Ne mogu da otvorim D particiju - Open with...

Где ти то виде "додатних 13 програма"?!
Нико није рекао да оно што је @snejks написао није тачно, али "да смо лупали до бесвести"... е са тим не могу да се сложим, а ви "навијајте" за кога хоћете!

Nisam rekao da je iko lupao.Drugo,ne navijam ni za koga.Nisam mislio bukvalno 13 programa.Ali se ovde "pomoc" cesto svodi na to: probaj program br1,pa posle program br2.Ako ne pomognu probaj program br3,a posle mozes i program br4 i tako dalje i tako blize.:roll:

Poslednja izmena:
@snejks ne mozes da nudis univerzalan nacin kako da se obrise neki crv. To sto ti pricas jeste tacno, ako radi se o folder fakerima, a pitanje je o cemu se ovde radi. Autorun.inf nije malware, to je samo okidac, a o kakvom je paketu rec mozemo samo da nagadjamo.
slažem se ali u 90% slučajeva današnji antivirusi uhvate zlikovca pre nego što se ugnezdi unutra i obrišu ga a da običan korisnik ni nije toga svestan , on samo klikće na yes i OK i šta mu bog da.
Uvek je posle toga ne sećam se , ne znam , nisam stručnjak , ma ja kliknuo ebi ga i sl. stvari budu a disk se ne otvara pa to ti je , a autorun uključen , ili pristupaju preko my computera i duploklikću do besvesti na disk u prozoru u kojem se vidi.
inače gde god mogu izbegavam postavljanje tih stvarčica a ako moram glavni alati su mi Hijjack this i Malwarebytes i , eventualno tu i tamo neki specijalan fix kao smitfraud i sl. ali ako uspevam ručno da ga uklonim tada mi ni ne pada na pamet ništa drugo, iskreno rečeno pre ću uzeti da koristim live windows nego neki od tih programa.

Poslednja izmena:
Ja imam slican problem danas mije sa fejzbuka uleteo klincu neko dali virus ili sta vec i obrisao celu particiju C.
Particija D je ostala netaknuta.
Formatirali smo particiju C instalirali novi windovs i sad problem.
Kad pokusam da pristupim particiji D nece da je otvori.
Pokusao sam sve sto ste pisali ovde otvorio sam samo jedan foldet koji je bio skriven i on se vidi na slici. Ostalo je skriveno i mogu da pristupim fajlovima na sledeci nacin
kliknem na My Computer pa na disk D kad se otvori u taskbaru ukucam zeljeni folder
D:| New Folder ( recimo da se zove ) i naravno otvori mi taj folder sa svim podatcima u njemu.Ako idem direkt da mi otvori nema sanse otvori samo ovaj skriveni fajl koji sam nasao i nista vise. Skenirao sam sa NOD 32 preskoci ga ko da je skroz prazan za 2 sec zavrsi i pokaze da nema nista. Znaci na particiji D su svi podatci ali im ja nemogu pristupiti.
Kako da resim problem???:dash::dash:

slikaproblema.jpg

Ja imam slican problem danas mije sa fejzbuka uleteo klincu neko dali virus ili sta vec i obrisao celu particiju C.
Particija D je ostala netaknuta.
Formatirali smo particiju C instalirali novi windovs i sad problem.
Kad pokusam da pristupim particiji D nece da je otvori.
Pokusao sam sve sto ste pisali ovde otvorio sam samo jedan foldet koji je bio skriven i on se vidi na slici. Ostalo je skriveno i mogu da pristupim fajlovima na sledeci nacin
kliknem na My Computer pa na disk D kad se otvori u taskbaru ukucam zeljeni folder
D:| New Folder ( recimo da se zove ) i naravno otvori mi taj folder sa svim podatcima u njemu.Ako idem direkt da mi otvori nema sanse otvori samo ovaj skriveni fajl koji sam nasao i nista vise. Skenirao sam sa NOD 32 preskoci ga ko da je skroz prazan za 2 sec zavrsi i pokaze da nema nista. Znaci na particiji D su svi podatci ali im ja nemogu pristupiti.
Kako da resim problem???:dash::dash:

slikaproblema.jpg

Sta se tacno pojavi ili pise kada pokusas dvoklikom da otvoris D?
Mozes da postavis screenshot?

Poslednja izmena:
Otvori command prompt i unesi ove komande:

c:\> attrib -r -s -h autorun.inf
c:\> del autorun.inf
d:\> attrib -r -s -h autorun.inf
d:\> del autorun.inf

restartuj PC

Zatim :

1. Klini na Start >> Run and upisi: regsvr32 /i shell32.dll
2. Pretisni Ok
3. Videces poruku: DllRegisterServer and DllInstall in shell32.dll succeeded

Prvo od svega , desni klik na drive D:
Dali se pojavljuje "Auto Play"?
Ako da , idi na Tools->Folder Option-> View Tab-> Decekiraj Hide Protected Operation system file, i Hide extension for known file.
Psle toga koristi explore da otvoris drive D.
Obrisi Auto_Run.ini fajl
zatim preimenuj tvoj drive D.
Gotovo ! :D

Poslednja izmena:
Sta se tacno pojavi ili pise kada pokusas dvoklikom da otvoris D?
Mozes da postavis screenshot?

Evo sta se pojavljuje redom. Ali kao prvo neko je pitao dali ima Auto play ne nema.Sto ce se videti na prilozenim slikama.
slika1.jpg

slika2.jpg

slika3.jpg

Pojavili su se samo ovi fajlovi koji su bili skriveni kad sam destiklirao hide.
slika4.jpg

Ali kao sto se i vidi na slikama nemogu da se otvore ni jedan fajl od njih a takodje nemogu ni da se obrisu.
slika4.jpg

Nisam ekspert sto se tice PC i zato vas molim da mi pomognete sta da radim.
Kao sto vidite i na ovoj slici fajlove mogu da otvorim ako znam precicu tj tacnu lokaciju i naziv fajla koji imam na particiji D
slika5.jpg

Jeli ovo sve kompresovano...?

Nerazumam kako mislis na ovu muziku sto stoji na slici ako je to onda ne ako pogledas sliku prvu skroz gore videces da je disk D zauzet sa 23.6 GB sva dokumenta ili slike muzika sve sto sam pohranio na disk D je tamo ali nemogu da otvorim. Kad Nodu 32 dam da ga skenira on ocita samo ove foldere koji su na slikama i zavrsi skeniranje za 2 sec. ja nemogu da ga otvorim osim ako rucno neukucam sta hocu a to je na zadnjoj slici prikazano na muzika. Mesto muzike kad ukucam slike ili bilo sta sto mi stoji na D disku on otvori ali nece direkt da svim folderima smestenim na njemu.

Nerazumam kako mislis na ovu muziku sto stoji na slici ako je to onda ne ako pogledas sliku prvu skroz gore videces da je disk D zauzet sa 23.6 GB sva dokumenta ili slike muzika sve sto sam pohranio na disk D je tamo ali nemogu da otvorim. Kad Nodu 32 dam da ga skenira on ocita samo ove foldere koji su na slikama i zavrsi skeniranje za 2 sec. ja nemogu da ga otvorim osim ako rucno neukucam sta hocu a to je na zadnjoj slici prikazano na muzika. Mesto muzike kad ukucam slike ili bilo sta sto mi stoji na D disku on otvori ali nece direkt da svim folderima smestenim na njemu.

Uradi jedan full scan sa malwarebytes-om i hitman pro:
malwarebytes:
http://www.techspot.com/downloadget.php?id=4716&file=1&evp=0a59f9584bb65ce60f8292a3fc06e555
hitman pro:
http://download.cnet.com/3001-2239_4-10895604.html?spi=d8f62f5b32136f124daa199c61f43bb8&part=dl-
Javi rezu;tate

Nema nista pregledao sa oba

Malwarebytes' Anti-Malware 1.51.1.1800
www.malwarebytes.org

Verzija baze: 7613

Windows 5.1.2600 Service Pack 3
Internet Explorer 7.0.5730.13

30.8.2011 20:11:03
mbam-log-2011-08-30 (20-11-03).txt

Način skeniranja: Kompletno skeniranje (D:\|)
Skeniranih objekata 139452
Proteklo vreme 1 minuta(e), 40 sekundi

Inficirani procesi u memoriji: 0
Inficirani moduli u memoriji: 0
Inficirani ključevi u registru: 0
Inficirane vrednosti u registru: 0
Inficirani podaci u registru: 0
Inficirane fascikle: 0
Inficirane datoteke: 0

Inficirani procesi u memoriji:
(Maliciozne stavke nisu pronađene)

Inficirani moduli u memoriji:

Inficirani ključevi u registru:

Inficirane vrednosti u registru:

Inficirani podaci u registru:

Inficirane fascikle:

Inficirane datoteke:

Poslednja izmena:
skini program total commander,pronadji opciju da otkrijes skrivene fajlove,idi na d particiju i pronadji fajl autorun.inf i izbrisi ga na SHIFT + DEL,trajno,ne u kantu za otpatke("od patke" ili od guske :D buhahaha ) :zper:
Evo instalirao sam Total komandera sa tog istog local diska D koji nemogu da otvorim redovno.
Ali ni on nece da otvori nista osim te dve fascikle. Oznacio sam mu da prikaze sve skrivene foldere ko sto vidite i na nasem je jeziku pa nije bilo tesko ali sipak
slika6totalkom.jpg

Pokusaj ovo :

Klikni na Start, zatim Run, upisi cmd, onda klikni na OK.

Zatim u Command Prompt unesi sledece:

cd d:\ zatim Enter

cacls "d:\343208306fba5bb8d653141b52\amd64" /E /G (Administratossko ime):F

Na primer:

cacls "d:\343208306fba5bb8d653141b52\amd64" /E /G Admin:F

Zatim Enter

P.S. > Folder i386 ti je Kompresovan , tu su sistemski fajlovi od tvog sistema :)

Proveri da li je ovako podesen disk D :

screenshot127h.jpg

:D

Poslednja izmena:
Hvala svima i na trudu i na pomoci ali sad mi je crkao ceo komp vise nece ni da se upali dali je ostao virus na njemu i posle instalacije neznam kako al sad je otisao skroz. Ipak cu morati kod majstora da ga nosim samo mi zao podataka koje sam imao na D disku al *** sta sad. Jedino ako neko zna kako da sacuvam podatke sa D diska pre brisanja svega na njemu.
Hvala jos jednom svima:ok:

Hvala svima i na trudu i na pomoci ali sad mi je crkao ceo komp vise nece ni da se upali dali je ostao virus na njemu i posle instalacije neznam kako al sad je otisao skroz. Ipak cu morati kod majstora da ga nosim samo mi zao podataka koje sam imao na D disku al *** sta sad. Jedino ako neko zna kako da sacuvam podatke sa D diska pre brisanja svega na njemu.

Mogu da ti pomognem da sacuvas podatke,ako radis reinstalaciju win-a sa d particije nece otici nista,samo sa C(ako je windows na C)
Kakav mastor,ako je do windows-a nemoj da ga nosis kod majstora...

podesiš u biosu da se prvo podiže cd, uzmeš linux CD (Ubuntu Live CD,Linux Puppy ili neki drugi )..pronadeš fajlove koje želiš da sačuvaš ,ubaciš USB i prebaciš ih :D

Poslednja izmena:

Back