JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
Ti si prolupao do krajnostiOdma si me svrsto u gresnike bez da si predhodno razumeo sta sam rekao. Volim kad me svrstavaju u zle gresnike jer tu se vidi nerazumevanje pa cak i mrznja sagovornika (u tvom slucaju ima i psihicke bolesti). Kazes da mislim da ne postoji zivljenje izvan dobra i zla ...? Ja ne polarizujem dobro i zlo, ja ih relativizujem. Zato sad zaobidji me, ovo ionako nije bilo upuceno tebi. I smiri se malo, ne kontriraj sve zivo kao neko uvredjeno dete.
Ja komentatišem na tvoje postove jer nemaju podlogu znanja već uobrazilje. Kad se pojaviš u mojoj interesnoj zoni sa takvim tvrdnjama skoro pa možeš očekivati da ću ti dati alternativno tumačenje. Ne kažem da ti treba da prihvatiš moj alternativni odgovor kao Bibliju, ali ga za sigurno ne možeš zabraniti.
Ipak, postoji način da to spriječiš: Prestani da se pojavljuješ i istupaš javno sa svojim tvrdnjama.
O “prolupanosti”... sud zasnovan na poziciji u kojoj si centriran. Sud bez razuma ne ide.
Kažeš da relativizuješ dobro i zlo... znam, relativno tvom shvatanju ja sam “prolupao”... šta ti to govori? Govori ti, a ti ne čuješ, da polarizuješ stvarnost na sebe kao nešto “dobro” i “prolupanog” kao suprotnost “dobru” koje ti kao subjekat jesi.
...
O tebi grešniku... nigdje nisam rekao da je tvoja greška zlo, ja rekoh da greška vodi u san u kojemu grešnik konsekventno doživljava stvarnost kroz filter dobra i zla. Greška stoga nije nikakvo zlo već odstupanje od inicijalnog plana duše.
Odstupanje sobom nosi posledice; NESVJESNOST o sebi-biću u kojoj biće zauzima poziciju subjekta i odatle polarizuje svaki odnos sa objektima svoje predstave. Greška se plaća... kroz sazrijevanje... to može trajati i kroz cikluse reinkarnacija. Stoga, nisam ti ja presudio da si “zlobni grešnik”, umišljaš, već u snu sanjaš da ti ja sudim a uistinu ja govorim izvan relacije ja-ti, govorim iz neutralne pozicije u kojoj vidim i tebe i sebe kao jedno, te tebi u sebi (sebi u tebi) govorim s ciljem da te-apsolut potsjetim da postojiš izvan sna. Tako mi apsolut, koji je isto biće u nama, dozvoljava... iako kao subjekat -“mocca” nema sjećanje nit’ znanje o internom dogovoru... sa samim sobom u “nama”.
PROBUDI SE! Nisi ti nikakav “mocca”...i u “JA KOJI JESAM” i u “mocci” ti si isto Jedno. Ne postojimo mi... do u snu tog Jednog. Ja-apsolut se njemu (sebi u tebi) obraćam... kada budeš “imao uši”... čut’ ćeš i moj glas. Shvatit’ ćeš da je to samo alarm, poziv na buđenje koji si aktivirao u sebi.