"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato što većina pije na žurkama i ne trebaju im trezni svedoci :hahaha:
A i zezanje je malo lelujavo kad se popije... hehehe

i tačno ... smatram izopačenim sve antialkoholičarske kamene face koje izlaze u grad a ćute i ne đuskaju
nek sede onda kući i piju Knjaza, koji moj izlaze kad su mračni :lol:

genijalni komentari.

inače

j.bt ima 300 tipova varijacija ne temu kako se neko ponaša kad je trezan/pijan pri izlasku i inace u zivotu, tako da ta prica ide u beskraj
inace stavrno nema ništa trulije i nejasnije od str8-era koji glume panjeve i snimatelje kamenih faca po mestima gde svet inace ide da se zeza, igra, opija i pravi budalu od sebe.
obaška najgora fraza mi je kao ono "popiti dva pića da se opustiš". ajde u retkim izuzecima, ali alkohol uglavnom služi da se opiješ i da se napiješ, nebizno iz kog razloga. od dva pića možeš da se usereš i smorš. taman se ugreješ i navikneš i onda kao spuštanje. bolje ne pij. foliranje teško.

Mogu da popijem ,ali mi se ne svidja.Kad sam u Srbiji nemoguce je da ne pijes,ja ne znam coveka koji ne pije.Kao sto ovde nisam video pijanog coveka,valjda nemaju vremena posto po celi dan rade.
Slika iz Srbije,leto ove godine.Veliki grad,radni dan,oko 11h AM.U kafanama ,pune su,skoro svi piju kratka zestoka pica,polupijani,i samo pricaju o politici.Kad ti ljudi rade,za sta su sposobni kad su pre podne pod gasom?!
Najbolja vadjevina mi je,kad ne mogu da se otresem od alkohola,da izmislim kako uzimam neke lekove pa ne smem,inace bih rado.:) Najbolja fora koja pali uvek,to "ne pijem" deluje nekako iritirajuce,kao da to ne smes da kazes inace ces ispasti da se pravis vrdnijim od svih prisutnih.Koja glupost.Pa ako pijes,meni ne smeta,pi koliko hoces,ako si mi dosadna menjam drustvo.A koji moj pa tebi smeta ako ja ne volim alkohol,a u drustvu sam veseliji i raspolozeniji od svih.Treba mi alkohol da budem raspolozen?! Budibogsnama.:pop:

...i ne treba, mene su drugarice alkoholicarke navukle na koktele ...sreca moja da su skupi a ja stipsa pa retko narucujem ...cak sam skidala i recepte sa neta pa sama pravila ali to vise ne radim, mogu da postanem alkoholicarka kao moja drugarica koja stuce archer za 1 dan :sad2:

Зар још увек није доживела шећерни шок?:lol:
Арчер је невиђено сладак...бљак!

Ја не волим слатка пића. Волим да попијем добру домаћу кајсијевачу или дуњевачу и волим вино.
Све остало буквално не волим. Пиво попијем лети, кад сам жедна.
И ретко пијем, само у приликама.

Razumeo i objasnio..alkosi me ne zanimaju..a ovim povremenim dam sansu al ne vredi..kad popiju nisu ono sto mi treba..da budu svesni:lol:eo za lexu srce moje zasto ona zeli ulepsati zivot picem a ja ne :lol:
Nisi razumeo, ali nema veze. Inače, alkohol (blaga intoksikacija) više potencira ono što u čoveku već postoji. Nije alkohol doveo od transformacije u ono što ti ne treba, već samo do popuštanja kočnica i slobodnijeg samoizražavanja. U tom smislu, trebalo bi da si srećan zbog ušteđenog vremena. :)

A od svih antialkoholičara koje sam srela, smorili su me oni koji ne piju zbog zdravog života i sličnih fora, a vrlo često i posledičnog osećanja nadmoćnosti. Ni Marko iz te drenovine ne bi iscedio išta vredno pomena.

Malo ti je naopaka ta prva pomisao. To je kao kad bi rekla za one koji se ne drogiraju da verovatno imaju neko oboljenje koje im ne dozvoljava uzimanje droga. Gde je tu zdrav razum?
Ista logika kao kad ti neko kaže ne jedem slatko jer sam dijabetičar. Neverovatna paranoja ovde vlada od jedne čašice rakije.
Ljudi, pak, masovno jedu čokoladu, čak i deca, a kad preteraju kvare se zubi, dobija celulit i menja krvna slika.

Imate li u okolini "ne pijem" ljude i imate li kakav komentar, da li ste možda jedan od njih?

E dole sam razradila onako maštovito, al' da mi ne kažu da je za blog, mene taj deo krstarice stvarno ne zanima, pa neka ovde stoji kao pitanje, a ispod i zašto ga postavih :rumenko:

Kakva glupost od pitanja!

Da li ti možeš da shvatiš to da nekome ne prija alkohol? Da ne voli da ga okusi? Da ne podnosi da neko vrši pritisak na njega da pije kad svi ostali piju?

Kakav crni strah od toga da ću da postanem alkoholičar... ahahahaha... Bože!

ma jasno je meni to.
Nego, možda ljudi koji piju i koji ne piju ne treba da izlaze zajedno?
:think:
Zato što uvek neko nekoga čudno gleda.

To može da se desi samo ako se osobe jedva poznaju. Osobe koje se dobro poznaju već bi se navikle na takvo nešto.
Hiljadu puta mi se desilo da sam izašla sa društvom, da jedina nisam pila, ali da sam se provela nikad bolje. Oni malo popiju, oslobode se, budu baš prirodni, briga ih što su na javnom mestu, ja ih pratim, prenesu raspoloženje na mene, iako sam zapravo od starta dobro raspoložena. Problem može da nastane ako se neko toliko napije da ne zna za sebe, povraća, svi moraju da ga paze, tad svakako propada izlazak. :)

Dete:lol: da ti pojasni teta - imas kompleksasa koji je smor bez pica ali kada erik uzme casicu postaje druga licnost:)! Zapravo postaje sve ono sto regularno u zivotu nije,
nisu losi za zurke do neke granice jer kada kompleksas oseti da mu se neko nasmejao ili ga popreko pogledao mahom sledi dum dum pa nisu bas prijatni ni kada su pod gasom jer od istih mozes svasta ocekivati:mrgreen:

...i imas veseljake, taj veseljak moze biti jos sladji kada popije casu, dve ali to samo znaci da je za nijansu opusteniji jer bi sa njim provod bio extra i da pije sok od borovnice jer je po prirodi zivahan i zabavan covek...

...medicinske faze su nesto drugo, licnost je najvaznija prilikom procenjivanja kako ce se ko pijan ponasati...:ok:
E jeste počeli koristiti jedan te isti izraz za sve :confused:

Kompleksaš je čovek koji ima poremećeno viđenje sebe u društvu, kao manje vrednog, ili kao više vrednog, iz milion razloga. Čovek koji pije da se opusti (ne da se pojavi spajdermen u njemu :lol: pobogu, valjda toliko znaš o piću) ima manju ili veću tremu koju imaju svi ljudi (manju ili veću) i kada popije, kao što bi svako, jedan deo te treme nestaje. Zapravo, pojavljuje se opušten on koji bi se upravo tako ponašao da ljude sa kojima pije viđa svaki dan poput cimera. Dakle, prava ličnost, ne spajdermen?!

Elem, da se vratimo na "kompleksaš". Prava definicija je, recimo, june, bez da lepim etikete ima ih još ovde, ljudi koji imaju utisak da su manje vredni (a straaašno bi želeli da su više vredni) ako se nečim ne ističu i skreću pažnju na sebe, za to se biraju razna sredstva. Na primer, mnogi samo drže čašu ne bi li izgledali mačo, dok drugi prodaju priču o zdravom životu i sopstvenoj posebnosti. Ne mogu da prihvate da su prosek, a svi smo, na kraju, prosek.

Kakva glupost od pitanja!

Da li ti možeš da shvatiš to da nekome ne prija alkohol? Da ne voli da ga okusi? Da ne podnosi da neko vrši pritisak na njega da pije kad svi ostali piju?

Kakav crni strah od toga da ću da postanem alkoholičar... ahahahaha... Bože!
Blablatruć asam opaka a ne pročitah temu, mrzi me stvarno, aj samo idi. Ili pročitaj, pa piši. Drugi post je u pitanju, a prvi je PITANJE, ne konstatacija na koju možeš ovako bezobrazno i naglo da izvodiš bahate zaključke.

To može da se desi samo ako se osobe jedva poznaju. Osobe koje se dobro poznaju već bi se navikle na takvo nešto.
Hiljadu puta mi se desilo da sam izašla sa društvom, da jedina nisam pila, ali da sam se provela nikad bolje. Oni malo popiju, oslobode se, budu baš prirodni, briga ih što su na javnom mestu, ja ih pratim, prenesu raspoloženje na mene, iako sam zapravo od starta dobro raspoložena. Problem može da nastane ako se neko toliko napije da ne zna za sebe, povraća, svi moraju da ga paze, tad svakako propada izlazak. :)
A zašto ljudi koji "ne piju" imaju tu strašnu potrebu da naglašavaju da se uvek dobro provedu?!

Ja se brate ni pijana ni trezna ne provedem uvek dobro :kafa: nekad se baš smorim za sve pare.

Back