Нба лига 2022/2023

Ekipa Bostona slavila je na Floridi protiv ekipe Majamija sa 116:99 i smanjila je u seriji na 3-1. Ekipa Denvera imaće još dana odmora dok sačeka protivnika u Velikom finalu. Najefikasniji u ekipi Seltiksa bio je Tejtum sa 33 poena, a dobri su bili i Braun sa 17 i Vajt sa 16 poena. U ekipi Majamija najbolji su bili Batler sa 29 i Vincent sa 17 poena. Sledeća utakmica igra se u Bostonu.

Sačekaće ekipa Denvera ime svog protivnika bar još jednu utakmicu jer se stvari na Istoku komplikuju. Ekipa Bostona pobedila je na svom terenu ekipu Majamija sa 110:97 i smanjila je u seriji na 3:2. Ekipu Seltiksa predvodili su Derik Vajt sa 24 poena i Markus Smart sa 23, a odlični su bili i Braun I Tejtum sa po 21 poenom. U ekipi sa Floride najefikasniji su bili Dankan Robinson sa 18 i Bem Adebajo sa 16 poena. Pritisak je sada mnogo veći na igračima Majamija koji su već viđeni kao učesnici Velikog finala. Sledeći meč igra se u Majamiju na Floridi, a eventualna majstorica bi se igrala u Bostonu.

Poslednja izmena:
Joj ja sam juce bas pitao u kladionici kolika je kvota da ce Boston da okrene seriju na 4:3 i rekli mi da nemaju to u ponudi.
Imam neki osecaj da bi Boston ovo mogao da preokrene, sad je momentum na njihovoj strani kao i psiholoska prednost i mislim da bi valjalo staviti neku sicu na njih.

Е, тако! Сад да видимо да ли ће Никола Јокић донијети прстен Денверу или ће Мајами донијети прстен Николи Јовићу. Никола сигурно добија прстен али... Јокић или Јовић, питање је сад! :mrgreen:

Poslednja izmena:
Е, тако! Сад да видимо да ли ће Никола Јокић донијети прстен Денверу или ће Мајами донијети прстен Николи Јовићу. Никола сигурно добија прстен али... Јокић или Јовић, питање је сад! :mrgreen:
Prednost domaćeg terena presudilo u ovoj seriji :mrgreen:

Финале ен-би-еја какво се могло пожељети. У великом финалу вјерујем да ће огромна већина Срба бити на страни Денвера, због једног момка из Сомбора, наравно да ћу и ја навијати за Денвер, али Мајами је барем за мене једна изузетно готивна екипа, по свему атипична за свијет ен-би-еја.
И због философије кошарке која је уз Бостон најближа европском схватању кошарке и због отклона од шаблона којем се у ен-би-еју. па чак и у плеј-офу толико робује и због улога у тиму гдје играчи своје мјесто у ротацији морају "зарадити".

И екипа која, гледајући репутацију играча и начин на који су дођли у ен-би-еј, не би ни требала играти плеј-оф али који као тим изванредно изгледају, гдје Џими Батлер јесте прва опција, али играч који игра за тим, који ће гиљати и у одбрани, покривати више позиција и екипа гдје ће преузети одговорност и играчи из другог плана. И играчи који су на мала врата стигли у ен-би-еј.
Од играча који имају било какву улогу у ротацији, ако изузмемо Оладипа који је већ дуго повређен, тек један је биран међу првих 10 на драфту, Кевин Лав далеке 2008. као пети. Батлер је 2011.године биран тек као 30., Адебајо 2017-е тек као 14., Лаури 2006-е као 24,, а Гејб Винсент, Кејлеб Мартин, Макс Струс и Данкан Робинсон уопште нису бирани на драфту. Момци који су прошли трновит пут да би уопште стигли до ен-би-еја, ова тројица супер важних и захвалних играча стартне петорке (Винсент, Струс и Мартин) играју за мизерне за ен-би-еј стандарде уговоре, минималце но момци који одрађују све задатке, гиљају у дефанзиви и који ће преузети одговорност и погађати тројке у серијама и у високом %. Код Винсента и Струса то ће се овог љета промијенити, за све учињено биће награђени новим добрим уговорима.

И таква екипа игра велико финале. Више него заслужено. И екипа која мијења улоге у ротацији, како написах не робују шаблону, равнају се према указаној потреби, и у серији против Бостона одустали су од двојице високих у петорци, вратили се својој игри са константно четири спољна и ниска играча у петорци чиме је Лав испао из ротације, што им је у одлучујућем мечу против Бостона донијело бољи проток лопте, течнију игру на коју Бостон није могао одговорити.

Сада слиједи посластица, велико финале. која год екипа освоји титулу, биће заслужено. Оно што је извјесно, очекује нас изузетно квалитетна и занимљива серија.

Svaka čast Spoelstri. Vodiš 3:0 u finalu konferencije, Celticsi ti se vrate na 3:2, u 6. utakmici te dobiju u Miamiju i poravnaju na 3:3. I lik hladno na press konferenciji izjavi "Idemo u Boston završiti ovo. Ne znam kako, ali dobit ćemo u Bostonu". U playoff su ušli kao osmoplasirana momčad. Do finala su izbacili Buckse i Celticse. 1. i 2. momčad na Istoku. U polufinalu konferencije su dosta komotno izbacili Knickse. Jučer je utakmicu tricama u ključnim trenucima prelomio undrafted igrač Caleb Martin. 26 poena i 10 skokova. Miami je 7. utakmicu u Bostonu dobio sa 3 igrača koji su izabrani na draftu. Butlerom, Adebayom i Lowryem. Ušli su u finale NBA lige sa praktično undrafted momčadi.
Dobro, Celticsi su im uvelike pomogli. Bacanjem cigli svi skupa, Brown s gubljenjem lopti, Tatum s 14 poena u G7 na domaćem terenu.

Ne bih ja otpisivao Majami, pokazali su da imaju devet zivota.
Ma sve 5, ali kao što rekoh, igraju im 3 igrača koji su birani na draftu. Da su u punom sastavu, možda. Ali ovako nemaju šanse. Butler, Adebayo, Lowry. I ostalo undrafted ekipa. Makar je jučer Martin uništio Boston, u seriji na 4 pobjede, u finalu, teško da se mogu očekivati takvi nastupi svaku utakmicu. Herro i Oladipo su im ozlijeđeni, Haslem ima 50 godina, Love ne igra, Jović ne igra, ne znam jel sam koga preskočio. Čuo sam jučer to pa sam guglao. Stvarno nevjerojatno i bravo za Miami što pronalaze igrače s određenim talentom, spremne krvavo raditi (to je poznato, da je Miami franšiza di se piša krv). Naravno da se može desit da svima promakne na draftu igrač koji okolnim putem dođe u NBA i ima solidnu karijeru. Ali osvojiti naslov s momčadi di takvi igrači čine većinu bi bilo čudo. 4:1, eventualno 4:2 ako suci navuku na 6 utakmica seriju. Inače je to metla samo tako.

Neverovatno, kakva je legenda ovaj čovek...

1685528131748.png

Back