NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda Lebron... Madzik je izjavio da Kobe moze da igra do 40 godine glat jer on u 31 godini igra fantasticno. Ne mogu svi igraci igrati do 40 Kobe ce igrati do 35 pa i vise mislim sigurno, nije on toliko omatorio koliko godine kazu...

pa mogu svi da igraju do 40-e, samo je pitanje kako.... :roll:
kobe moze i za 5-6 god da bude odlican igrac, al ne moze sa 36 da daje po 30 poena po mecu.... ustvari moze, ako ne bude davao nikom loptu....

pa svi obni igraju do 40-e negde a neki Boga mi ukoliko imaju srece da ih zaobidju teze povrede mogu i do 45-e (recimo Mutombo il setimo se pre Roberta Perisa)

Inace 85 % NBA zvezda su prevalile 30-u (Kobe 31, Shaq 36, Duncan 33, Manu 31, Nowitzky 31, Kidd 35, Nash 34, KG 33, Ray Allen 34, Piercee 33............itd, itd.
Mislim setimo se da je Jordan u zivotnoj formi igrao negde oko njegove 35-e godine (kad je vezao one 3 titule sa Cikagom), tako da u NBA na neki nacin igraci tek posle 30-e ono postaju pravi tako da kazem.

pa svi obni igraju do 40-e negde a neki Boga mi ukoliko imaju srece da ih zaobidju teze povrede mogu i do 45-e (recimo Mutombo il setimo se pre Roberta Perisa)

Inace 85 % NBA zvezda su prevalile 30-u (Kobe 31, Shaq 36, Duncan 33, Manu 31, Nowitzky 31, Kidd 35, Nash 34, KG 33, Ray Allen 34, Piercee 33............itd, itd.
Mislim setimo se da je Jordan u zivotnoj formi igrao negde oko njegove 35-e godine (kad je vezao one 3 titule sa Cikagom), tako da u NBA na neki nacin igraci tek posle 30-e ono postaju pravi tako da kazem.

Kako ko, Duncan je po meni igrao bolje sa 28-29 god, igraci su najbrzi tamo negde od 20. do 29. godine, a posle 30 misici potpuno sazrevaju, ali igraci gube na brzini (dobijaju na iskustvu naravno). Takodje, MJ se po povratku (broj 1 :)) mnogo vise oslanjao na sut, a manje na fizicke predispozicije (preletanje igraca i tako to, ali naravno i toga je bilo samo u manjoj meri)...

Kako ko, Duncan je po meni igrao bolje sa 28-29 god, igraci su najbrzi tamo negde od 20. do 29. godine, a posle 30 misici potpuno sazrevaju, ali igraci gube na brzini (dobijaju na iskustvu naravno). Takodje, MJ se po povratku (broj 1 :)) mnogo vise oslanjao na sut, a manje na fizicke predispozicije (preletanje igraca i tako to, ali naravno i toga je bilo samo u manjoj meri)...

Pa pogledaj Kobea sta sad radi znaci samo finta sut... Nikakve akrobacije...

Da, povredjeni bili Nash i Amare. To i trejd Radza i Diao za Ricardsona, velika greska. A radnici u ekipi su oni koji igraju odbranu, imaju veliki broj asist i skokova, kradu lopte i ne trose ih. Npr Prins, Bel, B.Wallase, Ariza, Bowen, Rondo...

pa pazi nije pre par godina Duncan igrao nesto bolje nego sad (bar ne drasticno), inace u pravu si da se Majkl kasnije vise oslanjao na sut i neku inteligenciju nego na fizikalije, ali on se oduvek oslanjao vise na to nego na fizikalije (iako je imao odlicne fizicke predispozicije to nije koristio bas u toj meri kako se propoveda)

Mada ja kad kazem "pravi" igrac ja mislim kompletno na njegovu igru, po meni ne cini dobrog igraca dobrim to sto moze da kuca il da preskoci nekog, vec sve.
Tacno je da kasnije igraci mozda malo gube na brzini ali opet cinjenica je da neko sa 32-33 godine moze da izdrzi mnogo veci fizicki a i mentalni napor od nekog ko je 10-ak godina mladji od njega i ko je jos uvek u razvoju

Poslednja izmena:
LeBron sa 35.godina nece ni igrati koasrku..Mozda samo negde u parku,sa decom :)

Tesko da ce on imati toliko motiva,mei on jednostavno ne deluje tako. A da ima nekse sanse da ugrozi cika Majkla....Videcemo! Jedna povreda moze sve da promeni.Za sada mu sjajno ide,videcemo kakv ce biti. U svakom slucaju,njemu treba jos minimum 10 godina da bi se mogao porediti sa MJom,a to je stvarno dug period.Ima vremena za njega....

A za Kobija...Ko bi ga znao,mozda ce on,ludak,i sa 35,igrati sjajno,to ne mozemo znati.Ipak,stoji cinjenica da ce odigrati dosta vise utakmica od MJa u Ligi,i to ce ga "pokriti" ako ga bude presao po broju poena.

Inace,jesu mnogi igraci igrali i posle 40-te,ali kako su igrali? Jedini ozbiljni igraci sa 40 godina su bili Karim,Dzordan i Meloun.Pomalo i Stokton.Sve ostalo je bila boranija.Kako je Peris igrao sa 43. ili Mutombo sa 44. to moze svako.

slazem se i za lebrona i za kobija....
james ako ovako nastavi moze i da dostigne nivo MJ-a, ali, ko sto rece Srlesrle, za to je potrebno dosta vremena....
a kobi je igrac koji me ne bi iznenadio ni kad bi se za 2 god povukao, ni kad bi igrao do 40-e....
lud covek.... ;)

Kad vec pominjete MJ-a, juce sam video njegov dres, ali Washington, skroz je cool. I ceo dan sam razmisljao da li da uzmem taj, Garnetov ili Wade-ov, na kraju sam se odlucio za omiljenog igraca, Flasha...

:D Rodman je zakon! Moj drug iz osnovne je imao njegov dres i kad god smo igrali basket stavljao je sprej na kosi, malo zelen, pa crven, zut, dokaz kako sportisti uticu na mlade...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back