"Ne bacaj hranu"

Zuji Zolja

Domaćin
Poruka
3.567
Videla sam na nekoliko mesta da je pokrenuta akcija "Ne bacaj hranu".
Verujem da se zaista dosta hrane baci, posebno kada su u pitanju proizvodjaci i prodavci. Ali ono sto sam danas procitala je podatak da prosecna porodica u Srbiji baci mesecno hrane u vrednosti od oko 200 evra.
Eto, sad se pitam ko? Zasto? Kako?
Bacate li hranu?
Sta radite kad shvatite da vam je neka hrana visak?

na zalost bacam i ziva se jedem zbog toga
danas sam bacila pakovanje sitaki pecuraka koje nismo stigle da spremimo..istekao im je rok pre mesec dana
hranu kao hranu ne bacam jer imam pse koji pojedu ono sto nama preostane
ne preostaje nam puno toga
ali mi ej krivo i kad ovakve stvari kao pecurke moram da bacim
ne verujem da se u prosecnoj porodici baci oko 200eu, jer su kod nas prihodi mnogo mali

Bez tog viska tesko da moze. Hrana ima rok trajanja i nesto se uvek ne pojede. Inace sigurno da se najvise hrane baci na veseljima. Tesko je pogoditi koliko ce 300 - 400 ljudi pojesti i tu se uvek uzimaju neke prosecne vrednosti pa se jos i nabaci za svaki slucaj a u glavnom se desi da ljudi u proseku pojedu mnogo manje nego sto bi trebalo. Natrpaju se predjela i dok stigne pecenje malo ko pojede 300 grama koliko se uzima kao mera. O tortama i da ne pricam.

Bez tog viska tesko da moze. Hrana ima rok trajanja i nesto se uvek ne pojede. Inace sigurno da se najvise hrane baci na veseljima. Tesko je pogoditi koliko ce 300 - 400 ljudi pojesti i tu se uvek uzimaju neke prosecne vrednosti pa se jos i nabaci za svaki slucaj a u glavnom se desi da ljudi u proseku pojedu mnogo manje nego sto bi trebalo. Natrpaju se predjela i dok stigne pecenje malo ko pojede 300 grama koliko se uzima kao mera. O tortama i da ne pricam.

da. istina.
a zasto se taj visak na kraju ne razdeli? da li niko nece da uzme zbog ponosa ili sta znam cega ili su domacini lenji, ili umorni, da misle o tome?

da. istina.
a zasto se taj visak na kraju ne razdeli? da li niko nece da uzme zbog ponosa ili sta znam cega ili su domacini lenji, ili umorni, da misle o tome?

Kakav ponos kad si gladan.

U gradu svakako nije problem to dogovoriti, ima mnogo mesta na koja hrana može da se odnese, to može i unapred da se dogovori
(pa jbt. odnesite tortu deci u dom), moguće je da ljudima ne padne na pamet... a naravno ima i onih koji daju, razni pojedinci (moja mama :) ) i razni privatnici, i njima svaka čast :kpozdrav:

Торту деци у дом па да се потрују од салмонеле. Ти не можеш знати из које је прчваре та свадбена торта и да ли су јаја термички обрађена.

Ја сам носила све и свашта у Звечанску, само храну не. Мислим да је не би ни примили ако су паметни.

Ja mislim da primaju voće.

Hranu nisam nosila u institucije, ali jesam par puta podelila kad idem sa nekog rođendana pa mi zapakuju višak. Znam gde su beskućnici u mom kraju, ponudila, oni uzeli i eto.

Ја сам носила све и свашта у Звечанску, само храну не. Мислим да је не би ни примили ако су паметни.

Кад то кажем не мислим на воће или поврће.
I uvalis im GMO voce i povrce i zarazis ih kancerom

- - - - - - - - - -

:ortakinje:

kakav tandem bi smo bili :D

ako ste mladje i mene pozovete ruckamo prvo pa se posle "igramo"

To ce da bude izgovor da nam povecaju ionako enormne cene,ili da nam povecaju cenu struje,grejanja,benzina jer zaboga toliko smo puni para da imamo hranu i za bacanje

Ne,nego da se (opet) smanje plate i penzije
posebno onima čija su primanja manja od 90 hiljada po osobi.

- - - - - - - - - -

Verujem da se zaista dosta hrane baci, posebno kada su u pitanju proizvodjaci i prodavci. Ali ono sto sam danas procitala je podatak da prosecna porodica u Srbiji baci mesecno hrane u vrednosti od oko 200 evra.
Bacate li hranu?

postoji idealno rečenje zvano zamrzivač

da. istina.

Verovatno se dosta i razdeli ali opet mnogo i ostane. Kod tih vecih svadbi obicno ostave za drugi dan pa onda na kraju krenu da suste sa kesama i uvaljuju gostima pecenje, torte i sarmu :lol: A gosti se obicno ustrucavaju jer, ono, bedak je ali na kraju ipak nerado uzmu. Steta stvarno koliko se hrane baci svakog vikenda po tim veseljima. Mada ovde kod mene svaki taj restoran ima po nekoliko seljaka koji im dolaze svakog ponedeljka i uzimaju ono sto je za bacanje pa hrane svinje sa tim. Bolje opet dati zivotinji nego da se baci.

Bacate li hranu?

Statistika je verovatno ispravna i vazi za prosek, kao za meso i krompir.

Bacam, veliki problem je nabavka. Ne smes da kupis previse jer vise ne moze da stoji ni u frizideru,

a ako ne kupis moras u neko doba ponovo u radnju.

Sta radim? bacim je.

Đavola se baci 200 € hrane po porodici, toliko polovina porodica nema za hranu mesečno (od primanja) ili tek nešto preko toga..

Dešava se kod nas u kući da ostane nešto u frižideru i bude bačeno, ali sve manje jer gledamo, kao i svaka porodica, da ne trošimo ne našto što nam nije potrebno.

Bacate li hranu?

Ne smem da mislim koliko smo mi hrane bacali u poslednje vreme. Dam nešto uličnim životinjama, ono što smeju da jedu.

Back