NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedna maestralna partija Luke Doncica, sinoc i rekord karijere dosad 46 poena uz 12 asistencija i 8 skokova uz po jednu ukradenu loptu i blokadu, zaista je milina gledati ga sa kakvom lakocom igra, ima zaista odlicnu tehniku, pregled i osecaj za igru , mada mnogi potcenjuju njegovu fizicku snagu.
Izuzetno je krupan i snazan za beka, takodje puno poena daje iz reketa (mislim najvise medju bekovima) , cesto uz "And One" jer dosta je snazan i tezak i tesko ga je odgurati od lopte, a to mu omogucava i dobro gradjenje jer ima blizu 10 skokova po utakmici vise nego velika vecina centara kojima je primarni zadatak da brane reket i obruc, a pritom decko je jos klinac, ima samo 21 godinu i jos se nije ni fizicki razvio u potpunosti, bas zver od igraca.

Sinoc interesantna utakmica bila i izmedju Orlanda i Sakramenta, bilo je zanimljivo videti okrsaj Nikole Vucevica i Nemanje Bjelice (koji je zaigrao prvi put za Kingse posle 10-ak utakmica i nekih mesec dana pauze zbog nesuglasica i sukoba sa trenerom i upravom kluba) , Nikola Vucevic jos jedna brutalna partija 42 poena, 9 skokova i 4 asistencije (17/22 sut iz igre , 6/8 sut za 3 ) sa druge strane Nemanja Bjelica isto jedna odlicna i raznovrsna partija sa 15 poena, 9 skokova i 6 asistencija (5/8 sut iz igre) za 28 minuta.

Inace Juta nastavlja da gazi , prosto je uzivanje gledati ih sa kakvom lakocom igraju i gledati taj protok lopte i akcije

Boston "juri" Barnsa
Bilo bi to interesantno pojačanje.

Ovo bi bilo interesantno, inace kada bi se to desilo ispade da maltene cela americka reprezentacija sa SP u Kini igra u Bostonu (Kemba Voker, Dzejlen Braun, Dzejson Tejtum, Markus Smart pa sad jos i Herison Barns ako dodje isto) . :D
Takodje eventualni prelazak Barnsa u Boston mislim i da bi zacementirao minutazu i poziciju startera Nemanji Bjelici i drasticno mu olaksao situaciju u Sakramentu, mislim da bi u tom slucaju Sakramento i definitivno odustao od prodaje Bjelice.
Videcemo alo kao i po obicaju treba negde oko Ol'Star vikenda i pauza ocekivati jos neke velike i zvucne transfere koji bi mogli malo da uticu na trenutni odnos snaga timova.

Pa dobro ni jedni ni drugi nisu bas klasicne suterske ekipe, iako znaju da se raspucaju.
Embid igra u strasnoj formi ove sezone, Simons strasan igrac ali fali taj sut za 3 da udje u neku konkurenciju za MVP ili All NBA First , Second Team pricu.

Inace drago mi je sto je Toronto podigao formu i sto se vec nalazi iznad crte u zoni koja vodi u plej of , mada i ocekivao sam da se podici formu i uci u neki seriju vremenom.

U toku je glasanje za najbolje košarkaše koji će se takmičiti na All Star vikendu i srpski košarkaš Nikola Jokić u odličnoj je poziciji na tabeli!

Nakon drugog preseka glasova, srpski Džoker se nalazi na 2. poziciji Zapadne konferencije, odmah iza zvezde Lejkersa Lebrona Džejmsa.

Za našeg reprezentativca i igrača Denvera glasalo je više od 3 miliona ljudi i sada Jokiću u leđa gledaju Kavaj Lenard, Entoni Dejvis, Pol Džordž...

Pogledajte kako izgleda tabela:

Murray sinoć protiv jedne od najgorih ekipa ubacio 50 poena. Očekujem da u narednim mečevima opet padne. Jokić bi morao više da juri ličnu statistiku jer sa ovim timom Denvera ništa ozbiljno postići neće.

Dzamal Marej sinoc 50 poena ali uz kakav procenat suta, zaista neverovatan , 21/25 sut iz igre (8/10 sut za 3) , sto je zaista vise nego impresivno i zaista retko se vidja, takav procenat suta je posebno neverovatan za jednog beka i igraca njegove gradje koji poene ne daje iz reketa, zaista neverovatna partija.

Dzoel Embid isto ubacio 50 sinoc protiv Cikaga , mada po meni to i nije toliko iznenadjenje jer realno Cikago je malo tanak u reketu (prakticno ni nemaju klasicnog centra u rosteru, doduse imaju onog Vendela Kartera koji je onako solidan igrac ali nije ni on bas klasican centar) a protim Filadefliji nije igrao ni Ben Simons sto je automatski znacilo da je skoro sve islo preko Embida.

Interesantna je bila i utakmica izmedju Nju Orleansa i Finiksa, Kris Pol je imao cak 19 asistencija uz 15 poena.

Trebalo bi naglasiti i da je Nemanja Bjelica preksinoc odigrao sjajan mec, nakon duzeg vremena poceo je mec u startnoj petorci i zabelezio 25 poena, 8 skokova i 3 asistencije , gledao sam neke hajlajtse imao je dosta lepih poteza i prodora.

Inace Jokic i Doncic starteri za Zapad na Ol'Staru , po meni skroz zasluzeno i posteno (uz njih starteri za Zapad su jos Stef Kari, Kavi Lenard i Lebron Dzejms).
Po meni mislim da bi i Nikola Vucevic morao ponovo da se nadje na Ol'Staru, igra zaista sjajno ove sezone (i generalno vec duzi niz godina) , evo sinoc imao i tripl-dabl sa 30 poena, 16 skokova i 10 asistencija u pobedi Orlanda protiv Golden Stejta, mozda za Zapad medju rezervama bude i Bojan Bogdanovic (mada to vec malo teze) s obizorom da Juta ima najbolji skor ove sezone i nekako obicaj je da se iz najbolje ekipe pozovu 2 pa nekad i 3 igraca , tako da uz Donovana Micela (koji je mislim izvestan) mozda bi i Bojan Bogdanovic mogao da se pojavi kao jos jedan predstavnik Jute, takodje mislim da bi Juta kao trenutno najbolji tim u ligi trebalo da ima makar jednog startera.

Sa druge strane za Istok starteri su : Kajri Irving, Bredli Bil, Kevin Durent, Janis Antetokumpo i Dzoel Embid , mislim ono uglavnom realno i ocekivano, mozda eto ocekivao sam eventualno nekog iz Bostona u startnoj petorci.

Sto se tice rezervi to ce se naknadno izabrati , to ja mislim biraju treneri ili ko vec , mada sto se tice Zapada mislim da bi trebalo da su izvesni Demijan Lilard, Donovan Micel, Devin Buker, Pol Dzordz a realne sanse jos imaju i Dzamal Marej, Glidzis-Aleksander, Bojan Bogdanovic, Rudi Gober, Dza Morent, Brendon Ingram, Zajon Vilijams, Demar DeRozen, DiEron Foks, Herison Barns, Jonas Valancijunas i Dzon Vol (Entoni Dejvis je povredjen).

Sto se tice Istoka mislim da najvece sanse bi trebalo da imaju Nikola Vucevic, Domantas Sabonis, Dzejlen Braun, Dzejson Tejtum, Ben Simons, Dzejms Harden, Dzimi Batler, Bem Adebajo, Kris Midlton, Fred VanFlit, Paskal Siakam , Zek Lavin, Trae Jang,Klint Kapela, Dzeremi Grent, Dzulijus Rendl ,Kolin Sekston, Teri Rozier, tu ce vec biti malo guzva i svasta je moguce, mada mislim da Vucevic, Sabonis, Braun, Tejtum bi trebalo da su izvesni i verovatno i Harden (iako ja iskreno ne bi voleo i radije bi video nekog drugog umesto njega, po mogucstvu nekog novog).

Mislim i da bi definitivno trebalo prosiriti broj ucesnika na Ol'Staru barem na 15 sa dosadasnjih 12, mislim da je 12 ipak premalo i da ko god udje u tih 12 da ce uvek neki solidan broj igraca biti zakinut , takodje zbog tog malog broja ucesnika postoje neki zaista vrhunski igraci i velike zvezde cak svojevremeno koji sticajem okolnosti nikad nisu zaigrali na Ol'Staru kao recimo Ricard Dzeferson (koji je zaista bio mega zvezda u Nju Dzersiju i prosto neverovatno da se nikad nije nasao na Ol'Staru) pa Rod Striklend, Luis Skola (koji je imao nekoliko zaista sjajnih sezona u Hjustonu i koji je ono ziva legenda svetske kosarke), Toni Kukoc, Denis Rodman (koji je bio najbolji skakac i defanzivac u ligi dugo vremena), Majk Bibi, Andre Miler, Dzejson Vilijams (White Chocolate), Kori Megeti, Lamar Odom,Harison Barns koji vec godinama unazad ima prosek tu negde izmedju 15-20 poena a bio je i sampion sa Golden Stejtom kao i 2 puta deo americke selekcije (na OI u Rio de Zeneiru koja je uzela zlatnu medalju kao i deo selekcije SAD na proslom SP u Kini), mada ajde on je jos relativno mlad igrac i imace jos prilika, pa recimo jedan Dzejson Teri (koji znamo sta je radio u Atlanti i Dalasu i koliko je bio bitan faktor i imao je jedan kontinuitet gde je nekih 15-ak godina igrao na vrhunskom nivou sa prosekom tu negde oko 20-ak poena) nikad nije igrao na Ol'Staru i tako neki bas vrhunski igraci koji su ostavili ozbiljan trag u ligi a recimo na Ol'Staru su igrali neki igraci kojih se maltene vise niko ne seca a verujem da se nekima od njih ni clanovi najuze familije ne secaju da su nekad igrali u NBA jer su eto mozda odigrali dobro jednu sezonu ili pola sezone, mozda njihov tim bio dobro plasiran pa su upali nekom kao zamena zbog povrede, itd i maltene ni oni sami ne znaju kako su dosli do Ol'Stara tipa Teo Retlif koji je u svojoj najboljoj sezoni u karijeri imao mozda 11,12 poena u proseku , Dzejson Vilijams (ali ne White Chocolate nego neki drugi JW koji je igrao za Netse 90-ih i koji je ja mislim bio u zatvoru zbog ubistva iz nehata) koji je u karijeri u proseku imao 4 poena, onda Tajron Hil isto jedan sasvim osrednji igrac, Dzamal Meglor koji je imao ono 7 poena i 6 skokova u proseku u karijeri, Devin Heris za koga isto verujem da dobra vecina nije ni cula , Kris Kaman , Roj Hibert, DiAndre Dzordan, Kajl Korver (koji ajde cepa trojke ali to je sve sto je ikad radio) i sad verujem da ima jos primera nekih tako osrednjih i limitiranih ili u najboljem slucaju nekih relativno solidnih igraca koji su upisali Ol'Star nastup kao sto i primera nekih bas vrhunskih igraca svojevremeno koji sticajem okolnosti nisu dobili sansu da zaigraju na Ol'Staru.

Pa sad ne mora da znaci, mislim ko sve nije igrao u NBA , kakva drva , ono ponekad je prosto smesno.

Inace publika ne glasa za najbolje vec publika glasa za igrace po svom izboru, pa sad moze publika da glasa za nekog ko ima 5 poena u proseku po utakmici niko ih ne sprecava.

Sto se tice Lebrona iskreno meni uopste ne bi falio na Ol'Staru, ok jeste mozda malo nerealno da ga nema tamo ali sto se mene licno tice meni uopste ne bi nedostajao i iskreno uvek bi radije glasao za nekog drugog, pogotovo nekog ko je dobar a nije imao prilike da zaigra na Ol'Staru nego za te izvikane igrace.

Sto se tice Ol'Star ucesnika Devin Buker menja Entoni Dejvisa a Domantas Sabonis menja Kevina Durenta, reklo bi se da je na kraju pravda ipak zadovoljena jer nekako nakon prvog izbora opsti utisak je bio da su Buker i Sabonis najvise osteceni i da su definitivno zasluzili poziv.

Nego mislim da sam dobro pogodio u gornjoj poruci sa predvidjanjima, steta sto nije bilo na kladionici da se pogadjaju rezerve, rekao sam da bi na Istoku Vucevic, Tejtum, Braun, Harden, Simons i Sabonis trebalo da su sigurni , mada opet iznenadjenje mi je da nema nikog iz Majamija ili Toronta recimo, recimo Fred VanFlit definitivno zasluzuje poziv , kao recimo i Dzimi Batler ili Bem Adebajo ili Kris Midlton ili Tobajas Heris, ali jednostavno nema mesta za sve i neko ce uvek da izvisi na kraju i da ostane ostecen, zato opet smatram da bi trebalo prosiriti broj ucesnika sa dosadasnjih 12 makar na 15 igraca minimum.

Sto se tice Zapada tu sam isto rekao da bi Dejm Lilard, Donovan Micel, Devin Buker i Pol Dzordz trebalo da su sigurni, mada opet pomalo je iznenadjenje da recimo nema Kanadjanina Glidzisa-Aleksandera iz Oklahome koji igra fantasticno ove sezone ili Dzamala Mareja ili nekog iz Memfisa Morenta ili Valancijunasa, takodje iznenadjujuce je i to sto nema nikog ni iz San Antonija koji igra sasvim dobro ove sezone (recimo DeRozena su mogli da pozovu), nema ni iz Sakramenta nikog, mada debelog Zajona su posto-poto morali da uguraju a realno ako su morali nekog iz Nju Orleansa bolje da su pozvali Brendona Ingrama realno decko je doktor kosarke za Zajona.

Nego nadam se da ce ovaj put igrati Istok protiv Zapada kao sto je uvek i bilo i da nece opet biti one idiotarije sa onim kapitenima i biranjem timova.

Ovaj ima da prešiša Čemberlena po broju tripl-dablova a kad je počinjao mislili smo da je to naučna fantastika. Trebaće mu još dve sezone nakon ove. Sa 28 godina ima da bude centar sa najviše tripl-dablova u istoriji. Samo da ga zaobiđu povrede.

Pa ako cemo posteno ima ih 3 na Ol'Staru ili ajmo reci 2 ipo (Doncicu je otac Srbin a majka Slovenka). ;)
Mada mogao je da se nadje i jos jedan konvertovani Bojan Bogdanovic, mislim da uopste ne bi bilo nerealno i da se i on nasao , cak mislim da bi bilo mozda malo i realnije i postenije da je on recimo zamenio Bukera umesto Majk Konli ako je vec neko morao iz Jute, iako moram da priznam da mi je Majk Konli jedan od omiljenijih igraca.

Pa sta su Crnogorci nego Srbi , sta Polinezani, Eskimi, Kechua Indijanci ?
Mislim on je 100% etnicki Srbin sad mozda samo nije drzavljanin Republike Srbije i nema srpsko drzavljanstvo.

Inace njemu je cale bivsi poznati kosarkas Borislav Vucevic koji je inace iz Bara (a Barani se uglavnom deklarisu kao Srbi kao recimo Sasa Pavlovic koji je isto rodom iz Bara i sa kime su oni u bliskim odnosima) , igrao je krajem 70-ih i 80-ih za onu cuvenu ekipu Bosne koji je postala prvak Evrope 1979. za koju su jos igrali Mirza Delibasic, Kari Pesic, Zarko Varajic, Ratko Radovanovic, Sabahudin Bilalovic, Sabit Hadzic, itd, inace cale mu je igrao i za nasu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 1985. u Nemackoj, inace zavrsio je karijeru tek 2002. Lijezu, u Belgiji sa 44 godine, pa nadajmo se da ce i igracka karijera Nikole Vucevica tako dugo trajati, makar priblizno. ;)

Биће занимљивих прелаза и размјена до 25.марта.

Један јако заниљив прелаз (
Blejk Grifin zvanično u Bruklin Netsima) се десио, Нетси довођењем Грифина све озбиљније истичу кандидатуру за велике ствари ове сезоне. Тренутно су на скору 24-13. екипа која ће вриједност показати у плеј-офу.
Око детаља прелаза ни добро обавијештени Војнаровски (
овдје) не нуди никакве додатне информације осим да је Грифин појачао Нетсе. Није размјена и Грифин је, иако под уговорим, практично прешао као слободни играч. Но шта са његовим уговором? 36,6 мил.$ ове сезоне и 39 мил $ #играч опција" наредне. Да ли ће Нетси то преузети?
Нетски су када је селери-кеп у питању у озвиљним проблему, на плате играча без Блејковог уговора морају издвојити 164 мил.$, односно већ су загазили у зону пореза на луксуз (138,93 мил.$ +) и то дебело, са Блејковим уговором то би било 62 мил.$ да су пребацили "црвену линију", односно морали би да плате само на порез на луксуз 186 мил.$. Превише брате. У реду мало, франшиза ако "нишани" прстен мора и мало капнути и на таксу на луксуз, ал ово би било баш превише.
У још већем проблему би био Детроит, јер би без Блејковог уговора отишли дебело испод минималног селери-кепа (то се већ не смије дозволити), односно морали би "упити" неки јако неповољан уговор. Што и није лако. Овдје су вјерујем анексима споразума дефинисали да Блејков уговор остане Детроиту а да компензацију добију у кешу и кроз друге видове.
Видјећемо како ће се Грифин уклопити у тиму Нетса, којима већ сада фале двије лопте да би водећа троица играча били задовољни, свакако ће Блејк морати прилагодити своју игру у таквој екипи гдје ће бити подређен првим опцијама у офензиви, А видјећемо и да ли ће наставити у Нетсима и нарене сезоне. О том, потом.

Још један занимљив прелазак је у најави (Dramond blizu Lejkersa), Драмонд би могао у Лејкерсе. Не кроз размјену, већ једноставно прелазак. Да ли је Кливленд, који прави простор за младог изузетмо потентног центра Аена али и простор у селери-кешу за наредну сезону, могао нешто добити у размјени, тепко је рећи, јер Драмонд јесте добар играч али ту је и његов уговор (28,8 мил. $) који му и тако истиче на љето и који ће мало франшиза преузети. Лејкерси чак до сада нису били у проблему што се тиче селери-кепа (137 мил.$ за сада), уосталом имају доста играча, па и један Гасол и Маркиф Морис, који играју за минималац. Ако се прелаз оствари, разумљиво ући ће у зону пореза на луксуз, али не превише, прихватљиво за франшизу која циља прстен.
Они су већ предобро попуњени на ниском посту, ту су Гасол, Херел а наравно и "обрва" то може више него квалитетно покрити, са те стране овај потез баш и не би био имао неко оправдање. Но видјећемо хоће ли се најаве остарити, И ако се остваре колико ће им то добродониети.

Pa sta su Crnogorci nego Srbi , sta Polinezani, Eskimi, Kechua Indijanci ?
Mislim on je 100% etnicki Srbin sad mozda samo nije drzavljanin Republike Srbije i nema srpsko drzavljanstvo.

Inace njemu je cale bivsi poznati kosarkas Borislav Vucevic koji je inace iz Bara (a Barani se uglavnom deklarisu kao Srbi kao recimo Sasa Pavlovic koji je isto rodom iz Bara i sa kime su oni u bliskim odnosima) , igrao je krajem 70-ih i 80-ih za onu cuvenu ekipu Bosne koji je postala prvak Evrope 1979. za koju su jos igrali Mirza Delibasic, Kari Pesic, Zarko Varajic, Ratko Radovanovic, Sabahudin Bilalovic, Sabit Hadzic, itd, inace cale mu je igrao i za nasu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 1985. u Nemackoj, inace zavrsio je karijeru tek 2002. Lijezu, u Belgiji sa 44 godine, pa nadajmo se da ce i igracka karijera Nikole Vucevica tako dugo trajati, makar priblizno. ;)
Pa ona druga njihova polovina se ne bi složili sa tobom, mrze nas iz dna duše...pogotovo oni Cetinjani, fašisoidne ustaše, mislim na one iz '41

Млађани Алексеј Покушевски, веома добра партија у побједи Оклахоме над Мемфисом, 23 поена (шут из игре 7-13), 10 акокова, 4 асистенције, 1 "украдена" лопта, 1 блокада, све рубрике је попунио и у рубрици +/- далеко најбољи на паркету, у мечу на клацкалици нереалних +18.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back