JKJ citirao ono što si ti napisao poruka nije bila upućena tebi, već meni. Jel ti sad lakše? Otvori svesku i piši dnevnik ako ne želiš komentar na svoje mišljenje.
Interesantno je što oboje želite da odem sa foruma, kao da moja pojava nešto osuđuje u vama. Pa slušaj, u poslednje vreme mi je laganica i kući i na poslu, tako da imam dosta vremena na vašu žalost:) Ako baš oćeš, moja poruka je upućena sledbenicima jkj koji su normalni da malo brže dođu do istog zaključka. Mada sve jedno je da li će shvatiti odmah uz moju pomoć ili sami kasnije. A za ove druge verske fanatike, koji se ne mogu promeniti šta drugo da kažem osim da mi je dosadno da ih stalno driblam, oni ne mogu ništa drugo shvatiti pored njihovih ubeđenja. Pored vas sledbenika i gurua ima dosta onih koji su pametni i koji znaju da razmišljaju svojom glavom i zato je ovde ponekad interesantno.

"Kakve god sile da rade protiv tvog buđenja,
šta god da se čini da te blokira ili stvara disharmoniju unutar tvog bića,
šta god da se ispreči tvom toku prema Istini
neka Silom živoga Boga bude isterano i odbačeno.
U ovom trenutku, primaš poziv Svetog Duha Istine
da odagnaš sve to.
Neka su blagosloveni oni koji tragaju za Istinom.
Neka tvoj 'poričući um' bude oduvan kao ništa -
koji jeste kao oblak na vetru.
Neka tvoje Srce prigrli Istinu i istinsko uverenje,
tako da možeš da znaš, bez sumnje, da si ovde bezvremeno.
Nikakva sila na svetu neka ne bude protiv tvoje
istinske namere i želje tvoga Srca.
Neka puno Svetlo Istine i blagoslov Svevišnjeg Bića uđu i zaštite te
od tame 'psihološkog uma', tako da zadobiješ Slobodu .
Neka tvoje buđenje ne zastrani i ne postane za tebe nostalgija,
već da bude utvrđeno za sva vremena.
Gde god da jesi, dopusti svome srcu da bude otvoreno
da prigrli Sve-moguće, Istinu,
tako da prevaziđeš sav jad i patnju
i pronađeš večiti mir i radost,
jer ovo je tvoje prirodno stanje, tvoje prirodno bivanje.
Ti nisi došao ovde samo zbog prolaznih iskustava,
već da budeš utvrđen i ukorenjen u Istini,
tako da one stvari koje uznemiravaju tvoj 'um'
sada izblede i postanu za tebe ništa.
Neka tvoje Svetlo žarko sija u ovome svetu,
- tvoje Srce je svetlost ovoga sveta,
ne dopusti svome 'umu' da ga skriva.
Amin !"

Mooji, Zmar 2016

Interesantno je što oboje želite da odem sa foruma, kao da moja pojava nešto osuđuje u vama. Pa slušaj, u poslednje vreme mi je laganica i kući i na poslu, tako da imam dosta vremena na vašu žalost:) Ako baš oćeš, moja poruka je upućena sledbenicima jkj koji su normalni da malo brže dođu do istog zaključka. Mada sve jedno je da li će shvatiti odmah uz moju pomoć ili sami kasnije. A za ove druge verske fanatike, koji se ne mogu promeniti šta drugo da kažem osim da mi je dosadno da ih stalno driblam, oni ne mogu ništa drugo shvatiti pored njihovih ubeđenja. Pored vas sledbenika i gurua ima dosta onih koji su pametni i koji znaju da razmišljaju svojom glavom i zato je ovde ponekad interesantno.
Otkud sad zaključuješ da oboje želimo da ti odeš sa foruma? Ti si se obratio JKJ rečju "zaobidji me". Rečeno je samo da ukoliko pišeš javno moraš očekivati komentare na napisano. Toliko bi bar trebalo da razumeš.

Otkud sad zaključuješ da oboje želimo da ti odeš sa foruma? Ti si se obratio JKJ rečju "zaobidji me". Rečeno je samo da ukoliko pišeš javno moraš očekivati komentare na napisano. Toliko bi bar trebalo da razumeš.
A ti si ga branila da nije to meni uputio nego tebi (a mene citirao) pa nekako pomišljam da ni ti nisi baš sasvim svoja. Ne brini se nije tvoj guru ljut na tebe ;) Nego pročitah ono o Ljubi, strašno, kao samo se njemu javili vanzemaljci i automatski niko drugi ne može biti u pravu osim njega samog, šta ti misliš? U sličnom fazonu je i ovaj tvoj guru.

Nego pročitah ono o Ljubi, strašno, kao samo se njemu javili vanzemaljci i automatski niko drugi ne može biti u pravu osim njega samog, šta ti misliš?
Javio mi se vanzemaljac, anđeo ili Krišna i otkrio mi je istinu koju nisam do sada videla.
Doživela sam direktno sebe i spoznala istinu koju do sada nsiam videla.

Kakve sličnosti ili razlike vidiš u ove dve izjave?

Mene baš raduje to što imaš vremena na pretek. Vidiš i sam, neki su ti dosadni,
neki ti prijaju zato što su istomišljenici, a neki te iritiraju. I ti biraš da razgovaraš
baš sa onima koji te iritiraju? Zašto? Zato što jedino tako zabavno. Možda na
momente neprijatno, ali je izazov. Korz izazove učimo.
Da tu nema izazova, bila bi ravna crta. Neko bi napisao komentar na koji ti nemaš
ama baš ništa da kažeš. Možda ne bi ni pročitao šta ti je napisao.

Evo ja ću da budem tvoj sedbenik. :kafa:

Žena mi psihoterapeut a neće ništa da govori o tome pošto kao ja nisam pacijent nego muž a ja sam inertan da idem sam mada otišao sam dvaput na porodičnu kod dva različita psy čisto da ih uporedim. Zaključak je ako se totalno prepustiš emocijama iskustvo je magično ali ako si krut u razumu onda pomisliš da je sve to neka vrsta prevare.

Pa dobro, i sopstvena čula nas prevare hiljadu puta u toku dana, pa smo živi.
Pomenuo si porodične konstalacije. Među ljudima koji odlaze na te radionice
znam njih nekoliko koji su imali direktni doživljaj sebe, pa sam te zato pitala.

Ova druga je bila opasna. Kod nje u radu nema priče, odmah se sve zna, ljudi se odmah poređaju u skladu kako im govori energija, svako odma nađe svoje mesto, baš onako kako je u životu i čvorovi predaka se otpetljavaju. Nisam sretao ljude koji su verovali da su lično oni Apsolut ako na to misliš.

Poslednja izmena:
Konstalacije sam radio u Francuskoj. Prvi put sa francuskinjom a drugi put sa nemicom (Nemci su tu najjači). Neverovatno kako se duh predaka spusti na osobe koje ne poznaješ. Jednom je radila moja žena rad u Srbiji za mene na faxu na praksi ja nisam bio prisutan. Pa kad mi je prepričava, nisam mogao da verujem kako tip koji je predstavljao mene zna neke stvari za koje samo ja znam.

Konstalacije sam radio u Francuskoj. Prvi put sa francuskinjom a drugi put sa nemicom (Nemci su tu najjači). Neverovatno kako se duh predaka spusti na osobe koje ne poznaješ. Jednom je radila moja žena rad u Srbiji za mene na faxu na praksi ja nisam bio prisutan. Pa kad mi je prepričava, nisam mogao da verujem kako tip koji je predstavljao mene zna neke stvari za koje samo ja znam.

Vidi bogati, neki tip zna stvari o tebi koje samo ti znaš... a ja ne znam stvari koje ja znam ... o sebi??? Interesantno. Veoma interesantno.

Ovo je pozornica...

A ono o tvojoj “ljepot valjda ne treba komentarisati, jer ljepota je u oku posmatrača.
Ogledalce, ogledalce... :)

Vidi bogati, neki tip zna stvari o tebi koje samo ti znaš... a ja ne znam stvari koje ja znam ... o sebi??? Interesantno. Veoma interesantno.

Ovo je pozornica...

A ono o tvojoj “ljepot valjda ne treba komentarisati, jer ljepota je u oku posmatrača.
Ogledalce, ogledalce... :)
Svako vidi ono što mu duša nalaže a ti vidiš samo Apsoluta. Apsolut je apstrakcija za čoveka pa vrtiš praznim pojmovima...

564395

Ajde da vidimo ko si i šta si ti? Samo nemoj da kažeš ja sam Apsolut da se ne bi odma posvađali ;)
Nećeš ti sa sekama da se svađaš. Ti si kavaljer.
Ako Arijana prolazi kao apsolut i ja ću se provući.

Imala sam to iskustvo nekoliko puta i rado se toga sećam.
Sada ne mogu da dam takvu izjavu jer bi bila neistinita. Ali mogu da
razumem odakle Simo priča i da nije šenuo. Jel to znači da ga branim?
Jok. Samo potvrđujem da je to iskustvo moguće. Moguće je i tebi i meni
i Simi i bilo kome. Ličnost nikako ne može biti apsolut, ni tvoja ni moja.
Ne radi se ovde o ličnosti već o suštini.

Znaš kako neki ljudi dobiju potpunu amneziju. Ličnost koju su godinama
ili decenijama gradili biva izbrisana u trenu. A oni živi i zdravi. Jesi li ikada
rzmišlao o tome?
Ili imaš primer čuvenog glumca Piter Selersa, koji je ostajao u ulogama
dugo, sve dok se snimanje ne završi. Onda se jednom zapitao ''Gde
nestanem ja dok živim ulogu koju igram?'' i došao je do fantastičnog
odgovora i napravio film ''Being there''.
Ti ideš putem na kome pokazuješ sebi šta sve nisi ti. Razvezuješ
čvorove unazad sa precima. I to je put ka sebi. Na kraju shvatiš šta sve
nisi ti i da je istovremeno sve to tvoja predstava.

Back