Pošto sam zbog finala pao današnji ispit, osećam da imam pravo da dam svoja dva centa o današnjem finalu, nadam se da se niko neće buniti
Desilo se nemoguće... LeBron mi je postao odvratniji od Gurovića!...

A kol'ko vidim i međ' USAncima je mnogo više onih kojima je drago što je Miami izgubio, negoli što je Dalas dobio...
Nisam siguran da li sam to rekao ovde, ali u suštini u NBA-ju se javila velika podela navijača - na jednoj strani su svi navijači Majamija, na drugoj strani strani su svi navijači svih preostalih klubova iz lige.. Nije u potpunosti pravilo, ali uglavnom..
@Peđa Stojaković
Zato sto ne zna da igra odbranu. Eventualno je mogao da stoji kao fikus u reketu sa blagotelecim pogledom, ali mislim da ne postoji trener koji bi to cenio.
True, i ja sam se nadao da se neće pojaviti jer bi njegova pojava u petorci značila odmah prostor za Džejmsa u napadu (ne obavezno, ali verovatno)..
Sudjenje je bilo smesno, na stetu Majamija, ali sami su krivi sto su izgubili. Pre svega sebicnjak Vejd, od koga i moja baba ima bolji pregled igre, i ona budaletina Chalmers, sa katastrofalnom i pogubljenom poslednjom cetvrtinom.
Za suđenje je jako diskutabilno, jeste možda bilo par odluka na štetu Majamija, ali i o tome ću reči štošta..
Drago mi je što je Dirk uzeo prsten, posle svega što je radio, i to već toliko godina.
Što se Majamija tiče, Trojka je mlada, imaju prostora za napredak i uigravanje, samo neka vredno rade, mogu do titule, možda i do dinastije
Tačno, samo sve zavisi kako će podneti eventualno medijsko razapinjanje na krst.. Nakon medijskog proglašavanja mesijama (mesijom)..
Sad, što se tiče moja dva centa..
Prvo, odličan početak Majamija, i kako je Dalas bio slab u napadu, Majami je imao priliku za neku veću prednost, ali je DeShawn Stevenson odlično odrađivao posao u napadu.. Bez greške, pre svega pri izboru šuta, one tri trojke je dobro promislio pre nego što je šutnuo

Što prokomentarisah ranije, Edi Haus sa par dobrih šuteva u napadu mi je izgledao jako opasan, mislim da je u tom trenutku bilo dve trojke i malo potom jedna dvojka.. Tada se desila ona situacija sa Haslemom, kada je Dalas tražio tajm aut, a Haslem sa podignutom rukom arogantno išao ispred Stivensona.. Sad, nisam video (što su komentatori komentarisali) kada je Stivenson radio isto to, ali pošteno, da je ono meni uradio, i ja bih isto uradio, gurnuo ga, ne volim kad mi neko nabije pazuh u lice

Rekao sam tada, a nakon gledanja highlight-a sam video da je tako i dosuđeno, Haslem, Stivenson i Čalmers su svi trebali da dobiju tehničke, mada su naši komentatori pričali kako je samo Haslem dobio tehničku.. Mada je Čalmers samo hteo da razdvoji likove, onako kako je uleteo i počeo da čupa Stivensona.. Niko tada ne staje i kaže "Šta je brate, reci?", nego se okreće i kreće u fajt, tako da je njegovo čupanje samo pogoršalo situaciju.. Mada je DeShawn Stevenson najvećim delom kriv za frku, i izgleda mi kao džovan običan

Sad, kao što se pri samom početku videlo da je Majami velikim delom podlegao pritisku, pre svega Džejms i Vejd, isto tako je i Novicki bio slab.. Što razumem, i ja sam se plašio kako će on podneti utakmicu u kojoj se odlučuje prvak, nakon što je toliko puta ispustio priliku da pokaže koliko vredi.. U prvom poluvremenu nikakav.. Ali zato Teri.. Uh Nisam verovao.. Koliko svaki od šuteva Novickog u zadnjim četvrtinama prethodnim utakmicama, kao i Vejda i ekipe izgledali "bitni" i odlučujući, toliko sam bio zapanjen stavom Terija u ovoj utakmici.. Toliko je opušteno igrao da mi je izgledalo da se njemu jebbe i za prvenstvo i za sve, on samo hoće da šutira malo.. Bez pritiska ikakvog

U prvom poluvremenu, faulovi Novickog i Čendlera su prilično osakatili Dalas u odbrani (tačnije do one and 1 akcije Vejda preko Novickog nisam ni video neko angažovanje Novickog u odbrani).. U tim trenucima, sredinom treće četvrtine, Majami je počeo da se budi, i, iako sam mrzim takve poteze, Brajan Kardinal je po meni odradio ogroman deo u odbrani tada i tih par napada je po meni nešto što je u velikoj meri odredilo tok utakmice.. Kardinal je sa tri gruba faula sasekao akcije Majamija, s tim što, po meni, iako sam tražio povod da mu dam tehničku, za prvi i treći faul (prvi nad Bošom kada ga je zakačio po licu i treći nad Haslemom) ja lično mu ne bih dosudio tehničke.. Jesu grubi faulovi, ali mislim da nisu nesporstki.. Faula između ta dva se ne sećam, tako da ne mogu pričati.. Ali u tom trenutku, Kardinal je sprečio tri stopostotna napada Majamija, imao onu asistenciju Dirku onim povratnim pasom i iznudio čist faul u napadu Vejdu, nakon čega je ovaj dobio tehničku.. Po meni to je jedna od ključnih tačaka meča.. Nakon toga, Dalas je bio na leru maltene, kao i Majami..
Majami nije bio pri sebi na ovoj utakmici, u potpunosti su podlegli pritisku, a Dalas je odradio fenomenalnu stvar u odbrani time što je počeo da igra zonu.. Ja sam bio zaprepašćen kad sam video kako loše Majami napada zonu, jednostavno Dalas je zatvorio ulaze, glavnu prednost Majamija, a u tom trenutku niko iz Majamija nije imao dovoljno samopouzdanja da šutira spolja.. Onaj napad nakon koša Čendlera a pre onog šuta Novickog preko ruke pri kome je pao najbolje oslikava napad Majamija - imali su n slobodnih šuteva, Lebron dva puta na trojci sam, utrčava na ulaz, vraća loptu spolja, onda opet ispod, Majami je imao jedno 15 pasova a niko nije smeo da šutira.. Vejd je jedini koji je igrao punom parom, ali nakon one izgubljene lopte kada je Teri istrčao kontru kada je iznudio faul Haslemu i kada je imao loš dribling kada je lopta od njegove noge otišla u aut, i on se pogubio.. Posle toga je to bila samo raspuštena banda.. U jednom trenutku nakon tajm auta u četvrtoj četvrtini su utrčali puni elana, odigrali dobar napad, Vejd šutirao za tri, ali nakon što je promašio, odmah pri povratku u odbranu ponovo su mi izgledali kao banda koja nema nade u preokret, par Lebronovih šuteva su komentatori dobro prokomentarisali - "sada je lako kada nema odgovornosti"..
Definitivno, ključni igrači za sinoćnu pobedu su Teri i Barea.. Teri me je prestravljivao svakim od njegovih šuteva iz polu-galopa i njegovim načinom završavanja kontri 1 na 1, a Barea.. Ja nisam verovao da neko sme onako da igra.. Lik utrči u odbranu Majamija, istrči van, krene ponovo unutra, pa van, pas kad hoće, on se jednostavno igrao sa odbranom Majamija.. Merion dobar, sem one dve akcije u napadu kada je trebao da završi 100%-the akcije, Kardinal, kako rekoh, u datim trenucima najbitniji igrač na terenu (iako je kavgadžija obični i svaki put kad ga vidim u kadru očekujem tehničku ili neku tuču.. + lik izgleda blažen svaki put kad faulira nekoga

).. Novicki je sa druge sttrane potpuno podbacio po meni, i, mada neko njegove šuteve u zadnjoj četvrtini može protumačiti kao bitne, clutch šuteve, meni je to više bilo samo šutiranje protivnika dok je bio na zemlji.. Teri i Barea su izneli utakmicu na svojim plećima..