Ne mogu da otvorim D particiju - Open with...

Ma da sad nemogu vise ni da ga pokrenem radio je celih 48h i sad samo crn ekran moram da sacekam platu i da ga nosim kod majstora nema mi druge. Kad ga sad upalim krene da ocitava win i samo se zacrni ekran posle 5 sec i to je to on radi ali nema na monitoru nista. Prvo sam pomislio da mi je monitor riknuo ukljucim ga na drugi monitor opet crn ekran i to je to. Predpostavljam da je ostao virus ali neznam kako posle defregmentacije particije C. Pokusacu da izvucem tj sacuvam podatke sa particije D ali videcu. Tamo su mi slike kojih nemam nigde sacuvane od prijatelja,rodbine a koji su na zalost mrtvi pa mi je zao da to izgubim ostalo manje vise nacu opet.

Ma da sad nemogu vise ni da ga pokrenem radio je celih 48h i sad samo crn ekran moram da sacekam platu i da ga nosim kod majstora nema mi druge. Kad ga sad upalim krene da ocitava win i samo se zacrni ekran posle 5 sec i to je to on radi ali nema na monitoru nista. Prvo sam pomislio da mi je monitor riknuo ukljucim ga na drugi monitor opet crn ekran i to je to. Predpostavljam da je ostao virus ali neznam kako posle defregmentacije particije C. Pokusacu da izvucem tj sacuvam podatke sa particije D ali videcu. Tamo su mi slike kojih nemam nigde sacuvane od prijatelja,rodbine a koji su na zalost mrtvi pa mi je zao da to izgubim ostalo manje vise nacu opet.
Po svemu što si ti do sada napisao na ovom topic-u imam utisak da ti komp radi ali i baguje kada uđeš u BIOS
1. BIOS baterija zeza ili je prazna (karakteristično je da tada BIOS ne radi kako treba i obično se resetuje. Ako želiš dobru bateriju odeš kod časovničara i kupiš novu (ne na pijaci) CR2032 košta oko 250 din nova i zameniš je
2. možda je do napajanja računara jer dovoljno je da je jedna napojna grana nije kako treba recimo onaj od 3 ili -5 volti i računar neće raditi ispravno ,
Naravno nezavisno od svega imaš i problem sa windowsom koji ti je oštećen i to se rešava reinstalacijom sistema.
Iz svega navedenoga ja da sam na tvome mestu probao bih sa drugim napajanjem.

Posle defragmentacije particije C?!

Defragmentacija podrazumeva pronalaženje delova datoteka rasutih po hard disku i njihovo uređivanje tako da su grupisani jedan za drugim. Ovo se radi zbog poboljšavanja performansi rada hard diska, ali ne i zbog čišćenja od virusa. Nema to veze sa čišćenjem virusa. Ako možeš da pokreneš instalaciju Windows-a, formatiraj samo C particiju, tj. onu na kojoj ti je bio do tada instaliran Windows i na toj istoj particiji instaliraj svežu instalaciju Windows-a. Nakon instalacije, restartuj računar i pokreni ga u Safe Mode-u. Instaliraj neki antivirus (lično koristim AVG već duži niz godina i odlično mi završava posao) i pokreni skeniranje celog računara, ali zapamti da ovo sve uradiš dok si u Safe Mode-u. Ovo bi trebalo da reši problem.

Takođe šta bi mogao da uradiš nakon sveže instalacije Windows-a je da ponovo pokreneš instalaciju i da na samom početku odabereš opciju za pokretanje "Recovery Console". Tad dobijaš okruženje nalik na DOS operativni sistem. Tamo ukucaj naredbu "fixmbr d:". Koliko mi se čini, tebi su svi podaci sa D particije idalje prisutni, ali su ti nedostupni, tj. ne možeš doći do njih tek tako. Pretpostavljam da je to zbog toga što je MBR sektor na D particiji uništen, a samim tim su i izgubljeni podaci o lokaciji fajlova na particiji, kao i koji folderi sve postoje na istoj. FIXMBR naredba radi tako što kopira sadržaj rezervnog "backup" MBR sektora u ovaj glavni i time ti vraća kontrolu nad tvojim podacima.

Nadam se da će ti nešto od ovoga biti od pomoći.

Izinjavam se nisam dobro napisao ne defregmetacije nego formatiranja C particije posto smo morali da instaliramo novi Win i obrisali smo sve sa C da bi se resili virusa medjutim ko sto rekoh posle 48 h sad nema sanse ni da ga pokrenem. Kad ga sad ukljucim pocne ocitavanje windovsa i nista vise samo se zacrni ekran i nema sanse da pokaze bilo sta na monitoru.

Po svemu što si ti do sada napisao na ovom topic-u imam utisak da ti komp radi ali i baguje kada uđeš u BIOS
1. BIOS baterija zeza ili je prazna (karakteristično je da tada BIOS ne radi kako treba i obično se resetuje. Ako želiš dobru bateriju odeš kod časovničara i kupiš novu (ne na pijaci) CR2032 košta oko 250 din nova i zameniš je
2. možda je do napajanja računara jer dovoljno je da je jedna napojna grana nije kako treba recimo onaj od 3 ili -5 volti i računar neće raditi ispravno ,
Naravno nezavisno od svega imaš i problem sa windowsom koji ti je oštećen i to se rešava reinstalacijom sistema.
Iz svega navedenoga ja da sam na tvome mestu probao bih sa drugim napajanjem.
HM moguce je da je to problem pokusacu i to mada sumnjam a bios mogu da otvorim ali da pokrenem iz safe moda nemogu pocne da ga ocitava i na samom startu posle mozda 20 sec samo izbaci i krene da ucitava win tako da neznam sta je problem nisam strucnjak za te stvari.

Back