Nauka i religija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
stnco:
Ma koja tvoja saznanja?. Kako je moguće da ni malo ne uvažavaš saznanja armije psihologa i sociologa koji dolaze do sasvim drugačijih saznanja od tebe?
Jasno je meni otkuda ovakvi tvoji zaključci. Mi se znamo odavno i ja znam da si ti zanešeni astrolog, da ti je ona sve, i da van nje malo šta postoji. Ovde neću ponovo da ti navodim naučno proverenu istinu da astrologija pogađa slučajno a da si ti istinitost podigao na 60%. Sećaš li se?
А шта сам ти ја на то рекао? Ако ти постигнеш само 5% успешности и напишеш макар две смислене реченице, ја ћу рећи да је астрологија случајност. Међутим, ти си то одбио, присети се.

А шта сам ти ја на то рекао? Ако ти постигнеш само 5% успешности и напишеш макар две смислене реченице, ја ћу рећи да је астрологија случајност. Међутим, ти си то одбио, присети се.

Ajde ponovo da ozivimo temu astrologija eksperiment? Jel se slazes?

Astral-Blade:
................................................... Моје размишљање је, како у таквим околностима Бог откривен кроз Библију може очекивати од сваког појединца да се понаша на адекватан (морални) начин и да не чини безакоње, ако његова натална карта показује да он то не може испунити и да ће бити неморалан и у очима Бога лош човек из неког разлога. Још већи проблем за данашњег просечног човека којем медији и систем немилице испирају мозак и усмеравају га у деструктивном смеру, је то што сви ти захтеви које Творац поставља пред њега у виду моралног закона могу деловати нереално велики и готово немогући да се у потпуности испуне.
.........................................
Ne znam zašto ti se nisu javili vernici pa da navale na tebe zbog ove jeresi.
Ovde moj dragi Astral nema nikakvog problema, jer je nepobitna istina, da su i Boga i natalnu kartu izmislili ljudi i da to nema nikakve veze sa realnošću.
Zar ne shvataš da je tvoja astrološka zanešenost suprostavljena religioznoj zanešenosti i da ste čvrsto ušančeni na svojim verovanjima: ti da planete predodređuju sve a oni da Bog to čini, a ne planete. Manite se već jednom toga i počnite da mislite.

stnco:
Ne znam zašto ti se nisu javili vernici pa da navale na tebe zbog ove jeresi.
Ovde moj dragi Astral nema nikakvog problema, jer je nepobitna istina, da su i Boga i natalnu kartu izmislili ljudi i da to nema nikakve veze sa realnošću.
Zar ne shvataš da je tvoja astrološka zanešenost suprostavljena religioznoj zanešenosti i da ste čvrsto ušančeni na svojim verovanjima: ti da planete predodređuju sve a oni da Bog to čini, a ne planete. Manite se već jednom toga i počnite da mislite.
I nauku!

Astral-Blade:
Ovo što sam podvukao sada si izmislio sa jasnim ciljem koja je svojstvena iznerviranima, koji ne mogu argumentovano da diskutuju, jer ja tebi navodim naučne argumente a ti meni lično iskustvo. Da te podsetim, ja sam trebao da napišem makar dve rečenice o karakteru neke ličnosti, a ja ti i sada kažem da sam ja ozbiljan čovek i ne bavim se nagađanjem kao ti, pa makar to bilo i sa 60% tačnosti.

stnco:
Ovo što sam podvukao sada si izmislio sa jasnim ciljem koja je svojstvena iznerviranima, koji ne mogu argumentovano da diskutuju, jer ja tebi navodim naučne argumente a ti meni lično iskustvo. Da te podsetim, ja sam trebao da napišem makar dve rečenice o karakteru neke ličnosti, a ja ti i sada kažem da sam ja ozbiljan čovek i ne bavim se nagađanjem kao ti, pa makar to bilo i sa 60% tačnosti.
Али чекај, ако је у питању случајност, онда би и ти могао да извучеш 60% или ту негде и то сваки пут. У чему је проблем? :rolleyes:

П.С. Ова расправа је отишла у дебели off-topic и ако убудуће имате питања везано за астрологију, поставите их на одговарајућем подфоруму.

Astral-Blade:
......................Хех, дакле не само да ти објасним, него и систематски. Па не може се чудо систематски објаснити, зато и јесте чудо, тј. нешто натприродно, мимо сваке логике и ограничених људских схватања и могућности спознаје.................
Bravo, bravo, ovo je pravi odgovor! Zar ne vidiš koliko je neozbiljno (blago rečeno) sa tvoje strane, da tražiš dokaze i logiku za naučne teorije, a prihvataš čuda "mimo svake logike i ograničenih ljudskih shvatanja i mogućnosti spoznaje". Pa ti si "čudo" (u onom šaljivom smislu) od čoveka.
Iskreno te pitam: da li shvataš koliko ti je ovo neozbiljno?

Astral-Blade:
Али чекај, ако је у питању случајност, онда би и ти могао да извучеш 60% или ту негде и то сваки пут. У чему је проблем? :rolleyes:

П.С. Ова расправа је отишла у дебели off-topic и ако убудуће имате питања везано за астрологију, поставите их на одговарајућем подфоруму.
I ja se bojim da smo zalutali, ali moram da ti odgovorim ponovo: ja se ne bavim nikakvim nagađanjima čak ni kada je sa 60% verovatnoće da pogodim (ovih 60% je tvoja tvrdnja, a nauka kaže da astrologija pogađa slučajno).

stnco:
I ja se bojim da smo zalutali, ali moram da ti odgovorim ponovo: ja se ne bavim nikakvim nagađanjima čak ni kada je sa 60% verovatnoće da pogodim (ovih 60% je tvoja tvrdnja, a nauka kaže da astrologija pogađa slučajno).
То сам навео као неки свој минимум сасвим довољан да се уочи законитост, а не случајност како ти кажеш. Сигурно је да би неки искуснији и бољи астролог имао много већу тачност.
Али није у томе поента, него да онај кога то занима прочита макар неке елементарне ствари, тестира их у пракси и сам се увери. Е то је оно право.

stnco:
Како не капираш да су дивља и астрал исти лик под два ника и да те намерно нервира.

Astral-Blade:
То сам навео као неки свој минимум сасвим довољан да се уочи законитост, а не случајност како ти кажеш. Сигурно је да би неки искуснији и бољи астролог имао много већу тачност.
Ma ne kažem ja već nauka. Zar se ne sećaš da si ta istraživanja izneo na forumu i to na engleskom a ja sam ti pre toga sve priložio na srpskom, a ti si naučnike nazvao šarlatanima. Ti "šarlatani" su dokazali eksperimentalno da astrologija pogađa slučajno i tu je za mene kraj priče. Nemoj samo da se brineš da u buduće nećeš imati klijente zbog ovih dokaza, jer ovaca za šišanje biće uvek.:D Poz.
Али није у томе поента, него да онај кога то занима прочита макар неке елементарне ствари, тестира их у пракси и сам се увери. Е то је оно право.
Ti si svoje znanje testirao u slučaju tumačenja natalne karte prelepe HELEN33, i kada ti je rekla da to što si rekao nije tačno ti i neki tvoji istomišljenici ste počeli da je ubeđujete da ona greši!!!!! Zamisli samo to. I opet i definitivno Poz.

stnco:
Ma ne kažem ja već nauka. Zar se ne sećaš da si ta istraživanja izneo na forumu i to na engleskom a ja sam ti pre toga sve priložio na srpskom, a ti si naučnike nazvao šarlatanima. Ti "šarlatani" su dokazali eksperimentalno da astrologija pogađa slučajno i tu je za mene kraj priče. Nemoj samo da se brineš da u buduće nećeš imati klijente zbog ovih dokaza, jer ovaca za šišanje biće uvek.:D Poz.
Не "шишам овце", већ се у свим сферама управо трудим да не буду ошишане. А астрологију проучавам што се каже за своју душу, дакле нисам професионалац и не узимам новац за те ствари. Поготово што сматрам да је астрологија чисто информативног карактера и да астролог мало ту може помоћи, сем да задовољи ту неку радозналост спрам живота и судбине.
stnco:
Ti si svoje znanje testirao u slučaju tumačenja natalne karte prelepe HELEN33, i kada ti je rekla da to što si rekao nije tačno ti i neki tvoji istomišljenici ste počeli da je ubeđujete da ona greši!!!!! Zamisli samo to. I opet i definitivno Poz.
Није тако било, него је она у први мах изнервирана рекла како није погођено ни 10%, а после кад се прибрала и кроз оно што је признала као тачно, испало је да има цирка 60% :wink:

Šta da kažem, Astral-Blade, maher si da svoju priču proturaš neselektivno uvek i svuda. :wink:
Na astrologiji se raspravlja o zaverama (...tačnije, svuda se raspravlja o zaverama, gde god da je Astral aktivan :lol: ), ovde o astrologiji itd ...
A da je barem nešto pametno rečeno :roll:
Dosta off-topica, ovo je samo bilo jače od mene :lol: Iznešene su neke netačne stvari pa sam imala potrebu da reagujem.... ali, da ne širim - ima gde se raspravlja o ovome.

шумахер:
Како не капираш да су дивља и астрал исти лик под два ника и да те намерно нервира.
:lol:

шумахер:
Ma ne nervira mene Astral samo se bruka svojom zanešenošću astrologijom. A da su divlja i Astral isti likovi ne može biti tačno, jer je divlja elokventnija i više naginje psihologiji, filozofiji i književnost dok je Astral opsednuti astrolog.

v.v.ilic:
Ti si napisao izmisljaju! :lol: :lol: :lol: A Bog se isto tako ne izmislja. On se prepoznaje ili ne, postuje ili ne, oseca ili ne, psuje ili ne......;)
Boga je izmislio čovek i amin. Gotovo. Tačka. Nema diskusije. Normalno da kada je jednom izmišljen ne može i drugi put, pa ga današnji prihvataju, u njega veruju itd, itd...
a Boga li ti tvoga ....., ko Ga to psuje? To je sramota i grehota i opasno.:D Znaš opsuješ ga a on prospe neki cunami tamo negde.:D Ove tropske vrućine ovde su verovatno što ga je neko opsovao.

stnco:
Boga je izmislio čovek i amin. Gotovo. Tačka. Nema diskusije. Normalno da kada je jednom izmišljen ne može i drugi put, pa ga današnji prihvataju, u njega veruju itd, itd...
.

A ti si neki, po prirodi, autoritaran?? :shock: :arrow: :lol: :lol: :lol:

Pokusavas, al' ti ne ide ubedjivanje....kakvi su ti to argumenti , pa jos i ''amin'' uz sve! :lol:
Ti si ustvari prikriveni vernik??? 8-)

Salim se stno, simpatican si ... ;)

Sentient:
1.Pitanje ti je, hmm... veoma nekoherentno.

Zato ce i odgovor da bude isti takav.

2.Zasto - zato sto vrednosti fizickih konstanti imaju te vrednosti koje imaju. Zasto fizicke konstante imaju te vrednosti koje imaju - jos ne znamo. (Postoje teorije koje na ovo pitanje daju delimican odgovor...).

3.Da li ce spacetime continuum nastaviti da se siri - da. Koliko dugo - ne znamo (u svakom slucaju, nastavice da se siri bar nekoliko narednih milijardi godina).

4.Da li sirenje svemira utice na vrednosti fizickih konstanti - ne.

---
Pozdrav svima...
Problemi sa novom GPS opremom pa me nije bilo ... jedno vreme
---
Zdravo Sentient ... (resio si da budes dj.advokat ;).. malo sale ... :D )
1.Nekoherentno ?? Verovatno mislis neadekvatnost pitanja i odgovora ...

2.Dobro to je svima jasno da postoji kontekst i uslovi u kojima vaze primene zakona i f.konstanti... , ali danas vazi ono sto u prasku (kada su postojali samo kvarkovi, elektr i neutrini pod velikom temp., jos ne formirani elementi) nije vazilo, sutra ovo danas nece vaziti ,... a ja pitah za sutra... ako postoje procene/teorije i sl..., zgusnjavanje je mozda i dalje moguce, pa ce se mozda teska jezgra u drugim uslovima/zakonima/f.konst odrzati i biti stabilnija ...

3.ok, to znamo (verujemo)

4.Ok, ali vezano je kada prestaju jedni zakoni u novonastajucim uslovima, a nastupaju drugi, ... tu postoje neki prelazi, te ono sto je danas nece biti kao sutra... Gde su tu procene... dokle je stiglo ynanje (ja ipak citam pop.literaturu koja stigne danas da se prevede ..i to je otprilike 1997-2000, u medjuvremenu tj.do danas se mnogo toga menja u raymisljanju usled brze i dinamicne spoznaje)
---
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back