Dzamal Marej sinoc 50 poena ali uz kakav procenat suta, zaista neverovatan , 21/25 sut iz igre (8/10 sut za 3) , sto je zaista vise nego impresivno i zaista retko se vidja, takav procenat suta je posebno neverovatan za jednog beka i igraca njegove gradje koji poene ne daje iz reketa, zaista neverovatna partija.
Dzoel Embid isto ubacio 50 sinoc protiv Cikaga , mada po meni to i nije toliko iznenadjenje jer realno Cikago je malo tanak u reketu (prakticno ni nemaju klasicnog centra u rosteru, doduse imaju onog Vendela Kartera koji je onako solidan igrac ali nije ni on bas klasican centar) a protim Filadefliji nije igrao ni Ben Simons sto je automatski znacilo da je skoro sve islo preko Embida.
Interesantna je bila i utakmica izmedju Nju Orleansa i Finiksa, Kris Pol je imao cak 19 asistencija uz 15 poena.
Trebalo bi naglasiti i da je Nemanja Bjelica preksinoc odigrao sjajan mec, nakon duzeg vremena poceo je mec u startnoj petorci i zabelezio 25 poena, 8 skokova i 3 asistencije , gledao sam neke hajlajtse imao je dosta lepih poteza i prodora.
Inace Jokic i Doncic starteri za Zapad na Ol'Staru , po meni skroz zasluzeno i posteno (uz njih starteri za Zapad su jos Stef Kari, Kavi Lenard i Lebron Dzejms).
Po meni mislim da bi i Nikola Vucevic morao ponovo da se nadje na Ol'Staru, igra zaista sjajno ove sezone (i generalno vec duzi niz godina) , evo sinoc imao i tripl-dabl sa 30 poena, 16 skokova i 10 asistencija u pobedi Orlanda protiv Golden Stejta, mozda za Zapad medju rezervama bude i Bojan Bogdanovic (mada to vec malo teze) s obizorom da Juta ima najbolji skor ove sezone i nekako obicaj je da se iz najbolje ekipe pozovu 2 pa nekad i 3 igraca , tako da uz Donovana Micela (koji je mislim izvestan) mozda bi i Bojan Bogdanovic mogao da se pojavi kao jos jedan predstavnik Jute, takodje mislim da bi Juta kao trenutno najbolji tim u ligi trebalo da ima makar jednog startera.
Sa druge strane za Istok starteri su : Kajri Irving, Bredli Bil, Kevin Durent, Janis Antetokumpo i Dzoel Embid , mislim ono uglavnom realno i ocekivano, mozda eto ocekivao sam eventualno nekog iz Bostona u startnoj petorci.
Sto se tice rezervi to ce se naknadno izabrati , to ja mislim biraju treneri ili ko vec , mada sto se tice Zapada mislim da bi trebalo da su izvesni Demijan Lilard, Donovan Micel, Devin Buker, Pol Dzordz a realne sanse jos imaju i Dzamal Marej, Glidzis-Aleksander, Bojan Bogdanovic, Rudi Gober, Dza Morent, Brendon Ingram, Zajon Vilijams, Demar DeRozen, DiEron Foks, Herison Barns, Jonas Valancijunas i Dzon Vol (Entoni Dejvis je povredjen).
Sto se tice Istoka mislim da najvece sanse bi trebalo da imaju Nikola Vucevic, Domantas Sabonis, Dzejlen Braun, Dzejson Tejtum, Ben Simons, Dzejms Harden, Dzimi Batler, Bem Adebajo, Kris Midlton, Fred VanFlit, Paskal Siakam , Zek Lavin, Trae Jang,Klint Kapela, Dzeremi Grent, Dzulijus Rendl ,Kolin Sekston, Teri Rozier, tu ce vec biti malo guzva i svasta je moguce, mada mislim da Vucevic, Sabonis, Braun, Tejtum bi trebalo da su izvesni i verovatno i Harden (iako ja iskreno ne bi voleo i radije bi video nekog drugog umesto njega, po mogucstvu nekog novog).
Mislim i da bi definitivno trebalo prosiriti broj ucesnika na Ol'Staru barem na 15 sa dosadasnjih 12, mislim da je 12 ipak premalo i da ko god udje u tih 12 da ce uvek neki solidan broj igraca biti zakinut , takodje zbog tog malog broja ucesnika postoje neki zaista vrhunski igraci i velike zvezde cak svojevremeno koji sticajem okolnosti nikad nisu zaigrali na Ol'Staru kao recimo Ricard Dzeferson (koji je zaista bio mega zvezda u Nju Dzersiju i prosto neverovatno da se nikad nije nasao na Ol'Staru) pa Rod Striklend, Luis Skola (koji je imao nekoliko zaista sjajnih sezona u Hjustonu i koji je ono ziva legenda svetske kosarke), Toni Kukoc, Denis Rodman (koji je bio najbolji skakac i defanzivac u ligi dugo vremena), Majk Bibi, Andre Miler, Dzejson Vilijams (White Chocolate), Kori Megeti, Lamar Odom,Harison Barns koji vec godinama unazad ima prosek tu negde izmedju 15-20 poena a bio je i sampion sa Golden Stejtom kao i 2 puta deo americke selekcije (na OI u Rio de Zeneiru koja je uzela zlatnu medalju kao i deo selekcije SAD na proslom SP u Kini), mada ajde on je jos relativno mlad igrac i imace jos prilika, pa recimo jedan Dzejson Teri (koji znamo sta je radio u Atlanti i Dalasu i koliko je bio bitan faktor i imao je jedan kontinuitet gde je nekih 15-ak godina igrao na vrhunskom nivou sa prosekom tu negde oko 20-ak poena) nikad nije igrao na Ol'Staru i tako neki bas vrhunski igraci koji su ostavili ozbiljan trag u ligi a recimo na Ol'Staru su igrali neki igraci kojih se maltene vise niko ne seca a verujem da se nekima od njih ni clanovi najuze familije ne secaju da su nekad igrali u NBA jer su eto mozda odigrali dobro jednu sezonu ili pola sezone, mozda njihov tim bio dobro plasiran pa su upali nekom kao zamena zbog povrede, itd i maltene ni oni sami ne znaju kako su dosli do Ol'Stara tipa Teo Retlif koji je u svojoj najboljoj sezoni u karijeri imao mozda 11,12 poena u proseku , Dzejson Vilijams (ali ne White Chocolate nego neki drugi JW koji je igrao za Netse 90-ih i koji je ja mislim bio u zatvoru zbog ubistva iz nehata) koji je u karijeri u proseku imao 4 poena, onda Tajron Hil isto jedan sasvim osrednji igrac, Dzamal Meglor koji je imao ono 7 poena i 6 skokova u proseku u karijeri, Devin Heris za koga isto verujem da dobra vecina nije ni cula , Kris Kaman , Roj Hibert, DiAndre Dzordan, Kajl Korver (koji ajde cepa trojke ali to je sve sto je ikad radio) i sad verujem da ima jos primera nekih tako osrednjih i limitiranih ili u najboljem slucaju nekih relativno solidnih igraca koji su upisali Ol'Star nastup kao sto i primera nekih bas vrhunskih igraca svojevremeno koji sticajem okolnosti nisu dobili sansu da zaigraju na Ol'Staru.