NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DeAndre Jordan presao u Dalas , veliki gubitak za Kliperse, taman su spoljnu liniju ojacali dolaskom Pirsa i Stepensona ali sada ispod kosa tesko da mogu naci neku zamenu. Nema slobodnih centara a male su im mogucnosti za neki trejd. DeAndre je takodje napravio los posao jer ugovor slican kao i Dalas nudili su mu i Klipersi sa kojima bi bio mnogo konkurentniji jer dosta zavisi od Pola i njegovih lob pasova, mislim da ce mu ucinak biti slabiji pored toga Dalas je izgubio nekoliko dobrih igraca, startera i dosta je slabiji . Otisli su Cendler u Sanse, Elis u Indijanu ranije ih je Rondo napustio dok Novicki je odavno prosao svoj zenit i ne moze vise da ima istu ulogu kao pre nekoliko sezone. Angazovali su jedino Metjuza iz Portlanda, koji je dobar igrac ali nije nivo Elisa.
Ukoliko Dalas ne angazuje jos neke igrace, pre svega vrsnog pleja, ne verujem da ce imati bilo kakvu zapazenu ulogu na Zapadu.
GSW ce zadrzati kompletan tim izuzev Lija koji je imao sporednu ulogu i bice trejdovan.
Portland je drasticno oslabljen , izvesnim odlaskom Oldrica, Metjuza, Batuma i Lopeza.
Divac je angazovao Ronda i Belinelija , Sakremento ce imati konkurentan tim ukoliko zadrzi Kazinsa i Geja.
Ukoliko SAS angazuje Oldrica bice glavni favoriti pored GSW naredne sezone na Zapadu.

Poslednja izmena:
Deandre se izgleda nije slagao sa nekim saigracima iz Klipersa, verovatno najvise sa Polom koji voli da sere svima. Mislim cak da bi dobio malo vise novca da je ostao u Klipersima, ali izgleda da su problemi iz svlacionice bili preveliki.

Metjuz definitivno nije nivo Elisa, ali vrlo moguce da ce se bolje uklopiti sa Parsonsom i Dirkom koji vole loptu u svojim rukama (kao i Elis).

Oldric definitivno u Sparsima, veliko pojacanje . Dankan ce jos jednu sezonu igrati ali vec sada je jasno da Sparsi ce biti u krugu favorita i u narednim sezonama . Sparsi traze i Dejvida Vesta .

Tako je bre konacno malo da odrese kesu. Izuzetno postujem njihov draft i free agent skauting, svi ovi trofeji su nikli upravo odatle ali da su malo vise ulagali tokom ovih godina osvojili bi sigurno vise titula od ovih 5, makar jedno sedamosam :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Deandre se izgleda nije slagao sa nekim saigracima iz Klipersa, verovatno najvise sa Polom koji voli da sere svima. Mislim cak da bi dobio malo vise novca da je ostao u Klipersima, ali izgleda da su problemi iz svlacionice bili preveliki.

Metjuz definitivno nije nivo Elisa, ali vrlo moguce da ce se bolje uklopiti sa Parsonsom i Dirkom koji vole loptu u svojim rukama (kao i Elis).

Nije ofanzivno, ali defanzivno je bogotac za Elisa. Ima i bolji sut za 3. Elisova jedina prednost su ulaz i brzina, ali nije tip igraca koji osvaja trofeje, vise je za neke egzibicije. Metjuz je ozbiljan igrac, ali imao je tesku povredu i pitanje je kakav ce se vratiti iz nje.

Nije ofanzivno, ali defanzivno je bogotac za Elisa. Ima i bolji sut za 3. Elisova jedina prednost su ulaz i brzina, ali nije tip igraca koji osvaja trofeje, vise je za neke egzibicije. Metjuz je ozbiljan igrac, ali imao je tesku povredu i pitanje je kakav ce se vratiti iz nje.

Ne znam, ja nisam neki fan Metjuza, mislim da je crna rupa u napadu i da je sada placen mnogo vise nego sto zasluzuje...

To majstoreeeeeee.

Strasno mi je drago zbog Oldridza, jedan od omiljenih igraca sada u omiljenom NBA timu :super:

Mada malo mi je nelogican potez to sto su poslali Splitera u Atlantu , mislim Spliter je tu bio jedina prava petica , doduse ostao im je Ayres koji je onako ok igrac ali ipak nije ta klasa , doveli su Oldridza koji je nema sumnje odlican igrac i veliko pojacanje ali ipak nije centar.........mislim da bi trebalo da dovedu jos nekog klasicnog centra , nekog ko je dominantan u reketu i moze da zatvori reket a koji pritom nece trositi mnogo lopti i nece imati potrebu previse da se istice , mozda neki centar iz Evrope , recimo Bobi Marjanovic bi im leg'o ko budali samar ; )

Oldridz je igrac koji je cetvorka koja ima igru u reketu, visinu i snagu . Verujem da ce Dankan vise igrati na poziciji 5 i reket ce biti zatvoren , njih dvojica zajedno bice dobar tandem. Tacno je da im treba jedna klasicna petica koja ce braniti reket, skakati i mozda ne bi bilo lose da angazuju nekog mladjeg igraca koji bi se pripremao da bude tandem sa Oldridzom. Raspituju se za Vesta koji je opet klasicna cetvorka, posto vec imaju Dijaoa, mislim da im on nije potreban.
Hibert ce najverovatnije zavrsiti u Lejkersima.
Sto se tice poredjenja Metjuza i Elisa, razlika je u tome sto Elis je mnogo brzi, prodorniji igrac sa boljim driblingom. Ima losiji procenat suta za 3pts pre svega jer cesto siluje sut, koristi skok sut preko odbrane, iz driblinga dok Metjuz ima dobar sut za 3pts ali je vise spot up i bolji je defanzivac.

Sakramento je doveo Kostu Kufosa tako da sumnjam da ce Raduljica tu pronaci angazman.

Lejkersi su doveli Hiberta.

10604682_809694489146732_5573200508017416310_o.jpg

Portalnd :sad2:

Ja mislim igrace oni jos par sezona , pogotovo to mislim za Dankana , sigurno i da njihovi ucinci govore da nisu jos za penziju i da imaju jos sto sta da ponude , ja mislim da ce Dankan igrati i posle 40e, doduse nebi bio ni prvi a ni poslednji, setimo se recimo Roberta Parisa, Dikembe Mutomba, Oskara Smita dokle su igrali , pa recimo i Karima Abdula Dzabara, Karla Melouna, Dzona Stoktona, Redzi Milera, Majkla Dzordana, Grent Hila........a sigurno ima ih jos (ovih sam samo mogao da se setim trenutno) i svi oni su zavrsili igracke karijere tek u petoj deceniji zivota , tako da Dankan ne bi bio nikakav fenomen u tom smislu.

Tako da i Dankan i Manu ukoliko budu bili zdravi mogu sigurno jos nekoliko sezona na visokom nivou da odigraju.

San Antonio je angazovao i Dejvida Vesta, odlicnog krilnog centra Indijane. Na toj poziciji imaju ubedljivo najjacu konkurenciju u ligi. Mo Vilijams u Klivlendu, ozbiljan plej i jasno je da ce ovim potezom redukovati minutazu Irvingu kada se vrati na parket, kako bi odmorniji docekao finis lige i izbegao povrede, moguce je da ce angazovati i Johnsona za koga bi dali dva centra koji bi imali svakako sporedne uloge.
San Antonio sada ima pored Oldridza, na istoj poziciji i Vesta i Dijao tako da ce Dankan izvesno iskljucivo igrati klasicnog centra a verovatno ce cesto igrati i sa dva krilna centra istovremeno.
Ukoliko ne bude povreda realno je da ce glavni favoriti biti San Antonio, Oklahoma, GSW na Zapadu i Klivlend na Istoku.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back