Ne moj da me ne rvi raš!

Kad vas neko prilično iznervira, namerno provocira, stvara u vama revolt i imate poriv da burno negodujete a niste u prilici da to uradite,
tj niste u prilici uopšte da odreagujete na bilo koji način jer vam tako situacija nalaže.
Šta radite? :zloca:
Koje metode koristite da ostanete smireni i dostojanstveno podnesete provokaciju,
obuzdate nervozu i iskontrolišete poriv za burnom reakcijom?
Koliko uspešno sprovodite te metode, da li je uočljivo vaše pravo osećanje-stanje?

Da li misliš na realni ili virtuelni svet ( odgovori u temi su vezani za forum)?
Što se tiče virtuelnog sveta - Foruma, trudim se da ne isčitavam sve teme.
Teme koje čitam reagujem kako kada.
Nervira me što se svaka tema ispolitizuje, nervira me omalovažavanje države u kojoj živim, posebno me isprovocira ako je omalovažanje od člana koji ne živi ovde već provocira sejući mržnju i pametujući.
Nervira me kada neko brani svoje a blati tuđe.
Nervira me 'pokondirena tikva' kojoj praziluk viri....
Već sam navikla i otprilike znam šta će ko da napiše i kakve stavove ima.

Kako reagujem?
Zavisi kakav mi je dan, svakako reagujem odmah i direktno.
Zašto ne bih bila u prilici da odreagujem?

Ako se tvoja tema odnosi na realni svet, i tu zavisi od situacije
Sve koji u meni izazivaju revolt i negodovanje, maksimalno ih ignorišem trudeći se da nam se putevi što ređe ili nikako ukrštaju.

Ne znam da sam imala direktnih provokacija ali je bilo ' u šali privali', dobiju kratak odgovor u stilu koju su sami nametnuli i ne bude im više smešno.

Najbolja metoda je ignorisanje i odbacivanje svake pomisli na osobu koja nas je uvredila ili nas iritira.Ne pričam o toj osobi, ne spominjem je, jednostavno sam je sahranila!
U životu nas obično iznevere dragi ljudi u koje smo imali neograničeno poverenje

Da li je uočljivo moje pravo stanje?
Okolini verovatno ne ali je uočljivo ( opipljivo) onom ko me isprovocirao, izdao ili nazovi kako god hoćeš...

Pogledajte prilog 1353978
Kad vas neko prilično iznervira, namerno provocira, stvara u vama revolt i imate poriv da burno negodujete a niste u prilici da to uradite,
tj niste u prilici uopšte da odreagujete na bilo koji način jer vam tako situacija nalaže.
Koje metode koristite da ostanete smireni i dostojanstveno podnesete provokaciju,
Koliko uspešno sprovodite te metode, da li je uočljivo vaše pravo osećanje-stanje?

Slaba sam u vracanju. Jednostavno ne zelim da vratim.
Ali plahovite sam prirode kada se razljutim pa kada osetim da ce voda u meni provriti, moram da se pomerim inace bih presla granicu koju sam sebi davno postavila.

Nema svrhe da vratim, ne bi mi bilo lakse.

Slaba sam u vracanju. Jednostavno ne zelim da vratim.
Ali plahovite sam prirode
kada se razljutim pa kada osetim da ce voda u meni provriti, moram da se pomerim inace bih presla granicu koju sam sebi davno postavila.

Nema svrhe da vratim, ne bi mi bilo lakse.
Koje nasilje nad svojom prirodom :fdlan:
Mislite da ste bolji čovek zbog toga ?
Smatrate da neke kretene i buzdovane ne treba postaviti na mesto koje im pripada ?
Ima ljudi , ako osete da mogu "jašu " do iznemoglosti , ne što možda žele već što su tupavi , neotesani i ne znaju gde je granca
Ako im je ne pokažeze uzimaju takvo ponašanje za reper normalnog ponašanja
Čak grade stil od toga :bljuc:

To sam potpuno eliminisao iz sebe. Nemam nikakvu unutrasnju reakciju. Reagujem samo spolja, ukoliko je neophodno
da smirim bliznju osobu :>|p

Ako te iznervirao, znači da je pametniji.

Ako ti njega iznerviraš, onda si ti...

To je prosto.
Glupost! Stojiš već dugo u redu i neko bez molbe, bez pitanja, stane ispred tebe. Bezobrazan je. To ponašanje tebe ne nervira, jer si ti pametan?! Ćutiš, ili reaguješ? Šta god da uradiš, radiš to jer su te bezobrazlukom nanervirali/isprovocirali.

Glupost! Stojiš već dugo u redu i neko bez molbe, bez pitanja, stane ispred tebe. Bezobrazan je.
Ako takav neko može da te iznervira, onda je stvarno problem do tebe. Na tome može da se radi, najozbiljnije.

Mnogo puta mi se desilo to da me neko iseče u redu ili u saobraćaju.

Uglavnom se obratim toj osobi (ako prilika dopušta), i ljubazno sa osmehom upitam "moglu li da Vam pomognem? Vidim da ste se zbunili gde je Vaše mesto u redu".

Niko tu nikada ne pravi problem. Ima nešto u ljubaznosti i specifičnom osmehu.

1686037589556.png

Будући да су моји постови на овој теми обрисани, принуђена сам да поновим - да, реагујем бурно и моментално.
Највише мрзим подмуклице које не наступају фронтално него као инфериорни керићи који следе вођу и кевћу. Мирни кад су сами а храбри у гомили.
Такве на форуму моментално пребацујем у групу игнорисаних а у реали...па, ставим их где следује.

Smatrate da neke kretene i buzdovane ne treba postaviti na mesto koje im pripada ?
Ima ljudi , ako osete da mogu "jašu " do iznemoglosti , ne što možda žele već što su tupavi , neotesani i ne znaju gde je granca
Sve zavisi od prirode i karaktera čoveka.
Na 'buzdovana' uzvratiti buzdovanom je o.k. ko ima stomak za takvo šta, ali uzvratiti buzdovanom i napraviti pozorišnu predstavu a kasnije peglati situaciju je licemerno. Ili jesi ili nisi!

Ne mislim da sam bolji covek vec da nismo slicni. Ukoliko vratim na njegov nacin, ja sam pobedjena. Naterana da se ponasam neprirodno. On to i ceka jer je svadljiv, drzak, bahat, kakav god.

Da ta osoba shvata zasto je nesto lose, punoletna i razumna kakva jeste, ne bi se tako ponasala, nije dete.

Sacekacu, zastati, neka prodje. Da li ce uzivati u osecaju nadmoci? Mozda hoce ili mu je jos verovatnije svejedno. Takvi su mahom slepi za druge.
Da li sama smatram da sam pobedjena? Ni slucajno jer nisam ni zelela da budem deo te osobe. Brze i lakse zaboravim ako sebe ne trosim.

To ne znaci da bih trpela da me neko tuce na plocniku ali da bih dugo cutala i vagala, sigurno bih.
Ko ne zeli ljubazno, ima svu slobodu da produzi dalje.

Cak i ovde, za cetrnaest godina na forumu, nikada nisam dobila ni opomenu a kamoli ban. Daleko od toga da ne izgovaram stavove ali imam meru. Zasto bih je gubila? Ne mislim da bih nesto posebno dobila zauzvrat.
Kada se iznerviram (a iznerviram se) pomerim se sama.

Мислим да се мени на лицу све види.
Како спречим реакцију? Помислим како бих погазила труд оних који су се потрудили да ме васпитају или како бих пружила тиме задовољство оном коме је намера да ме изазове. Савладавање себе је моја лична, мала победа.
А умем да кипим, још како умем.

Пример у недељу на пијаци. Стоје паркирана кола и човек кроз прозор без проблема баци згужвану паклу цигара. Да сам била сама тачно бих је подигла и убацила му је назад кроз тај прозор. Али сам се исконтролисала због јаче половине, да не мора физички да се обрачунава са будалом.

Мислим да се мени на лицу све види.
Како спречим реакцију? Помислим како бих погазила труд оних који су се потрудили да ме васпитају или како бих пружила тиме задовољство оном коме је намера да ме изазове. Савладавање себе је моја лична, мала победа.
А умем да кипим, још како умем.

Пример у недељу на пијаци. Стоје паркирана кола и човек кроз прозор без проблема баци згужвану паклу цигара. Да сам била сама тачно бих је подигла и убацила му је назад кроз тај прозор. Али сам се исконтролисала због јаче половине, да не мора физички да се обрачунава са будалом.

Ја у тој ситуацији ипак урадим то што ти ниси и онда имам расправу са тзв јачом половином.

Ako takav neko može da te iznervira, onda je stvarno problem do tebe. Na tome može da se radi, najozbiljnije.

Mnogo puta mi se desilo to da me neko iseče u redu ili u saobraćaju.

Uglavnom se obratim toj osobi (ako prilika dopušta), i ljubazno sa osmehom upitam "moglu li da Vam pomognem? Vidim da ste se zbunili gde je Vaše mesto u redu".

Niko tu nikada ne pravi problem. Ima nešto u ljubaznosti i specifičnom osmehu.

Pogledajte prilog 1354384
Prvo bi bilo potrebno definisati šta znači da te neko iznervira. Reagujem slično tebi, ali nisam u harmoniji sa svetom i sobom kao što sam bila pre incidenta. Ne postajem gruba, ni nekulturna, nekada se i našalim, sve zavisi od situacije, ali me ipak povredi bezobzirnost ljudi, koliko god se sve to izgladi, postavi na svoje mesto
Nekada nisi ni u mogućnosti da reaguješ, u saobraćaju npr. Vinovnik je već odjurio, a ti se još dugo snebivaš šta je uradio, i koliko si imao sreće da je sve prošlo bez posledica. Na takve stvari čovek ne može biti ravnodušan.

Ah prekidam razgovor i posvecujem paznju stvarima/ljudima koji me ne iritiraju.

Back