NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veseli ima 20 godina, ne možeš tražiti kompletnog igrača u tom dobu. Inače, njegov šut sa slobodnjaka jeste kriminalan, ali spolja je ok za igrača te visine.

Najvise me nerviraju poredjenja sa Novickim. Ako zanemarimo samu igru, jer je Veseli mlad i ne moze se porediti, Novicki ima mekanu ruku, i imao je pre 15 godina. Ne znam da li ce nabaciti sut, ali tesko ce proci bez njega.

Da li se već sada zna šta će se tačno desiti? Hoće li biti nekog skraćenja ili...?

Ne znam, Kami je bolje upoznat sa materijom po tom pitanju od mene, ali evo šta na nba.com piše o prethodnom lokautu
The last time the league locked out its players, the two sides did not meet for more than a week before the deadline passed and the lockout was imposed, and then went 37 days until meeting again. That session lasted only 90 minutes before owners walked out. The first two weeks of the 1998-99 season were officially canceled on Oct. 13, 1998, and negotiations continued to sputter throughout the fall and into the winter.

Stern announced late in December of that year that he would recommend the season be canceled if an agreement was not reached before Jan. 7. After an all-night session, Hunter and Stern finally announced an agreement on Jan. 6, 1999.

Tada su tako tekli pregovori, ali imam utisak da su tada igrači imali mnogo slabiji položaj.. Sada imaju mnogo jači, ali se kao svi trude da dođu do kompromisa..

Ma mnogo im je sve to komplikovano, nemam pojma. U sustini, frka je uvek u procentima para koji idu na plate igraca. Znam da, kada je bio NHL lokaut, taj procenat je u novom kolektivnom ugovoru smanjen u odnosu na prethodni ugovor.

Lokaut nije mera koju sprovode igraci, vec timovi i liga, kao odgovor na nepotpisivanje kolektivnog ugovora, i podrazumeva niz mera. U sustini, to su sve neki mambo dzambo pravnicki pojmovi. NFL igraci npr. u toku lokauta tuzili ligu sto im valjda ne daje da treniraju sa klubovima ili nesto slicno. Pa je prvostepeni sud prihvatio tuzbu, a drugostepeni je odbacio. Papazjanija americkog pravnog sistema.

Jao Ming se penzioniše.. Previše problema sa povredama, nakon osam sezona se povlači.. Već od 2005 su počeli problemi, prošle sezone je igrao samo pet utakmica iii to je to..

Deron Vilijams prelazi u Bešiktaš ukoliko se lokaut ne prekine, sa opcijom da se odmah može vratiti u NBA kad se prekine lokaut..Torontov Sonny Weems prešao u Žalgiris, bez opcije da se vrati pri prekidu lokauta.. Pačulia se isto dovodi u vezi sa Bešiktašom..

Pisalo je da Besiktas salje ponudu i Brajantu, odakle njima te pare?!?!? Inace, Brajant je izjavio da bi igrao u Evropi, al za Barsu (ionako je proveo detinjstvo u Italiji)
A ovaj lokaut je mozda uvod u smanjivanje broja utakmica tokom sezone, sto trazi dosta igrace (nemaju vremena za zurke, pajdo, reklame)

Negde je pisalo da ce Besiktas poslati ponudu Brajantu, odakle njima te pare? Inace Brajant je izjavio kako bi igrao u Evropi (istina u Barseloni) a ionako je proveo detinjstvo u Italiji.
Veseli ce se tesko snaci u NBA-u, jedino ako ode u neki tim tipa Pheonix, Golden State...

Pa ima NBA igrača koji to rade: odu u Evropu (ili na neki drugi kontinent) ne bi li osvojili štogod s nekim klubom. Šteta samo što ne dolaze kod nas. Mislim, dođe poneki NBA igrač i kod nas, ali oni zaista dobri nas zaobilaze... :( Pare, proklete pare. :dash:

:rotf:
Ma ne bi valjda, Lebron se izvodi u zadnjoj četvrtini, odgovornost preuzima Kecman :lol: A i fino je što u NLB ligi dodeljuju prsten za šampione, isto kao u NBA, možda im trofej nije toliki stimulans.. Sve se uklapa..

Liga je izbacila raspored utakmica za sledecu, fantomsku sezonu:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Inace, vecina americkih sportskih novinara je prakticno 100% uverena da nece biti uopste utakmica do januara, sto je lose...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back