"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zbog potrebe da se to kaže. "Ne pijem", nije isto što i "ne mogu, hvala, imaš li neki sok"?
"Ne pijem" ima totalno drugi ton. I smisao.
Ustvari, kad malo razmislim, kakav sam debil ja bih verovatno izbegla to da kažem čak i da stvarno iz nekog principa ne pijem, da ne bih uvredila stranu koja mi je alkohol ponudila i time joj rekla "ja to đubre koje mi nudiš ne konzumiram".

Zbog potrebe da se to kaže. "Ne pijem", nije isto što i "ne mogu, hvala, imaš li neki sok"?
"Ne pijem" ima totalno drugi ton. I smisao.

Hajde okreni...ako te neko ponudi cigaretom jel kazes "ne mogu veceras" ili kazes "ne pusim, hvala"?

Vidi, razumem ja tebe ali to je prisila na foliranje...foliranje da se pije je isto kao i foliranje da se ne pije...odrasla sam u drustvu momaka i devojaka koji nisu pili jer nisu smeli i
alkohol nikada nije bio cest na nasim zurkama...elem, kako smo krenuli da se mesamo sa ljudima van sporta poceli su svi da piju i te zurke pod gasom nisu nista bolje niti se njima
dokazivalo nesto specijalno...poenta je u znacenju use i abuse, puno puta sam se nasla u drustvu devojaka koje tripuju da je napiti se neki krucijalni dokaz emancipovanosti
uz komentare "uzmi, 'ajde ne foliraj sto si pi....ka"...pa ti onda drzis u ruci casu tek da ti ne zvocaju sto si taaaaaako dosadna, tako tipicno za studentske zurke...

gdje si pronasla cokoladu sa 90%? :D ja grickam ovu najljepse zelje od 75%
ima,ili je bar pre imalo po svim bolje snabdevenim supermarketima (od lindt pa preko drugih uvoznih, ne znam da li postoje domace sa tim procentom,od 85 pa navise)....inace u hrvatskoj sam jednom nasla i od 99% cini mi se isto lindt, ali meni je to malo preterano, ne svidja mi se ukus jer je bas prejak.

Naprotiv, dešavalo se... ali sve u svoje vreme. I ko kaže da ja ne pijem? Samo razumem i drugu stranu, iliti nisam zadrt...

Pripadam kategoriji "ne pijem", ali to ne znači da nikada nisam probao da pijem, tačnije jednom prilikom pokušao sam da se napijem sa pivom.
Bezuspešno, potpuno.

Ajde opredeli se je l piješ ili ne piješ. Da li deklarativno ne piješ, ili se ne napijaš, a popiješ ponekad? Pa da precrtam post koji je laž.

Hajde okreni...ako te neko ponudi cigaretom jel kazes "ne mogu veceras" ili kazes "ne pusim, hvala"?
Jedno je reći "ne pušim", okej, da bi zapalio taj štapić prvo treba da ga poseduješ, da imaš vatru, da imaš želju, da umeš to da uradiš kako treba i sl. ali da bi popio, odnosno popila čašu piva stvarno ti ne treba nikakvo predznanje. Ne treba ni priprema, ni specijalna kupovina, ima ga praktično svuda na izvolte.
Ne pušiti je striktna stvar, ne pali cigaretu i to je to. Da bi se deklarisao kao "ne pijem" čovek, malo bi morao da kombinuje stvari, da objasni najpre sebi čemu toliko insistiranje (jer pušenje je, ipak, jedna potpuno besmislena, a štetna radnja) pa onda, *******, i drugima, jer će se naći valjda u situacijama da će svima delovati kao lečeni alkoholičar strogim odbijanjem da popije nešto alkoholno. Uostalom, i to "ne pijem" navodi na pomisao da ovi ostali "piju" što će reći da su redom svi alkosi. Obično se ne kaže "ne pijem alkohol" nego samo... "ne pijem". Ta rečenica mi smeta, a privatno stvarno nek radi ko šta hoće i po studentskim žurkama i dečijim rođendanima.

Ja ne pijem nikada, zato što mi se uopšte ukus alkohola ne dopada. Ili mi je ljuto, ili mi je gorko, bude mi vrućina, vrti mi se u glavi...Probala sam par puta davno, ali kao smokvin muž sam ukapirala da najviše volim ukus koka kole.

A ja recimo ne volim koka kolu. Preslatka mi je i ostavlja sloj peska na zubima. Ne mogu da se oslobodim ukusa posle ni dvostrukim pranjem zuba.
I zaista nikada nisam rekla "ne pijem koka kolu", pogotovo ako sam videla da samo nju imaju. Uzmem i popijem i još sam živa. Mislim, nije sad da ću se ispovraćam od nje ili da mi je mučenje, samo postoji spektar stvari koje bih radije pila nego nju.

Ajde opredeli se je l piješ ili ne piješ. Da li deklarativno ne piješ, ili se ne napijaš, a popiješ ponekad? Pa da precrtam post koji je laž.

:hahaha1: ... ajde ti uzmi naočare, pa se vrati opet na ova dva posta...
:hahaha: ... manje vina, manje vina... eto zašto alkohol škodi... svi ti ljudi budu isti... uđeš u kafanu, i izađeš sa tri kuma minimum... :mrgreen:

(Daj, bre, uozbilji se. Jesi li videla koga citiraš?)

Ustvari, kad malo razmislim, kakav sam debil ja bih verovatno izbegla to da kažem čak i da stvarno iz nekog principa ne pijem, da ne bih uvredila stranu koja mi je alkohol ponudila i time joj rekla "ja to đubre koje mi nudiš ne konzumiram".

Te se opet vraćamo na onu moju da je sve stvar karaktera.
Jel' i dalje ne razumem temu?

Vidi, razumem ja tebe ali to je prisila na foliranje...foliranje da se pije je isto kao i foliranje da se ne pije...odrasla sam u drustvu momaka i devojaka koji nisu pili jer nisu smeli i
alkohol nikada nije bio cest na nasim zurkama...elem, kako smo krenuli da se mesamo sa ljudima van sporta poceli su svi da piju i te zurke pod gasom nisu nista bolje niti se njima
dokazivalo nesto specijalno...poenta je u znacenju use i abuse, puno puta sam se nasla u drustvu devojaka koje tripuju da je napiti se neki krucijalni dokaz emancipovanosti
uz komentare "uzmi, 'ajde ne foliraj sto si pi....ka"...pa ti onda drzis u ruci casu tek da ti ne zvocaju sto si taaaaaako dosadna, tako tipicno za studentske zurke...

Aplauz... još jednom.

:o

Moraš da znaš bar jednog.....! :o

u 'ebote sam me sramota:rumenka:
znam ljude koji ne piju kad voze(u koje i sama spadam), koji ne piju jer im u datom momentu nije do toga(takodje)...
ali sad prebiram po srednjoshkolskim, fakultetskim i postfax izlascima, druzenjima, sedeljkama i ne mogu da se setim nekoga ko se deklarisao bash striktno "ne pijem" :eek:
i da...pitam se da li je moguce:eek:

nije vezano za temu, a mozda i jeste:think:
meni je mnogo gore od "ne pijem" kategorije kad neko pije, a ne prija mu, nego eto da bi ispao/la faca jer "ja tako kuuul izgledam dok drzim chashu alkohola u jednoj i cigaretu u drugoj ruci" :roll:

Ne spadam u tu grupu. Jako volim alkohol. Preko likera, vina, piva, do rakija. Svako od njih pijem samo u određenoj prilici i određenom društvu.
Ako neko kaže da ne pije, ne nagovaram ga da uzme bilo šta alkoholno, šta više, ukoliko smo sami, ja uzimam nešto bezalkoholno. Sva ta izmijenjena stanja svijesti su mi draga jedino ako se svi nalazimo u njemu. Kao što volim društvo ljudi koji piju, samo ako i ja pijem.

Ono šta mi se nikako ne dopada jeste rijetkost ljudi koji ne piju i ne puše i njihova potreba da se pravdaju. To je kao u školi... kada odlikaš mora da objašnjava zašto je naučio lekciju. Tako i oni moraju opravdati svoju neporočnost.
Iz tog razloga mi se ne dopada tvoja tema. Obrnula bih postavku.
Ja i ne tražim da mi se neko pravda za "neporočnost" nego da objasni šta misli kad kaže "ne pijem". Osim ako ćemo da pričamo o tome kako alkohol uništava jetru, jer temu nisam otvorila o alkoholičarima kao ni o ljudima koji jedu meso pa su debeli jer ne jedu ništa drugo osim svinje.

A bila sam u situaciji da se pravdam ljudima zašto sam ja dobila 5 a oni nisu. Ne radi se o tom delu "problema".

I nisam malo puta videla da trezna devojka prevrće očima na svog dečka koji je malo popio pa je postao glasan. Uzgred, a ni ovo nije tema, da, itekako umeju da budu teški kada insistiraju na tome da se ne pije, pa žele to da nametnu drugima, da ne bude NEDAJBOŽE da ljudi koji popiju smaraju druge da piju, jer to je i dalje mnogo ređi slučaj.

Poslednja izmena:
Da najzad posao za tebe, balavljenje u prazno.

Vidi sine..svakom dodje vreme da krene u skolu i pocne izlaziti..pa kao proba sva sranja koja su izmislili za sirotinju..onda te usput vaspitaju da mozes provaliti sta ti od tih sranja cini dobro a sta lose..ili sto je kao prisutno u ostatku tvog zivota sto te cini ovakvom ili onakvom osobom..slabom-jakom da proceni poroke..onda probas i ako si zreo vidis gde to vodi i kakvom te osobom pravi..ako otkrijes cari rizlicnih sranja koja te potencijalno prave ovisnikom i ne prestanes onda imas probelm al ne provaljujes da ga imas jer su ti postale sastavni deo zivota..nisi se sklopio mentalno i dalje imas potrebu pokazati zrelost na taj nacin kao pusis..pijes..pokazes srednji prst i sedis na ladnim betonu..mislim ne razlikujes se od tijendzera..grow up..ono kao jedna si u gomili..navikli su po difoltu..oces kafu ocu..zapali dobar dan..aj se drogiramo nek se oci sjaje..a ne brate ja sam se odlepio od tih sto menjaju raspolozenje u zavisnosti berbe..nekako mi se dive kad ih odbijem i jedem zelenu jabuku..kad me vide na ulici ybt zapitaju se ovaj se spaso..nije sa ove lako mentalno zaostale planete

:hahaha1: ... ajde ti uzmi naočare, pa se vrati opet na ova dva posta...
:hahaha: ... manje vina, manje vina... eto zašto alkohol škodi... svi ti ljudi budu isti... uđeš u kafanu, i izađeš sa tri kuma minimum... :mrgreen:

(Daj, bre, uozbilji se. Jesi li videla koga citiraš?)
:lol: ajde ajde my mistake.

Uzgred, je l bi mogao manje da se šlihtaš i tražiš podršku a više da pišeš sam nešto?

Neću te pojesti :D

Vidi sine..svakom dodje vreme da krene u skolu i pocne izlaziti..pa kao proba sva sranja koja su izmislili za sirotinju..onda te usput vaspitaju da mozes provaliti sta ti od tih sranja cini dobro a sta lose..ili sto je kao prisutno u ostatku tvog zivota sto te cini ovakvom ili onakvom osobom..slabom-jakom da proceni poroke..onda probas i ako si zreo vidis gde to vodi i kakvom te osobom pravi..ako otkrijes cari rizlicnih sranja koja te potencijalno prave ovisnikom i ne prestanes onda imas probelm al ne provaljujes da ga imas jer su ti postale sastavni deo zivota..nisi se sklopio mentalno i dalje imas potrebu pokazati zrelost na taj nacin kao pusis..pijes..pokazes srednji prst i sedis na ladnim betonu..mislim ne razlikujes se od tijendzera..grow up..ono kao jedna si u gomili..navikli su po difoltu..oces kafu ocu..zapali dobar dan..aj se drogiramo nek se oci sjaje..a ne brate ja sam se odlepio od tih sto menjaju raspolozenje u zavisnosti berbe..nekako mi se dive kad ih odbijem i jedem zelenu jabuku..kad me vide na ulici ybt zapitaju se ovaj se spaso..nije sa ove lako mentalno zaostale planete
Kao što rekoh, podizanje vrednosti samom sebi. Ne ostane čoveku ništa drugo u životu nego da drži kontrolu, nije mnogo različito od anoreksičnih devojčica. E saću te ubedim da sam jača od tebe e baš neću i neću i neću da jedem! Ništa mi drugo ne valja u životu, ali tebe ću da doteram mamicu ti..... I tako se ode u ekstrem, a svaki ekstrem je porok, odnosno svaki porok je ekstrem, pa se komotno tvoje bolesno tripovanje na zdrav život može nazvati porokom, odnosno specifičnim mentalnim stanjem.

A znaš šta je najtužnije? I ti ćeš umreti ko i ovi ostali što su živeli život opušteno, bez manijakalne kontrole i uzica.

Kao što rekoh, podizanje vrednosti samom sebi. Ne ostane čoveku ništa drugo u životu nego da drži kontrolu, nije mnogo različito od anoreksičnih devojčica. E saću te ubedim da sam jača od tebe e baš neću i neću i neću da jedem! Ništa mi drugo ne valja u životu, ali tebe ću da doteram mamicu ti..... I tako se ode u ekstrem, a svaki ekstrem je porok, odnosno svaki porok je ekstrem, pa se komotno tvoje bolesno tripovanje na zdrav život može nazvati na isti način.

A znaš šta je najtužnije? I ti ćeš umreti ko i ovi ostali što su živeli život opušteno, bez manijakalne kontrole i uzica.

:hahaha:hahaha extrem..u ybt koje teske reci..bas sam se sad zapitao dal je to tacno iz ugla nekog ko se sinoc olesio..pleeaseee:lol:sine znas kolko su zanimljive fotke forumasa..ono kao gledas koje pljuge i vopi su na stolu..kao tako se pronalaze..to im je zajednicko..da zavrse neku buxnu..do yaya..zaista prijatno iznenadjenje kad se pojavi neko normalan da odskace od gomile:lol:

Ali june nisi ti ništa bolji od njih, samo obrnuto. Nabićeš jebenu zelenu jabuku, fruit basket ispred sebe u prvi plan, ne bi li ispao poseban. U tome je cela poenta, mnogo si isfoliran i tripuješ da si drugačiji a isti si brate, ista bagra ko i mi ostali, samo si jako tužan i dosadno ti je u životu pa po ceo dan prebiraš načine da ispadneš originalan.

Ali šta god da uradiš, da znaš da je neko već uradio pre tebe. Zato zajebi trud i opusti se, cugni malo :rumenko: neće spadne kruna sa glave :rumenko: a ne mora niko ni da zna opet dođeš na forum i tripuješ zdrav život.

Ali june nisi ti ništa bolji od njih, samo obrnuto. Nabićeš jebenu zelenu jabuku, fruit basket ispred sebe u prvi plan, ne bi li ispao poseban. I tome je cela poenta, mnogo si isfoliran i tripuješ da si drugačiji a isti si brate, ista bagra ko i mi ostali, samo si jako tužan i dosadno ti je u životu.

bwahaha ali ja to ne radim iz zavisnosti..to je moj sastavni do zivota ali ne narkomanski..mogu prestati kad ocu..promeniti sta ocu za razliku od vas koji mislite da ste to vi..ne to je druga osoba koja se olesila..i ne zna de je rigala sinoc..ja ne menjam raspolozenje uvek je isto..to nije dosada to je uzivanje biti isti uracunjiv:ok:

Back