Navijačke teme

Najjaci navijaci u exYU

• Grobari (Partizan Beograd)

• Delije (C.Zvezda Beograd)

• Firma (Vojvodina N.S.)

• Lesinari (Borac Banja Luka)

• Horde Zla (Sarajevo)

• Ultrasi (Zrinjski Mostar)

• BBB (Dinamo Zagreb)

• Torcida (Hajduk Split)

• Armada (Rijeka)

• Neko iz Slovenije

• Neko iz Makedonije

• Neko iz C.G.

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A koji su to bili nerealni zahtevi navijaca. U stvari, koji su to uopste bili zahtevi navijaca.Ne znate ni sami.
Конкретно да се јуре трофеји, титуле и Европа по сваку цену иако је финансијска ситуација катастрофална.Зато се и доводи буљук играча у сваком прелазном року да више ни сами не можете да их попамтите.
Lepo je to sto navijaci drugih klubova daju navijacima Zvezde nadljudske moci, pa se pise da mi vladamo klubom, da komandujemo i pitamo se za sve. Nije lose ako tako izgledamo u ocima drugih. Ipak, istina je naravno drugacija.
Нису то некакве надљудске моћи већ чист интерес а навијачи у Звезди имају итекако утицаја.
Navijaci nisu diplomirani ekonomisti, pravinici, strucmnjaci za budzet. Nemaju kontrolu nad upravom, ne nadgledaju ih svakog dana. U krajnjem slucaju clanovi kluba i u upravi se nalaze i eksperti i javne licnosti i niko nikada nije znao u kakvim smo govnima, dok se jedna garnitura ne najuri.
Управо због тога што нису и не знају да воде клуб тамо им није ни место, тако да су они саучесници у уништавању клуба, а већина има досије у полицији не без разлога.А те "јавне личности" су углавном политички кадрови попут спсесоваца Шкундрића, Бајатовића, Антића, председника Михаиловића или мафијашких менаџера попут Терзића, евентуално директора неких јавних предузећа који такође нити могу нити знају да воде клуб.Већина навијача и није знала ситуацију у Звезди али ове вође јесу и чак шта више и сами су део тог циркуса.
Verujem da ce se mnogi smejati, ali su navijaci i spasili klub od gasenja. Poseta stadionu, posvecenost klubu je nesto sto je uspelo da privuce sponzore da brendira Zvezdu kao posrnulog velikana sa velikom bazom navijaca. Ko bi dosao da sponzorise klub sa nikakvom posetom i desetinama miliona evra duga, bez titula i Evrope godinama. Nekada je na ime Zvezde drhtala Evropa, danas na pominjanje imena Zvezde svi imaju u glavi atmosferu na tribinama i fanaticnu podrsku.
Наравно ово није тачно, посета јесте већа него код осталих клубова али је то мало за неку већу финансијску ињекцију, многе утакмице су и бесплатне а многи и не плаћају карте за утакмицу, стога Звезда и није привукла ниједног спонзора осим државних предузећа.Сам уговор са Гаспромом је потписан приликом продаје НИС-а Русима и представља обичан криминал према свим грађанима Србије од стране политичких гарнитура у управи Звезде горе поменутих, а не због тога што је Звезда неки велики бренд.
Kao neku tacku pucanja Zvezde navodimo vladavinu Piksija. Rasprodao je skup tim, kupovao otpatke od kojih je pokusao nesto da napravi. Nije bilo ni rezultata niti pravljenja igraca, ali bilo je preplacivanja i popularno nazvanog nedomacinskog poslovanja, ili kako lepse i realnije zvuci – RASIPANJA. Iz Zvezde je otisao na mesto predsednika FSS. Kako je radio, secate se da je u jednom trenutku morao da pobegne u Japan, ne bi li izbegao hapsenje. Zahvaljujuci pilecoj pameti nas Srba, Piksi danas prosipa pricu da je oteran jer nije hteo da placa navijace i da je hteo da se bori protiv huliganizma i slicne bajke. Dakle nasa zvezdina zvezda je pocela proces sjebavanja kluba.
И ово није тачно Пикси је оставио нагомилане дугове али је оставио и играче попут Жигића, Видића, Стојковића чијом продајом је могао тај дуг да се санира, распродају су радили други после њега када је он већ отишао у ФСС и сада се крију иза његовог имена.
To je nastasvljemo i pod Toplicom i sportskim direktorom Bunjevcevicem, kada smo doveli Zemana i tonu novih igraca, polufabrikata od kojih nije bilo dva krstena da znaju da igraju fudbal. Onda je dosao period Dan Tane, za koji priznajem jednu stvar. Prvi je izasao sa zvanicnim podatkom koliki je Zvezdin dug. DO tada se samo suskalo, ovo je bilo zvanicno, 20 i kusur miliona.
Ден Тана је дошао у Звезду са добром намером да уради нешто добро али мислим да ни он сам није очекивао оно што је затекао, хтео је да клуб организује по принципима капиталистичког света из кога је он и долазио али у корумпираној звездиној управи наравно да није нашао савезнике.Мишић је био само маска за шта он није ни знао, радили су му иза леђа и зато је и отишао.
Kada je dosao Lukic, bio je jedina opcija, nije bilo protivkandidata. Nije dobio podrsku, ali mu niko nije ni podmetao klipove. Period njegove i Adzine vladavine je katastrofalan, ali to se nije znalo dok se radilo. Isto su igraci dovodjeni i nisu placani, ali tim koji je skrpljen dugo se borio za titulu. Kasnije sezone bile su promasaji za promasajem, dizanje novih kredita i dugova. Mogu da im oprostim neke stvari jer su vodili klub u katastrofalnim vremenima, najtezim po Zvezdu.
Када је дошао Лукић или боље речено Весић почео је рат саопштењима и хајка на Толета због свега и свачега која је трајала све до пре неки месец, и наставиће се чим Звезда резултатски буде почела да посрће, и у томе су навијачи Звезде у првим борбеним редовима док он осакаћује клуб.
Terzin period nije toliko strasan, naprotiv, dug je smanjen znacajno i to je najveci plus. Ima brdo minuseva. Cinjenica je da je lopov i olos, ali iz Zvezde nije imao sta da ukrade, jer osim dugova nemamo nista. Licno mu zameram sto je unistio atmosferu i proslu sampionsku generaciju sa Mrdjom, Pecnikom Mijailovicem, Lazicem i ostalima. Opet, koliko to zvuci neverovatno, on je najbolji Zvezdin predsednik u poslednjih 10 godina. Jer dok je kod svih dug rastao, za vreme njegove vladavine se smanjuje. Postoji tim i igraci koji konacno nesto i vrede na evropskom trzistu i gde ce klub moci konacno da profitira. Za razliku od mnogih, svom nasledniku ce ostaviti klub u boljim rukama nego sto ga je nasledio.
Терзић је још један олош у управи Звезди који уништава клуб а навијачи су такође као и у случају Лукића или неми посматрачи или га подржавају а он им маже очи на шта му на руку иду и резултати ове сезоне.Знао је он добро када је долазио да од саме Звезде нема вајде али користи позицију у управи да пласира своје играче и боље их прода у односу на оне из Офке рецимо и тако скине кајмак.Тесно је повезан са Рамаданијем преко бившег играча Звезде Адријана Ђокаја и Николе Дамјанца бившег голмана Партизана који му је зет и већ држи скоро све играче у ОФК-и.
Што се тиче дугова чини ти се само да су дугови мањи јер је платио лиценцу за Европу у којој је пуко на старту и то парама од Гаспрома за наредне две године унапред, тако да клуб практично неће имати спонзора за то време а од нечег ће морати да живи дакле дугови ће само расти и премашиће оних 55 милиона колико је затекао.Тако се не води клуб.Играчи ако су уопште у власништву клуба нису на некој великој цени јер Звезда не игра еврокупове дуго и уз то је у дуговима па свако може да је уцењује, а највећи број њих вероватно неће бити плаћен на крају па ће раскинути уговоре на штету клуба као што се то дешавало масу пута до сада.
Zavrsicu ovaj veliki post jednom analogijom, gde su navijaci bili zaista ukljuceni u neke pregovore. Rec je o kosarkaskom klubu, kada je pre nekoliko godina, kada smo ponovo bili u finansijskim govnima, doslo do razgovora sta ciniti. Bile su ponudjene dve opcije oporavka. Prva je da klub preuzmu ona tri biznismena (Slobodan Vucicevic i zaboravio sam drugo dvoje), a druga onu koju je nudio Covic sa fuzijom sa FMP-om. Naviajci su izabrali drugu opciju sa Covicem kao realniju, koja ce klub stabilizovati na duze staze. Ipak, progurana je prva opcija od strane vlasti i ko zna koga, sa pokusajem instant uspeha.
Њега тек не мој да помињеш јер вам је исти човек угасио клуб буквално, пошто су га ови пре урнисали.
Биле су две опције на преговорима између ККЦЗ, тј. Весића и Човића, прву је предлагао клуб да Човић прихвати место председника ККЦЗ, донесе паре и спонзоре и проба политичким везама да стабилизује клуб, али је он то одбио јер је дуг био превелики па су преговори те године пропали.Наредне године клуб је био у још већој були па је на крају реализован Човићев предлог а то је да ККЦЗ иде у замрзавање, а ФМП промени име у Црвена Звезда Београд које и данас носи и узме звездин грб, а да у року неких 5 година врати цео звездин пређашњи дуг од 16 милиона и тако преузме Звезду, рок је истекао ове године и није успео а није ни хтео да даје своје паре за туђе дугове тако да је ККЦЗ и званично покојна.
Навијаче је купио тако што је оставио Пешића за тренера, довео Ракочевића и још неке Звездаше да прелаз буде безболнији јер му је требао клуб за који ће неко навијати, пре тога ФМП једва да је имао навијаче и није могао да парира Партизану.На почетку су га бојкотовали многи звездаши али после шаке победа над Партизаном и мало Евролиге и они су му пришли.Нису се они ту питали ништа нити су имали утицај у кошарци као што имају у фудбалу, већ су били поводљиви и жељни успеха и победа.

Да су српски политичари рецепт за неуспех потврдиће и овај Човићев клуб јер је и он незванично у дуговима који ће бити само већи јер Евролига није Лига шампиона, првак Европе Реал је пословао у минусу ове године, ЦСКА као трећи у Европи приходовао свега пола милиона од свих такмичења које је играо, а то је и осетио најбоље баш Партизан, а он је већ почео да се раскалашно и расипнички понаша, доводи скупље играче из НБА лиге, тера их после десет дана, а то све треба платити, приходи од кошарке су мали и у Евролиги, да не говорим о Јадранској или нашој лиги које су чист трошак.А промене на Европској сцени тек следе јер се умешала и ФИБА.
Дакле биће алелуја и овоме ускоро а навијачи Звезде ће опет да извисе.Поз.

.

Нису то некакве надљудске моћи већ чист интерес а навијачи у Звезди имају итекако утицаја.
Jednom za svagda.objasni kakav ja mogu da imam interes koji je zaposlen i ima svojih porodičnih obaveza,ne dilujem nikakve supstance,naftu,benzin,cigarete...
Osim što posle moje porodice Zvezdu najviše volim na svetu i ne bih mogao bez nje da živim i što sam gotovo redovan na svakoj njenoj utakmici u Beogradu i što sam odgledao brdo antologijskih utakmica,šta je moj interes?Objasni,zašto ja nju i dalje volim isto kao i prvog dana.

Jednom za svagda.objasni kakav ja mogu da imam interes koji je zaposlen i ima svojih porodičnih obaveza,ne dilujem nikakve supstance,naftu,benzin,cigarete...
Osim što posle moje porodice Zvezdu najviše volim na svetu i ne bih mogao bez nje da živim i što sam gotovo redovan na svakoj njenoj utakmici u Beogradu i što sam odgledao brdo antologijskih utakmica,šta je moj interes?Objasni,zašto ja nju i dalje volim isto kao i prvog dana.

Шта да ти објасним да навијачке вође имају утицај у клубу!А ти очигледно ниси један од њих а и по твом писању овде рекао бих да врло мало знаш због чега ти клуб пропада.

И ово није тачно Пикси је оставио нагомилане дугове али је оставио и играче попут Жигића, Видића, Стојковића чијом продајом је могао тај дуг да се санира, распродају су радили други после њега када је он већ отишао у ФСС и сада се крију иза његовог имена.

Ovde ste obojica pomesali malo. Piksi je u Zvezdu dosao iz FSS, a ne obratno. Stojkovica je prvog prodao Nantu, Zigica Rasingu 2-3 meseca posle Stojkovica, a Vidic je otisao u Spartak i pre njegovog dolaska.

Ovde ste obojica pomesali malo. Piksi je u Zvezdu dosao iz FSS, a ne obratno. Stojkovica je prvog prodao Nantu, Zigica Rasingu 2-3 meseca posle Stojkovica, a Vidic je otisao u Spartak i pre njegovog dolaska.

Да у праву си помешао сам нешто.У сваком случају није Пикси крив за проблеме у Звезди који ће настати касније и развлачити се до данашњег дана.

Lekizan,

Ne volim replike na repliku pa da moram da kvotujem kilometar da bi odgovorio na svaku tvoju recenicu. Sustina je da si klasican primer internet eksperta, koji "proverene" informacije dobija od Andjusa, Zive, Tegija i slicnih novinara. Jos jedan si od onih koji savrseno znaju problematiku Crvene zvezde. Predlazem ti da ponudis svoje "cinjenice" Brankici Stankovic za novu rundu insajdera.

Ali dok se bavis Zvezdom i njenim problemima, klub za koji ti navijas (naravno, ukoliko navijas za Partizan) u kosarci se raspada, u fudbalu trpi najgore dane u poslednjih 20 godina. Za sve to izgleda nije potrebna bilo kakva analiza. Krivac se zna, Vucic, Coki, Terza, CIA, BIA, Vatikan. U najboljim danima broj publike na JNA nije prelazio 5.000, pa vas sunce ogreje kad dodje derbi da mozete onako sibicarski da stavite skupe cene karata. Jedino kada mi (navijaci Zvezde), dodjemo na stadion, armijski pasnjak moze da se popuni.

Nemam ja problem da dalje prosipas ovde sa nama informacije iz prve ruke kao neko ko je veoma upucen u stanje stvari. Dok god je takvih kao ti, koji brinu vise o zdravlju komsije nego sopstvenom, mi nemamo za sta da brinemo.

Lekizan,

Ne volim replike na repliku pa da moram da kvotujem kilometar da bi odgovorio na svaku tvoju recenicu. Sustina je da si klasican primer internet eksperta, koji "proverene" informacije dobija od Andjusa, Zive, Tegija i slicnih novinara. Jos jedan si od onih koji savrseno znaju problematiku Crvene zvezde. Predlazem ti da ponudis svoje "cinjenice" Brankici Stankovic za novu rundu insajdera.

Ali dok se bavis Zvezdom i njenim problemima, klub za koji ti navijas (naravno, ukoliko navijas za Partizan) u kosarci se raspada, u fudbalu trpi najgore dane u poslednjih 20 godina. Za sve to izgleda nije potrebna bilo kakva analiza. Krivac se zna, Vucic, Coki, Terza, CIA, BIA, Vatikan. U najboljim danima broj publike na JNA nije prelazio 5.000, pa vas sunce ogreje kad dodje derbi da mozete onako sibicarski da stavite skupe cene karata. Jedino kada mi (navijaci Zvezde), dodjemo na stadion, armijski pasnjak moze da se popuni.

Nemam ja problem da dalje prosipas ovde sa nama informacije iz prve ruke kao neko ko je veoma upucen u stanje stvari. Dok god je takvih kao ti, koji brinu vise o zdravlju komsije nego sopstvenom, mi nemamo za sta da brinemo.

Ko je bio kriv tvom klubu u košarci i fudbalu za neuspehe? Naravno uvek je bio kriv Tole kada je fudbal u pitanju. O košarci da ne govorimo. Te su Danilović i Vujošević gepekovali sudije, pa je Danilović potezao pištolj, pa je Vujošević tukao sudije i slično... Dok ste na svoje svinjarije i s.ranja ostali nemi (Železnik 2012, kako je zdravo povremeno prebiti sudije, napad na Stojkovića, zabrana igračima Partizana da odu u svlačionicu na poluvremenu). Sad jedno pitanje. Da li su ikada oni tvoji doživeli nešto slično? Da li smo ikada onim tvojima napravili ono što ste napravili leta 2012 godine u Železniku?
Najsmešnije mi je kada se trtite poštenjem i kada trabunjate o kradjama, a čovek koji je bio na poternici Interpola vam je alfa i omega kluba...

Poslednja izmena od moderatora:
Da ali za razliku od vase mitomanije sto vam je debeli dukljanin indoktrinirao, oni jesu gepekovali sudije. Sudija Juras jeste pio samare u tunelu. Navijaci jesu dobijali brojeve telefona sudija pred vazne utakmice domaceg prvenstva, gde im je preceno. Debeli dukljanin jeste pred kamerama jebavao mrtvu majku sudijama, fizicki nasrtao, bez ozbiljnije kazne. Mogao je Drobnjak da seva trojku iz auta, mogao je Bogdan da tovari kos Zvezde jer mu je na mrk pogled sviran faul, pa decko izvede slobodnih bacanja koliko cela ekipa Zvezde zajedno. A onda dodje u reprezentaciju pa misli da moze ulazom da resava mec, a tamo sudije mu ne sviraju faul. Pogled nevera. Pa naravno sine, nije svaka utakmica domaceg prvenstva da ti sude Neskovic, Vojinovic i bracni par Juras.

Kada god je bilo gusto ekipa se povlaci sa parketa, prvotimci govore da nece da nastupaju za reprezentaciju. Kada bude jos gusce izazove se incident i haos na parketu. Makijavelisticki metodi da bi se po svaku cenu doslo do uspeha. I dolazimo do dominacije od 13 godina.

Koliko je dobro i sistemski radjeno u Partizanu najbolje govori dug od 6,5 miliona u kosarkaskom klubu. I to u klubu koji je dominirao 13 godina, koji je igrao najjvalitetnije takmicenje, koji je prodao, pa ni sam ne znam koliko igraca. Koji je vecim delom imao kvalitetne drzavne sponzore i drzavne podsticaje. I sve je to trajalo do prve sezone bez trofeja.

E onda slede teorije zavere, SNS nece Vujosevica na celu kluba, blokirali sponzore da ga oteraju. Pa spaljivanje kartica Telekoma, pa kada dodje Telekom za sponzora, onda lepljenje kartica. Pa napad na drzavu jer se drznula da vam trazi da platite porez. Jer i to je valjda vid pritiska ogavnih naprednjaka. Ko j.be Zvezdu sto je trazila reprogram (koji je nudjen svima), mi porez ne placamo. Pa kukanje na COkija, kao da je covek zajedno sa Terzom i VUcicem upao sa carapama u Partizan i iz sefa vam izneo pare koje su spremljene za stipendije igracima i za casove ljubavi.

Sve godine dominacije, sav sistem koji je uspostavljen i promovisan kao nesto nenadjebivo, sva demagogija debelog dukljanina, nisu bile dovoljne da prezivite 2 godine bez Evrolige. To je rezultat sistemskog rada velikog debelog maga.

Najvece lazi, ali i najvece istine je o Partizanu je izrekao on sam. Prvo kada je sam sebe proglasavao za zrtvu govorivsi da ga teraju ovi i oni iz Partizana i da su zato blokirali sponzore. Na kraju kada su ga oterali njegovi najblizi, sam je rekao da je bila laz i da ga niko iz vlasti nije terao.

I jos veca i prelepo srocena istina koju je izrekao i koju uvek volim da citiram: "Svakom zlu dodje kraj". Neverovatno koliko je covek bio u pravu. Dobili ste kolac u srce i dovidjenja.

A sada, za vase stanje zalite se Unicefu, Unproforu, mami i tati, kome god, Za to vreme, ljubi vas vasa omiljena mafijaska pudlica...

Da ali za razliku od vase mitomanije sto vam je debeli dukljanin indoktrinirao, oni jesu gepekovali sudije. Sudija Juras jeste pio samare u tunelu. Navijaci jesu dobijali brojeve telefona sudija pred vazne utakmice domaceg prvenstva, gde im je preceno. Debeli dukljanin jeste pred kamerama jebavao mrtvu majku sudijama, fizicki nasrtao, bez ozbiljnije kazne. Mogao je Drobnjak da seva trojku iz auta, mogao je Bogdan da tovari kos Zvezde jer mu je na mrk pogled sviran faul, pa decko izvede slobodnih bacanja koliko cela ekipa Zvezde zajedno. A onda dodje u reprezentaciju pa misli da moze ulazom da resava mec, a tamo sudije mu ne sviraju faul. Pogled nevera. Pa naravno sine, nije svaka utakmica domaceg prvenstva da ti sude Neskovic, Vojinovic i bracni par Juras.

Kada god je bilo gusto ekipa se povlaci sa parketa, prvotimci govore da nece da nastupaju za reprezentaciju. Kada bude jos gusce izazove se incident i haos na parketu. Makijavelisticki metodi da bi se po svaku cenu doslo do uspeha. I dolazimo do dominacije od 13 godina.

Koliko je dobro i sistemski radjeno u Partizanu najbolje govori dug od 6,5 miliona u kosarkaskom klubu. I to u klubu koji je dominirao 13 godina, koji je igrao najjvalitetnije takmicenje, koji je prodao, pa ni sam ne znam koliko igraca. Koji je vecim delom imao kvalitetne drzavne sponzore i drzavne podsticaje. I sve je to trajalo do prve sezone bez trofeja.

E onda slede teorije zavere, SNS nece Vujosevica na celu kluba, blokirali sponzore da ga oteraju. Pa spaljivanje kartica Telekoma, pa kada dodje Telekom za sponzora, onda lepljenje kartica. Pa napad na drzavu jer se drznula da vam trazi da platite porez. Jer i to je valjda vid pritiska ogavnih naprednjaka. Ko j.be Zvezdu sto je trazila reprogram (koji je nudjen svima), mi porez ne placamo. Pa kukanje na COkija, kao da je covek zajedno sa Terzom i VUcicem upao sa carapama u Partizan i iz sefa vam izneo pare koje su spremljene za stipendije igracima i za casove ljubavi.

Sve godine dominacije, sav sistem koji je uspostavljen i promovisan kao nesto nenadjebivo, sva demagogija debelog dukljanina, nisu bile dovoljne da prezivite 2 godine bez Evrolige. To je rezultat sistemskog rada velikog debelog maga.

Najvece lazi, ali i najvece istine je o Partizanu je izrekao on sam. Prvo kada je sam sebe proglasavao za zrtvu govorivsi da ga teraju ovi i oni iz Partizana i da su zato blokirali sponzore. Na kraju kada su ga oterali njegovi najblizi, sam je rekao da je bila laz i da ga niko iz vlasti nije terao.

I jos veca i prelepo srocena istina koju je izrekao i koju uvek volim da citiram: "Svakom zlu dodje kraj". Neverovatno koliko je covek bio u pravu. Dobili ste kolac u srce i dovidjenja.

A sada, za vase stanje zalite se Unicefu, Unproforu, mami i tati, kome god, Za to vreme, ljubi vas vasa omiljena mafijaska pudlica...

Ala si ti pun dokaza. Pa šta čekaš? Odmah u MUP i predaj ih. Ali naravno sve vaše izmišljotine se svode na "Rekla mi tetka sa pašenogove strane od strica". Ja znam da tebe boli urnisanja od 2002 godine do danas. Ali budi čovek i priznaj poraz. Da ne spominjemo deda Rakoča koji namerno s ledja gura Bogdana, pa posle "hrabro" beži od Lučića? Da ne spominjemo "prepoštenog Lazića" koji namerno staje Bogdanoviću na nogu dok je na zemlji. Ili pad vašeg surlaša kao da ga je Tajson pukao (posle duela sa Lučićem).... Ali Drobnjak iz auta. I to te još boli? Ta vaša izmišljotina? Jel bio u autu kada je primio loptu? Nije, dovidjenja prijatno. Ni vaši Obrkneževići koji daju na molbu drugom igraču faul ne sude u Evropi. Zato vas hebe gigant Strazbur!
Nemoj da počenemo o cmizdrenju vaše pijandure Pantića 2011. godine. Pa igranje lopte Tadića i Lukića na pečurkani. I konstantno cmizdrenje kako se ruši "STUB" zbog "zlog" DS-a, Tadića i ostalih. Za to vreme u upravi tvog kluba sede razni Pauci, Škundrići, Vesići i ostali... Pišate sami sebi u usta...
Kad vidim šta pišeš o Vujoševiću shvatam da je ostavio psihičke posledice i na vaše unuke. I ako je. I u grobu će vas progoniti. I vaše unuke isto.
Svakom zlu dodje kraj, to je tačno. Tako će da crkne i ovaj satrap koji vas gura, koji omogućava da kupujete igrače i pored 50 miliona duga. A bez njih 2, završićete u istom mulju i blatu u kom ste bili 2011 godine. Ali šta reći o poštenju, kada u vašoj upravi sedi jedan Terzić.
Kmečite i dalje vašem premijeru (i ovako su vaši fudbaleri još onda javno rekli čiji su, sa sve tortom i brojem 1 - SNS), jer dok kmečite imaćete.
I zapamti: "Niko ne može da uskrati pravo FMP-u kako će da se zove."

- - - - - - - - - -

Inače, dobijali smo najjače klubove Evrope u košarci (iste one koji p.išaju po vama sa 30 i više razlike) jer smo gepekovali sudije. I to da kažeš pudlici.

Poslednja izmena:
Да у праву си помешао сам нешто.У сваком случају није Пикси крив за проблеме у Звезди који ће настати касније и развлачити се до данашњег дана.

Od njega je pocelo sve.

Ako gledamo posle raspada SFRJ, Zvezda je bila ozbiljan klub u evropskim okvirima od 1991. do 2006. i zavrsetka onog dvomeca sa Milanom. Dakle, dok nas je Dzaja vodio ili dok je jos uvek njegova ekipa bila na okupu.

Koliko je stranaca u tom periodu bilo u Zvezdi? Mogu se nabrojati na prste jedne ruke, ja se secam samo Adilsona.

Posle toga pocinju kurta i murta da se smenjuju na mestu predsednika i krece unistavanje tog kluba.

Ala si ti pun dokaza. Pa šta čekaš? Odmah u MUP i predaj ih. Ali naravno sve vaše izmišljotine se svode na "Rekla mi tetka sa pašenogove strane od strica". Ja znam da tebe boli urnisanja od 2002 godine do danas. Ali budi čovek i priznaj poraz. Da ne spominjemo deda Rakoča koji namerno s ledja gura Bogdana, pa posle "hrabro" beži od Lučića? Da ne spominjemo "prepoštenog Lazića" koji namerno staje Bogdanoviću na nogu dok je na zemlji. Ili pad vašeg kao da ga je Tajson pukao (posle duela sa Lučićem).... Ali Drobnjak iz auta. I to te još boli? Ta vaša izmišljotina? Jel bio u autu kada je primio loptu? Nije, dovidjenja prijatno. Ni vaši Obrkneževići koji daju na molbu drugom igraču faul ne sude u Evropi. Zato vas hebe gigant Strazbu!
Nemoj da počenemo o cmizdrenju vaše pijandure Pantića 2011. godine. Pa igranje lopte Tadića i Lukića na pečurkani. I konstantno cmizdrenje kako se ruši "STUB" zbog "zlog" DS-a, Tadića i ostalih. Za to vreme u upravi tvog kluba sede razni Pauci, Škundrići, Vesići i ostali... Pišate sami sebi u usta...
Kad vidim šta pišeš o Vujoševiću shvatam da je ostavio psihičke posledice i na vaše unuke. I ako je. I u grobu će vas progoniti. I vaše unuke isto.
Svakom zlu dodje kraj, to je tačno. Tako će da crkne i ovaj satrap koji vas gura, koji omogućava da kupujete igrače i pored 50 miliona duga. A bez njih 2, završićete u istom mulju i blatu u kom ste bili 2011 godine. Ali šta reći o poštenju, kada u vašoj upravi sedi jedan Terzić.
Kmečite i dalje vašem premijeru (i ovako su vaši fudbaleri još onda javno rekli čiji su, sa sve tortom i brojem 1 - SNS), jer dok kmečite imaćete.
I zapamti: "Niko ne može da uskrati pravo FMP-u kako će da se zove."

- - - - - - - - - -

Inače, dobijali smo najjače klubove Evrope u košarci (iste one koji p.išaju po vama sa 30 i više razlike) jer smo gepekovali sudije. I to da kažeš pudlici.

U vreme svog ucestvovanja u EL obarali ste neke negativne rekorde, ili bili na ivici da ih oborite. Pa je tada debelom dukljaninu skandirano "dule odlazi". Pileca pamet ne pamti sve detalje. Ne pamti ni trojku iz auta, ni prebijanje navijaca na tribini Pionira od strane policije kada je pukla ograda pa prekinuta utakmica, pobeda Partizana, pa naredna kada je Zvezda domacin pred praznim tribinama. Ne pamte se kradje i pretnje, haos u finalima protiv Hemofarma. Puna usta dominacije, igranja iz ljubavi za stipendije.

Divljacko ponasanje vasih igraca u plej of serijama, ni to se ne pamti. Eto vec prosle godine, onaj pecaros na privremenom volontiranju u KK institucija, Sasa Pavlovic, primer uzornog sportiste. Onaj slovenacki konjusar sto iz nemoci u poslednjoj sekundi izgubljene utakmice udara Djenku. Macvan sto je zgrozen sto sudije njemu kao reprezentativcu smeju da sviraju neki faul. Za razliku od sezone pre toga, pa i ranijih, ekipa je sacuvala hladnu glavu.

Pominjes Lazica, cisto da se docara kakav je kriterijum sudijski bio te godine kada je Bogdan "izdominirao". U drugoj utakmici Lazic je petu licnu gresku zaradio na sredini druge cetvrtine.Da je cuvao Dzordana pa mu sudije ne bi svirale tako brzo faulove. ALi ovako, nije smeo momka niko da uznemiri dok reseta kos, pa za svaki slucaj da se ne uzrujava da izbace direktnog cuvara.

Ali kada pukne sve, onda za trenutak institucija postaje prostitucija. Bogalji i agresivni prosjaci koji ispade nemaju para ni za odlazak na gostovanje ni za ucesce u evrokupu. Sve godine dominacije i na kraju samounistenje. Naravno, mi nikada necemo saznati za koje je pare koji igrac nastupao za Partizan. Da vidimo koliko je to bilo dobrotvorno kosarkasko drustvo, a koliko je bilo finansirano stipendijama. Saznajemo detalje kada vas neko tuzi poput onog nesrecnika Jake Klobucara, na koga ste i vi zaboravili da je nastupao. TRazio svojih neisplacenih 100 i kusur hiljada evrica. Ako je taj indijanac igrao za te pare (a najverovatnije da je to deo duga jer je originalna plata veca), pa za koliko su igrali, da ih rendom nabrojim, Maric, Mekejleb, Roberts, Veseli, generacije pre toga.

Ne mogu a da jos jednom ne citiram prelepi haiku koji je osmislio vas mag: "Svakom zlu dodje kraj".

U vreme svog ucestvovanja u EL obarali ste neke negativne rekorde, ili bili na ivici da ih oborite. Pa je tada debelom dukljaninu skandirano "dule odlazi". Pileca pamet ne pamti sve detalje. Ne pamti ni trojku iz auta, ni prebijanje navijaca na tribini Pionira od strane policije kada je pukla ograda pa prekinuta utakmica, pobeda Partizana, pa naredna kada je Zvezda domacin pred praznim tribinama. Ne pamte se kradje i pretnje, haos u finalima protiv Hemofarma. Puna usta dominacije, igranja iz ljubavi za stipendije.

Divljacko ponasanje vasih igraca u plej of serijama, ni to se ne pamti. Eto vec prosle godine, onaj pecaros na privremenom volontiranju u KK institucija, Sasa Pavlovic, primer uzornog sportiste. Onaj slovenacki konjusar sto iz nemoci u poslednjoj sekundi izgubljene utakmice udara Djenku. Macvan sto je zgrozen sto sudije njemu kao reprezentativcu smeju da sviraju neki faul. Za razliku od sezone pre toga, pa i ranijih, ekipa je sacuvala hladnu glavu.

Pominjes Lazica, cisto da se docara kakav je kriterijum sudijski bio te godine kada je Bogdan "izdominirao". U drugoj utakmici Lazic je petu licnu gresku zaradio na sredini druge cetvrtine.Da je cuvao Dzordana pa mu sudije ne bi svirale tako brzo faulove. ALi ovako, nije smeo momka niko da uznemiri dok reseta kos, pa za svaki slucaj da se ne uzrujava da izbace direktnog cuvara.

Ali kada pukne sve, onda za trenutak institucija postaje prostitucija. Bogalji i agresivni prosjaci koji ispade nemaju para ni za odlazak na gostovanje ni za ucesce u evrokupu. Sve godine dominacije i na kraju samounistenje. Naravno, mi nikada necemo saznati za koje je pare koji igrac nastupao za Partizan. Da vidimo koliko je to bilo dobrotvorno kosarkasko drustvo, a koliko je bilo finansirano stipendijama. Saznajemo detalje kada vas neko tuzi poput onog nesrecnika Jake Klobucara, na koga ste i vi zaboravili da je nastupao. TRazio svojih neisplacenih 100 i kusur hiljada evrica. Ako je taj indijanac igrao za te pare (a najverovatnije da je to deo duga jer je originalna plata veca), pa za koliko su igrali, da ih rendom nabrojim, Maric, Mekejleb, Roberts, Veseli, generacije pre toga.

Ne mogu a da jos jednom ne citiram prelepi haiku koji je osmislio vas mag: "Svakom zlu dodje kraj".

Ti govoriš o negativnim rekordima?!!!! Gledaj kako ti klub igra (Himki, Real, Fener...) pa onda spominji rekorde. Nikada se nije pevalo "Dule odlazi". To si sada izmislio, onako usput. Od 2002. godine vi nama niste konkurencija bili. Nama su konkurenti bili Budućnost, Hemofarm, FMP (ne ovaj vaš, nego pravi). Vi ste bili neko kao za ručni rad. Pošto se u košarku ne razumeš, moram da ti srušim mantru. Dakle, dok igrač ne primi loptu, on može da šeta i po tribinima ako želi, ali mora da bude u terenu kada primi loptu i uputi šut. Prema tome, nastavi da kmečiš o trojci iz auta. Što se tiče derbija 2006 kada je cmizdravko Gurović napravio incident, vaš Žeželj je optužio Partizan za pucanje ograde. Pa ga je Divac ispljuvao pred kamerama, nazvavši ga lažovom. Što i jeste. Sve što vam se tada desilo ste apsolutno zaslužili. Jel vas neko hebao da napadate pandure? Izazovete i napadnete pa cvilite. Pamte se pretnje od strane tvoje legende. Na primer "Zdravo je povremeno prebiti sudije". Pamti se i kada je vukao sudiju za majicu, pamti se i Železnik 2012 i pokušaj lopovluka od strane vaših Obrkneževića. Ali jbg, i tada smo vas vratili gde vam je mesto. Pored uslova u hali, pored majmuna sa tribina, pored drmanja koševa, lasera u lice, pljuvanja trenera (zamisli nije Vujošević bio trener, nego Jovanović). I? Jel ste odgovarali za to? Niste naravno. Da Partizan tako nešto napravi kmečali biste i predsedniku UN.
Imaš obraza da spominješ prošlu sezonu?!! Kako te samo nije blam? Jel treba spomenuti da nijedan derbi nije prošao da nam niste namerno povredili nekog igrača? Murića čak 2 puta, Milutinova, Pavlovića... Spominješ Murića, a AU Blažiča ne? Koji "slučajno" udara u oko Milutinova bez lopte. I tvoj Đenka koji namerno povredjuje rame Muriću. Ponekad mi je žao što vam nekog igrača nismo osakatili. Jer nismo kao vi. Niste nijedan derbi mogli da dobijete bez namernog povredjivanja.
Lazić je "vrsan" igrač. Nema šta. Zato će celog života biti igrač FMP-a. Jer u drugom evropskom klubu bi mogao da radi samo kao baba sera. Ili da nosi peškire. Da iole pratiš znao bi da u EL dotični zna da napravi po 3 faula za 2 minuta. Zato i uslazi u igru. Krš igrač, krš čovek. Kao i svi vi uglavnom. Inače što kmečiš na sudije kada su sve uvek i uglavnom bile za vas. Jer "Niko ne može FMP-u da uskrati pravo kako će da se zove". Prostituka ste FMP-a, premijera, I svakog kluba u EL (zbog koš razlike). Govoriš o neisplaćenim platama, a zaboravlja se kada su igrači nosili koševe kada niste imali da im platite? To se zaboravlja. Zaboravlja se kada su igrači bežali glavom bez obzira od vas i vašeg sistema. Ali znaj, čim sidje satrap sa vlasti, odoste vi u istu kaljugu i mulj. U isti otpad u kom ste bili 2011. godine. Tamo vam je i mesto. Doćiće kraj i vašem premijeru i vašem klubu. Jer dok premijer gura, cigani napreduju. Kakva smo mi institucija, kada i vaš satrap od premijera ima komplekse od nas. Za "Vučiću pederu" on uskraćuje pomoć Partizanu.
Čujem da igrate protiv Reala u Pioniru. Šta je? Ne može da se popuni Arena? Moraju redari da vuku ljude sa ulice da napune makar 1/3 Arene? I ovako vas je na utakmicama 3 i po babe i Stevica Kurčubić.

Poslednja izmena:
Ima li ko normalan da pričamo malo o navijačima u Engleskoj?

Ja posebno pratim Čempionšip posljednjih par sezone, od prošle sezone navijam tamo za jedan mali i simpatični londonski klub - Brentford.

Nemaju mnogo navijača, ali su veoma vijerni... najveći rivali su im Fulam i KPR. Sa Čelzijem su dobri (B tim i mlađe kategorije Čelzija igraju utakmice na njihovom stadionu)...

- - - - - - - - - -

Nadimak kluba je Pčele (Bees).

Ja nešto slabije pratim Engleze nego inače a Brentford mi je prošle godine bio hit. Na kladionici me nekoliko puta ispoštovao. :-)

Prošla sezona je vjerovatno bila najuspješnija u istoriji kluba... malo je falilo da uđu u Premijer ligu... pred kraj sezone je malo opala forma...

Ove sezone su nešto slabiji, ali su opet sigurni na sredini tabele...

U Čempionšipu ima dosta velikih ekipa, sa sjajnom tradicijom i još boljim navijačima (Lids, Birmingem, Derbi, Blekburn itd.)... tu su i mrski Milton Kejnz Dons i KPR...

Alfred Hickok,

Sada vidim da sam se na pogresnoj temi prepucavao sa tobom. Nije ni bitno, dalje necu ulaziti. Pitaj starije drugare kada se zobg poraza u evroligama u prvih nekoliko godina Duletove vladavine pevalo da ode. Ili imas plitko pamcenje ili si stvarno klinac koji se ne seca, ili jednostavno nisi ni isao na utakmice. Jer prvih pa godina uzastopnih ucesca u Evroligi bili ste klub za sprdnju i nabijanje kos kolicnika.

Mi smo u prvoj godini ucesca imali cetiri pobede i bili smo blizu ulaska u top 16. U drugom nastupu smo usli u top 16. U trecem nastupu smo imali dva sramotna izdanja, ali i dalje postoje sanse za top 16. Vi ste prvih, mislim prvih 5 sezona u Evroligi pod Vujosevicem (od 13 kada imate "dominaciju"), bili niko i nista.

Vidim da si cuo da smo protiv Reala u Pioniri, samo sto nisi cuo da je pre pocetka sezone trebalo sve utakmice da se igraju u Pioniru, jer je Arena zauzeta i rezervisana bila za razne druge dogadjaje. Ovo sto smo do sada igrali u Areni je premija.

Smetliste istorije pominjes u pogresnom kontekstu. Vi ste sada na dnu, kopate bez trunke dostojanstva, proklinjete kletu sudbinu sto je dovela na vlast ove koje je dovela, a koji su vas unistili. Vas instituciju, casove ljubavi, stipendije, sistem. Vasa bajka je trajalo 13 godina jer ste se zadovoljavali domacim titulama, dominacijom nad ciganima, bez da ikada upitate da li moze vise. Kada je to puklo, onda raspad sistema.

Prosli smo mi mnogo toga i lepo nam je sada gde smo. Priznajem da je lep pogled i na vas kako se bez trunke dostojanstva gusite u sopstvenom blatu. Ali vi niste bitni, niste nikada ni bili. Tri sezone igramo Evroligu, mozda sledece godine necemo, ali klub se sigurno nece raspasti zbog toga.

I na kraju mozgovi grobara, to sto vi imate i vas nacin rezonovanja, vidi se jasan uticaj Duletove demagogije, Andjusove histerije i Tegijevog ludila. Objasnjenje za faulove i sporne situacije, cista patologija.

I ovaj post cu samo zavrsiti prelepim stihom: "Svakom zlu dodje kraj".

Alfred Hickok,

Sada vidim da sam se na pogresnoj temi prepucavao sa tobom. Nije ni bitno, dalje necu ulaziti. Pitaj starije drugare kada se zobg poraza u evroligama u prvih nekoliko godina Duletove vladavine pevalo da ode. Ili imas plitko pamcenje ili si stvarno klinac koji se ne seca, ili jednostavno nisi ni isao na utakmice. Jer prvih pa godina uzastopnih ucesca u Evroligi bili ste klub za sprdnju i nabijanje kos kolicnika.

Mi smo u prvoj godini ucesca imali cetiri pobede i bili smo blizu ulaska u top 16. U drugom nastupu smo usli u top 16. U trecem nastupu smo imali dva sramotna izdanja, ali i dalje postoje sanse za top 16. Vi ste prvih, mislim prvih 5 sezona u Evroligi pod Vujosevicem (od 13 kada imate "dominaciju"), bili niko i nista.

Vidim da si cuo da smo protiv Reala u Pioniri, samo sto nisi cuo da je pre pocetka sezone trebalo sve utakmice da se igraju u Pioniru, jer je Arena zauzeta i rezervisana bila za razne druge dogadjaje. Ovo sto smo do sada igrali u Areni je premija.

Smetliste istorije pominjes u pogresnom kontekstu. Vi ste sada na dnu, kopate bez trunke dostojanstva, proklinjete kletu sudbinu sto je dovela na vlast ove koje je dovela, a koji su vas unistili. Vas instituciju, casove ljubavi, stipendije, sistem. Vasa bajka je trajalo 13 godina jer ste se zadovoljavali domacim titulama, dominacijom nad ciganima, bez da ikada upitate da li moze vise. Kada je to puklo, onda raspad sistema.

Prosli smo mi mnogo toga i lepo nam je sada gde smo. Priznajem da je lep pogled i na vas kako se bez trunke dostojanstva gusite u sopstvenom blatu. Ali vi niste bitni, niste nikada ni bili. Tri sezone igramo Evroligu, mozda sledece godine necemo, ali klub se sigurno nece raspasti zbog toga.

I na kraju mozgovi grobara, to sto vi imate i vas nacin rezonovanja, vidi se jasan uticaj Duletove demagogije, Andjusove histerije i Tegijevog ludila. Objasnjenje za faulove i sporne situacije, cista patologija.

Koje zlo? Seti se koje je kosarkase kroz istoriju lansirao KK Partizan a koje Zvezda i videces da to nisu 13 godina zadovoljavanja domacim titulama vec mnogo duzi period domacih titula, Evroligaskih utakmica i nekoliko desetina legendarnih igraca svetske klase. F4, nekoliko puta F16. Tamo nema domacih sudija da se prica da je namesteno i da je vestacki pravljen tim. KK Partizan je institucija i klasa za sebe a svi ostali kaskaju za njim. Sve sto se vestacki pumpa brzo propadne kao u vaterpolu a tako ce i kosarci vrlo brzo da se vrati na svoje.

Deki NIs i ostali...

Covece kada 13 puta za redom igras jedno takmicenje, po zakonu verovatnoce, ako ni po cemu drugom, nabosces neki uspeh. Institucija je svake od tih godina dovodila u svoje redove najbolje mlade igrace iz Srbije jer je mogla da ih plati i naravno, pravila sopstvene, za sta se moze reci svaka cast. Ali da li si se ti ikada zapitao, kao neki sa ovog foruma, od toliko desetina prodatih vrhunskih, top klas, nenadjebivih kosarkaskih divova koji su stasali u KK Institucija, gde su pare. Da li iko zna ijedan transfer koji je placen. Zna se za Bogdana milion i po, jer su Turci otkrili. Da li zna ijednu platu za koju su igrali. Ili cete i dalje da prosipate pricu da su volontirali i igrali za stipendije.

Dug od 6,5 miliona evra, koja je struktura duga. Samo je receno da je najveci dug drzavi i jednoj banci.

Kako je institucija funkcionisala, najbolje se vidi na primeru vec pomenutog Jake Klobucara koji je tuzio klub za 100 i kusur hiljada evra. Gospodin Dule Vujosevic je reagovao i napao menadzere i igraca za isceniran pritisak na klub. Naveo je izmedju ostalog da je tih 100 i kusur hiljada neka klauzula, za koju je menadzer rekao da je igrac nece aktivirati, ali koja postoji u ugovoru (sto je normalno jer je igrac dobio na arbitrazi).

Evo jedno pitanje, koja je to firma koja ima iole krstenog pravnika kod sebe, dozvolila da se potpise nesto, gde postoji klauzula da se uzme jos para, uz obrazlozenje da je to u ugovoru "tek onako, reda radi". Od toliko ljudi grobara koji svakodnevno prate APR i stanje ZvezdeDIvaFMPKoktaMTS, jel nikome nije u tome nista nenormalno. Ok, klub je sirotinja, igraci igraju za stipendije, pa nemaju para za pravnika, ali da su uzeli jednog brucosa sa pravnog fakulteta (cak i privatnog), da im volontira, on bi im skrenuo paznju da kada nesto potpises, onda je obavezujuce. Ne priznaje ni sud ni neka arbitraza, j"a sam potpisao jedno a oni mi rekli drugo". Naravno i ova svinjarija je prebacena na dusu Covica, Vucica, SNS, Putina, Vatikana. Jer i to je vid pritiska na Instituciju. A koliko je takvih slicnih ugovora, gluposti, propusta, to niko ne zna, jer naravno, nikada nijedan podatak nije objavljen u vezi poslovanja kluba.

Uostalom, "svakom zlu dodje kraj"...

Deki NIs i ostali...

Covece kada 13 puta za redom igras jedno takmicenje, po zakonu verovatnoce, ako ni po cemu drugom, nabosces neki uspeh. Institucija je svake od tih godina dovodila u svoje redove najbolje mlade igrace iz Srbije jer je mogla da ih plati i naravno, pravila sopstvene, za sta se moze reci svaka cast. Ali da li si se ti ikada zapitao, kao neki sa ovog foruma, od toliko desetina prodatih vrhunskih, top klas, nenadjebivih kosarkaskih divova koji su stasali u KK Institucija, gde su pare. Da li iko zna ijedan transfer koji je placen. Zna se za Bogdana milion i po, jer su Turci otkrili. Da li zna ijednu platu za koju su igrali. Ili cete i dalje da prosipate pricu da su volontirali i igrali za stipendije.

Dug od 6,5 miliona evra, koja je struktura duga. Samo je receno da je najveci dug drzavi i jednoj banci.

Kako je institucija funkcionisala, najbolje se vidi na primeru vec pomenutog Jake Klobucara koji je tuzio klub za 100 i kusur hiljada evra. Gospodin Dule Vujosevic je reagovao i napao menadzere i igraca za isceniran pritisak na klub. Naveo je izmedju ostalog da je tih 100 i kusur hiljada neka klauzula, za koju je menadzer rekao da je igrac nece aktivirati, ali koja postoji u ugovoru (sto je normalno jer je igrac dobio na arbitrazi).

Evo jedno pitanje, koja je to firma koja ima iole krstenog pravnika kod sebe, dozvolila da se potpise nesto, gde postoji klauzula da se uzme jos para, uz obrazlozenje da je to u ugovoru "tek onako, reda radi". Od toliko ljudi grobara koji svakodnevno prate APR i stanje ZvezdeDIvaFMPKoktaMTS, jel nikome nije u tome nista nenormalno. Ok, klub je sirotinja, igraci igraju za stipendije, pa nemaju para za pravnika, ali da su uzeli jednog brucosa sa pravnog fakulteta (cak i privatnog), da im volontira, on bi im skrenuo paznju da kada nesto potpises, onda je obavezujuce. Ne priznaje ni sud ni neka arbitraza, j"a sam potpisao jedno a oni mi rekli drugo". Naravno i ova svinjarija je prebacena na dusu Covica, Vucica, SNS, Putina, Vatikana. Jer i to je vid pritiska na Instituciju. A koliko je takvih slicnih ugovora, gluposti, propusta, to niko ne zna, jer naravno, nikada nijedan podatak nije objavljen u vezi poslovanja kluba.

Uostalom, "svakom zlu dodje kraj"...

Zakon verovatnoce ne vazi u evropi. Tamo ako si neko uspeces ako nisi neces. Nije to streljastvo pa mozes da nabodes centar. Utakmica se igra 4/4 po 10 minuta i za to vreme moras da budes bolji. Nema tu verovatnoce.
Gde su pare? Pogledaj FKCZ zapitaj se i daj razuman odgovor. Lopova ima i u jednom i u drugom klubu. Da su svi malo pametniji ne bi dovodili svoje klubove u situaciji da bankrotiraju i pored uspeha.
Ja ne govorim o poslovanju klubova to me menja vise zanima. Ovde se govori o nekakvom zlu? Ej to zlo kako ga zoves je iznedrilo ko zna koliko reprezentativaca koji su osvajali sve zivo za Srbiju. Ako je KK Partizan zlo sa 5 miliona duga sta je onda FKCZ sa 50? O cemu mi pricamo?

Alfred Hickok,

Lepo je Kubura rekao: "Budi čovek ili zvezdaš", Ti si klasičan primer da je to tačno. Imaš obraza da spominješ EL? Kako ste došli do EL sezone 2013/14? Beše vam braća iz Cibone ustupila mesto. Jel tako bilo? Odakle ti obraz da spominješ vaše "uspehe" u EL. Te sezone po pravilu niste ni trebali da igrate EL.
Ma vi ste carevi. Koliko je Partizan puta igrao Top 16? Koliko Top 8 i koliko Top 4? Važno da je tvoj FMP postigao sjajan rezultat. Ove sezone ste izduvali za dalje. Popišaće vas Real sa 30 razlike. Ne možete i nikada niste mogli ni da napunite Arenu. Zato igrate u Pioniru. Ostalo su vaše laži i mantre. Mi i pored neuspeha punimo Pionir, a vas nema ni 3 i po babe i pored najvećeg uspeha u istoriji kluba. Ipak ste osnovani 2011. godine. Ima vremena.
Tvoj pravi klub je zbog svog "poštenja" i završio na otpadu, zbog duga od 15 miliona. A onda vas je "prepošteni" Čović nagovorio da navijate za njegov klub. Prodavali ste grb, promenili adresu, sve.
Mi smo uzeli i 7 ABA liga, 13 domaćih titula, dok vi o tome i pored lopovluka možete samo da maštate. Do 2011 godine košarka je bila nebitan sport jel da? Kao i vaterpolo. Čim je Čeda prestao da daje pare, otišli ste na otpad. Tako ćete i u košarci. I mnogo će vas boleti.
Mozak je odavno pretvoren u kašu zahvaljujući Ćokijevim trabunjanjima i mantrama o poštenju. Meni je nekada žao što vam nismo nikada povredili nekog vašeg igrača. Onako slučajno. Kao vi nama.
Dolazi vam kraj, čim satrap ode.

Lepo je Kubura rekao: "Budi čovek ili zvezdaš", Ti si klasičan primer da je to tačno. Imaš obraza da spominješ EL? Kako ste došli do EL sezone 2013/14? Beše vam braća iz Cibone ustupila mesto. Jel tako bilo? Odakle ti obraz da spominješ vaše "uspehe" u EL. Te sezone po pravilu niste ni trebali da igrate EL.
Ma vi ste carevi. Koliko je Partizan puta igrao Top 16? Koliko Top 8 i koliko Top 4? Važno da je tvoj FMP postigao sjajan rezultat. Ove sezone ste izduvali za dalje. Popišaće vas Real sa 30 razlike. Ne možete i nikada niste mogli ni da napunite Arenu. Zato igrate u Pioniru. Ostalo su vaše laži i mantre. Mi i pored neuspeha punimo Pionir, a vas nema ni 3 i po babe i pored najvećeg uspeha u istoriji kluba. Ipak ste osnovani 2011. godine. Ima vremena.
Tvoj pravi klub je zbog svog "poštenja" i završio na otpadu, zbog duga od 15 miliona. A onda vas je "prepošteni" Čović nagovorio da navijate za njegov klub. Prodavali ste grb, promenili adresu, sve.
Mi smo uzeli i 7 ABA liga, 13 domaćih titula, dok vi o tome i pored lopovluka možete samo da maštate. Do 2011 godine košarka je bila nebitan sport jel da? Kao i vaterpolo. Čim je Čeda prestao da daje pare, otišli ste na otpad. Tako ćete i u košarci. I mnogo će vas boleti.
Mozak je odavno pretvoren u kašu zahvaljujući Ćokijevim trabunjanjima i mantrama o poštenju. Meni je nekada žao što vam nismo nikada povredili nekog vašeg igrača. Onako slučajno. Kao vi nama.
Dolazi vam kraj, čim satrap ode.

Hickok,

Ajde dobro, vi ste institucija, mi smo hibrid, ajde, ti znas bolje da smo u Pionir presli jer ne mozemo da napunimo Arenu (izgleda da je 16.000 ljudi na prosloj utakmici malo bilo, pa ajmo u Pionir), vi godinama obarate rekorde, postavljate standarde u Evroligi (iako ste ga duvali prvih pet sezona), ajde Cibona nam je ustupila mesto u Evroligi (iako nije mogla da ucestvuje pa je nama dato njeno mesto), eto vi makar punite Pionir, ajde, neka bude da si sve u pravu.

Kako sve to niste uspeli da objasnite onima u Evroligi, Bartomeu i ostalima kada su delili vajld kardove za ucesce u tom takmicenju. Kako niste rekli, mi smo institucija, kod nas igraci igraju za dva zagrljaja, poljubac i 100 grama semenki, mi pravimo neverovatnu atmosferu u Pioniru o kojoj svi pricaju. Kako im niste rekli, onaj drugi klub u stvari nije taj klub, oni su se zamaskirali u jedan drugi klub da bi izgledali kao jedan klub. Oni kradu od sirotinje i pune budzet, mi pare dobijamo posteno. Mi pravimo igrace, oni ne.

Kako im sve to i jos mnogo toga niste objasnili kada je Evroliga davala licence za kvalifikacije takvim velicinama poput Ostendea, Hapoela, Rige, Zjelengore, Nimburka. Kako je Bartomeu smetnuo sa uma jednu takvu instituciju kojoj se planeta divi. Jeste da je Evroliga cula price o casovima ljubavi i volontiranju u klubu, ali je nekoliko puta zelela da vidi poslovanje, u prevodu papire. Jer jedan od uslova za ucesce u takvom takmicenju od skoro je da klubovi imaju cisto i odrzivo poslovanje. Nije da vam nisu verovali na rec, ali ipak su zeleli da vide nesto sa pecatom.

Mesto koje je nakon odustajanja Cibone ostalo upraznjeno vraceno je Evroligi. Evroliga je pozvala KK ZvezdaFMPTelekomDIva... umesto Partizana. E sad, otkud to majku mu, ko je umesao svoje prste u takvu odluku. Bice da su ponovo CCovic, Vucic, BIA, CIA; Putin i Vatikan.

Sta je sa time institucijo. Uostalom, "svakom zlu dodje kraj"...

Ево ја да ти одговорим.Кратко и јасно.
Данас више спорт није спорт као некада(углавном)-витешко надметање.Данас је то моћ,новац,интерес,политика....Или једна реч: муљ.Па ко се снађе.
Е сад,да будем искрен ви сте се "снашли" зна се како и уз чију моћ.Ми нисмо.Али ја се никада нећу хвалити тиме.Иако сам у мањини са таквим размишљањем.
И немогуће да и ти то не знаш....

Back