- Poruka
- 66.082
Prosto, zatvori mačku u mikrotalasnu i gledaj njen izraz lica kad je ukjlučiš.proximo:Kako bi ti objasnio onda elektromagnetizam kad ne mozes nijednim culom da ga direktno osetis?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prosto, zatvori mačku u mikrotalasnu i gledaj njen izraz lica kad je ukjlučiš.proximo:Kako bi ti objasnio onda elektromagnetizam kad ne mozes nijednim culom da ga direktno osetis?

haha, brutalno. ;-)Prosto, zatvori mačku u mikrotalasnu i gledaj njen izraz lica kad je ukjlučiš.
Ti verujes ja zakljucujem da je nesto tako jer ispitujem,analiziram i testiram a to je mnogo vise od pukog filozofiranja. Ne mozes u moje ime govoriti da li verujem u nesto ili ne jer ako je nesto tacno i znam da je tacno, onda ne verujem u to vec znam da je tacno da nije netacno. A ti ako verujes onda to je nedokazano tacno/netacno.Ja nisam dogmas jer nicemu ne prilazim nekriticki – pa ni tom objasnjenju koje medicina daje. Ono sto sam proverio na sebi – jedino to smatram za znanje. Ostalo su moja verovanja, kao sto su I tvoja verovanja da je medicina dala objasnjenje koje se vise ne sme menjati I koje ce da traje vjek I vjekova.
Ne, ja ne verujem medicini, ja znam sta medicina radi i na cemu se zasniva. Niasam bio klinicki mrtav i nemoram ni da budem da bih bio u mogucnosti da objasnim i utvrdim procese u klinickoj smrti. Covek nikada nije bio ni na jednoj zvezdi a kamoli Suncu a sa velikom preciznoscu meri i masu i fizickohemijske procese i elemente koji su tamo zastupljeni. Po tvom nacinu razmisljanja ti si u ne znanju, ti cak ne mozes ni dokazati da medicina nije u pravu jer ni ti nisi doziveo klinicku smrt ako cemo da posmatramo sa tvoje tacke gledista.Ti verujes medicini – prihvatas to misljenje nekriticki, iako nisi bio klinicki mrtav da bi znao – ti si, dakle, kao I kolega Ober – dogmas.
Dok god su nasa tela u razlicitoj tacki prostora I vremena – tvoja I moja znanja nece biti ISTA , citaj OBJEKTIVNA – objektivno znanje – ono koje je ISTO za sve ). QUOTE]
Druze, bez uvrede ali ako tako posmatras prostorno vremenski kordinatu nas samih, pa onda ni mi ljudi nismo sami sa sobom konstantno. Jedan deo mozga se ne nalazi na istom mestu gde se nalazi drugi u prostoru i vremenu. Neka misao krene sa " jednog kraja na drugi" kroz neuronsku mrezu, ciji delovi nisu u istom vremenu i prostoru, i to mozes posmatrati onda kao coveka koji ne ume da razmislja ni subjektivno ni objektivno.
Postoji nesto sto se zove ISTINA i ona je apsolutna bez obzira sta Sokrat rekao. Istina postoji. Moje,tvoje i poimanje neke trece osobe o istoj, moze biti razlicito ali ono sto je bitno jeste da istina ne zavisi od nase ideje koju mi imamo o njoj. Istinu ne mozes ni pokvariti niti ispraviti. Sto god da ucinis ona istina ce biti entitet dogadjaja koja u svakom momentu ima tacan i uzrok i posledicu. Traganje za istinom znaci usaglasiti misljenja, analizirati i testirati svaki subjektivizam kako bi se dobila konstanta, nepromenjiva i postojana. To se onda zove zakon. Brzina je fizicka velicina koja predstavlja predjeni put u odredjenom vremenskom intervalu. Aksceleracija je promena brzine u jedinici vremena. Objektivno gledano, sto brze idemo za brze cemo stici. Objektivno apsolutno istinito i subjektivno proverljivo i opet istinito. Dakle ovo je zakon.
Zakljucak je – jedino OBJEKTIVNO ZNANJE je moglo biti u Tacki Prapocetka gde smo svi bili JEDNO – iz te tacke smo svi dalje podeljeni u razdvojena bica sa svojim SUBJEKTIVNIM ZNANJIMA. Sustina religije je da se ostvari ponovna sveza sa OBJEKTIVNIM ZNANJEM (ne subjektivnim, varljivim znanjem koje pripada razumu I culima – telu ) – sustina religije je povratak u Tacku Prapocetka ili, kako se to u Hriscanstvu naziva, Eden. Sustina religije je Prosvetljenje ( oslobodjenje Duha od Tela ), Sjedinjenje sa Bogom – OBJEKTIVNIM ZNANJEM U KOJEM JE SVE JEDNO.
Zakljucak ti je jako subjektivan i ova recenica:
EJ, PROCITAJ PRETHODNU RECENICU JOS JEDNOM ZA SVAKI SLUCAJ, MOZDA TI JE PROMAKLO NESTO.
treba da vazi za tebe a ne za nas jer ti si izgleda stvarno zbunjen svojim subjektivnim razmisljanjem pa si i sebi kontradiktoran. Objektivno znanje postoji i sada i mi, ti ja, i svi ostali nikada nismo bili jedno po pitanju svesti i razmisljanja. Price o bogu i edenu su za malu decu. Previse idealizujes neke stvari. Sama religija je najbolji primer subjektivnog pristrasnog razmisljanja koje u globalu ne moze biti ni na kom nivou objektivno jer se zasniva na emocijama i misljenju na osnovu verovanja. Svi imate razlicite predstave o bogu, bibliji, religiji.
proximo:Svi imate razlicite predstave o bogu, bibliji, religiji.
Na isti način na koji sve životinje posmatraju stvarnost... odgovaram na čulne nadražaje i idem za svojim nagonima...divlja:Ja sam sugerisala vec pitanje, ali mi nijedan ateista nije odgovorio kako posmatra stvarnost? Ono...odakle mi i ovaj svet? Posto je moj odgovor Bog, mene jako zanima vas odgovor. Ako bi neko bio ljubazan.![]()

I sta sad? Da li svako, kao ti, mora da iznese svoje misljenje zasnovano na fantaziji? Dok nema proverljivog odgovora, dotle nema nikakvog odgovora od strane nauke osim - ne znam. Ti i ostali vernici zelite odgovor po svaku cenu, pa i cenu samozavaravanja, i to je vasa stvar. Bojite se sopstvenog neznanja i prihvaticete nedokazivi odgovor samo da biste "znali" sve.alles_gut:Kao sto vec napisah, ja sam svoje predstave jasno definisao.
Ti nisi.
Divlja je vec postavila jedno pitanje – otkud Mi, Zivot? Ja sam svoja vidjenja toga dao.
Ti nisi.
Najmanje nam je namera da drugima namećemo svoje znanje.lightm:I sta sad? Da li svako, kao ti, mora da iznese svoje misljenje zasnovano na fantaziji? Dok nema proverljivog odgovora, dotle nema nikakvog odgovora od strane nauke osim - ne znam. Ti i ostali vernici zelite odgovor po svaku cenu, pa i cenu samozavaravanja, i to je vasa stvar. Bojite se sopstvenog neznanja i prihvaticete nedokazivi odgovor samo da biste "znali" sve.
Sve o cemu pricate, o tome kako ste osetili boga, nije nikakva otvorenost uma. Sve to sta ste vi osetili, i "saznali", dozivljavaju i ateisti samo sto njima ne pada na pamet da kada dodju do tacke iza koje trenutno vise nemaju objasnjenja odustanu i kazu - e, to je bog. Ne, oni u tom trenutku prihvate da ne znaju i nastavljaju da traze dalje.Pokusavajuci druge da ubedite da se tu zaustave i prihvate boga izgleda vrlo smesno drugoj strani.
Ja ne sporim da je to tvoja predstava, ja ti samo kažem da za to nema dokaza van tvoje glave.alles_gut:Sizif, moja predstava je da je Bog energija bezuslovne ljubavi, stvaralacka sila u coveku, Brahma , kako ga Indusi zovu, itd, itd.
Ako nisi shvatio, moj prethodni post znaci da namam sta vise da raspravljam sa tobom i ostalim vernicima. Dzabe vam svo objasnjavanje jer sto se vise trudite, sve vise se vrtite u krug, i to prestaje da bude i smesno, a postaje sve vise iritirajuce sto ste preplavili forum prirodne nauke necim sta nema nikakve veze sa prirodnim naukama.alles_gut:Lightm, “ako hoces da pricas sa mnom definisi svoje pojmove”. Bez toga nema konstruktivne rasprave. To sto ti pricas o necemu a ne umes cak ni svoju predstavu drugima da objasnis – to kazuje o tebi I tvojoj ozbiljnosti kao ucesnika rasprave.
Naravno da govori. Govori da ne podnosim glupost i one koji moraju da uvaljuju svoje misljenje gde god stignu. Ovo je forum o prirodnim naukama a ti idi prosipaj svoje mudrolije na nekom religijskom forumu.alles_gut:to sto su ti tudja misljenja iritirajuca takodje govori nesto o tebi...
Ovo je tvoja iskrena ispovest o tome kako gledaš i doživljavaš svet i kakva je tvoja uloga u njemu. Takoođe, oseća se tvoj pokušaj kulturnijeg (od uobičajenog) prilaza vernicima i dobronamernog ubeđivanja da nisu u pravu. No, tvoji pogledi na svet su takvi, jer si tako naučen (u najširem smislu). I ja sam tako bio naučen, a sada znam da je to bila zabluda i da je istina sasvim drugačija.Sizif:Na isti način na koji sve životinje posmatraju stvarnost... odgovaram na čulne nadražaje i idem za svojim nagonima...
Što se tiče nastanka, ne mogu govoriti u ime svih ateista, ali mogu u lično ime. Verovatnije mi zvuči bilo kakva teorija, od teorije da nas je neko tek tako stvorio: ja sam allmigty, allknowing, omnipresent, benevolent creature i meni je dosadno do jaja, pa ajde da napravim male puppete da me obožavaju, i PUF! Ni inteligentno dete ne bi poverovalo u takvu nebulozu. Ako je neko toliko svemoćan, on svakako nema potrebe da pravi ovakve beznačajne bakterije u kosmosu kakve smo mi. Naravno, pošto mi, mali beznačajni, kosmički virusi ne znamo ni za šta bolje od nas, mi automatski imamo dovoljno egoizma da smislimo priču da je ceo Kosmos stvoren samo i isključivo zbog nas. A dovoljan je samo jedan pogled kroz teleskop, da nam bude jasno da kosmos nije napravljen zbog nas. Zaista treba biti glup pa misliti o sebi toliko visoko...
I da rezimiram, ne treba se stideti reći "ne znam" kad ne znate i kad niste sigurni. Ne treba ni prihvatati bez pogovora priče koje je neko u mnogo većem neznanju od našeg stvorio pre dva milenijuma. Treba razmišljati, prosuđivati, obarati stare teorije boljim i grabiti napred. Jedino tako možemo doći do prave istine o sopstvenom nastanku (ukoliko je to uopšte moguće), i na kraju otkriti tu famoznu istinu, koliko god nam ona zapravo bila bitna.
"Najmanje nam je namera da drugima namećemo svoje znanje.
a sada znam da je to bila zabluda i da je istina sasvim drugačija.
Jedino sto sam napisala da je Bog uzrok svega sto se vidi kroz taj teleskop i da je sveprisutan.
Obersturmfuehrer:aj sad...
a kako znas da je to bog? kako znas da se to ne igra grupa pijanih vanzemaljaca?

Vanzemaljci su u ljudskoj predstavi bica koja ne zive na planeti Zemlji, nego na nekoj drugoj. Jel' o njima pricas? Tako da bi i oni bili posledica istog uzroka, kao i celi univerzum ciji su deo. Cak i kad bi mi sami bili njihov eksperiment, ako si na tako nesto mislio.
Spiritualizam je zato I nepopularan jer je tezak za razumevanje I objasnjavanje.
Obersturmfuehrer:ne, nego na ideju da su oni stvorili ovaj svemir...igrali se fizike, napravali ono svemirsko jaje, bum, i eto ti nama poznatog svemira...