"ne mogu sam"

U principu ne praktikujem, ali mi prija ponekad da budem sam.
Volim da čujem tuđa mišljenja, ali prvenstveno da budem u stanju da čujem svoje misli.

Taj koji beži od samoće se boji suočavanja sa sobom.

Samoca za mene nije negativna uopste,sve zavisi od osobe do osobe,ne mora znaciti da je covek kad je sam usamljen,jer usamljenost moze da se oseti i u drustvu,mislim da tu najvise veze ima sa tim koliko se covek pronadje u onome sto mu se desava i sta zaokuplja njegovo paznju,pa tu razlike idu od osobe do osobe.Meni ne smeta samoca u sustini,al sam druzeljubiva osoba pa me obuzme neka tuga i odma krene to kako sam mozda propustio neke lepe trenutke koje sam mogao doziveti sa dragim osobama.:bob: :zurka:

da li ste od ljudi koji lude kad su samio ili konforno provodite dane u samoći? da li se može poludeti od konstantne samoće? da li nešto fali ljudima koji ne mogu dan sami da provedu?

Potrebno mi je da provedem dosta vremena sama...svaki dan.
Ali bas da ne progovorim rec ni sa kim.... 2 dana plafon.

Najvise volim kada sam sama u sobi,i bavim se svojim stvarima...
a znam da nekog ima u kuci.
To je idealno :kpozdrav:

Mnogo je teže biti izolovan, a ostati normalan, nego biti među najvećim ološom od ljudi, a ostati normalan. Govorimo o dugom intervalu.. Ja ne znam nijednu izolovanu stariju osobu a da nije paranoid, šizofreničar ili u opsednutosti nekom drugom psihozom :lol:

U principu ne praktikujem, ali mi prija ponekad da budem sam.
Volim da čujem tuđa mišljenja, ali prvenstveno da budem u stanju da čujem svoje misli.

Taj koji beži od samoće se boji suočavanja sa sobom.

tako je...

Zdravo je provoditi vreme sam sa svojim mislima...
Ne preterano jer i onda moze preci u poremecaj...

da li ste od ljudi koji lude kad su samio ili konforno provodite dane u samoći? da li se može poludeti od konstantne samoće? da li nešto fali ljudima koji ne mogu dan sami da provedu?

ne treba poistovjećivati rodnu kvalifikaciju samoće i psihološku kvalifikaciju samoće ... 'biti sam' kao rodno određeno (ne)ispoljavanje može dovesti do pritiska superega pod uticajem onog 'treba' .. ali osjećaj samoće bez upliva ovog racio naredbodavca, kao osjećanje iz id-a, nagona, jeste neurotransmijski disbalans gdje je pitanje,odn zahtjev superega, dali nešto fali? samo odgojno-kulturološka smetnja za razrješavanje trenutne situacije ...

da li se može poludeti od konstantne samoće? da li nešto fali ljudima koji ne mogu dan sami da provedu?[/QUOTE]

vertikala je veza sa visim svetovima, takodje i sa nizim. Gore-dole. karakterisu je biljke koje uzimaju vertikalni pravac rasta, kako god. U toj liniji se nalazi covek kada se izuzme iz socijalnog okruzenja.Po nekim tumacenjima krst kao simbol hriscanstva sa vertikalom koja je duza, ima optimalan razmer potreba, tj. predstavlja meru balansa.

horizontalu karakterisu socijalni kontakti, ljudi i zivotinje, oni imaju tendenciju horizontalnog rasta. U toj ravni se desavaju iskljucivo "ovosvetovna"/ovostrana zbivanja. Covek koji nema potrebu za gorepomenutim vertikalnim prostorom, koristi ovaj. Vizantijski jednakokraki krst predstavlja balans potreba upravo u jednakoj zastupljenosti obe ravni.

i jedno i drugo je dobro, zavisi sta ko od nas vise treba.
zapitas se odakle ti dolazi vise potrebne energije, odakle se vise napajas?
ljudi koji imaju narocit odnos i jasnu komunikaciju sa prirodom, od iste dobijaju izuzetno mnogo.
krajnosti su gotovo uvek najgori, pa i u ovom slucaju, odabir.

- - - - - - - - - -

i ne radi se samo o energiji, pitanje je takodje i u kom kontekstu si c e l i n a , sto strahovito mnogo znaci.

mogu sama...može da se poludi u zavisnosti od dužine izolacije...fali im strpljenje da izdrže dosadu, tišinu ili možda sami sebe...

....što si stariji negde...prijaju ti momenti samoće...

Back