NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da. Mislim, Dončić je i dalje bolji igrač, ali Jang očito nije toliko lošiji koliko se mislilo. Eto doveo je tim dve runde dalje u plejofu nego Dončić, možda osvoji i titulu. Ovog GM Atlante Travis Šlenka možemo za sad osloboditi krivice lol.

Kako se stvari brzo menjaju... a pre nego što je otpustio Lojda Pirsa, za Šlenka se pričalo da bi i on mogao da ostane bez posla na kraju sezone. Jer u timu je 4 godine, dobio je vreme za rebild, da draftuje koga hoće, trejduje koga hoće, dovede slobodne agente koje hoće... i opet ništa, tim u prvoj polovini sezone ima skor 14-20. Nejt Mekmilan je verovatno osim što je sebi obezbedio novi ugovor i posao glavnog trenera ubuduće, spasio i Šlenka. Kritikovali su ga za Janga - ovaj igra kao mutant Lilarda i Stiva Neša. Kritikovali su ga što je trejdovao za Kapelu - ovaj igra kao DPOY. Kritikovali su ga za Bogdana što ga je toliko platio - on postao drugi najbolji igrač ekipe. Njegovi draft pikovi su svi napredovali... Kolins, Herter, Hanter pre povrede, pa i Kem Rediš. Jedino se zajebao što je uzeo ovog Okongvua prošle godine, mogao je uzeti Haliburtona. Mislim, ne deluje loše ovaj Okongvu, ali Haliburton je 2 klase iznad. Al dobro, nije jedini koji se zajebao, 8 timova je preskočilo Haliburtona smh.

A za Beglija videćemo, ja nisam digao ruke od njega, imam i dalje njegove akcije lol. Valjda će sledeće sezone da mu Sakramento da slobode da igra peticu, ako ne zadrže Holmsa, on je slobodan agent. Ako ne, trebali bi da ga trejduju, puste dečka da negde krene lepo ispočetka.

Pa dobro ali ipak je Atlanta u prvom kolu igrala sa uprkos svemu prosecnim Niksima, a za prolaz Filadelfija svaka im cast.
Takodje treba imati u vidu da Atlanta nije "one man show" tim kao sto je u dobroj meri Dalas vec su tu i Bogdanovic, Galinari, Klint Kapela (koji je ove sezone bio najbolji skakac lige), Dzos Kolins, Kevin Herter, Lou Vilijams , imaju veoma sirok roster i prakticno cak 7,8 igraca im cine neki nukleus ili neki kostur tima, a pritom jos imaju i par epizodista kao recimo Angolac Bruno Fernando, Ogongvu koji pokazuje izvesni potencijal , Toni Snel koji je doduse malo zapao u drugi plan, takodje povredjeni Kameron Redis koji je toliko odsutan zbog povrede da ga vise niko ni ne pominje a ovako je sasvim dobar igrac.
Tako da generalno Atlanta pre svega ima sirok roster i kvalitetnu ekipu i ovo finale Istocne konferencije i borba za titulu su pre svega timski uspeh a ne individualni uspej Trae Janga.

Inace veceras Klipersi i Finiks cetvrti mec , mislim mozda bude i kljucan mec u seriji jer ukoliko Finiks ne dobije i ne ode na 3:1 mislim da bi mogli isto da prodju kao Dalas i Juta jer Klipersi su u ovom plej ofu kao macka koja ima ne 9 nego 99 zivota.
 
Atlanta bez Janga pobedila Milvoki koji je izgubio Janisa u drugom poluvremenu.

Mislim da je jasno koji je bolji tim, kao što je napisao @jos_1_5ak u predhodnoj poruci.

E moj Muadibe, hoces da Atlanta uzme "prsten" pa da pola Srbije iseče vene....
JeRi hoces da ko' Leminzi skacu sa "Beograda na Vodi" pa da pucaju o "promenadu" ko duleci?

1625155418109.png


Gde ce ti dusa...:per:
 
Iskreno meni je drago zbog Baksa, zaista su zasluzili, jer nisu instant ekipa vec ekipa koja se dugorocno oslanja ne rad i viziju, koja je veoma sistematicna (koja ne pokusava da kupi titulu kao da je na tenderu pa ko da vise kao recimo Bruklin ,Lejkersi svojevremeno Majami ili neke druge ekipe) , ekipa koja je kompletna i koja vec duzi niz godina unazad je bila u vrhu Istocne konferencije, konstantno igrala plej-of , stizala tu do polufinala, finala konferencije ali nikako nisu uspevali da nacine taj finalni iskorak i odu do kraja sve do sad , ali na kraju sto je bilo i neminovno taj dugorocan sistematski rad i vera u svoju viziju su im se na kraju isplatili.
Ja bi iskreno voleo da oni uzmu titulu, iako mi je i Finiks gotivna ekipa i nece mi biti zao i da oni osvoje ali cu u finalu ipak biti malo naklonjeniji Milvoki Baksima, dodatno su me "kupili" eliminacijom Bruklina iz trke za titulu , a i ta ekipa mi je bila gotivna jos svojevremeno dok su tamo igrali Rej Alen, Sem Kasel, Majkl Rid, Vin Bejker, Glen Robinson i ostali tamo krajem 90-ih i pocetkom 2000-ih, bese malo kasnije nakon sto je Rej Alen presao u Sijetl i Toni Kukoc je stigao u ekipu, itd.

Sto se tice Atlante mislim da nemaju previse za cim da zale, realno prosle godine su bili najlosija ekipe na Istoku a ove su igrali finale konferencije sto je ono bilo u domenu naucne-fantastike i da im je neko ponudio da igraju finale konferencije naredne sezone mislim da bi odma potpisali i udarali bi se nogama u dupe od srece, ono Milvoki je ipak malo iskusnija i malo cvrsca ekipa i realno ipak su bili makar blagi favorit uoci ovog finala Istocne konferencije.
 

Niko kao on: Sjajni Buker ispisao istoriju NBA lige​

Devin-Buker-scaled-e1616960832264-750x430.jpg


Košarkaš Finiks Sansa Devin Buker ušao je u istoriju NBA lige kao igrač sa najviše postignutih poena u debitantskom plej-ofu.

Sjajni bek je u četvrtoj utakmici velikog finala protiv Milvoki Baksa upisao 42 poena i došao do ukupno 542. Bilo je to dovoljno da prestigne dosadašnjeg rekordera Rika Berija, čuvenog igrača Golden Stejt Voriorsa, koji je imao 521.


Na trećem mestu liste nalazi se Tre Jang iz Atlanta Hoksa sa 461. Lebron Džejms i Karlos Buzer su četvrti i peti sa po 400 poena u debitantskom plej-ofu.

Buker će u nastavku finalne serije imati priliku da dodatno popravi rekord, pošto ga čekaju barem još dve utakmice. Sansi i Baksi su izjednačeni u seriji 2-2. Peta utakmica na programu je 18. juna u Arizoni.

Novi šampion biće ekipa koja prva dođe do četiri pobede.

Sport Klub
 

Veliki si, Janise! Nestvarnih 50 Adetokumba za titulu Baksa!​

1626838268-Janis-Adetokumbo-750x516.jpg


Košarkaši Milvoki Baksa novi su šampioni NBA lige! Oni su savladali Finiks Sanse sa 105:98 kod kuće i tako su sa 4-2 u pobedama bili bolji u velikom finalu.

Heroj je bio Janis Adetokumbo, koji je odigrao najbolji meč u karijeri, uzevši u obzir ulog – 50 poena, uz šut iz igre 16-25 i za njega neverovatnih 17-19 sa linije penala. Dodao je 14 skokova, 2 asistencije i 5 rampi, uz 6 izgubljenih lopti.

U utakmicama koje potencijalno donose titulu, jedino je još Bob Petit dao 50 poena, 1958. godine, a sledeći na toj listi je Majkl Džordan sa 47 poena.

Ispred Fiserv foruma okupilo se više od 70.000 ljudi, a Baksi će slaviti titulu posle pedeset godina i generacije Karima Abdul-Džabara i Oskara Robertsona, koji su 1971. došli do dosad jedinog prstena za Bakse.

Uprkos lošoj prvoj četvrtini, nisu se Sansi lako dali, naprotiv. U drugoj četvrtini su napravili preokret i sa šest poena prednosti otišli su na veliki odmor.

Kao i u većem delu plej-ofa, Bakse nije išao šut za tri poena (6-27), ali spektakularni Adetokumbo sve je nadoknađivao. Egal je bio pred ulazak u poslednju četvrtinu, Buker je potpuno uštopovan, a Janis je na drugoj strani vodio šou.

U samoj završnici, važne šuteve je pogodio i Midlton, kao i često tokom doigravanja – važan pogodak za 96:90 na četiri i po minuta do kraja, a zatim i ključni šut na 56 sekundi do kraja za 102:96, te dva bacanja dvanaest sekundi posle toga.

Midlton je završio sa 17 poena (6-13 iz igre) i po 6 skokova i asistencija, uz 5 ukradenih lopti, dok je Bobi Portis upisao 16 poena (6-10 iz igre) i 3 skoka. Džru Holidej imao je 12 poena (4-19 iz igre), 9 skokova i 11 asistencija, a Bruk Lopez dodao je 10 poena (5-10 iz igre, 8sk).

Za Sanse, najefikasniji je bio Kris Pol sa 26 poena (11-19 iz igre), 2 skoka i 5 asistencija, a Devin Buker nije imao svoje veče – 19 poena, uz 8-22 iz igre (0-7 za tri), 3 skoka, 5 asistencija i 6 izgubljenih lopti. Dže Krauder imao je 15 poena (6-11 iz igre) i 13 skokova, a Diandre Ejton dodao je 12 poena (3-11 iz igre) i 6 skokova.

Baksi su na putu do titule eliminisali Majami Hit, Bruklin Netse, Atlanta Hokse i sada Finiks Sanse.

Finiks je izbacio Los Anđeles Lejkerse, Denver Nagetse, Los Anđeles Kliperse, u svom prvom velikom finalu od 1993. godine vodili su Sansi 2-0, ali su završili sa četiri uzastopna poraza.

Na kraju, Baksi sa 26-godišnjim Janisom Adetokumbom osvajaju titulu – posle dva MVP priznanja, Grk je sada i prvak i MVP velikog finala.

Sport Klub
 
Cestitke Milvokiju na tituli , po meni skroz zasluzeno, na kraju je trijumfovala ipak prava ekipa i ekipa koja se oslanjala na dugotrajni i sistematski rad i viziju, mada i Finiks da je osvojio isto mislim da bi bilo fino i zasluzeno, ali ipak Milvoki je pokazao malo vecu cvrstinu a i mislim da ipak imaju malo siro roster od Finiksa.

Janisu zaista alal vera, ono istina da ne mogu bas da kazem da je igrac po mom ukusu , ali ga itekako cenim kao igraca, jer ono konstantno napreduje i radi na sebi, na svakoj utakmici daje sve od sebe, ono jeste da to nekad deluje malo usiljeno i isforsirano, da deluje da ga ne ide uvek onako kako bi on to hteo i da mu sigurno fali malo mekoce i finese u igri , ali ono zaista uvek je davao sve od sebe, isto u reprezentaciju se uvek odazivao, nikad nije pomisljao da ode u neki "Ol'Star" tim da osvoji prsten i nikad nije govorio o sebi u superlativu, rekao ja sam najbolji, ja sam GOAT ili nesto slicno sto neki kompleksai i ego-manijaci sebi daju za pravo, ono zaista alal mu vera.
Mada generalno ceo tim je odigrao super tokom citavog plej ofa znaci i Midlton je bio sjajan i sto bi neki rekli na neki nacin postao je Janisu ono sto je Pipen bio Dzordanu nekad, takodje i Dzru Holidaj i Bruk Lopez su isto odlicni igraci , Bobi Portis, Pi Dzej Taker i Pet Konaton su isto dali znacajan doprinos sa klupe, treba imati i da im je Di Vicenco falio zbog povrede , igrac koji isto znacajno doprinosi ekipi, pogotovo u odbrani i sutu spolja koji im je falio , ono ekipa mozda nije bez mane, nemaju nekog top sutera, mucili su se malo sa sutom spolja ali su zaista ono prava ratnicka ekipa, bore se kao lavovi i ono sto je najvaznije izuzetan su kolektiv i tom borbenoscu i timskim duhom su uspeli da kompenzuju te neke eventualne nedostatke na kraju i zasluzeno uzeli titulu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top