NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novi format za završnicu NBA, plej of bez podele, ovo su parovi, da li liga režira najgledanije finale u istoriji košarke?

Novi format NBA lige za završnicu sezone, manje više je sve poznato, postoji mogućnost da se otkaže preostali regularni deo, a oglasio se i Lilard koji kaže da neće igrati revijalne mečeve sezone.

Dakle, igralo bi se po principu Lige šampiona, od osmine finala, bez podele na Istok i Zapad, 16 timova u kosturu, a poznati su i parovi. Ovo je ideja, ali koja dobija sve više pristalica.

U jednom delu kostura igrali bi Milvoki protiv Medžika, Majami vs Oklahoma, Klipersi bi išli na Dalas, a Boston bi za rivala imao Filadelfiju. Projektovani žreb polufinala bi bio Milvoki - Majami, Klipersi - Boston, što ne mora naravno ništa da znači.

U drugom delu žreba, Lejkersi bi igrali protiv Netsa, Juta protiv Roketsa, Toronto sa Memfisom i Denver protiv Indijane. Dakle, polufinale bi bilo Lejkersi - Rokets (ili Juta), Toronto protiv Dalasa...

Da li je formula previše radikalna teško je reći, mnogi optužuju NBA da bi želeli da vide gradski derbi za prsten, Lejkersi protiv Klipersa, verovatno bi to zbog Lebrona, Dejvisa, Kavija, Pola Džordža bilop najgledanije finale u istoriji košarke. Ali trebalo bi Klipsi da tuku Milvoki u polufinalu, a Lejkersi verovatno Denver ili Toronto, ako prođu do top 4 faze.

1590583427533.png

Definitivno ligi fali jedan Denis Rodman ili recimo Carls Barkli ili Alan Ajverson koji je na neki nacin tu ulicnu i Hip Hop kulturu uneo u NBA, recimo ja se secam da sam kao klinac izmedju ostalog i zbog toga gotivio te NBA igrace jer imali su imidz buntovnika , pocevci od izgleda, stila oblacenja, pa do toga da se nisu trudili da budu formalni i politicki korektni, nisu imali problem da kazu sta zaista misle pa i ulazenje u fizicki konflikt im nije bilo nesto strano , onako imali su imidz poput rep ili rok zvezda dok nekako danas NBA igraci imaju vise imidz zvezdi Granda, ono mislim da je liga dosta sterilizovana i postala dosta sterilna,dosadna, pocevsi od onog glupavog dress koda po kome igraci uvek moraju da nose odela kad nisu na parketu i da izgledaju ustogljeno, pa do toga da ne smeju nista da kazu sto im vec unapred nije pripremljeno i sto je van okvira neke formalnosti i politicke korektnosti , jer svaka neformalnost i istupanje u bilo kom smislu odma se drasticno kaznjava.
Iskreno to mi se bas onako maltene gadi i o toj sterilizaciji lige mislim sve najgore.

Inace sama igra se svela na sutiranje trojki i puko jurenje i vestacki nabijanje brojki i statistike, recimo u ligi vise ni nema onih pravih dominantnih defanzivaca i defanzivnih zvezda , igraca koji nisu davali mnogo poena i znali da sutiraju ali su zato u odbrani bili ale i protivnickim igracima igracima nisu dali da disu kao recimo Denis Rodman, Ben Valas, Dikembe Mutombo, Brus Bouven, Dag Kristi, Toni Alen, Markus Kembi, itd , primera radi Brus Bouven iz San Antonija nije imao nikakvu statistiku, ono za razliku od recimo Bena Valasa, Rodmana, Mutomba , Markusa Kembija nije imao ni mnogo skokova i blokada, ono imao je mozda 5,6 poena i 2,3 skoka u proseku, utakmicu je znao a zavrsi sa 2 poena, 2 skoka i 1 asistencijom ali zato onog koga je cuvao nije mu dao bukvalno da se pocese, ono prikaci se za njega ko krpelj da ovaj ne moze ni loptu da primi a kamoli da sutne ili nesto, pa da vidim bas da li bi recimo igraci kao Kari, Tompson, Harden ili vec ko sutirali kao na treningu i ubacivali po 20-30 poena za jednu cetvrtinu ili bi utakmice zavrsavali praznih kolona i tela isaranog masnicama.

cus divljacke scene. ajdeeeee da se ne sere. no cemo balet gledat i tehnicku ako se pogleda grik frik ili brada. pa daj ******. ono protiv bostona je stvarno bilo odvratno.
2x na 5 faulova ne smiju da ga iskljuce no gledaju po monitora. a mrs bre. ****** se znas.
neka dodju na njega ***** male.
3a6415a91bc168b7544758ea950bd464.jpg

Za ljubitelje NBA preporučujem live stream http://nbastreams.xyz. Odlična slika.

Sad gledam Denver, Jokić kilav kada je reč o poenima. U defanzivi solidan. Ne daju više toliko koševe preko njega.
Strava sa kakvim raspadima igra Jokić...
Dovoljno mu je da uz njega još jednog igrača krene šut i da dobije jednu od najozbiljnijih ekipa u ligi.
Ono pred kraj i u produžecima je bilo sprdanje sa odbranom Oklahome.

Probudio se pred kraj druge četvrtine i na kraju tripl-dabl. Porter Jr. je budući najbolji strelac Denvera, ovo je samo uvod u ono što ume. Kad se vrati Marej i još par igrača biće jaka ekipa samo da ovaj ne siluje loptu. Koliko je Jokić vešt centar najbolje govori to što se poigravao sa Adamsom koji je pored njega delovao kao cepanica.

Probudio se pred kraj druge četvrtine i na kraju tripl-dabl. Porter Jr. je budući najbolji strelac Denvera, ovo je samo uvod u ono što ume. Kad se vrati Marej i još par igrača biće jaka ekipa samo da ovaj ne siluje loptu. Koliko je Jokić vešt centar najbolje govori to što se poigravao sa Adamsom koji je pored njega delovao kao cepanica.
Ima tu još mnogo tehničkih stvari za Portera koje mora da popravi.
Recimo, skok šut mu je šut praktično iz mesta,Čak i kada nadribla on prvo stane, što dovodi do toga da ne postoji kretnja prema košu posle šuta.
To je prilično ozbiljan problem, jer mora da promeni celokupan prilaz šutu, i tehniku skoka pri šutu.
Naravno ima toga još, rekao bih da kada trči suviše trči na prstima, što mu onemogućava promenu smera u trku, i time pravi faulove u napadu.
Naravno, kad to promeni biće skoro u rangu Durenta...

Bogdan Bogdanovic kriminalan veceras , realno danas bolje da nije ni ustajao iz kreveta , 1-15 sut iz igre , to je vec ono maltene krivicno delo , Nemanja Bjelica jos jedna kvalitetna ol'round partija 12 poena (5/8 sut iz igre) , 13 skokova i po 1 asistencija, ukradena lopta i blokada , sa druge strane Luka Doncic jos jedna brutalna partija i novi tripl-dabl 34 poena (12/24 sut iz igre) , 20 poena, 12 asistencija i 2 blokade , nema sta stvarno impresivno.

Pa tesko , pogotovo sto je centar , mislim da u 21. veku jos nijedan centar nije osvojio MVP nagradu , doduse jeste Tim Dankan 2 puta ali ipak i on je cetvorka, nije bas autenticni centar , ono sto Jokicu po meni fali da bi bio MVP je malo bolja motorika (pre svega mislim na motoriku nogu), ono ponekad izgleda kao da ima motku u ledjima, kao da ne moze da se sagne ili potrci.
Na primer Janis nema neke spektakularne poteze , neke ne znam driblinge kao Bodiroga ili asistencije ili neke lude koseve kao Jokic , igra dosta onako bazicno, jednostavno , ali je zato te osnove kosarke doveo do savrsenstva , plus ima visinu, eksplozivnost i sjajnu motoriku i rad nogu za tu visinu i tu je gde jeste.
Doncic je kompletan igrac , onako kombo bek , veoma raznovrstan igrac , ima tu lucidnost, kreativnost , ima brzinu, tehniku, sut (iako nekad bespotrebno voli da forsira ali kontam jos uvek je premlad) voli da igra agresivno ka kosu i ako onako na prvi pogled deluje malo buckasto i tromo veoma je eksplozivan, poletan i lak na nogama (i imao je neka bas brutalna zakucavanja) , i u odbrani je onako sasvim solidan.........ono realno Doncic moze da bude novi Dzordan ukoliko se neke kockice posloze.

Dončić ili Janis MVP...biće pitanje narednih par sezona. Koliko god voleo Jokića mislim da on pored njih nema nikakve šanse.
Mislim da je to prerano rečeno, za Dončića.
Dalas je velika i bogata franšiza, Dončić se poprilično gura i medijski a bogami i sudije ga pomažu, ali je preveliki usage koji on koristi, da bi to bilo dovoljno za nešto više od finala konferencije.
On je "napravljen" baš po meri današnjeg NBA, ali su i najveći kada je važno spuštali svoj ego i dopuštali i drugima da igraju i rešavaju mečeva, što se kod njega nimalo ne vidi.
Možda on i postane to što mu predvidjaju, ja prosto ne volim tako utripovane i bezobrazno-umišljene igrače.

Doncic je bas vanserijski talenat , ja mislim da se to videlo i mnogo pre nego sto je otisao u NBA (jos dok je imao 15,16 godina) , mislim da definitivno nije umisljen i utripovan igrac , takodje mislim da ga sudije ne pomazu nista vise od ostalih igraca i ostalih zvezda (mislim da ga ne pomazu ni blizu kao recimo jednog Hardena) a sad tacno je da nekad voli malo da siluje i da preteruje ali ipak ne treba mu zameriti , jos je klinac, prakticno dete i ima zelju da se pokaze, dokaze , ono ne treba njemu to zamerati kao nekom igracu od recimo 30 ili 35 godina.
Sto se tice Dalasa , dosta su mlada ekipa , imaju jos prostora za napredak (pogotovo u odbrani) , mislim da niko od njih ove sezone nije ni ocekivao ne znam sad finale ili titulu vec eto dobre partije i ulazak u plej of bi bio sasvim Ok i lep rezultat za tu mladu ekipu , inace imaju potencijal, imaju odlicne mlade igrace , imaju dobru hemiju u ekipi , imaju viziju i siguran sam da ce u jednom momentu opet zablistati i otici do samoga kraja kao sto su to ucinili 2011 , u svakom slucaju verujem da ce ta ekipa imati kontinuitet i da ce biti pri samom vrhu zapadne konferencije u godinama koje predstoje.

Ajzak iz Orlanda stigao u sve medije tako što je jedini odbio da kleči za vreme intoniranja himne. :ok: Nažalost, već koji dan posle toga se povredio. :confused:

Kako stvari stoje, Orlando lagano ulazi u plej-of, ali šta će u njemu uraditi, to je već diskutabilno.

porter je klasa. ako ufati kontinuitet bice vilica do poda na sve strane.
ipak njegov istorijat sa povredama ne daje nadu.

Mogao bih da iskopiram prethodni komentar o Porteru, sve je isto.
Danas dva faula u napadu, jedan direktno jer nije mogao da promeni smer.
Upadljivo prvo privuče nogu drugoj pa krene u šut, čak i kada udribla, i zato nije nijednom ni bio blizu svog promašaja.
U odbrani veoma slabo pokriva prostor, bio je i nacrtan na NBA tv kad nije pokrio ledja saigraču, a dva puta u nepunih 10 minuta ispada kao malo dete na fintu šuta za tri, jednom pravi faul, drugi put proleće.
Mislim, ok mlad je željan igre, napaljen, ali za košarku treba i glava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back