Nauka i religija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proximo,

Ja nisam dogmas jer nicemu ne prilazim nekriticki – pa ni tom objasnjenju koje medicina daje. Ono sto sam proverio na sebi – jedino to smatram za znanje. Ostalo su moja verovanja, kao sto su I tvoja verovanja da je medicina dala objasnjenje koje se vise ne sme menjati I koje ce da traje vjek I vjekova.

Dakle, ja ne prihvatam neko misljenje nekriticki – nisam dogmas.

Ti verujes medicini – prihvatas to misljenje nekriticki, iako nisi bio klinicki mrtav da bi znao – ti si, dakle, kao I kolega Ober – dogmas.

Objektivno znanje nije subjektivno – o tome ja I pisem ovde, zao mi je jedino sto , kao I Ober, pazljivo citas samo sebe I svoje istomisljenike.

Dok god su nasa tela u razlicitoj tacki prostora I vremena – tvoja I moja znanja nece biti ISTA , citaj OBJEKTIVNA – objektivno znanje – ono koje je ISTO za sve ).

EJ, PROCITAJ PRETHODNU RECENICU JOS JEDNOM ZA SVAKI SLUCAJ, MOZDA TI JE PROMAKLO NESTO.

I da ponovimo :

Zakljucak je – jedino OBJEKTIVNO ZNANJE je moglo biti u Tacki Prapocetka gde smo svi bili JEDNO – iz te tacke smo svi dalje podeljeni u razdvojena bica sa svojim SUBJEKTIVNIM ZNANJIMA. Sustina religije je da se ostvari ponovna sveza sa OBJEKTIVNIM ZNANJEM (ne subjektivnim, varljivim znanjem koje pripada razumu I culima – telu ) – sustina religije je povratak u Tacku Prapocetka ili, kako se to u Hriscanstvu naziva, Eden. Sustina religije je Prosvetljenje ( oslobodjenje Duha od Tela ), Sjedinjenje sa Bogom – OBJEKTIVNIM ZNANJEM U KOJEM JE SVE JEDNO.

Ja nisam dogmas jer nicemu ne prilazim nekriticki – pa ni tom objasnjenju koje medicina daje. Ono sto sam proverio na sebi – jedino to smatram za znanje. Ostalo su moja verovanja, kao sto su I tvoja verovanja da je medicina dala objasnjenje koje se vise ne sme menjati I koje ce da traje vjek I vjekova.
Ti verujes ja zakljucujem da je nesto tako jer ispitujem,analiziram i testiram a to je mnogo vise od pukog filozofiranja. Ne mozes u moje ime govoriti da li verujem u nesto ili ne jer ako je nesto tacno i znam da je tacno, onda ne verujem u to vec znam da je tacno da nije netacno. A ti ako verujes onda to je nedokazano tacno/netacno.
Ti verujes medicini – prihvatas to misljenje nekriticki, iako nisi bio klinicki mrtav da bi znao – ti si, dakle, kao I kolega Ober – dogmas.
Ne, ja ne verujem medicini, ja znam sta medicina radi i na cemu se zasniva. Niasam bio klinicki mrtav i nemoram ni da budem da bih bio u mogucnosti da objasnim i utvrdim procese u klinickoj smrti. Covek nikada nije bio ni na jednoj zvezdi a kamoli Suncu a sa velikom preciznoscu meri i masu i fizickohemijske procese i elemente koji su tamo zastupljeni. Po tvom nacinu razmisljanja ti si u ne znanju, ti cak ne mozes ni dokazati da medicina nije u pravu jer ni ti nisi doziveo klinicku smrt ako cemo da posmatramo sa tvoje tacke gledista.
Dok god su nasa tela u razlicitoj tacki prostora I vremena – tvoja I moja znanja nece biti ISTA , citaj OBJEKTIVNA – objektivno znanje – ono koje je ISTO za sve ). QUOTE]
Druze, bez uvrede ali ako tako posmatras prostorno vremenski kordinatu nas samih, pa onda ni mi ljudi nismo sami sa sobom konstantno. Jedan deo mozga se ne nalazi na istom mestu gde se nalazi drugi u prostoru i vremenu. Neka misao krene sa " jednog kraja na drugi" kroz neuronsku mrezu, ciji delovi nisu u istom vremenu i prostoru, i to mozes posmatrati onda kao coveka koji ne ume da razmislja ni subjektivno ni objektivno.
Postoji nesto sto se zove ISTINA i ona je apsolutna bez obzira sta Sokrat rekao. Istina postoji. Moje,tvoje i poimanje neke trece osobe o istoj, moze biti razlicito ali ono sto je bitno jeste da istina ne zavisi od nase ideje koju mi imamo o njoj. Istinu ne mozes ni pokvariti niti ispraviti. Sto god da ucinis ona istina ce biti entitet dogadjaja koja u svakom momentu ima tacan i uzrok i posledicu. Traganje za istinom znaci usaglasiti misljenja, analizirati i testirati svaki subjektivizam kako bi se dobila konstanta, nepromenjiva i postojana. To se onda zove zakon. Brzina je fizicka velicina koja predstavlja predjeni put u odredjenom vremenskom intervalu. Aksceleracija je promena brzine u jedinici vremena. Objektivno gledano, sto brze idemo za brze cemo stici. Objektivno apsolutno istinito i subjektivno proverljivo i opet istinito. Dakle ovo je zakon.

Zakljucak je – jedino OBJEKTIVNO ZNANJE je moglo biti u Tacki Prapocetka gde smo svi bili JEDNO – iz te tacke smo svi dalje podeljeni u razdvojena bica sa svojim SUBJEKTIVNIM ZNANJIMA. Sustina religije je da se ostvari ponovna sveza sa OBJEKTIVNIM ZNANJEM (ne subjektivnim, varljivim znanjem koje pripada razumu I culima – telu ) – sustina religije je povratak u Tacku Prapocetka ili, kako se to u Hriscanstvu naziva, Eden. Sustina religije je Prosvetljenje ( oslobodjenje Duha od Tela ), Sjedinjenje sa Bogom – OBJEKTIVNIM ZNANJEM U KOJEM JE SVE JEDNO.

Zakljucak ti je jako subjektivan i ova recenica:

EJ, PROCITAJ PRETHODNU RECENICU JOS JEDNOM ZA SVAKI SLUCAJ, MOZDA TI JE PROMAKLO NESTO.

treba da vazi za tebe a ne za nas jer ti si izgleda stvarno zbunjen svojim subjektivnim razmisljanjem pa si i sebi kontradiktoran. Objektivno znanje postoji i sada i mi, ti ja, i svi ostali nikada nismo bili jedno po pitanju svesti i razmisljanja. Price o bogu i edenu su za malu decu. Previse idealizujes neke stvari. Sama religija je najbolji primer subjektivnog pristrasnog razmisljanja koje u globalu ne moze biti ni na kom nivou objektivno jer se zasniva na emocijama i misljenju na osnovu verovanja. Svi imate razlicite predstave o bogu, bibliji, religiji.

divlja:
Ja sam sugerisala vec pitanje, ali mi nijedan ateista nije odgovorio kako posmatra stvarnost? Ono...odakle mi i ovaj svet? Posto je moj odgovor Bog, mene jako zanima vas odgovor. Ako bi neko bio ljubazan. :)
Na isti način na koji sve životinje posmatraju stvarnost... odgovaram na čulne nadražaje i idem za svojim nagonima... :)

Što se tiče nastanka, ne mogu govoriti u ime svih ateista, ali mogu u lično ime. Verovatnije mi zvuči bilo kakva teorija, od teorije da nas je neko tek tako stvorio: ja sam allmigty, allknowing, omnipresent, benevolent creature i meni je dosadno do jaja, pa ajde da napravim male puppete da me obožavaju, i PUF! Ni inteligentno dete ne bi poverovalo u takvu nebulozu. Ako je neko toliko svemoćan, on svakako nema potrebe da pravi ovakve beznačajne bakterije u kosmosu kakve smo mi. Naravno, pošto mi, mali beznačajni, kosmički virusi ne znamo ni za šta bolje od nas, mi automatski imamo dovoljno egoizma da smislimo priču da je ceo Kosmos stvoren samo i isključivo zbog nas. A dovoljan je samo jedan pogled kroz teleskop, da nam bude jasno da kosmos nije napravljen zbog nas. Zaista treba biti glup pa misliti o sebi toliko visoko...

I da rezimiram, ne treba se stideti reći "ne znam" kad ne znate i kad niste sigurni. Ne treba ni prihvatati bez pogovora priče koje je neko u mnogo većem neznanju od našeg stvorio pre dva milenijuma. Treba razmišljati, prosuđivati, obarati stare teorije boljim i grabiti napred. Jedino tako možemo doći do prave istine o sopstvenom nastanku (ukoliko je to uopšte moguće), i na kraju otkriti tu famoznu istinu, koliko god nam ona zapravo bila bitna.

alles_gut:
Kao sto vec napisah, ja sam svoje predstave jasno definisao.

Ti nisi.

Divlja je vec postavila jedno pitanje – otkud Mi, Zivot? Ja sam svoja vidjenja toga dao.

Ti nisi.
I sta sad? Da li svako, kao ti, mora da iznese svoje misljenje zasnovano na fantaziji? Dok nema proverljivog odgovora, dotle nema nikakvog odgovora od strane nauke osim - ne znam. Ti i ostali vernici zelite odgovor po svaku cenu, pa i cenu samozavaravanja, i to je vasa stvar. Bojite se sopstvenog neznanja i prihvaticete nedokazivi odgovor samo da biste "znali" sve.
Sve o cemu pricate, o tome kako ste osetili boga, nije nikakva otvorenost uma. Sve to sta ste vi osetili, i "saznali", dozivljavaju i ateisti samo sto njima ne pada na pamet da kada dodju do tacke iza koje trenutno vise nemaju objasnjenja odustanu i kazu - e, to je bog. Ne, oni u tom trenutku prihvate da ne znaju i nastavljaju da traze dalje.
Pokusavajuci druge da ubedite da se tu zaustave i prihvate boga izgleda vrlo smesno drugoj strani.

Lightm, “ako hoces da pricas sa mnom definisi svoje pojmove”. Bez toga nema konstruktivne rasprave. To sto ti pricas o necemu a ne umes cak ni svoju predstavu drugima da objasnis – to kazuje o tebi I tvojoj ozbiljnosti kao ucesnika rasprave.

Sizif, moja predstava je da je Bog energija bezuslovne ljubavi, stvaralacka sila u coveku, Brahma , kako ga Indusi zovu, itd, itd.

On nas nije ucinio materijalnim – sami smo to hteli, odvojili smo se ( Mi – Duse ) od te ciste energije da bi dozivljavali u materijalnom svetu. Bog nije sudija, “on” ne tera nikog da bude sa njim. Svi imamo svoju slobodnu volju, pa I tu da li cemo se vratiti u prvobitni oblik – Sveti Duh ( kod Indusa – Vishnu ) ili cemo nastaviti da zivotinjarimo u materiji. Simbolika “palog Andjela “ se, po meni, odnosi na to.

Ja pokusavam koliko toliko da napravim neku harmoniju I da pomirim Duh I materiju cak I dok sam u fizickom telu – za to se zalazem – kada bi svi to uspeli na Zemlji bi bio Raj.

Medjutim, kroz Coveka dise jos jedna Sila – Djavo, energija straha, ili kako ga Indusi zovu – Shiva, razoritelj.

Svaki covek je prica za sebe, I u svakom je raspored ovih Sila drugaciji – zato nikad ne generalizujem I ne delim ljude na vernike I ateiste. Delim ih na ljude vise I nize svesti.

lightm:
I sta sad? Da li svako, kao ti, mora da iznese svoje misljenje zasnovano na fantaziji? Dok nema proverljivog odgovora, dotle nema nikakvog odgovora od strane nauke osim - ne znam. Ti i ostali vernici zelite odgovor po svaku cenu, pa i cenu samozavaravanja, i to je vasa stvar. Bojite se sopstvenog neznanja i prihvaticete nedokazivi odgovor samo da biste "znali" sve.
Sve o cemu pricate, o tome kako ste osetili boga, nije nikakva otvorenost uma. Sve to sta ste vi osetili, i "saznali", dozivljavaju i ateisti samo sto njima ne pada na pamet da kada dodju do tacke iza koje trenutno vise nemaju objasnjenja odustanu i kazu - e, to je bog. Ne, oni u tom trenutku prihvate da ne znaju i nastavljaju da traze dalje.
Pokusavajuci druge da ubedite da se tu zaustave i prihvate boga izgleda vrlo smesno drugoj strani.
Najmanje nam je namera da drugima namećemo svoje znanje.
Pa, i vi ste na samom pragu da saznate istinu, ali ne shvatate da je ne možete saznati jer vi to ne želite.
I nama izgledaju mnogo smešnija vaša ubeđenja da vladate istinom a mi neznanjem, jer je to obrnuto. (Znam šta ćete na ovo reći: Kolika je njihova drskost, kako se samo usuđuju da pričaju ovakve nebuloze? Užas.)

alles_gut:
Sizif, moja predstava je da je Bog energija bezuslovne ljubavi, stvaralacka sila u coveku, Brahma , kako ga Indusi zovu, itd, itd.
Ja ne sporim da je to tvoja predstava, ja ti samo kažem da za to nema dokaza van tvoje glave.

Ne vidim kako bi jedna takva energija stvorila komarce. Čemu služe f'ckin komarci? Glupi, množe se, lete okolo, i ubadaju sve što im miriše prijatno. Sisaju krv. Nema tu nikakve ljubavi. Pretpotavljam da ćeš reći da je komarce, viruse i druge napasti stvorila ona "mračna" sila, ali to je SAMO i isključivo zato što TI nisi komarac.

Da jesi, onda bi verovatno stajao iza toga da je sam Đavo stvorio sprej protiv komaraca.

Tako da ideja šta je dobro, a šta zlo veoma zavisi od ugla iz kog ti kao jedinka gledaš na svet, a to izgleda neki ovde ne razumeju. Misle da je ugao "homo sapiensa" jedini ispravan pogled na svet, a ja nekako mislim da tome nema opravdanog razloga. U prirodi ima i plemenitijih zveri od nas, neke životinje ne ubijaju iz zabave kao mi...

alles_gut:
Lightm, “ako hoces da pricas sa mnom definisi svoje pojmove”. Bez toga nema konstruktivne rasprave. To sto ti pricas o necemu a ne umes cak ni svoju predstavu drugima da objasnis – to kazuje o tebi I tvojoj ozbiljnosti kao ucesnika rasprave.
Ako nisi shvatio, moj prethodni post znaci da namam sta vise da raspravljam sa tobom i ostalim vernicima. Dzabe vam svo objasnjavanje jer sto se vise trudite, sve vise se vrtite u krug, i to prestaje da bude i smesno, a postaje sve vise iritirajuce sto ste preplavili forum prirodne nauke necim sta nema nikakve veze sa prirodnim naukama.

Sizif, pitas cemu sluze komarci?

Zapitaj se bolje cemu sluzis ti.

“Glupi, množe se, lete okolo, i ubadaju sve što im miriše prijatno.”

Ovo takodje mozda komarac misli za tebe.

“Tako da ideja šta je dobro, a šta zlo veoma zavisi od ugla iz kog ti kao jedinka gledaš na svet, a to izgleda neki ovde ne razumeju. Misle da je ugao "homo sapiensa" jedini ispravan pogled na svet, a ja nekako mislim da tome nema opravdanog razloga. U prirodi ima i plemenitijih zveri od nas, neke životinje ne ubijaju iz zabave kao mi...”

sa ovim se slazem.

Medjutim nije u skladu sa tvojom recenicom :

“Glupi, množe se, lete okolo, i ubadaju sve što im miriše prijatno.”

...

HRIŠĆANSKI DOŽIVQAJ SVETA

Hrišćanstvo je oslobodilo čoveka od vlasti i robovanja kosmičkim silama. Postavilo je čoveka neposredno pred Boga - licem u lice. Odnos između Boga i čoveka je ličan i dramatičan, jer je i čovek kao i Bog - ličnost. Kao slobodno biće čovek svoju ličnost ostvaruje kroz odgovornost duboko svestan da mu je od Boga darovan samo JEDAN život kao ulaznica za večnost. Hrišćanin ne beži od stvarnosti i života u bezličje nirvane i ništavila, već teži da blagodatno preobražava isti, kako bi u zajednici sa Bogom živim i vaskrslim i sam vaskrsnuo za život večni. Svaki čovek je jedinstvena i neponovljiva ličnost koja u tajni slobode kroz pokajanje i veru čvrsto drži sudbinu u svojim rukama, a nikako nije njen rob. Izvorno, pravoslavno hrišćanstvo neguje i budi u čoveku najsuptilnija osećanja milosrđa, krotosti, smirenja i ljubavi, a nikako ne teži da ih ubija i gasi. (V. N. Velimirović)

Sizif:
Na isti način na koji sve životinje posmatraju stvarnost... odgovaram na čulne nadražaje i idem za svojim nagonima... :)

Što se tiče nastanka, ne mogu govoriti u ime svih ateista, ali mogu u lično ime. Verovatnije mi zvuči bilo kakva teorija, od teorije da nas je neko tek tako stvorio: ja sam allmigty, allknowing, omnipresent, benevolent creature i meni je dosadno do jaja, pa ajde da napravim male puppete da me obožavaju, i PUF! Ni inteligentno dete ne bi poverovalo u takvu nebulozu. Ako je neko toliko svemoćan, on svakako nema potrebe da pravi ovakve beznačajne bakterije u kosmosu kakve smo mi. Naravno, pošto mi, mali beznačajni, kosmički virusi ne znamo ni za šta bolje od nas, mi automatski imamo dovoljno egoizma da smislimo priču da je ceo Kosmos stvoren samo i isključivo zbog nas. A dovoljan je samo jedan pogled kroz teleskop, da nam bude jasno da kosmos nije napravljen zbog nas. Zaista treba biti glup pa misliti o sebi toliko visoko...

I da rezimiram, ne treba se stideti reći "ne znam" kad ne znate i kad niste sigurni. Ne treba ni prihvatati bez pogovora priče koje je neko u mnogo većem neznanju od našeg stvorio pre dva milenijuma. Treba razmišljati, prosuđivati, obarati stare teorije boljim i grabiti napred. Jedino tako možemo doći do prave istine o sopstvenom nastanku (ukoliko je to uopšte moguće), i na kraju otkriti tu famoznu istinu, koliko god nam ona zapravo bila bitna.
Ovo je tvoja iskrena ispovest o tome kako gledaš i doživljavaš svet i kakva je tvoja uloga u njemu. Takoođe, oseća se tvoj pokušaj kulturnijeg (od uobičajenog) prilaza vernicima i dobronamernog ubeđivanja da nisu u pravu. No, tvoji pogledi na svet su takvi, jer si tako naučen (u najširem smislu). I ja sam tako bio naučen, a sada znam da je to bila zabluda i da je istina sasvim drugačija.

"Na isti način na koji sve životinje posmatraju stvarnost... odgovaram na čulne nadražaje i idem za svojim nagonima... :)"

Jel' to sve? Pricali smo o tome na filozofiji, covek ima najrazvijeniju svest, sposobnost da saznaje svet oko sebe, da kreira..bla...bla...ili ti jednostavno ne priznajes tu razliku?

"Što se tiče nastanka, ne mogu govoriti u ime svih ateista, ali mogu u lično ime. Verovatnije mi zvuči bilo kakva teorija, od teorije da nas je neko tek tako stvorio: ja sam allmigty, allknowing, omnipresent, benevolent creature i meni je dosadno do jaja, pa ajde da napravim male puppete da me obožavaju, i PUF! Ni inteligentno dete ne bi poverovalo u takvu nebulozu. Ako je neko toliko svemoćan, on svakako nema potrebe da pravi ovakve beznačajne bakterije u kosmosu kakve smo mi. Naravno, pošto mi, mali beznačajni, kosmički virusi ne znamo ni za šta bolje od nas, mi automatski imamo dovoljno egoizma da smislimo priču da je ceo Kosmos stvoren samo i isključivo zbog nas. A dovoljan je samo jedan pogled kroz teleskop, da nam bude jasno da kosmos nije napravljen zbog nas. Zaista treba biti glup pa misliti o sebi toliko visoko..."

Ako si ti citao sta sam ja pisala, pod broj jedan, Bog za mene je nepojmljiv, tako da ovo sto si ispisao, a ja iskosila, za mene ne da ne stoji nego je glupost. Jedino sto sam napisala da je Bog uzrok svega sto se vidi kroz taj teleskop i da je sveprisutan. Drugo, ne mislim da je epicentar kosmosa covek. Ne moram ni da gledam kroz teleskop, da bih to znala. Trece, ni NZ ne govori tako o coveku.
Pa opet, iz suprotne perspektive, iz perspektive individualne egzistencije, covek sebi ne moze da bude nebitan za sebe samog, ukoliko mu je stalo do sopstvenog zivota, da ga ostvari i ispuni sto bolje moze. E sad, posto ja coveka ne svodim iskljucivo na nagone, jer covek nije samo culno bice, onda se da pretpostaviti na sta mislim. :-)

"I da rezimiram, ne treba se stideti reći "ne znam" kad ne znate i kad niste sigurni. Ne treba ni prihvatati bez pogovora priče koje je neko u mnogo većem neznanju od našeg stvorio pre dva milenijuma. Treba razmišljati, prosuđivati, obarati stare teorije boljim i grabiti napred. Jedino tako možemo doći do prave istine o sopstvenom nastanku (ukoliko je to uopšte moguće), i na kraju otkriti tu famoznu istinu, koliko god nam ona zapravo bila bitna."

Kao sto vec rekoh, ja ne da se ne stidim da kazem ne znam, vec kako sam ovde pisala, sve sto ne znam, kod mene izaziva konstantno stanje cudjenja. A to stanje me samo priblizava ideji o Bogu. Sto se tice "prica" sto je covek stvorio pre 2 milenijuma, one su i te kako aktuelne, ne sa formalne strane, vec sa sustinske. Za ta dva milenijuma, covek iako je napredovao tehnoloski, obezbedio sebi bolje uslove za zivot, bolje savladao prirodu, nije s druge strane pruzio bolje i savrsenije odgovore na pitanja koje pojedinac svakodnevno postavlja sebi na ovaj ili onaj nacin, a to je kako da izvucem maksimum iz sopstvenog zivota. Naravno da se ti ne slazes, a i ja se ne bi slagala da tumacim nakaradno NZ kao ti, sto smo vec videli. :razz:

Najmanje nam je namera da drugima namećemo svoje znanje.

a osetite se prozvani da komenterasiete svaku temu, bez obzira dal ona bila filozofska ili o vodi na marsu???

a sada znam da je to bila zabluda i da je istina sasvim drugačija.

ili samo MISLIS da je istina drugacija....kao i kolega alles gut

Jedino sto sam napisala da je Bog uzrok svega sto se vidi kroz taj teleskop i da je sveprisutan.

aj sad...
a kako znas da je to bog? kako znas da se to ne igra grupa pijanih vanzemaljaca?

Obersturmfuehrer:
aj sad...
a kako znas da je to bog? kako znas da se to ne igra grupa pijanih vanzemaljaca?

Vanzemaljci su u ljudskoj predstavi bica koja ne zive na planeti Zemlji, nego na nekoj drugoj. Jel' o njima pricas? Tako da bi i oni bili posledica istog uzroka, kao i celi univerzum ciji su deo. Cak i kad bi mi sami bili njihov eksperiment, ako si na tako nesto mislio.:lol:

Jos nesto da dodam , da objasnim svoja vidjenja detaljnije.

Kada kazem da je Bog = stvaralacka sila, tim ne mislim da je Bog stvorio svest.

Svest I Covek ( Stvorenje ) za mene nisu isto.

Svest je nesto sto postoji oduvek I zauvek, kao I Bog ( Svetlo ) I Djavo ( Mrak ) I Sveti Duh.

Stvorenje ( Covek ) je nesto sto je nastalo vezivanjem Praha I Daha ( Neba I Zemlje ) nasom sopstvenom voljom – voljom Duse , svesti ( svesne energije koja je htela da se veze za materiju da bi dozivela I to stanje. )

Sopstvenom voljom smo se odvojili od Svetog Duha I pali na ovaj svet. ( pali Andjeo).

Bog je stvaralacka sila koja dise kroz Coveka – Stvorenja ako joj on to dozvoli,

Ona ( ta sila , Brahma ) ce nastaviti da postoji I kad Covek ( Stvorenje , organski portal ) nestane sa lica Zemlje.

Takodje I Djavo ( Shiva, razoritelj, rusilacka energija ) ce nastaviti da postoji I bez organskog portala – Coveka.

Te Sile su ustvari Svetlo I Mrak – nijedna od njih sama po sebi nije losa – samo su losi nacini na koje Stvorenje niske svesti ponekad upravlja tim silama.

U indiji postoje hramovi kojima se Indusi mole svim trima silama ( Brahma, Shiva, Vishnu – Hinduisticko trojstvo.)

Bitno je prepoznati te sile, postati ih svestan – Sveti Duh ( sveukupnost, Vishnu , odrzitelj sveta ) ce uvek nastojati da deluje kroz Coveka kako bi odrzao RAVNOTEZU u ovom svetu.

Trenutno je Shiva kroz Coveka narusio tu ravnotezu – Planeta ide u propast.

Zbog toga je vreme da se Brahma aktivira pojacano. U Hriscanstvu je to navedeno kao drugi silazak Hrista. Hrist je symbol visoke svesti – jedino povecanjem nivoa svesti u Coveka mozemo spasti ono sto nazivamo Zivotom na planeti Zemlji.

E sad – svest – Dusa – to su za mene sinonimi – to je nase pravo Ja. Posmatrac predstave.

Ima puno tih termina u kojima se moze izgubiti, ali ta kolicina termina je neophodna da bi se objasnila svojstva tih sila. Spiritualizam je zato I nepopularan jer je tezak za razumevanje I objasnjavanje.

Btw. Verujem I u vanzemaljce. Raznorazne, I bele I crne ( metaforicno ), kao sto su I ljudi.

Vanzemaljci su u ljudskoj predstavi bica koja ne zive na planeti Zemlji, nego na nekoj drugoj. Jel' o njima pricas? Tako da bi i oni bili posledica istog uzroka, kao i celi univerzum ciji su deo. Cak i kad bi mi sami bili njihov eksperiment, ako si na tako nesto mislio.

ne, nego na ideju da su oni stvorili ovaj svemir...igrali se fizike, napravali ono svemirsko jaje, bum, i eto ti nama poznatog svemira...

Spiritualizam je zato I nepopularan jer je tezak za razumevanje I objasnjavanje.

jbga, kada to sto je u vasim glavama prenesete u stvarni svet i kada svi budu to isto percepirali onda mozemo da razgovaramo...ovako je sve mlacenje prazne slame.
i ja tako mogu da pisem o deda mrazu, ruzicastim slonovima koji lete i slicno.

Obersturmfuehrer:
ne, nego na ideju da su oni stvorili ovaj svemir...igrali se fizike, napravali ono svemirsko jaje, bum, i eto ti nama poznatog svemira...

Pa i ako postavis stvari tako, opet to ne menja moj odgovor. To bi samo znacilo da su oni neka superiorna bica, za koja se postavlja isto pitanje. Odakle oni i njihov svet?

Ovim pisanjima upravo pokusavam da povecam nivo svesti o tim stvarima kod ljudi. ( pretpostavljam da su to motivi I ostalih koji pisu o religiji I preplitanju religije I nauke. )
Ujedinjenje I prosvecenje veceg broja ljudi su izlaz I jedina sansa za spas Planete ( lepo nasminkanog mrtvaca , kako to neko ovde rece.)

The Hundredth Monkey
by Ken Keyes, jr.
The Japanese monkey, Macaca fuscata, had been observed in the wild for a period of over 30 years.
In 1952, on the island of Koshima, scientists were providing monkeys with sweet potatoes dropped in the sand. The monkeys liked the taste of the raw sweet potatoes, but they found the dirt unpleasant.
An 18-month-old female named Imo found she could solve the problem by washing the potatoes in a nearby stream. She taught this trick to her mother. Her playmates also learned this new way and they taught their mothers too.
This cultural innovation was gradually picked up by various monkeys before the eyes of the scientists.
Between 1952 and 1958 all the young monkeys learned to wash the sandy sweet potatoes to make them more palatable.
Only the adults who imitated their children learned this social improvement. Other adults kept eating the dirty sweet potatoes.
Then something startling took place. In the autumn of 1958, a certain number of Koshima monkeys were washing sweet potatoes -- the exact number is not known.
Let us suppose that when the sun rose one morning there were 99 monkeys on Koshima Island who had learned to wash their sweet potatoes.
Let's further suppose that later that morning, the hundredth monkey learned to wash potatoes.
THEN IT HAPPENED!
By that evening almost everyone in the tribe was washing sweet potatoes before eating them.
The added energy of this hundredth monkey somehow created an ideological breakthrough!
But notice.
A most surprising thing observed by these scientists was that the habit of washing sweet potatoes then jumped over the sea --
Colonies of monkeys on other islands and the mainland troop of monkeys at Takasakiyama began washing their sweet potatoes.
Thus, when a certain critical number achieves an awareness, this new awareness may be communicated from mind to mind.
Although the exact number may vary, this Hundredth Monkey Phenomenon means that when only a limited number of people know of a new way, it may remain the conscious property of these people.
But there is a point at which if only one more person tunes-in to a new awareness, a field is strengthened so that this awareness is picked up by almost everyone!
(from the book "The Hundredth Monkey" by Ken Keyes, jr. The book is not copyrighted and the material may be reproduced in whole or in part. You can look at the whole book also.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back