NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po meni iznenadjenje ali ne preterano , LA Klipersi su nesto kao NBA verzija Mancester Sitija , Kavai Lenard po meni zaista strasan igrac i rodjeni pobednik, Pol Dzordz jos jedna u nizu precenjenih zvezda i igrac za nabijanje licne statistike (i igrac za izbegavanje ukoliko tezite ozbiljnoj kosarci ili imate sampionske ambicije), Patrik Beverli standardno korektno odradio svoju ulogu na oba dela terena, Lou Vilijams lik maltene nestao u seriji protiv Denvera kao i Semet nije ga bilo nigde, Herel i Zubac su se trudili koliko su mogli ( iako je Zubac dobio malo manje prostora nego u regularnom delu sezone i seriji protiv Dalasa) ali ipak su malo limitirani u smislu previse jednodimenzionalni igraci, ono moras obijici maltene na tacni da im das loptu ispod protivnickog kosa da bi poentirali i tesko da mogu da ubace nesto i van reketa.

Sa druge strane nakon sto su dobili petu utakmicu Denveru je sve vise raslo samopouzdanje , pa tako i na nocasnjoj utakmici (dok sa druge strane Klipersima su se sve vise ulivali nesigurnost i strah u kosti i poceli su i zicere da mase) , Marej nastavio sa fantasticnim partijama u plej ofu i sa ofanzivnom rapsodijom, Jokic standardno sjajan i raznovrstan , takodje u ovoj seriji vratio se Geri Heris, Pol Milsap se malo probudio i resio da igra , Majkl Porter Dzunior i Tori Kreg su isto povremeno znali da zablistaju i eto bilo je dovoljno za prolaz.

Inace fantastican mec Bostona i Majamija , Goran Dragic pokazao zasto je jedan od najboljih plejeva u ligi u proteklih 5-10 godina , Dzimi Batler da ne bezi od odgovornosti i da nema problem da resava utakmice, Dzae Krauder igra sve bolje a i Tajler Hiro pokazuje da izrasta u ozbiljnog i respektabilnog igraca a ona blokada Bem Adebaja na kraju je bila ludilo , sa druge strane recimo Markus Smart me odusevljava i igra sve bolje (pogotovo ofanzivno) , Dzejson Tejtum je bas ocajnicki zeleo da se istakne i da buse match winner i u regularnom delu i u produzetku ali mu se nije dalo , malo previse siluje, inace na kraju produzetka cim je uzeo loptu i krenuo na kucanje ja sam znao da ce neko da ga zalepi jer jednostavno u takvim situacijama se to ne radi, u tako kriticnim momentima se ne ide na kucanje direktno preko igraca (pa ni dosta nizeg od sebe) jer niko ti nece dozvoliti da zakucas pa i po cenu faula u tako kriticnom momentu, u takvim situacijama se ide na sto sigurniju varijantu a to bi bilo lagano polaganje od tablu jer tako bi lopta imala duzu putanju i ovaj tesko da bi je dohvatio , ovako Adebaju i nije bilo previse tesko da ga izblokira s obzirom da je onaj direktno preko njega hteo da zakuca (cime naravno ne umanjujem njegovu blokadu koja je stvarno epska i fenomenalna i verovatno blokada sezone).

u takvim situacijama se ide na sto sigurniju varijantu a to bi bilo lagano polaganje od tablu jer tako bi lopta imala duzu putanju i ovaj tesko da bi je dohvatio
Ovo nema veze sa životom.
Oduvek je najsigurnije završavanje bilo kucanjem, jer je put lopte najkraći i dodatno postoji velika šansa da se napravi faul, da ne pričam o tome da je pozicijom koju je imao i kretnjom zakucavanje bilo najbolji izbor.
E sad što je Adebajo lupio rampu kakva se udara jednom u sezoni, to je već nešto drugo.

Iznenađujuće slaba poslednja četvrtina Klipersa, nisu mogli vola da ubodu. :) Mislim da to ne može da se objasni sjajnom odbranom Nagetsa, jednostavno bioritam nije bio na strani Klipersa večeras. Ako je najbolji igrač lige Kavai promašivao sve ono jasno je da nisu imali veče. S druge strane timska igra Denvera, Jokić nije mnogo forsirao šut jer mu včr nije ni išao već je radio druge stvari. Ovo je maksimum Grumenja, ne treba ništa očekivati protiv Lejkersa. Svaka čast, najprijatnije su iznenađenje sezone.

Ovo nema veze sa životom.
Oduvek je najsigurnije završavanje bilo kucanjem, jer je put lopte najkraći i dodatno postoji velika šansa da se napravi faul, da ne pričam o tome da je pozicijom koju je imao i kretnjom zakucavanje bilo najbolji izbor.
E sad što je Adebajo lupio rampu kakva se udara jednom u sezoni, to je već nešto drugo.

Kucanje direktno preko igraca nikako ne moze biti sigurna opcija , takodje treba imati u vidu da se u takvim situacijama retko i svira faul, odnosno u takvim situacijama cesto se ne svira faul kao sto bi se svirao u momentima kada se krajnji ishod i utakmica ne lome.
Ono da je bio mozda sam pred kosem pa da kazes da je kucanje bila najsigurnija opcija ali em je isao iskosa (sto mu je dodatno otezavalo situaciju) , em je direktno ispred sebe i ispod kosa imao viseg igraca koji je pritom i odlican bloker , znaci jedina logicna opcija mu je bila da proba polaganjem od tablu da produzi putanju lopte kako je ovaj nebi dohvatio ili recimo da je probao onako u stilu Bodiroge da se zaustavi, napravi jedan laznjak, izfintira ga i natera Adebaja da skoci u prazno (u tom slucaju ako bi ovaj doskocio na njega sudija bi morao makar da svira faul) ili eventualno da proba da mu proturi loptu ispod ruke (sto je takodje rizicna opcija), ali ubedljivo najgora i najrizicnija opcija je ici na kucanje kada direktno ispred sebe imas viseg igraca koji je pritom i odlican bloker.

Iznenađujuće slaba poslednja četvrtina Klipersa, nisu mogli vola da ubodu. :) Mislim da to ne može da se objasni sjajnom odbranom Nagetsa, jednostavno bioritam nije bio na strani Klipersa večeras. Ako je najbolji igrač lige Kavai promašivao sve ono jasno je da nisu imali veče. S druge strane timska igra Denvera, Jokić nije mnogo forsirao šut jer mu včr nije ni išao već je radio druge stvari. Ovo je maksimum Grumenja, ne treba ništa očekivati protiv Lejkersa. Svaka čast, najprijatnije su iznenađenje sezone.

A zasto mislis da ne treba nista ocekivati protiv Lejkersa, mislim jeste verovatno su vec istroseni, umorni, odigrali su vec 14 utakmica u plej ofu, 2 puta su se vracali iz "mrtvih" ali iskreno ne mislim da Lejkersi imaju ista bolji tim od Klipersa.

Kucanje direktno preko igraca nikako ne moze biti sigurna opcija , takodje treba imati u vidu da se u takvim situacijama retko i svira faul, odnosno u takvim situacijama cesto se ne svira faul kao sto bi se svirao u momentima kada se krajnji ishod i utakmica ne lome.
Ono da je bio mozda sam pred kosem pa da kazes da je kucanje bila najsigurnija opcija ali em je isao iskosa (sto mu je dodatno otezavalo situaciju) , em je direktno ispred sebe i ispod kosa imao viseg igraca koji je pritom i odlican bloker , znaci jedina logicna opcija mu je bila da proba polaganjem od tablu da produzi putanju lopte kako je ovaj nebi dohvatio ili recimo da je probao onako u stilu Bodiroge da se zaustavi, napravi jedan laznjak, izfintira ga i natera Adebaja da skoci u prazno (u tom slucaju ako bi ovaj doskocio na njega sudija bi morao makar da svira faul) ili eventualno da proba da mu proturi loptu ispod ruke (sto je takodje rizicna opcija), ali ubedljivo najgora i najrizicnija opcija je ici na kucanje kada direktno ispred sebe imas viseg igraca koji je pritom i odlican bloker.
Jesi ti nekad druže trenirao košarku?
Iz ove izjave rekao bih da nisi.
Kod zakucavanja i kada nije faul faul je često, jer takav utisak stiče sudija, a i nije samo do ruke nego i do položaja tela.
Koliko je lopti Jokić sinoć izgubio ispod samog koša(ja se sećam bar dve) u kojima je debeloguzom bilo mrsko da se protegne i zakuca?
Posebno kada si u naletu na dvokoraku, kada se kinetička energija celog tela prenese na ruku koja kuca.
Zato je ova blokada nešto nevidjeno u košarci poslednjih 10 godina.
Pogledaj na usporenom snimku tu snagu ruke Adebaja koja je izdržala toliku energiju Tejtuma.
Vidjao sam mnogo puta da i ruka napadača i odbrane završe u košu, kolika je to sila, ali Adebajo ja izdržao.
Na bilo kakvo polaganje bi ga smečovao u zadnji red tribina.

Denver danas i Denver pre 20 dana nisu ista ekipa.
Ako misliš da će Lejkersima biti svejedno kada Denver počne da sipa kao u drugim poluvremenima protiv Klipersa, grdno se varaš.
Denver može samo da dobije, već su 6 puta biti prežaljeni, a još su tu.
Lejkersi mogu samo da izgube, jer su već vidjeni na tronu.
Lebron takve utakmice igra relativno lako, ali Dejvis?
On je slaba tačka ekipe, mentalno.U prethodnom klubu sa solidnim igračima nije vidjao plejof.
Zaje.bane su psihološke igra na nivou na kojem se igra.

Pri zakucavanju se mozda cesto svira faul i kada nije faul ali ne u kriticnim momentima i poslednjim sekundama, u takvim situacijama je obrnuto, cesto i kada je faul ne svira se faul (kao recimo sto je bio slucaj u utakmici nas i Argentine u finalu SP u Indijanapolisu 2002).

Inace i nije mu bilo toliko tesko da ga izblokira s obzirom da je ovaj isao direktno na njega , trebao je samo da digne ruku, skoci i poklopi ga sto je i uradio + Tejtum je isao iskosa i morao je malo i da se izrotira pri skoku cime je na startu vec malo izgubio zamajac i dao malo vise vremena ovom da se namesti na blok.
Inace na polaganje ga ne bi sigurno smecovao jer bi ovaj verovatno polagao od tablu , cime bi lopta imala znatno duzu putanju (pri kucanju nije imala putanju uopste) i tesko da bi je ovaj stigao, cak i da stigne da je dohvati vrlo moguce da bi prvo udarila od tablu sto bi znacilo silazna putanja i poeni bi bili priznati.

Inace Jokicu bi u nekim situacijama bilo bolje da je zakucao da , ali on je bio u skroz drugacijim situacijama, nije imao viseg protivnika direktno ispod kosa koji ga ceka da ga zalepi.

U svakom slucaju ici na kucanje kada direktno imas viseg protivnickog igraca ispred sebe koji te ceka na rampi nikad ne moze da bude sigurna opcija, mislim to moze da kaze neko ne ko nikad nije igrao basket vec neko ni ko nikad nije ni gledao basket jer to prosto nema nikakve logike (ono to ponekad prodje i deluje atraktivno ali cesto i ne, pogotovo ne u tako kriticnim momentima) inace ja kosarku i igram , doduse samo amaterski (zapravo streetball).

Denver danas i Denver pre 20 dana nisu ista ekipa.
Ako misliš da će Lejkersima biti svejedno kada Denver počne da sipa kao u drugim poluvremenima protiv Klipersa, grdno se varaš.
Denver može samo da dobije, već su 6 puta biti prežaljeni, a još su tu.
Lejkersi mogu samo da izgube, jer su već vidjeni na tronu.
Lebron takve utakmice igra relativno lako, ali Dejvis?
On je slaba tačka ekipe, mentalno.U prethodnom klubu sa solidnim igračima nije vidjao plejof.
Zaje.bane su psihološke igra na nivou na kojem se igra.

Po meni Lejkersi nemaju nista jaci tim od Klipersa, ali problem moze da bude i to sto je Denver vec istrosen, umoran, mislim ipak su odigrali 14 plej of utakmica za dosta kratko vreme sto nije uopste malo, mislim 14 utakmica to je vec 1/4 ili 1/5 citavog regularnog dela sezone koji traje beskrajno ili 14 utakmica je vec pola sezone u nekoj evropskoj ligi.

Pri zakucavanju se mozda cesto svira faul i kada nije faul ali ne u kriticnim momentima i poslednjim sekundama, u takvim situacijama je obrnuto, cesto i kada je faul ne svira se faul (kao recimo sto je bio slucaj u utakmici nas i Argentine u finalu SP u Indijanapolisu 2002).

Inace i nije mu bilo toliko tesko da ga izblokira s obzirom da je ovaj isao direktno na njega , trebao je samo da digne ruku, skoci i poklopi ga sto je i uradio + Tejtum je isao iskosa i morao je malo i da se izrotira pri skoku cime je na startu vec malo izgubio zamajac i dao malo vise vremena ovom da se namesti na blok.
Inace na polaganje ga ne bi sigurno smecovao jer bi ovaj verovatno polagao od tablu , cime bi lopta imala znatno duzu putanju (pri kucanju nije imala putanju uopste) i tesko da bi je ovaj stigao, cak i da stigne da je dohvati vrlo moguce da bi prvo udarila od tablu sto bi znacilo silazna putanja i poeni bi bili priznati.

Inace Jokicu bi u nekim situacijama bilo bolje da je zakucao da , ali on je bio u skroz drugacijim situacijama, nije imao viseg protivnika direktno ispod kosa koji ga ceka da ga zalepi.

U svakom slucaju ici na kucanje kada direktno imas viseg protivnickog igraca ispred sebe koji te ceka na rampi nikad ne moze da bude sigurna opcija, mislim to moze da kaze neko ne ko nikad nije igrao basket vec neko ni ko nikad nije ni gledao basket jer to prosto nema nikakve logike (ono to ponekad prodje i deluje atraktivno ali cesto i ne, pogotovo ne u tako kriticnim momentima) inace ja kosarku i igram , doduse samo amaterski (zapravo streetball).
Pogledaj ti druže snimak te rampe još jednom..............Pogledaj silinu kojom je Tejtum krenuo na zakucavanje.
Tu se lomi ruka prilikom takve poluge, kao ledenica.
Zato onoliko oduševljenje jer je Adebajo izdržao.

Mislim svaka cast Adebaju, rampa je bila stvarno ludilo , ne kazem , ali daleko od toga da je sad nesto nevidjeno ili nismo videli nista tako da neko skine nekog sa kucanja , ovde je vise stvar momenta kada je Adebajo to ucinio ( u poslednjim sekundama kada se utakmica lomila) nego kako, ali ta blokada svakako jeste jedan od poteza koji su obelizili ovaj plej of.

Inace ne puca ruka bas tako lako, mislim ja se secam kao klinac kada sam i fudbal trenirao i kada sam bio golman i ono situacije kada protivnicki igrac iz sve snage nabode onu tvrdu loptu na pola metra od mene a ja recimo se opruzim ispred njega i blokiram mu sut podlakticom , znas koja je to silina udarca bila a jos bio ono klinac 13,14 godina, onako mrsav, ona decija gradja , rucice kao stapici pa nije bila ruka ni blizu pucanja, takodje recimo i jedno kratko vreme sam trenirao i MMA, onako malo sparingovao i to i znam recimo lik kik-bokser, 20 kila tezi od mene , zamahne jedan high-kick nogom , izblokiram ga direktno podlakticom pa opet ne puca nista, mislim ne puca ruka bas tako lako ;)

Poslednja izmena:
Po meni Lejkersi nemaju nista jaci tim od Klipersa, ali problem moze da bude i to sto je Denver vec istrosen, umoran, mislim ipak su odigrali 14 plej of utakmica za dosta kratko vreme sto nije uopste malo, mislim 14 utakmica to je vec 1/4 ili 1/5 citavog regularnog dela sezone koji traje beskrajno ili 14 utakmica je vec pola sezone u nekoj evropskoj ligi.
Entoni Dejvis je mnogo bolji igrač u ovom trenutku od Pola Džordža. Mislim da su Lejkersi ozbiljnija ekipa i imaju roster. Voleo bih da grešim ali mislim da ovde Denver ako iščupa dve pobede biće dobro. Imaju tri visoka igrača koji će da umore Jokića. Kako se izboriti sa tim?

Entoni Dejvis je mnogo bolji igrač u ovom trenutku od Pola Džordža. Mislim da su Lejkersi ozbiljnija ekipa i imaju roster. Voleo bih da grešim ali mislim da ovde Denver ako iščupa dve pobede biće dobro. Imaju tri visoka igrača koji će da umore Jokića. Kako se izboriti sa tim?

Jeste, ali je Dejvis igrač staklenih zglobova, ali je Dejvis veoma diskutabilne mentalne snage, za dobru igru veoma mu je potreban neko koga će da sledi, jer prosto nije neko ko predvodi.
Zato su doveli Ronda, da ako Lebronu ne krene ima ko da diriguje.
Videćemo, ima tu Denver još nešto da ponudi možda, nešto iz kuhinje Melouna, a verujem da i Jokić i marej imaju šta da kažu.
Bilo bi dobro i da se Barton vrati.
Ili da Porter udje u neki svoj niz u napadu.

Barton se neće vraćati. Ne očekujem da Lebron zakaže u više od jednog meča. Jedino ostaje nada da će Porter da "poludi" i krene da sipa trice. Drugačije ne vidim kako je moguće pobediti Lejkerse. Jaki su k'o crna zemlja.

Barton se neće vraćati. Ne očekujem da Lebron zakaže u više od jednog meča. Jedino ostaje nada da će Porter da "poludi" i krene da sipa trice. Drugačije ne vidim kako je moguće pobediti Lejkerse. Jaki su k'o crna zemlja.
Delovali su i Klipersi moćno, dok ih Denver nije razmontirao.
Po meni tokom sezone i moćnije od Lejkersa.
Nekoliko puta šesti igrač lige, uvek u džepu 20 poena, pa ovogodišnji šesti igrač lige takodje u džepu 20 poena, Beverli sa odličnom odbranom,Moris sa iskustvom, Zubac realno veoma perspektivan centar, Grin, da ne pričam o Lenardu i Džordžu.
Ispostavilo se na kraju u sedmom meču da je to tigar od papira.
A Lejkersi imaju veliki znak pitnaja nad Dejvisom.Čovek još u karijeri nije odigrao važan meč, kako će se on ponašati kad bude stani pani?
Ja svakako cenim Lebrona mnogo više nego neki ovde, ali on sam neće dobiti seriju(ne bi trebalo da dobije).
Videćemo već posle prvog meča, kako su karte podeljene.

У финалу запада Лејкерси су фаворити, и то велики фаворити. Уосталом, екипа су са најбољим скором на Западу. У бројним статистичким параметрима су у врху, међу најбољим у лиги, по проценту шута из игре (48%) и блокадама (6,6 по мечу) најбољи у литавој лиги, и у осталим рубрикама про врху, јаки и дефанзивно, међу екипама које губе најмање лопти, ривали им остварују мало (9,4 у просјеку) скокова у нападу, лоше шутирају (44,8% из игре) што ће рећи да раде стално притисак, једино су слабији у шуту са периметра, међу слабијим у лиги, али су у петом мечу пртив Хјустона шутирали тројке 19-37, што и не чуди, то је екипа састављена од играча који знају плеј-оф играти. И једна одлично посложена екипа и офензивно и дефанзивно, немају слабе позиције, добра и подршка са клупе, + наравно Леброн и Дејвис. Екипа која је сложена да узме прстен, уосталом потписали су бројне ветеране (укључујући једног Хауарда и Ронда) који су у жељи да се докопају прстена пристали на "минималац".

Ако би гледали по позицијама, на свакој бисмо ставили или предност Лејкерсима или егал, исто важи и за подршку са клупе, предност је на страни језерџија. Мечеве почињу без плеја, а и поред Леброна им није неиоходан, но задњих 5 мечева Рондо добија добру минутажу, играч који зна играти у плеј-офу.
Дени Грин је специјалиста за одбрамбене задатке, кроз читаву каријеу у другом плану али јако захвалан играч. Колдвел-Поуп је други бек, класична "двојка", не баш разноврстан, добар у систему Лејкерса, како ће Грин у одбрани чувати Мареја, на њега ће Херис, но биће ту доста ротација у обје екипе.
Кроз читаву сезону мечеве би почињали са "Обрвом" на "четворци" и МекГијем, међутим задња два меча видјели су да је ђаво однио шалу и вратили су се "нормалној" постави са Дејвисом на својој позицији и једним од близанаца (и други е у Ел-Еју али не и језерџијама) Морис на "четворци", тако ће играти и финале Запада.
О Леброну не треба трошити ријечи. Ту је још један занимљив и јако квалитетан играч, ол-стар у најави, Кајл Кузма, који је доласком Леброна ипак спутан, али са клупе може бити опасан, јако опасан.

Шта би могла бити слабост Лејкерса и гдје Денвер може тражити шансу? Лејкерси јесу екипа састављена до узме титулу, искусни играчи и доказане вриједности, али проблем би могао бити ово искусни. Од 13 играча који су у саставу чак је 8 са 31+ година. То јесу доказане вриједности, није реално очекивати да Леброна и поред 36 година неко енергетски издоминира, али у плеј-офу, и у европској кошарци и у ен-би-еју, код времешнијих екипа зна доћи до пада у плеј-офу, под условом да млађи протвници гризу, да играју са жаром, а Јокић, Мареј, Портер и Херис опасно гризу у овом плеј-офу, уосталом два пута су преокренули 1:3, доказали су да имају карактер.
Лејкерси јесу фаворити, али и екипу која два пута преокрене 1:3 није разумно отписати. Надајмо се занимљивој серији.

Nećemo o paprikašu dok je zec u šumi, ali najgora varijanta za Denver AKO prodje Lejkerse je Majami.
Ta Hjustonova košarka koju igraju igrači Majamija(sa dodatkom Adebaja) nikako ne pogoduje Denveru.

PS: Ako prodje Lejkerse neka dodje i Majami nema veze...... :per: :per: :per:

Ове сезоне Лејкерси и Денвер су одиграли 4 меча, скор 3-1 за Лејкерсе.
У првом мечу 3 децембра побједа Лејкерса у Денверу 105:96
Јокић 13 поена (шут из игре 4-12), 5 скокова и 8 асистенција, у рубрици +/- имао -6.
Мареј 22 поена (8-17) 5 ск. и 5 асист., -7.
На другој страни Дејвис 25 поена (9-18), 10 ск. и 1 асист,, +11
Леброн 25 поена (9-18), 6 ск. и 9 асист., +4

Други меч побједа Денвера у гостима 128:104
Јокић 18 поена (5-8), 6 ск и 5 асист., +12
Мареј 6 поена (3-11), 3 ск, 5 асист., +16
Дејвс 32 поена (13-23), 11 ск., 1 асист,, -13
Леброн није играо.

Трећи меч, побједа Лејкерса у Денверу након продужетка 120:116
Јокић 22 поена (9-18), 11 ск, 6 асист, -10
Мареј 32 поена (13-25), 3 ск, 10 асист, -4
Дејвис 33 поена (12-23), 10 ск, 2 асист, +6
Леброн 32 поена (15-29), 12 ск, 14 асист, +4

Четврти меч 5.августа, побједа Лејкерса кући 124:121
Јокић 12 поена (4-7), 1 ск, 4 асист, -5
Мареј 14 поена (6-10) 4 ск, 3 асист, -7
Дејвис 27 поена (9-15), 6 ск, 5 асист, +13
Леброн 29 (9-21) 1 ск, 12 асист, -10

Денвер је добио једини меч када Леброн није играо.Јокић не би увијек ишао на Дејвиса, на сваком мечу би имао дуеле са МекГијем неких 10-15 минута, како кад, када би Дејвис био на "четворци" али је очигледно да су Лејкерси екипа против које се баш мучи и тешко игра, а Никола је ипак кључни играч Лејкерса, ако он није на свом нивоу, Денвер у плеј-офу не може добити ни у домену фантазије.
На другој страни Дејвис је разноврстан у нападу, са њим се Никола мучи у одбрани, а још више Милсеп ако би "Обрва" играо поз.4.
Леброн ће своју ролу одиграти, пред Грентом (могуће ту ускочи и Крејг, видјећемо како ће то у Денверу искаутирати) је тежак задатак да га лимитира у нападу.
Денвер ће морати одиграти јако добру тимску одбрану, са пуно преузимања и помоћи са стране, да би добро одговорили.

Ипак, регуларна сезона је једна прича, има ту подоста и необавезне кошарке, бјеше ту та дуга пауза када су играчи испали из такмичарског ритма, неки су се вратили брже, неки спорије, у плеј-офу се игра она права кошарка и ту мечеви из реггуларног дијела не морају пуно значити.
Ту је чак добро ако екипа у регуларном дијелу изгуби егал утакмицу, на задњи шут, а Денвер иако има 1-3 је двије такве изгубио, једну након продужетка, и другу баш несрећно, прво је Дозије промашио бацање 4 секунде прије краја да дођу у предност, а онда за 4 секунде, буквално у задњим тренуцима Кузма погађа тројку за побједу.
Када кажем да је добро изгубити егал завршницу (у регуларном дијелу наравно), екипа која је тако изгубила има и додатни мотив, више је набријана а и иначе, у спорту је тако, све се врати, увијек се врати.
Лејкерси су у предности, фаворити, доказане вриједности, играчи који знају играти плеј-оф и велико искуство, Денвер се мора ослонити на младост, након што су двије серије преокренули од 1:3 скочило им је самопоуздање.
Биће ово занимљива серија, и могуће финале Запада које ће се дуго памтити.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back