"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da ljudi koji su striktni da ne piju su:

-ili leceni alkoholicari
-ili im je neko blizak u porodici to bio
-ili su toliko preplasini sami sebe da im je frka i da liznu alkohol u stilu ko zna kako cu se ponasati, obicno su ti ljudi opsednuti samokontrolom previse

Nema cetvrte varijante, ja licno takve ljude ne volim bas

:zcepanje: ajmo jovo nanovo

ko nije narkoman taj je:

-ili leceni narkoman
-ili su toliko preplasini sami sebe da im je frka i da probaju drogu u stilu ko zna kako cu se ponasati, obicno su ti ljudi opsednuti samokontrolom previse

ebote :eek: ovakvo pausalno zakljucivanje je izgleda sindrom kod ljubitelja chashice :lol::lol::lol:

Mislim da ljudi koji su striktni da ne piju su:

-ili leceni alkoholicari
-ili su toliko preplasini sami sebe da im je frka i da liznu alkohol u stilu ko zna kako cu se ponasati, obicno su ti ljudi opsednuti samokontrolom previse

Nema cetvrte varijante, ja licno takve ljude ne volim bas

Cero da svratis do crkve ovijeh dana:pop2:

Znam jednu osobu koja uopšte ne pije.Nekad sam znala i dve, moja sestra i taj al je moja sestra podlegla pritisku :lol: , mada izuzetno retko popije, u baš baš posebnim prilikama...Ali taj lik recimo uopšte ne pije nikad ništa i to je njegov izbor i uopšte mi nije čudno.Zašto bi mi i bilo ne kontam, kao što je neko alkos tako i on ne pije, pa šta.Znamo da ne pije tako da njega nikad ni ne nudimo alkoholom, on ne mora da objašnjava svoje razloge, ne gledamo ga kao čudaka niti tražimo od njega da nam se pravda, kao što ni on ne traži od nas zašto mi volimo ponekad da popijemo.Ne bi mi nikad ni palo na pamet da analiziram ovu pojavu niti da se zamislim da li ljudima koji uopšte ne piju nešto fali :dontunderstand:

Ti sto ne piju su mi uvek bili sumnjivi i odbojni , nekako vuku na lecene alkose i narkomane i neke sektase .:think:

Znači pošto u životu ne konzumirah ni jednu vrstu narkotika (čak ni džint ne zapalih) ja sam lečeni narkoman, alkos i sektaš? Hm, zanimljivo.
A zamisli, ne konzumiram ni cigare. Vau, sigurno sam i potencijalni ubica pride.

Tupite nešto što je samo po sebi tupo da tuplje ne može biti.
Ko hoće da pije, neka pije. Niko mu ne brani. Snosiće sam posledice svojih postupaka ako se oleši.
Ono što me nervira su ljudi koji svoj izbor "piti ili ne piti" nameću okolini. Voliš alkohol? Super! Tvoja stvar. Ali ne očekuj od prijatelja, supružnika, dece, da ti drže glavu dok "zalivaš" kupatilo povraćkom ili te transportuju kući mortuzovanog. Ako se već hvataš za čašu, imaj meru. I ne sedaj za volan "pod gasom".
Ako nisi ljubitelj "dobre kapljice" takođe je tvoj izbor. Al ne drži slovo ostalima kako te čaša kisele vode u ruci čini neporočnim.
Alkohol je gušt i uživanje, hedonistički momenat poput dobre čokolade ili savršenog zalogaja. Ali ne uvek, i ne svakom. I nije lek za duševni bol, niti način da se pospremi lični emotivni haos.

Znam jednu osobu koja uopšte ne pije.Nekad sam znala i dve, moja sestra i taj al je moja sestra podlegla pritisku :lol: , mada izuzetno retko popije, u baš baš posebnim prilikama...Ali taj lik recimo uopšte ne pije nikad ništa i to je njegov izbor i uopšte mi nije čudno.Zašto bi mi i bilo ne kontam, kao što je neko alkos tako i on ne pije, pa šta.Znamo da ne pije tako da njega nikad ni ne nudimo alkoholom, on ne mora da objašnjava svoje razloge, ne gledamo ga kao čudaka niti tražimo od njega da nam se pravda, kao što ni on ne traži od nas zašto mi volimo ponekad da popijemo.Ne bi mi nikad ni palo na pamet da analiziram ovu pojavu niti da se zamislim da li ljudima koji uopšte ne piju nešto fali :dontunderstand:

Tačno tako.
Ali kada recimo neko kaže "ne pijem kafu" ili "ne pušim", niko se ne čudi. A kad kaže "ne pijem", odmah je lečeni alkos.:roll:

Tačno tako.
Ali kada recimo neko kaže "ne pijem kafu" ili "ne pušim", niko se ne čudi. A kad kaže "ne pijem", odmah je lečeni alkos.:roll:

Da.Vidiš, nisam ni primetila taj fenomen :think: To je baš tužno, baš smo alkoholičarska nacija bogte, više neg što sam kontala. Ali, opet kažem, lično nikad ne bih zamerila osobi koja ne pije, naravno dok ne smara mene time, dok ne drži slovo protiv alkohola i smara... Ne znam kako uopšte ljudi mogu da budu toliko ograničeni pa da smatraju ljude koji ne piju lečenim alkoholičarima ili čudacima :eek: ... Def.treba da naučimo da više gledamo svoja posla.

...i sta je lose u tome ako neko kaze - ne pijem...jel treba da se opravdava ili laze da je leceni alkoholicar, da je alergican, mormon, musliman... zasto bi to radio, dovoljno je - ne pijem a ovi koji piju neka sami donose zakljucke

...zasto neko ko pije alkohol omalovazava one koji ne piju...ja npr. postujem one koje ne piju alkohol a zao mi je onih koji piju :D

Hm, recimo uz dobru ribu odlicno ide belo vino, neki sardone recimo, pogotovo ako je nedeljni rucak u pitanju u nekom restoranu. Bez tog vina meni dozivljaj ne bi bio kompletan, i tacno je da uopste ne razumem ljude koji nisu u stanju ni vino da popiju....

Popiti alkohola kad treba i koliko treba je pitanje....pa recimo opste kulture na primer.

Poslednja izmena:
Hm, recimo uz dobru ribu odlicno ide belo vino, neki sardone recimo, pogotovo ako je nedeljni rucak u pitanju u nekom restoranu. Bez tog vina meni dozivljaj ne bi bio kompletan, i tacno je da uopste ne razumem ljude koji nisu u stanju ni vino da popiju....

Popiti alkohola kad treba i koliko treba je pitanje kulture

...i sta sad sam ja nekulturna zato sto ne pijem sardone :D

...moj tata pravi vino, pijem ga samo dok je slatko... jesam li bar polukulturna :think:

jesi polukulturna si :)

Imas toliko blaga i fina vina gde je jednostavno nemoguce dati razlog zasto ne popiti casu istog uz neki prigodan rucak ili veceru.

Kakvo je vino sto pravi tvoj tata? Verujem da je odlicno nesto mi govori...

Ja ne pijem :mrgreen: .
Ne pijem alkohol, ne pijem gazirano, ne jedem mnogo toga (da sad ne nabrajam)...dakle, spadam u one zbog kojih se domaćice hvataju za glavu, jer "nemaju čime da me posluže" :mrgreen: .

Elem, kod alkohola... ne vidim smisao u tome. Nit mi se ukus ne sviđa, nit sam normalna posle njega, čak i od male doze... (probala, videla i odustala).
Ima toliko lepših sokova i čajeva, ako ćemo pravo.
To što si društveno neprivatljiv ako se ne naroljaš..to je druga stvar.... ali to nije moj problem.

Što se tiče ovih ostalih stvari, imam dosta razloga zašto se pridržavam određenih smernica u ishrani, no ne pada mi na pamet da držim slovo svojim prijateljima o tome, prošla me je ta zadrta faza, te kažem - nek' jede ko šta hoće i nek' pije ko šta hoće, a mene nek' pusti da živim svoj život (i konzumiram ono što se meni sviđa).

Gledam da se okružim ljudima kojima pijenje i ždranje nije smisao života, pa ih ne pogađa ako ne ločem dok "pričamo" i sl... imamo neke druge poente druženja.

uh, moz misliti ne voli nikako! Cim ima to nikako i cim neko nije u stanju ni casu vina da popije tu nesto nije kako treba. Ja tvrdim da su u pitanju predrasude garantovano...

pa ako nikako ne podnosi alkohol kako se onda pricescuje u crkvi posle posta? jel i tamo kaze - ah alkohol a to ne nikako!?

Ja ne pijem :mrgreen: .
Ne pijem alkohol, ne pijem gazirano, ne jedem mnogo toga (da sad ne nabrajam)...dakle, spadam u one zbog kojih se domaćice hvataju za glavu, jer "nemaju čime da me posluže" :mrgreen: .

Elem, kod alkohola... ne vidim smisao u tome. Nit mi se ukus ne sviđa, nit sam normalna posle njega, čak i od male doze... (probala, videla i odustala).
Ima toliko lepših sokova i čajeva, ako ćemo pravo.
To što si društveno neprivatljiv ako se ne naroljaš..to je druga stvar.... ali to nije moj problem.

Što se tiče ovih ostalih stvari, imam dosta razloga zašto se pridržavam određenih smernica u ishrani, no ne pada mi na pamet da držim slovo svojim prijateljima o tome, prošla me je ta zadrta faza, te kažem - nek' jede ko šta hoće i nek' pije ko šta hoće, a mene nek' pusti da živim svoj život (i konzumiram ono što se meni sviđa).

Gledam da se okružim ljudima kojima pijenje i ždranje nije smisao života, pa ih ne pogađa ako ne ločem dok "pričamo" i sl... imamo neke druge poente druženja.

Exactly the same here....

Back