NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2(8).jpg

k4NYC

Zaboravljena legenda Tracy McGrady...JEdan od najboljih "trojkasa" ikad

Zasto kazes "zaboravljena" legenda?
Ko ga je to zaboravio?
On sada valjda igra u Kini tako nesto, ne vidim zasto je zaboravljen, jednostavno ne moze vise da igra na vrhunskom nivou u NBA, ode tamo uzme istu lovu, uz manji porez(znaci vecu lovu)..
A i nije vise mlad kao nekad ima 33 godine...a inace povrede su ga najvise "ubile"...Napravio je sjajnu karijeru, a tek da nije imao toliko povreda sta bi napravio:eek:
Visestruki ucesnik all star duela, biran u najbolje timove regularnog dela 7,8 puta...

Tad je još bio mlad i zelen, a i za protivnika je imao pretrpane Seltikse predvođene najboljim trenerom u istoriji. Posle je postao kvadrapl-dabl mašina i uzeo titulu.

U jednoj utakmici '68: 53 poena, 32 skoka, 14 asistencija, 24 blokade, i 11 ukradenih lopti.

Nađe se na netu. Taj tripl-dabl je sam po sebi verovatno najbolji u istoriji - mada me ne bi čudilo da je imao neki još bolji - dok su blokade i ukradene lopte tada još nezvanično brojali, uglavnom novinari. Znam da je jedan lik odlučio da mu broji blokade jedno veče i smorio se kod, ako se ne varam, 27.

Znaš recimo da je on jedini igrač u istoriji koji je na jednoj utakmici imao dupli tripl-dabl? I to čak čini mi se dva puta. Znam da je iste te '68 protiv Detroita imao 22 poena, 25 skokova, i 21 asistenciju, ne sećam se za drugu utakmicu. Isto tako je marta iste godine beležio tripl-dablove u devet utakmica za redom, što je naravno rekord.

U suštini, čovek je bio mašina. Obzirom na to, sramota je što ima samo dva prstena. Doduše, delom je to i do trenera, i do saigrača, i do drugih stvari. Al' svejedno.

Zanimljiv podatak. Lejkersi imaju jednu pobedu i devet poraza kad on da 30 ili više poena, dok imaju 8-3 kad da manje od 30. To bi ljude verovatno navelo na zaključak da je tu krivo njegovo silovanje, al' ja zapravo mislim da su to one utakmice kad Lejkerse ništa neće - ili ih jednostavno zabole - pa onda on pokušava sam da im donese pobedu. Al' nema više 25 godina.

Uzgred, on ove sezone šutira jako dobrih 48%.

Nađe se na netu. Taj tripl-dabl je sam po sebi verovatno najbolji u istoriji - mada me ne bi čudilo da je imao neki još bolji - dok su blokade i ukradene lopte tada još nezvanično brojali, uglavnom novinari. Znam da je jedan lik odlučio da mu broji blokade jedno veče i smorio se kod, ako se ne varam, 27.

Znaš recimo da je on jedini igrač u istoriji koji je na jednoj utakmici imao dupli tripl-dabl? I to čak čini mi se dva puta. Znam da je iste te '68 protiv Detroita imao 22 poena, 25 skokova, i 21 asistenciju, ne sećam se za drugu utakmicu. Isto tako je marta iste godine beležio tripl-dablove u devet utakmica za redom, što je naravno rekord.

U suštini, čovek je bio mašina. Obzirom na to, sramota je što ima samo dva prstena. Doduše, delom je to i do trenera, i do saigrača, i do drugih stvari. Al' svejedno.

Ne razumem zasto bi bila sramota sto ima dva prstena..
Da je igrao u kvalitetnijem timu sigurno ne bi imao toliko lopti, da se razumemo covek koji postize po 50 poena u proseku meni nimalo nije zanimljiv, ostali saigraci, sta rade?- Gledaju njega...
Slazem se da je Cemberlen veliki igrac, ali uglavnom je na visini u snagu igrao, svi su mu bili do kuka, da se ne lazemo, opet to ne umanjuje njegove kvalitete, ali stoji.

On zapravo uopšte nije igrao na snagu, to je zabluda. Kao i to da je igrao protiv metar i po visokih belaca, itd.

Sramota je jer je reč o najtalentovanijem i najdominantnijem igraču u istoriji.

Čovek je bre kao centar bio najbolji asistent lige '68. Smešno je koliko je bio dobar.

On zapravo uopšte nije igrao na snagu, to je zabluda. Kao i to da je igrao protiv metar i po visokih belaca, itd.

Čovek je bre kao centar bio najbolji asistent lige '68. Smešno je koliko je bio dobar.

Plus nije mogao da drzi alatku u gacama:mrgreen:

Kobi ove godine igra mnogo agresivnije, vise prodire, i vise se muci. Sve suprotno od onoga kako su gazde Lejkersa zamislile.:hahaha: Gasol je postao obican suter suteva 5m od kosa i nista vise sem toga; tim im je trenutno u pm ocajan.

Ako gledas statistiku, on ispada bolji od Dzordana..:eek:
Mozes li da mi navedes izvor koji potvrdjuje tezu da je bio najbolji asistent lige seset osme.

To je bre opšte poznat podatak. Evo ti sa zvaničnog sajta lige:

In 1966-67, Sixers Coach Alex Hannum asked Chamberlain to pass the ball more often than shoot, and to play more aggressive defense. The strategy worked. Although he failed to win the NBA scoring title for the first time in his career, averaging 24.1 points, Chamberlain recorded the league's highest shooting percentage (.683), had the most rebounds (24.2 rpg), and was third in assists (7.8 apg).

Chamberlain took his new role so seriously that he led the league in assists the next season.

http://www.nba.com/history/players/chamberlain_bio.html

Ne treba površno gledati statistiku. Košarka se konstantno menja, pogotovo se značajno promenila od Viltovog do Džordanovog vremena. Tad se više šutiralo al' su uslovi za igru i uopšte život bili teži, pogotovo crncima, i samim tim su i procenti bili niži. Tad ni lopte nisu uvek bile iste nego ti moraš da igraš makar ti i nojevo jaje uvalili. Tad su igrali i na minus deset. Danas se liga trudi da olakša zvezdama što više, tada su pravila menjali da bi smanjili njegovu dominaciju. Danas Kobiju i Lebronu sviraju sve i svašta, tada je Čemberlen napuštao utakmice sa otiscima od zuba po rukama. Tad je i statistika bila drugačija, pomenuo sam da nisu brojali blokade i ukradene lopte, al' i kriterijumi za asistencije su bili strožiji. Verovatno bi i on i Oskar Robertson imali po nekoliko sezona sa tripl-dablom u proseku da se tad za asistencije računalo sve što se danas računa. Možda i sa kvadrapl-dablom, u Viltovom slučaju.

Međutim, gledajući čisto talenat, on je očigledno ispred svih. Šta uopšte reći o čoveku kom sezona u kojoj prosečno postiže 50 poena po utakmici zapravo uopšte nije zenit karijere.

Okej, svako ima svoje vidjene, ja Cembija smatram za jednog od najboljih, ali opet kazem da je bio najdominantniji, ajme mene pa bio je visok 216cm, ne verujem da su u to vreme centri bili toliki...Rasel je bio 208cm ako se ne varam :D
Za Robertsona sam cuo, covek je bio zver, tripl-dabl ucinak na svakom trecem mecu:eek:

Ne treba ni te visine uzimati previše ozbiljno jer su se tad igrači merili bosonogi za razliku od danas. Uglavnom im se i doda koji centimetar. Imaš da nađeš na netu slike čak i matorog Bila Rasela pored pojedinih današnjih igrača i zaključićeš ili da je on u svoje vreme bio viši nego što zvanično stoji ili da su oni niži.

To ti je čak bilo i deo strategije. Elvin Hejz je priznao da je kako bi iznenadio protivnike godinama tvrdio da je niži nego što jeste.

Međutim, nije to toliko ni bitno. Vilt bi i danas bio viši, snažniji, skočniji, brži, i samim tim fizički superioran u odnosu na bilo kog centra lige. A o drugim kvalitetima da ne govorimo.

wilt-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back