NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne, najbolje da igra Lebron sam, 1 na 5. Za šta služe ostali igrači nego da daju neki doprinos.
Ovaj tim Klivlenda bez Lebrona bi se pomučio da dođe i do plej ofa, a kamoli do finala.
Plus Lav povređen još protiv Bostona, o čemu dalje da pričamo.

Pa recimo po meni Irving je odigrao bolje regularni deo sezone od Lebrona.

Iskreno sa zdravim i spremnim Irvingom mislim da bi moglu da prodju Atlantu i bez Lebrona (dok Cikago vec malo teze , mada mislim da bi ih i ovako Cikago eliminisao da nisu bili tako malerozni i da su imali zdravog i spremnog Gasola)

CGGkEnIUoAEIIv1.jpg

GSW ima najkompletniji roster, pored Karija i Thompsona uvek iskoci jos neko. Grin ili sada npr Barns koji je ubacio 24 poena i odlicno odigrao poslednji mec. Jednostavno najbolje su pokriveni, u formi su i imaju kontinuitet od starta bas zahvaljujuci najduzoj klupi. Igudala je npr u ovom timu u drugom planu i zato ima skromniji ucinak iako je rec o igracu koji je bio nosilac igre u prethodnim timovima. Slicna prica je i sa Dejvidom Lijem.
U finalu ce biti svakako dva tima koji su najbolji u svojim konferencijama. GSW je favorit ali ni Klivlend nije za potcenjivanje i ima svoje sanse ukoliko se Irving oporavi i vrati na svoj prepoznatljiv nivo.

Zao mi je moglo je ovo biti jedno od boljih finala, gs svakako zasluzuje titulu i bilo bi lepo da osvoje protiv kompletnog rivala ali...tituli se u zube ne gleda :)

P. S. Kari, cuvaj se Delavedove, mozda mu dune da te slucajno povredi :lol:

Da steta , mislim tako mlad igrac a vec ima istoriju povreda vecu nego neki veteran od 40 godina , mada opet to je u dobroj meri i posledica njegovog stila igre , igra previse agresivno ka kosu , igra previse telom a ni u odbrani se bas ne stedi............i nazalost kod takvih tipova igraca teze povrede i ceste povrede su uglavnom neminovnost , recimo slicna situacija je i sa Derikom Rouzom .

Mislim da je to to sto se tice Kavaljera.

Njihova sansa je bila da uzmu 3:1 jutros i da na neko ludilo uspeju da uzmu jos jedan mec na svom terenu.

Videlo se jutros da sa iscrpljenim LeBronom nemaju sta da traze. Stavljanje Igudale u startnu postavu sa zadatkom da ne da LeBronu da dise se ispostavilo kao kljucna odluka Kera.

Van LeBrona i Mozgova nema ko da daje poene. JR Smit je po ko zna koji put dokazao da je klasicna bud*la, Sumpert ne moze vola u d*pe da pogodi, Delavedova je pokazao da nema sta da pokaze...

Neverovatno koliko je Istok slaba konferencija. Nadam se da ce jednog dana uvesti da u plejof ide 16 najboljih timova. Smesno je uopste diskutovati o trenutnom sistemu kada LeBron lagano stize do 5 uzastopnih finala, dok se na Zapadu kolju do poslednjeg kola.

Poslednja izmena:
Ljudi Lebron nije dokazao da je bogotac, sa ovako osakacenom ekipom i sa tolikom slobodom u igri mnogi igraci bi imali ovakvu statistiku. Naravno niko nikome ne daje ovakvu slobodu i ovoliko suteva jer jednostavno sa povecanjem broja suteva opadaju procenti i ekipa trpi, ocigledan primer je ovo finale. Dakle ne moze ovako da se igra, svakom igracu je potreban odmor i koliko toliko pravilna selekcija suta. Skidam kapu Lebronu na fizickoj dominaciji, to je kljuc njegovog uspeha.

Ipak iritira sva ova prica oko njega, svi pricaju kako je kralj izgubio jos jedno finale a niko ne obraca paznju na fantasticnu ekipu Golden Stejta koja je imala sezonu za pamcenje, maltene da je u rangu sa Bulsima iz 90ih. Pazite ovaj podatak:

20150617094636-1.jpg

Bilo bi ovo jedno od najboljih finala da je Klivlend bio zdrav, ali i tada bih ja vise sanse dao GS.

Neverovatno deluje ova izjava Kralja:

"Trudili smo se koliko smo mogli, ali nam je talenat ostao u odelima. Trojica plejmejkera su bila na tribinama. Ne znam za tim koji je u finalu igrao bez dvojice Ol-star igrača", rekao je Džejms.

Pa normalno da ne znas za takav tim jer tim sa 3 all star igraca ne postoji! Osim u tvom slucaju, jednostavno svi preduslovi postoje da se James naosvaja titula ali ga nesto nece. Previse finala je vec izgubio. Podseticu samo da je bivsi komesar ulozio veto na trejd Krisa Pola u Lejkerse. Procena je bila da bi bili isuvise dominantni sto nije u interesu lige i to je po meni tad bilo prihvatljivo. Ali nakon toga ne staviti veto na trojku Vejd - James - Bos je licemerno i providno. Razumem ja da je Lebron brend sam po sebi, da su milioni u igri, da bi bili najsrecniji kada bi stigao Jordana po broju titula i snimio nastavak Space Jam-a (sto su najavili i verovatno ce snimiti)... ali preterase ga,

Jos nakon tog uspesnog projekta (neki ce reci relativno uspesnog a za to su se pobrinuli Novicki i Dankan) opet se omogucava jednoj ekipi da ima 3 all star igraca bez ikakvog veta od strane komesara, sta vise uz masovnu podrsku i odobravanje. Fora kao Lebron se vraca u svoj grad, navijaci koji su palili i cepali dresove sada ih zasivaju i opet ga dizu u nebesa kao da se nista nije dogodilo. Ne verujem u kosmicku pravdu ali izgleda da je to upravo sto se desilo sa ovogodisnjim Kavsima. Bili su alavi, tokom sezone su se jos drasticno pojacali sa Mozgovim, Smitom i Sampertom, nista nisu hteli da prepuste slucaju. Ali prc, i drago mi je da ovako zavrsilo.

Oduzih ja dosta ali morao sam svoje frustracije da izbacim makar ovde, sad mi je lakse :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back