NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znate, momci, ovde u mojoj okolini skoro niko ne prati NBA, zato mi je drago što sam se uključio u ovaj forum između ostalog i što mogu do mile volje da diskutujem o američkom basketu s vama... :wink:

Daky,nisam nislio na prvog pika,njihov centar je odlican..mislio sam na drugog pika kog su preuzeli od Detroita nakon dve godine :D :D :D
A pravo da ti kazem,i sa ovim prvim pikom se do sada nisu proslavili.Ali to nije njegov problem.On je decko odlican igrac,to sto je ekipa katastrofa-pa,jedan igrac ne cini tim.To je ono sto sam pricao,ne moze covek da dovede jednog igraca i da rastura.Pa kad je Ciakgo svojevremeno doveo MJa isto su bili ekipa za prvo kolo Plej Ofa i nista vise.Dzabe im Dzordan kad je ostatak bio slab.E kad su na sledecem draftu doveli Horesa Granta,pa na sledecem Skotija Pipena...Pa iscupali iz naftalina Kartrajta i B.J.-a...Eto ti petorke za sampionsku titulu :D

Pa sad, možda sam malo i subjektivan, ali malo je preterano reći da je tim katastrofa. Usuđujem se da kažem da bi solidno igrali i da Hauard nikada nije došao u ekipu, ali da su imali (i/ili zadržali) nekog od igrača njegove klase.

Pa i taj Megrejdi...Nije ni on nesto uradio u karijeri za ovih 10 godina,mozda i jace...Sjajan igrac,naravno,tu nema price,ali njegove ekipe su uglavnom bile ispod proseka.Sta vise,mislim da je Hjuston najbolja ekipa u kojoj je igrao a ta ekipa je trenutno 10.na Zapadu,sta vise reci?

A zašto kažeš da ništa nije uradio u karijeri? Bio je čini mi se 2000. igrač koji je najviše napredovao, najbolji strelac 2002/2003, njegovi dresovi su išli ko alva (i sâm imam jedan, naravno Orlandov)... ne mora da se naosvaja prstenja ili tako nešto da se kaže da je nešto uradio.

Ja znam da je Zapad kvalitetniji od Istoka, i to ne sporim, ali ti smatraš da je ekipa koja je 10. na Zapadu bolja od 3. na Istoku?

Orlando ima najvise prostora za napredovanje...Nisu se proslavili jos,ali Howard ima 22 godine...Mozda kada bi imao kolegu centra kao sto je,na primer,spominjani Brown,tada bi reket Orlanda bio jako cvrst,a spoljna linija je vec sada jedna od boljih u ligi(mada mnogo osciliraju)

Ovde se slažem s tobom. Orlando je još 2005. draftovao onog Španca Vaskeza koji nikako da zaigra za njih, možda (ali samo možda) on može da bude taj "kolega centar" samo da najzad dođe u NBA

I slažem se da spoljna linija oscilira. Ja sam se bojao da će biti kao prošle sezone: da igraju sjajno do nove godine i da posle počnu da naglo gube, ali na sreću nije bilo tako. Dobro, pad u igri i rezultatima se primetio, ali sva je prilika da neće kao prošli put jedva ući u plej-of sa osme pozicije, već da će (ja bih voleo) s neke 3, 4. ući i dobiti lakšeg protivnika.

Mekgrejdi je dovoljno velika zvezda da bi mu par titula donele zvanje fantasticnog igraca,i nedovoljno velika zvezda da bi ostao legenda kao Barkley ili Malone koji su bez titule.U stvari,ako ovako nastavi nece biti poznatiji ni od Reggie Millera,koji tokom sezone nije imao brojke kao T-Mac,ali zato je u play-off mecevima bio u najmanju ruku spektakularan.Jos cekamo od Tracya da prodje prvo kolo razigravanja...

Daky,pazi....Nije bas ekpia katastrofa,ali nije nista posebno.Zaista,eto ako samo budes bio malo realan,uvideo bi to :D Znam da navijas za njih,ali ipak!

A da li je 10 ekipa na Zapadu kvalitetnija od 3 na Istoku?Hmmm...Da vidimo...Skor Hjustona 24 - 19 56%,a Orlanda 27 - 18 60%....Hmmm..Na Zapadu su Finiks,San Antonio,Dalas..Da,definitivno su bolji nego Orlando :D :D:D

A lepo je rekao Nick..Ako ovako nastavi Trejsi nece biti bas nesto ni upamcen.Meni se on jako svidja kako igra,brzina,sut...Ali mora da podigne igru nas jos visi nivo ako hoce da ga ljudi zapamte za sva vremena,bas kao sto je rekao Nick,kao Barklija ili Melouna...Ili cak i kao Dominik Vilkinsa koji je ostao veliak legenda i dan danas iako nikad nije bio ni blizu titule.

Sjajno ako imamo jos jednog coveka koj prati NBA i koji ce ga komentarisati sa nama :D

Daky,pazi....Nije bas ekpia katastrofa,ali nije nista posebno.Zaista,eto ako samo budes bio malo realan,uvideo bi to :D Znam da navijas za njih,ali ipak!

A da li je 10 ekipa na Zapadu kvalitetnija od 3 na Istoku?Hmmm...Da vidimo...Skor Hjustona 24 - 19 56%,a Orlanda 27 - 18 60%....Hmmm..Na Zapadu su Finiks,San Antonio,Dalas..Da,definitivno su bolji nego Orlando :D :D:D

Pa dobro, jeste da moj tim ima bolji rezultat od Hjustona, ali evo objektivno mislim da ne bi na Zapadu bio tako kotiran. Ali to je već godinama unazad tradicija. I svi favorizuju timove sa Zapada, pa mi je uvek drago kad neki tim sa Istoka osvoji ligu, kao Detroit 2004 i Majami 2006 (mada u principu ne volim mnogo Majami, logično, jer je uz Vašington konkurent Orlandu u diviziji).

A lepo je rekao Nick..Ako ovako nastavi Trejsi nece biti bas nesto ni upamcen.Meni se on jako svidja kako igra,brzina,sut...Ali mora da podigne igru nas jos visi nivo ako hoce da ga ljudi zapamte za sva vremena,bas kao sto je rekao Nick,kao Barklija ili Melouna...Ili cak i kao Dominik Vilkinsa koji je ostao velika legenda i dan danas iako nikad nije bio ni blizu titule.

Pa možda ga i ne zapamte za sva vremena, ali ako mu pođe za rukom da osvoji neku titulu možda mu to i ne bude tako važno... sad ne znam šta bi on lično više voleo od ta dva

Sjajno ako imamo jos jednog coveka koj prati NBA i koji ce ga komentarisati sa nama :D

Evo, dobili ste ga :lol: prokomentarisaću i ja ponešto, vidim da na ovoj temi ima stalnih "posetilaca": ti, nick, marauder, nikoj, mika_23... ako sam nekog izostavio izvinjavam se...

O Nil je sada igrac koga treba stekati tokom sezone zbog godina,povreda,kilaze...I maksimalno ga sikoristiti u Plej Ofu gde jos uvek moze da zabiberi!JA cak mislim da on sledece sezone ako se slozi tim,moze jos jednom da odvede tim bar do finala Istoka!Mozda i do NBA finala...

I ja vise volim timove sa Istoka,pa uvek sam bio veliki navijac Cikaga,naravno,zbog MJa.Sad igraju...Tja,bice bolje sledece godine ;) A od timova sa Istoka vec godinama posle Cikaga volim Detroit.Boston mi nikad nije bio previse simpatican.

O Nealovo vreme jos nije proslo...Daj dobrog plejmejkera i Beaslya na draftu,i ponovo je to ozbiljno ekipa.Mada,istina,Shaq ne igra ni jednu trecinu kao nekada...Imam utakmicu kada je shaq dao 28 poena,uhvatio 25 skokova i imao 15 blokada...bruka...

Neeeeeee,ne kazem da ga sada cuvaju.Mislim uopste kako treba sada postupati sa O Nilom.Treba ga koristiti koliko je neophodno za Plej Of(sledece godine) a tu ga onda koristiti po 35 minuta ako je moguce.Ove sezone dzabe im je da jure Plej Of.

Veber u GS...Ja sam mislio da se on i Doni bas ne vole,ovi malo stariji forumasi se sigurno secaju njihovih svadja za vreme time-outa i vrsenja izmena,jos kad je bio ruki...Zelabal ce da igra D-ligu.Veliko razocaranje,posto decko ima nba telo,ima sut i igra dobru odbranu,odnosne osnovne stavke koje mora da se vide kod svakog potencijalnog mladog igraca

HAahaahahah Kris Veber se vraca odakle je i poceo...Pa bas fino,svaka lasta svom se jatu vraca :-))
Tacno tako Nick,secas se sigurno da je Kris Veber bio prvi pika,a Peni Hardavej drugi pik tog drafta...Vebera je dratovao Orlando,a Penija Golden State.Odmah potom su ih trejdovali,pa je zato Peni uzeo broj jedan na dresu-kao znak da je zapravo on bio prvi pik na draftu ;)
No,secam se te ruki sezone... Nelson je hteo da ga koristi i kao peticu a ovaj to nikako nije hteo.Znam da je imao i gomilu zahteva koji nisu bili uobicajeni ni za velike zvezde tog doba,a ne za jednog rukija! I onda najveca glupost-kad je psotavio ultimatum klubu: Ili trener ili ja! I naravno,Golden State ga je sutnuo.... :D :D :D

To se nekad tako radilo.Sad bi bez blama sutnuli trenera.Kao pre desetak godina kad Peniju vise nije odgovarao trener Hil u Orlandu i smenise ga.Koja smejurija,a trejdovali su Penija dve godine kasnije.

Veber u GS...Ja sam mislio da se on i Doni bas ne vole,ovi malo stariji forumasi se sigurno secaju njihovih svadja za vreme time-outa i vrsenja izmena,jos kad je bio ruki...Zelabal ce da igra D-ligu.Veliko razocaranje,posto decko ima nba telo,ima sut i igra dobru odbranu,odnosne osnovne stavke koje mora da se vide kod svakog potencijalnog mladog igraca

Jel Zelabal si Francuske.Ako je on ja mislim da ima potencijal za NBA.

Nista novo...Odlican igrac,ali stalno ima nekek prohteve.A i nije vise toliko mlad da mzoe da se zeza...

Pre 15 godina je imao problem sa suterom Dzimom Dzeksonom,najtalenotvanija ekipa tada (sa Mesburnom) je otisla u aut posle toga...Nisu hteli jedan drugom da dodaju loptu i to je bio kraj.A svadjali se oko neke poznate ribe...
U Finiksu koliko se secam nije bio neki izgrednik,valjda nije ostao dovoljno dugo,a i imao je konkurenciju u Kevinu Dzonsonu :D :D :D
Ovde u Nju Dzersiju mu stalno nesto smeta,prvo trener,pa posle dovlacio igrace po svom izboru...ALi kako god da okrenes,sigurno najbolji plej Lige u ovoj deceniji!

Srle,da ne mislis mozda na 3J,Jason,Jimmy and Jammal.Koliko ja znam,nije bas bilo da nisu hteli da saradjuju,ali dobro...Kada je stigao u Finiks,Kevin je vec bio mator,pa mu i nije bio velika konkurencija.Kao,igrali su sa dva pleja,a kada se umore udje neki mali Steve Nash...Ja mislim da odlazak u NJ nije bio prohtev,posto su Netsi jako lose stojali kada je on dosao,a sa njim su igrali 2 puta finale.Sve u svemu,bio zahtevan ili ne,nikad nije imao oko sebe igrace koji donose titulu.P.S.Ako bude trejdovan u tim sa zapadne konferencije,gubi pravo nastupa na all-staru

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back