Navika generacije Z koja nervira

Врло необична генерација. Имао сам додира са тим генерацијама кроз посао и могу рећи да постоје особине (или ставови) који су ми ок, ставова који су добри само за њих лично али има особина које ми нису прихватљиве, бар из мог угла гледања.
Можда сам само "натрчао" на такве мада сам имао контакта са 10-15 њих па опет да нагласим да је то можда случајност.

Позитивне особине:
- нижи ниво сплеткарења,
- углавном су само себи битни и кроз посао само себе гледају,
- одмах траже велике плате и за најмању ситницу напредовања у знању и способности, траже повећање,
- веома лепо представљају себе и квалитет сопственог знања ма колики он био,
- веома су вешти у налажењу изговора и не одустају од своје "приче" чак и ако им докажеш да су погрешили,
- неће да одраде ништа, макар и најмању ситницу, што није у опису њиховог посла,
- када се дочепају било каквог облика власти газе без трунке милости све испод себе.
Лоше особине:
- веома низак ниво заинтересованости за подизање нивоа знања и вештина ван њихове уже струке,
- сваки облик помоћи и уступка сматрају твојом слабошћу,
- сва средства су дозвољена на путу ка успеху,
- висок ниво присвајања туђег решења, мишљења и представљања као своје,
- врло су инертни када је потребна хитрост на послу,
- све раде некако по аутоматизму, немају уопште ентузијазма, проницљивости....
- потпуни изостанак потребе да се колеги помогне или било коме коме је помоћ потребна,

Опет наглашавам да су ово особине које сам приметио на тој генерацији кроз посао и кроз један одређен број људи. Морам да нагласим да сам срео и двојицу припадника те генерације који су оставили на мене баш јак утисак у најпозитивнијем смислу.

Poslednja izmena:

Back