Имаш пар разлога...
Цигана је пре свега више... ако не дупло, онда барем 70% више.
То свако примети још у школским данима. Рецимо од 15 ликова у одељење 4-творица су Гробари. (бар код мене је тако било)
Друго, Гробари су данас подељени, многи бојкотују фудбал, имамо лош однос са управом (сваком у задњих 25 година).
Треће, карте су јефтиније у Љутице Богдана (бар за дерби).
Четврто, цигани много секташе... кадровање клинаца почиње још у основној школи. Преко часописа Тик-так, Зека (како већ?)... купиш један од тих часописа и добијеш чланску карту Ц.звезде.
Сад су почели да секташе на свим могућим местима. Улазим у пошту на вратима "И у овој пошти можете постати члан Ц.звезде".
Но, иако немам статистике, смем руку у ватру да ставим да је од краја бојкота па до ове последње поделе просечно било изједначено ако није било и више Гробара на текмама.
То је све пукло, ако се не варам 2010. од утакмице Партизан-Војводина или против Рада... не могу тачно да се сетим.
Знам само да против Воше нисмо могли да уђемо сат времена на стадион. Било је мурије колико хоћеш, а А....з довео обезбеђење са београдских сплавова да им чува шипку.
Генерално је све тад пукло, а стварно су то за мене били најлепши гробарски дани... Била дисциплина, а у исто време и лудница.

Кад је К..и микрофоном спичио оног лика што је пљугао у сред текме...